Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Światy - NoN pVp vs zwykłe... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=59767)

alzIK 16-05-2006 22:05

Kolega ma kolege kolegi a ten kolega ma kolege +150 i po tobie ;P :D :wasacz: / a na serio /// lejesz byle kogo to masz -,-

+ sie nie kozaczy sie nie ginie ;}

TaJemniczy 20-05-2006 03:27

Tak jak już wcześniej wspominałem na pvp w większości i tu podkreślam nie wszyscy są debilami. Czemu? Rozumiem zabić kogoś dla kasy, porachunki, wojna, ale nie! Jak ktoś już wcześniej powiedział jakiś gówniarz kupi postać na allegro i ros........ dookoła wszystko. Albo po prostu nudy, nudy h-lvl. Po prostu dupy nie chce im się ruszyć i iść na hund zdobyć kasę tylko wolom zabić innego gracza, a tutaj nie zawsze się zdąży że ścigający ucieknie-niezależnie od pvp. I tu daje sobie rękę uciąć że większość z tych co tu się wypowiadają negatywnie na temat no-pvp nie przeżyli niesprawiedliwego deda, nie stracili nic cennego, lub są osobami które nie chcą się przyznać że są za słabi na serv pvp. Za ras usłyszę na pewno że -----,,Ja dedlem i znam ten ból’’------Może i dedles ale na pewno bo jesteś noobem w małym przypadku newbie—choć ich usprawiedliwiam-------,, Co ty wież o pvp’’-----miałem knaita-lvl 95, teras gram na no-pvp(wiadomo).
Oczywiście nie musi być tak, gdyby ludzie grali z honorem (tu też mówię o no-pvp-wiadomo o co chodzi), ale niestety wiadomo jak jest i to w szczególności u nas w Polsce. Każdy narzeka na inne kraje np. Szwedów----lecz w większości przypadków niejeden Szwed jest lepszy od Polaka. A czemu nas Szwedzi nie lubią---I look up.

Gracz Tibijski 20-05-2006 08:40

xd?

Moje rozwiązanie!
Grajcie na światach pvp enforced.
to se i poexpicie , i pobijecie sie.

;)

Van_Waterflew 20-05-2006 08:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gracz Tibijski
Moje rozwiązanie!
Grajcie na światach pvp enforced.
to se i poexpicie , i pobijecie sie.

;)

Tak tylko, że na e-pvp bez dobrej gildii i qmpli na start nic nie zrobisz :p

Piotrek Marycha 20-05-2006 10:14

@ taJemniczy ja na przyklad zginąłem - jak sie puzniej dowiedzialem - bo jakis h lvl pokazywal koledze jak sie zabija w tibii o.O' ;/ i sie nie wqrzam na server tylko na tego imbecyla co mnie zabil, nie chodzi o to ze ktos nigdy nie zginął w głupi sposób tylko o to że "raz na wozie raz pod wozem" - przecież nie zawsze Ty będziesz ofiarą:evul:

TaJemniczy 20-05-2006 16:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha
@ taJemniczy ja na przyklad zginąłem - jak sie puzniej dowiedzialem - bo jakis h lvl pokazywal koledze jak sie zabija w tibii o.O' ;/ i sie nie wqrzam na server tylko na tego imbecyla co mnie zabil, nie chodzi o to ze ktos nigdy nie zginął w głupi sposób tylko o to że "raz na wozie raz pod wozem" - przecież nie zawsze Ty będziesz ofiarą:evul:

Rozumiem i sorrki że nie dopisałem że również normali gracze padają za nic, lecz myślałem że to jasne,lecz jeżeli nie to mówięJ . Lecz sam widzisz, że moja teza się potwierdza, że większość h-lvl to............ Acha napisałeś i tu cytuję ,, przecież nie zawsze Ty będziesz ofiarą’’ niestety to rzadko się zdarza, bo widzisz w większości przypadku gdy maż hunta , ta osoba nie popuści do końca , będzie cię zabijać, brać kasę , a ty coraz niżej będziesz upadał and down down , aż nie będziesz w stanie spojrzeć na swoją postać która kiedyś miała np.50 lvl teras ma 40 , która kiedyś miała zaje....... eq a teras plate set naprawdę to zniechęca. Potem następuje kryzys, mianowicie każdy gracz albo sprzedaje postać albo ją jak to kiedyś ładnie powiedział ,,złomuje’’ i to koniec naszej przygody tom postacią, lecz życzę ci żebyś tego nie przeżył.

Selverius 20-05-2006 18:47

na pvp jest glupio poniewaz trzeba nosic np na 20 lvlu sorcem i drutem manasy , uhy , ringi leczace time ring itp zeby niepasc bo czesto padaja 20-30 lvle podczas gdy ktos pkuje ja wole swiat no-pvp bo niemusze tracic duzo kasy na runy obronne itp i mam dosyc wojen , huntow zato ze napisalem do kogos leave w dp i hunted duzo osob mysli ze swiat no-pvp jest dlatych co nieumieja grac w tibie ale pomyslcie troche ze duzo osob chce odpoczac od PA od wojen od huntow za free... kto sie zemna zgadza ?

TaJemniczy 20-05-2006 19:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Selverius
na pvp jest glupio poniewaz trzeba nosic np na 20 lvlu sorcem i drutem manasy , uhy , ringi leczace time ring itp zeby niepasc bo czesto padaja 20-30 lvle podczas gdy ktos pkuje ja wole swiat no-pvp bo niemusze tracic duzo kasy na runy obronne itp i mam dosyc wojen , huntow zato ze napisalem do kogos leave w dp i hunted duzo osob mysli ze swiat no-pvp jest dlatych co nieumieja grac w tibie ale pomyslcie troche ze duzo osob chce odpoczac od PA od wojen od huntow za free... kto sie zemna zgadza ?

Ja:) -----Musiało być 10 znaków :)------

chesek 20-05-2006 20:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Selverius

Granie w Tibię, to nie jest tylko pvp, więc jeśli ktoś nie jest dobry pvp nie oznacza, że nie umie grać. Może przez to, iż jest słabszy w pvp wynagradza mu to technika w expieniu. Imho światy pvp są dobre na wyższym lvlu, gdzie nikt Ci już nie podskoczy. ;)

Upierz 21-05-2006 21:02

Eee tam, gra na non-pvp to nuuda, poza tym to też duuże utrudnienie.
Pomyślcie o : Skillowaniu (Kolega pozdawi Ci monka którego możesz co najwyżej zru**ć), zemście (Najwyżej kogoś afkującego treniącego strapujesz z silnym potworkiem:evul: )

To że mnie kilka razy zabije PK to chyba jedyny minus pvp. Zawsze się możesz zemścić, potrenić bez problemu, itp.
Poza tym na pvp cały czas expiąc się chyba moocno nudzisz. A tak zawsze się znajdzie jakąś grupe ziomków czy to z Tibii czy z rla i na pekowanko - i jest adrenalina i loocik może być najs :)

Trenei 21-05-2006 21:18

Minusy świata non-pvp:

- Utrudnione skillowanie na małym levelu. Podchodzi player rozwala Ci potworka i co mozesz mu zrobic? Otóż nic.
- Frajerstwo niektórych ludzi. Biją ci masowo potworki. Nie zwazaja na słowa: Mine <itd.>
- Ciężkie lootowanie żeczy do miast.
- Niemoża trenić na monku czy ghoulu.
Plusy:

+Nikt cie niemoze uwalic i niemozesz być hunted.
----------
Minusy świata PVP:

- Zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie chcial cie ubić.
- Władza gildii rządzącej światem.
- Możliwość bycia huntowanym.

Plusy:

- Zawsze mozesz uwalić kogos kto bije Ci potworki.
- Tak samo jak ktos kroi Ci loota.
- Możliwość spokojnego trenienia.

Trenei 21-05-2006 21:20

Minusy świata non-pvp:

- Utrudnione skillowanie na małym levelu. Podchodzi player rozwala Ci potworka i co mozesz mu zrobic? Otóż nic.
- Frajerstwo niektórych ludzi. Biją ci masowo potworki. Nie zwazaja na słowa: Mine <itd.>
- Ciężkie lootowanie żeczy do miast.
- Niemoża trenić na monku czy ghoulu.
Plusy:

+Nikt cie niemoze uwalic i niemozesz być hunted.
----------
Minusy świata PVP:

- Zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie chcial cie ubić.
- Władza gildii rządzącej światem.
- Możliwość bycia huntowanym.

Plusy:

- Zawsze mozesz uwalić kogos kto bije Ci potworki.
- Tak samo jak ktos kroi Ci loota.
- Możliwość spokojnego trenienia.

Diego'Odin 21-05-2006 21:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pierzak93
To że mnie kilka razy zabije PK to chyba jedyny minus pvp. Zawsze się możesz zemścić, potrenić bez problemu, itp.

a słyszałeś takie zdanie "przemoc rodzi przemoc" a więc on ciebie ty go on ciebie kumple sie zleca i jego i twoi i bedzie wojna a czy o to chodzi?
potem przegrasz i albo wypad z serva albo niezle zaplacisz albo na odwrot

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pietrzak93
A tak zawsze się znajdzie jakąś grupe ziomków czy to z Tibii czy z rla i na pekowanko - i jest adrenalina i loocik może być najs

i patrz wyżej

Piotrek Marycha 23-05-2006 20:41

A nikt nie zdaje sobie sprawy że non pvp to mniejsza grywalność?

Lekjam 23-05-2006 22:16

W sumie trudniej jest grać na światach nonpvp - musisz mieć dużo cierpliwości i nerwy ze stali, niż na światach typu player versus player. Ja osobiście gram na guardii czyli na świecie nonopvp i nie żałuję, zawsze mogę spokojnie potrenować, nie ma obawy o pk czy innego rodzaju przeszkody tego typu. Chciałbym podkreślić, że KAŻDY świat jest dobry, poprostu trzeba umieć grać. :)

Bilon 25-05-2006 14:53

pytanie z innej beczki :P

Kiedy powstanie nowy świat(oby nie non-pvp:D)?wiem ze nie ma na to reguły,ale....moze ktos mnie jakos uszczesliwi(swoja posiadana wiedza:]),upade juz mamy :> ale przydal by sie jakis nowy swiat B)mam nawet pieniazki na pacc
__________________________________________________ ________________
osobiscie wole swiaty normalne.....co to by byla za gra bez wojen,huntow itd.B)
pozdro

chesek 25-05-2006 15:11

Up@ Kiedy będą nowe światy?

Wiemy tyle samo, co ty.

stryju 25-05-2006 17:11

Światy NoN-PvP są dla ludzi którzy lubią ciągle expić i skillować, na pvp jest bardzo ciężko expić, denerwuje mnie napis "Leave or Die" zamiast napisać przyzwoicie nie wiem Sorry i need Exp czy coś w tym stylu to Leave or Die, a zwłaszcza High Levele się kozaczą. Na pvp jest jeszcze ciężko wybić się knightem, skillowałem sobie moim knightem, skończyłem skillowanie miałem skille 40/40 ide na ghost land, i zaczeli mnie blokować i bić, a mialem 9 albo 10 lvl nie pamiętam, ale to jest bardzo chamskie.

catek 27-05-2006 01:57

ok thx...ok thx...

Pietru 27-05-2006 16:14

Fajnie by bylo gdyby na non-pvp mozna bylo sie bic tylko i wyłacznie na Party.

Atta Criath 27-05-2006 19:57

Moim zdaniem to głupi pomysł żeby to zamienić... że pvp to non pvp a non pvp to pvp... Jeżeli wolisz Pvp to zacznij znowu grać na pvp... Ja tam wolę non pvp bo nie ma takiego czegos ze jakis PK podchodzi a ty masz np 8 lvl i cie leje bo sie nudzi... kiedyś jak grałem na Xanterze wyszłem 1 raz z Rooka... Odrazu jakiś PK podbiegł i dead wychodziłem ze świątyni znowu dead... Chociasz mu nic nie powiedziałem a tera na non pvp gram z 2 miechy... I moim zdaniem Non pvp dla mnie jest leprzy nisz pvp... Ale każdy ma inny gust ;)

Nyksus 28-05-2006 20:28

@all posts

Podsumujmy :

PvP -Twardzi

PVP-Enf - Twardsi

Non PVP - Słabeusze

Tak to można nazwać w skrócie i nic tu nie zmienisz.

PS : Polecam Valorię!

catek 29-05-2006 15:52

ssij ssij ssij

Flisik 29-05-2006 18:00

Non-pvp ma 2 główne minusy:
1. Nooby walące we wszystko i kradnące loota, które kozaczą bo nie możesz ich dednąć.
2. Brak możliwości skilowania na monku.
Tylko tego żałuję, w tym że gram na non. Tak to jest lepiej, spokój i bezpieczeństwo. A co do ludzi, którzy grają na pvp i myślą, że są twardzi:
Ja będąc newbie poszedłem na świat non-pvp za kolegami i nie chcę zostawiąc knighta z dobrymi skilami, hajsu i kumpli bo pvp jest lepsze, choć mimo to wolałbym normalny (jak mi się nudzi to na dolerę i pk-owanko w teamie:evul: ) i nie zawsze ci co grają na n-pvp są cieniasami (powiedzcie to modkom :D)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:22.