![]() |
Kolega ma kolege kolegi a ten kolega ma kolege +150 i po tobie ;P :D :wasacz: / a na serio /// lejesz byle kogo to masz -,-
+ sie nie kozaczy sie nie ginie ;} |
Tak jak już wcześniej wspominałem na pvp w większości i tu podkreślam nie wszyscy są debilami. Czemu? Rozumiem zabić kogoś dla kasy, porachunki, wojna, ale nie! Jak ktoś już wcześniej powiedział jakiś gówniarz kupi postać na allegro i ros........ dookoła wszystko. Albo po prostu nudy, nudy h-lvl. Po prostu dupy nie chce im się ruszyć i iść na hund zdobyć kasę tylko wolom zabić innego gracza, a tutaj nie zawsze się zdąży że ścigający ucieknie-niezależnie od pvp. I tu daje sobie rękę uciąć że większość z tych co tu się wypowiadają negatywnie na temat no-pvp nie przeżyli niesprawiedliwego deda, nie stracili nic cennego, lub są osobami które nie chcą się przyznać że są za słabi na serv pvp. Za ras usłyszę na pewno że -----,,Ja dedlem i znam ten ból’’------Może i dedles ale na pewno bo jesteś noobem w małym przypadku newbie—choć ich usprawiedliwiam-------,, Co ty wież o pvp’’-----miałem knaita-lvl 95, teras gram na no-pvp(wiadomo).
Oczywiście nie musi być tak, gdyby ludzie grali z honorem (tu też mówię o no-pvp-wiadomo o co chodzi), ale niestety wiadomo jak jest i to w szczególności u nas w Polsce. Każdy narzeka na inne kraje np. Szwedów----lecz w większości przypadków niejeden Szwed jest lepszy od Polaka. A czemu nas Szwedzi nie lubią---I look up. |
xd?
Moje rozwiązanie!
Grajcie na światach pvp enforced. to se i poexpicie , i pobijecie sie. ;) |
Cytuj:
|
@ taJemniczy ja na przyklad zginąłem - jak sie puzniej dowiedzialem - bo jakis h lvl pokazywal koledze jak sie zabija w tibii o.O' ;/ i sie nie wqrzam na server tylko na tego imbecyla co mnie zabil, nie chodzi o to ze ktos nigdy nie zginął w głupi sposób tylko o to że "raz na wozie raz pod wozem" - przecież nie zawsze Ty będziesz ofiarą:evul:
|
Cytuj:
|
na pvp jest glupio poniewaz trzeba nosic np na 20 lvlu sorcem i drutem manasy , uhy , ringi leczace time ring itp zeby niepasc bo czesto padaja 20-30 lvle podczas gdy ktos pkuje ja wole swiat no-pvp bo niemusze tracic duzo kasy na runy obronne itp i mam dosyc wojen , huntow zato ze napisalem do kogos leave w dp i hunted duzo osob mysli ze swiat no-pvp jest dlatych co nieumieja grac w tibie ale pomyslcie troche ze duzo osob chce odpoczac od PA od wojen od huntow za free... kto sie zemna zgadza ?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Eee tam, gra na non-pvp to nuuda, poza tym to też duuże utrudnienie.
Pomyślcie o : Skillowaniu (Kolega pozdawi Ci monka którego możesz co najwyżej zru**ć), zemście (Najwyżej kogoś afkującego treniącego strapujesz z silnym potworkiem:evul: ) To że mnie kilka razy zabije PK to chyba jedyny minus pvp. Zawsze się możesz zemścić, potrenić bez problemu, itp. Poza tym na pvp cały czas expiąc się chyba moocno nudzisz. A tak zawsze się znajdzie jakąś grupe ziomków czy to z Tibii czy z rla i na pekowanko - i jest adrenalina i loocik może być najs :) |
Minusy świata non-pvp:
- Utrudnione skillowanie na małym levelu. Podchodzi player rozwala Ci potworka i co mozesz mu zrobic? Otóż nic. - Frajerstwo niektórych ludzi. Biją ci masowo potworki. Nie zwazaja na słowa: Mine <itd.> - Ciężkie lootowanie żeczy do miast. - Niemoża trenić na monku czy ghoulu. Plusy: +Nikt cie niemoze uwalic i niemozesz być hunted. ---------- Minusy świata PVP: - Zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie chcial cie ubić. - Władza gildii rządzącej światem. - Możliwość bycia huntowanym. Plusy: - Zawsze mozesz uwalić kogos kto bije Ci potworki. - Tak samo jak ktos kroi Ci loota. - Możliwość spokojnego trenienia. |
Minusy świata non-pvp:
- Utrudnione skillowanie na małym levelu. Podchodzi player rozwala Ci potworka i co mozesz mu zrobic? Otóż nic. - Frajerstwo niektórych ludzi. Biją ci masowo potworki. Nie zwazaja na słowa: Mine <itd.> - Ciężkie lootowanie żeczy do miast. - Niemoża trenić na monku czy ghoulu. Plusy: +Nikt cie niemoze uwalic i niemozesz być hunted. ---------- Minusy świata PVP: - Zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie chcial cie ubić. - Władza gildii rządzącej światem. - Możliwość bycia huntowanym. Plusy: - Zawsze mozesz uwalić kogos kto bije Ci potworki. - Tak samo jak ktos kroi Ci loota. - Możliwość spokojnego trenienia. |
Cytuj:
potem przegrasz i albo wypad z serva albo niezle zaplacisz albo na odwrot Cytuj:
|
A nikt nie zdaje sobie sprawy że non pvp to mniejsza grywalność?
|
W sumie trudniej jest grać na światach nonpvp - musisz mieć dużo cierpliwości i nerwy ze stali, niż na światach typu player versus player. Ja osobiście gram na guardii czyli na świecie nonopvp i nie żałuję, zawsze mogę spokojnie potrenować, nie ma obawy o pk czy innego rodzaju przeszkody tego typu. Chciałbym podkreślić, że KAŻDY świat jest dobry, poprostu trzeba umieć grać. :)
|
pytanie z innej beczki :P
Kiedy powstanie nowy świat(oby nie non-pvp:D)?wiem ze nie ma na to reguły,ale....moze ktos mnie jakos uszczesliwi(swoja posiadana wiedza:]),upade juz mamy :> ale przydal by sie jakis nowy swiat B)mam nawet pieniazki na pacc
__________________________________________________ ________________ osobiscie wole swiaty normalne.....co to by byla za gra bez wojen,huntow itd.B) pozdro |
Up@ Kiedy będą nowe światy?
Wiemy tyle samo, co ty. |
Światy NoN-PvP są dla ludzi którzy lubią ciągle expić i skillować, na pvp jest bardzo ciężko expić, denerwuje mnie napis "Leave or Die" zamiast napisać przyzwoicie nie wiem Sorry i need Exp czy coś w tym stylu to Leave or Die, a zwłaszcza High Levele się kozaczą. Na pvp jest jeszcze ciężko wybić się knightem, skillowałem sobie moim knightem, skończyłem skillowanie miałem skille 40/40 ide na ghost land, i zaczeli mnie blokować i bić, a mialem 9 albo 10 lvl nie pamiętam, ale to jest bardzo chamskie.
|
ok thx...ok thx...
|
Fajnie by bylo gdyby na non-pvp mozna bylo sie bic tylko i wyłacznie na Party.
|
Moim zdaniem to głupi pomysł żeby to zamienić... że pvp to non pvp a non pvp to pvp... Jeżeli wolisz Pvp to zacznij znowu grać na pvp... Ja tam wolę non pvp bo nie ma takiego czegos ze jakis PK podchodzi a ty masz np 8 lvl i cie leje bo sie nudzi... kiedyś jak grałem na Xanterze wyszłem 1 raz z Rooka... Odrazu jakiś PK podbiegł i dead wychodziłem ze świątyni znowu dead... Chociasz mu nic nie powiedziałem a tera na non pvp gram z 2 miechy... I moim zdaniem Non pvp dla mnie jest leprzy nisz pvp... Ale każdy ma inny gust ;)
|
@all posts
Podsumujmy :
PvP -Twardzi PVP-Enf - Twardsi Non PVP - Słabeusze Tak to można nazwać w skrócie i nic tu nie zmienisz. PS : Polecam Valorię! |
ssij ssij ssij
|
Non-pvp ma 2 główne minusy:
1. Nooby walące we wszystko i kradnące loota, które kozaczą bo nie możesz ich dednąć. 2. Brak możliwości skilowania na monku. Tylko tego żałuję, w tym że gram na non. Tak to jest lepiej, spokój i bezpieczeństwo. A co do ludzi, którzy grają na pvp i myślą, że są twardzi: Ja będąc newbie poszedłem na świat non-pvp za kolegami i nie chcę zostawiąc knighta z dobrymi skilami, hajsu i kumpli bo pvp jest lepsze, choć mimo to wolałbym normalny (jak mi się nudzi to na dolerę i pk-owanko w teamie:evul: ) i nie zawsze ci co grają na n-pvp są cieniasami (powiedzcie to modkom :D) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:22. |