Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Skarbiec Imperatora Kazzo, Quest czy bójda? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=58969)

Windy mimichal / inferna 22-02-2006 16:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mac-Graw
Bawiłem się niedawno botem (tak tak, oszukiwałem ;P, chciałem jednak sprawdzić tylko kilka rzeczy ;) ) Otóż do skarbca w kazz nie prowadzi żadna (dobrze czytacie) żadna dziura czy droga ;] Pod nim nic nie ma... Podobnie jest z bazylem. Nad nim sama lawa, a pod spodem ciemność :) Pz.

P.S.
Za ewentualne błędy ortograficzne przepraszam ;P

Teleport ;)

Vil 22-02-2006 19:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dawidos
ja wiem u jakiego npc wymienic bear z anhi ale nie jestem na 100% pewien bo niemam bear!! a na npc natknolem sie przypatkiem! ktos przedemna poruszyl ten temat!! xD

Wielu probowalo wymienic, nikomu sie nie udalo. Odpusc sobie...

Seba83 22-02-2006 21:32

OMG, jakie wy głupoty wypisujecie :(. Aż przykro się robi, gdy się to czyta. IMO wejść tam nie można. Wszystkie gadki o TP sobie darujcie, bo w tej części której normalnie zobaczyć nie można żadnego TP nie ma. Te przedmioty respią się na ziemi, a więc każdy kto odkryje możliwość dostania się do skarbca automatycznie zyskuje możliwość zbierania tych itemów codziennie po ss. Zagadka matematyczna.. ROTFL.

flipinho 23-02-2006 08:09

ehhhhh

Tam do tego miejsca [poprostu nie można wejść ale to może być quest. Widziałem że jakiś koleś zrobił go ale na ots serv :/. Niegdy nie słyszałem żeby ktoś zabił bazyliszka i na tibia.pl nie ma przecież takiego potwora jak bazyliszek :faceoff:

pozdro dla wszystkich fanów tibii i dla tibia.pl team :D

Teke Varus 05-03-2006 15:25

Ej a moglby ktos dac zdjecie tego skarbca w Kazzo??Bo jakos niechce mi sie tam isc.....::P:cyclops:

LukaszRowik 05-03-2006 17:50

omg, powiem wam tyle, to niejest zaden quest, kiedys te itemy normalnie były dostepne z innych qyestów, albo wypadały z potworów, ale CipSoft je wycofał, bo były za silne, i gra znimi stawała sie bez sensu. A teraz leżoł sobie w skarbcu, żeby ludzie mogli podziwiać, dawne arfetakty.

carlos victorious 09-03-2006 13:31

horned fox

witam, slyszal ktos cos o HORNED FOX, albo o minotaurze ukrytm kolo kopaln w kazo? z gory dzieki

Leito 09-03-2006 14:07

Tak, słyszałem... Zastanawiam się, czy np. wzamian za utracony przed wieloma laty dwarven set, imperator nie odwdzieczy nam jakąś nagrodą. Mówicie, że teleport to bójda, że można co ss zbierać itemki... KUPA
1) Teleport może mieć określone kogo może przepuścić(tele na pohu)
2) Przed tele może być płytka, która wie kogo ma przepuścić (domek wspólnoty magów w thais)
3) mogą być drzwi

Krytkujecie a jednak do tematu nic nie wprowadzacie, ręce mi opadają... Byliście tam? Wiecie jak to zrobić? tak? to zwracam honor, jak nie- to darujcie sobie głupie commenty.

po długiej nieobecności.

pazuzu 09-03-2006 20:11

a mnie intryguje w tym wszystkim jedna rzecz
z tego co wiem nie widac calego skarbca
skoro jest jego dalsza czesc i tam tez sa jakies itemki to po co one tam sa
skoro ich nie widac po co cipy je tam poukladali?

sprzatacz 11-03-2006 18:59

lusterko

ktos na poprzednich stronach mowil cos o lusteku ktore otrzymuje sie od burdika czy jak mu tam za jakis inny przedmiot. ja takowe lusterko posiadam. lecz narazie nie mam zamiaru wybierac se do imperatora. jak bym cos odkryl to edytne/napisze posta. :dance:

Crims 14-03-2006 18:33

Bazyliszek?? czy muzyka??

hmm... zacznijcie od tego że na tabliczkah kolo skarbca pisze Music is key(muzyka jest kluczem) ja mysle ze trzeba poszukac w historiah tibi albo wziaść all instrumenty i zagrac wtedy powstanie muzyka a tak wogule kolo bazyliszka niedaleko sciany jest skrzynka mi sie wydaje ze tam jest lustro krure trzeba skierowac na bazyliska wtedy on cos muwi i dostajesz jakis instrumen a bazyliszek znika
nie wiem albo all instrumenty i zagrac albo cos z bazyliszkiem
i na tibia.de hyba byl ss jak ziomal wykonal tego qlesta ale niehcial powiedziec jak .
Checie krytykowac bardzo prosze =) :dance:

Vil 14-03-2006 21:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Crims
ja mysle ze trzeba poszukac w historiah tibi albo wziaść all instrumenty i zagrac wtedy powstanie muzyka

Jak poszukasz w ksiazkachdowiesz sie ze krasnale zrobily wsyzstko zeby do groty nie dalo sie wejsc/wyjsc.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Crims
na tibia.de hyba byl ss jak ziomal wykonal tego qlesta ale niehcial powiedziec jak .

Tego questa mozna bardzo prosto wykonac. Wystarczy PSP albo Photoshop.

Piotr Runemaster 14-03-2006 21:39

moim zdaniem baziliszek nie ma z tym nic wspolnego bardziej to jozte instrumenty, a tak pozatym pamietacie deserta??tam trzeba sie odpowiedni ustavic i item miec to tak moze byc i tu

knajcik100% 15-03-2006 14:32

A zwrocil ktos uwage na to, tyle skarbow a posrod nich ksiazka
nie byle jaka ale ksiazka! Moze to jest rozwiazanie????
Wypada ona z orka jakiegos chyba, a w kazo jest pelno ksiazek o orkach np.w bibliotece gildi druidow.

knajcik100% 15-03-2006 14:34

A poza tym natknalem sie w kazo na ksiazke w ktorej bylo napisane scisle tajne, i opisane wlasciwosci piwa dwarfow.
Sory ze 2 razy to samo ale pisze w szkole na jakis glupich macintoshach

Voodoomaster 15-03-2006 15:34

Może pomyślicie że oszalałem, ale moim zdaniem trzeba by było Imperatorowi dać Dwarven Helmet, który wypada z The Horned Fox, bo pomyślcie czemu The Horned Fox jest przy kazo nie tylko, że broni wieży to może wypaść coś więcej jakaś książka lub klucz.
Pomyślcie

balun 15-03-2006 17:24

Jest jeden bajer, Kruzak mówi, że jeśli damy mu skóre bazyliszka, to on nam da klucz do swojego skarbca.

knajcik100% 15-03-2006 19:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez balun
Jest jeden bajer, Kruzak mówi, że jeśli damy mu skóre bazyliszka, to on nam da klucz do swojego skarbca.

a co trzeba mu powiedziec zeby sie do ciebie odezwal???

Magik van Kamikadze 15-03-2006 19:58

no nie mowcie ze baziliszka sie da zabic BO ON NCP przecierz jak zabil bys baziliszka to game over (NCP sie nie respia)

:) :dance:
Sorry jak cos pomieszalem
edit strona wczesniej nie pamietam juz kto
ale moe byc tak ze to sa itemy jak w anihilatorze tzn ze sa ulozone a przed nimi sa skrzynki a wejscie jest proste tylko nik nie wie i tyle

Leon strang 16-03-2006 13:11

moze o to chodzi raz quesat na serwie

Sharev 16-03-2006 15:22

Wiezienie w kazz

a jakby tak oblukac cale wiezienie w kazz (key3802) i tam jest pelno roznych wejsc wiec moze to tam jest wejscie do bazyliszka trzeba bylo by to sprawdzic

Vil 16-03-2006 16:12

Wejscie do bazyliszka musialoby byc dokladnie ma malej ( 1 sqm ) wysepce na srodku lawy, watpie czy wogole mozna sie tam dostac.

Drenit Danubia 16-03-2006 20:51

Prawie Rozwiklaliscie ta Zagadke- PRAWIE robie Wielka Roznice.

A tak powaznie jest kilka rzeczy ktorych nie mozna miec, wiec czemu nie moglo by byc kilka miejsc dla samego klimatu po to tylko by pobudzaly wasza wyobraznie, nadawaly klimatu TIBI ??:P

vladek bedol 16-03-2006 21:10

Nie!!!!!!!!

to niejest quest zostalo to dokladnie sprawdzone!!!!!!!!!!
niewierz kolesia co pokazuja ss ze tam sa poprostu siebie tam wkleja kazdy tak potrafi :D
tam niema dojscia to jest tylko dla pokazu

Todix Dain 18-03-2006 18:40

wg mnie to jest zwiazane z basylisk. trzeba zabic basylisk wypadnie z nigo taki flet trzeba zagrac nim przy wejsciu do skarbca wejscie sie otworzy wejdziesz i zobaczysz (wezmniesz DSL) tak slyszałem.

Kamyk Tibijczyk 20-03-2006 13:10

@Up Basilisk to NPC jak coś ;]

A więc według mnie trzeba iść do skarbca. Obok niego są takie wyrużnione kratki. Na każdej musi stanąć 100+lvl. Wtedy na dole zniknie taki posążek przez którego zwykle nie da się wejść. Jak zniknie to będzie tam "dziura". Schodzisz. Tam będzie pełno geo, guardów, itp. Idziesz dalej i tam schodzisz czy wchodzisz piętro niżej/wyżej. Jesteś w roomie basiliska. Tam jest skrzynia. Dajesz ją open i tam jest skóra basiliska która waży 3k capa(były zdjęcie na tibia.news :P) Bierzesz ją. Potem spowrotem wracasz do skarbca. I gadasz przy skarbcu do NPC: hi, sline basilisk i dostajesz klucz. Jest to klucz jednorazowy tzn. otwierasz drzwi i klucz znika. Bierzesz loot.
Ale od razu mówię: TO JEST TYLKO MOJE WYOBRAŻENIE, A DOKŁADNIE KUMPLA MOJEGO KUMPLA :P
A i sorry za literufki ;]

Vil 20-03-2006 13:52

Przeczytaj jeszcze raz nazwe tematu. Czy jest tam napisane cos o wyobrazeniach ?

Kamyk Tibijczyk 21-03-2006 13:50

Dobra źle to napisałem, ten kolo mówił ze robił questa w właśnie w taki sposub ale na geo padł. Może ściema, może nie?

Aureański newbie 22-03-2006 12:46

Moim zdaniem to trzeba coś postawić na tę kratkę przed skarbcem i sie odblokuje przejście zastawione kamieniami i jakąś statuą (kopalnia w mieście) i tak dalej się jakoś idzie do tego bazyliszka... ale to tylko rpzypuszczenia :/

Legendarny Banita 25-03-2006 09:18

Moim zdaniem jest tak:
- Moze Cipsoft wprowadzil w updacie rozwiazanie zagadki?
Mnie sie zdaje ze odpowiedzi powinno sie szukac w... Orshabaalu. Nie wiadomo co z niego wypada? Moze jakis przedmiot majacy cos wspolnego z skarbcem?
- A moze kiedy sie wypelni wszystkie questy w tibii przez dana osobe ujawni sie klucz do skarbca?
- A moze to jest tylko zachetka do tego, zeby wspolpracowac z Cipsoftem i zglaszac bugi? Moze to tylko tak stoi na dowod, ze dany przedmiot istnieje?

Tego raczej sie nie dowiemy.... Ale zdaje mi sie ze te hipotezy maja jakis sens

Kshaq 25-03-2006 10:34

Ale pomyśllcie jeśli do Bazyliszka da radę dojść co moim zdaniem jest oczywiste, że da tylko jeszcze nikt tam nie wszedł... Jeśli by dało radę trzeba by było pogadać z królem Dwarfów. Ktoś wspominał o więzieniu w Kazordoon. Jeśli wejście jest tam to to jest jakiś tunel prowadzący do bazyliszka, bo jeśli jakaś dzwignia to ile trzeba było by biec spowrotem do zawalonego wejścia?
To jest kolejna zagadka Cipów, która jak narazie nie została rozwiązana więc pozostaje nam jedno wyjśćie... Mianowicie to my musimy ją rozwiązać :D

Vil 25-03-2006 11:16

Na poziomie Wiezienia, po jego prawej stronie na jeziorze lawy znajduje sie 1 sqm
terenu. Jesli cos cie tam przeteleportuje jestes bez wyjscia, bo nie mozesz kopac pod soba.

<spekulacje>
Dwa inne wyjscia - most na lawie uaktywniany w jakis sposob, lub dziura bezposrednio na tym sqm przez ktora sie spada z pietra wyzej na nizsze. </spekulacje>

A najzabawniejsze, ze krecicie sie caly czas wokol zasypanego przejscia a nikomu nie przyszlo do glowy zeby sprawdzic czy jest ono polozone nad bazyliszkiem ( a nie jest ) i czy pietro nizej cokolwiek jest ( lawa ).

Diego'Odin 25-03-2006 13:21

według mnie to nie jest quest
cip zrobił skarbiec po to by pokazać te itemy
a po co?
a po to że gdy np. koleś znajdzie sposób na darmowego pacca i zaraportuje go dostanie taki item
to motywacja

Wolfek 25-03-2006 20:41

chociaz ktos madry :dance:

rads0n 26-03-2006 01:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pazuzu
a mnie intryguje w tym wszystkim jedna rzecz
z tego co wiem nie widac calego skarbca
skoro jest jego dalsza czesc i tam tez sa jakies itemki to po co one tam sa
skoro ich nie widac po co cipy je tam poukladali?

Dokladnie, i wlasnie to dowodzi ze to jest quest i ze ktos go kiedys rozwiaze... I ludzie nie spekulujcie tylko ruszcie d**y i poprobojcie... ( nie mowie tego o wszystkich ale jak ktos zaczyna p*******c cos o ukrytych teleportach i mostach zwodzonych ... n\c)

( sry ze tak pozno sie wlaczam do dyskusji ale nie zagladalem :P )

/\ wlasnie dla tego polacy nie rozwiazali jeszcze zadnego questa pierwsi...

Vil 26-03-2006 11:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez rads0n
Dokladnie, i wlasnie to dowodzi ze to jest quest i ze ktos go kiedys rozwiaze...

Niczego to nie dowodzi.

Skoro nie widac dalszej czesci, to skad wiadomo ze tam cos lezy ?

Takich miejsc na calej mapie jest kilka, to ze sa nie oznacza ze mozna sie do nich dostac.

rads0n 26-03-2006 12:50

@Up
Pare updateow i skarbiec sie otworzy ;)

Ballor Lurt 26-03-2006 13:35

Według mnie..

Według mnie powinniśmy ułożyć to wszystko w jedną całość i sklecić ;) na jakimś serwerze (według mnie na Isarze bo tam dużo osób z forum gra) ekipe na zbadanie wszystkiego do czego doszliśmy.

Drenit Danubia 26-03-2006 16:46

Wiec do Bazyliszka nie da sie dojsc. SKad to wiem ?? Jakis czas temu na ktorejs z zagranicznych stron o tematyce tibi, byl ukazany filmik jak ktos na wlasnym OTS mialorginalna mape tibi(nie robiona przez sibie czy kogos a przez cipp) i bylo pokazane kilka miejsc legend i no coz nie da sie tam dojsc. Chyba ze TP ale jak wrocic ?? Temat bardzo szybko zostal zamkniety z nie wiadomych przyczyn.

Evil Maul 26-03-2006 17:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drenit Danubia
Wiec do Bazyliszka nie da sie dojsc. SKad to wiem ?? Jakis czas temu na ktorejs z zagranicznych stron o tematyce tibi, byl ukazany filmik jak ktos na wlasnym OTS mialorginalna mape tibi(nie robiona przez sibie czy kogos a przez cipp) i bylo pokazane kilka miejsc legend i no coz nie da sie tam dojsc. Chyba ze TP ale jak wrocic ?? Temat bardzo szybko zostal zamkniety z nie wiadomych przyczyn.

ten post nadaje sie do Archiwum X :p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:48.