![]() |
@Pinki
Zacznij od początku @Hellraiser "Postać konkursowa musi być założona na tym samym koncie, co postać główna. Obie nie mogą mieć ukrytych danych konta." |
Cytuj:
no ale żeby nie wałować tego tematu jeszcze przez kilka postów: ad.1 chodzi tu o to aby na samym poczatku sprawdzić, czy user przeczytał regulamin, jeśli tego nie zrobił, to w trakcie filmu prawdopodobnie złamie jakaś zasadę ale i nie powie hasła aktywacyjnego- część złych filmów odpada. ad.2 Expić w teamie a expic i napotykac na expowisku innego gracza to dwie rozne sprawy. Jak mozna tego nie dostrzegac? expiac w teamie atakujesz tego samego stwora itd. co do ignorow- ignorowane wypowiedzi nie sa blokowane, sa po prostu nie wyswietlane u gracza. na filmie i tak je potem widac. ad3. czy to az tak trudno zrozumiec? wyjasniac nie bede, zeby pomyslow nie podsuwac. ogolnie chodzi o to, zeby nie bylo podwojnych zwyciezcow 9oops wygadalem sie). Jesli uwazasz ze to zasmiecanie konta to trudno, Złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy. nad takimi przypadkami się nie użalam. ad.4 tu zes palnal tak, ze i Chuck Norris by nie zrozumial. ale z tego co zrozumialem wynika, ze tobie nie pasuje zmiana naszej podstawy wobec QS. Chodzi o to, ze questy na rooku nalezy traktowac jako treningowe. W poprzednim regulaminie byla wzmianka chyba ze ich QS nie dotyczy. ad.5 nie, nie latwiej. ile manasow nalezy przekaac aby bylo to nie fair? nie chce mi sie nad tym zastanawiac. troche luzu tutaj nie zaszkodzi a co wiecej, pomoze. nie do konca wiadome jest co jest zle a co dobre wiec najlepiej tutaj sie ograniczyc, zeby nie miec problemow. ad.6 a co tu jest takiego trudnego do zrozumienia? zaraz.. moze ty masz 2 latka? nie wiem, nie podales. chyba ty jako jeden z nieliczynch nie czytasz. moze nie uznales za stosowne dokladnie wczytac sie w regulamin? podsumowanie. trzy lata to za malo aby moc grac w tibie. moze masz cos z glowa nie tak, skoro regulamin sprawia ci takie problemy, bo i jedenastolatki lapia w mig o co tu chodzi Cytuj:
przyklad: Cytuj:
no i poza tym, nie moja wina ze ktos jest tak leniwy, ze czeka az mu sie pod nos cos podsunie aby mogl to powachac. |
Eee...
Powiem tak: Chcialem zrobic ten konkurs, ale kick, 2h juz nagrywalem i co, nie mozna dogrywac wiec co, od nowa? Heh, nie jestem az tak szurniety zeby od nowa zaczynac, no niestety zycze powodzenia innym bo ja sie juz wylozylem :p
|
BOze!! ludzie czytajcie ze zrozumieniem!! X( X( X(
jesli ktos w ciagu 3 godzin zdobedzie 8lvl to nie wychodzi na maina tylko dalej expi na roku!!! OMG -.- takie to trudne do zrozumienia???? @Feni: masz racje, ale takie sa zasady bo to mogloby byc nie uczciwe, ja sam tez nie biore udzialu w tym konkursie poniewaz mam radiowke i czesto mi rozlacza internet, a jak by sie tak zdarzylo ze po 3h grania by mnie wywalilo to bym sie pochlastal chyba xD |
ok wszystko gra ale mam jedno zastrzezenie:
Jak ktos wyjdzie z rooka np. w ciagu 2h?? co ma robic |
Rozumiem wszystko po jednym przeczytaniu regulaminu, ale nie rozumiem jednej rzeczy:
Cytuj:
0|)l_0T0\^/3 Hehehe to tez jest dobre. Cytuj:
Fajnę są równierz wypowiedzi tzw."dzieci forum" takie jak np. "Mama mi nie pozwoli grać cztery godziny".Co to kogo obchodzi??w regulaminie jest napisane A i uczestnicy konkursu muszą robić A a nie b To chyba wszystko. Powodzenie dla uczestników konkursu:) |
Cytuj:
|
Ja mam pytanie jak moj kolega nnnnie moze byc wieczorem i przekazac mi eq to nie zostane zdyskwalifikowany jesli ten kolega przekaze jakiejsc nowo zalorzonej postaci swoje eq a ta przekarze mi to eq??
|
No dobra ale nie na kazdym servie mozna dobrze poexpic ... Na niektorych servach jest mniej ludzi niz na innych. Pozatym jakies friendly postacie moga pozorycznie sprzedac eq za tanioche lub dac za free. Troszke niesprawiedliwy ten konkurs bo powinien odbywac sie na jakims jednym servie.
Zreszta wy to organizujecie. |
To graj na takim servie gdzie jest mało ludzi, w regulaminie nie ma nic o tym że konkursoba postać musi być na tym samym świecie co główna, byle by była na tym samym koncie;)
edit: @up Cytuj:
N4zgul |
omg
ale wy jesteście dziwni, jest wszystko napisane jak byk a wy jeszcze pytacie o jakieś głupoty....wstydźcie się :baby: :P
|
Brawo !
Wielkie brawa dla Pani Instynkt. Nareszcie pokazała kto jest mądry ,a kto nie.
|
Mam pytanie. Czy w przypatku zajecia pierwszego miejsca mozna otrzymac pacc dla 2 osób na 3 miesiące zamiast jednego na 6 miesiecy?
Z góry dziekuje i pozdrawiam! |
Cytuj:
Wątpie, zasady są jasne. Poza tym koszt p acc na 6 miesiecy jest niższy niż 2x na 3 miesiące :) |
Taaa i trzeba najpierw wygrać konkurs ;)
|
no fakt, troche neipotrzebnie ci nawrzucalem.
co do twojej płci przelecialem twoj poprzedni post szybko i dostrzeglem tylko jedno slowo rodzaju zenskeigo, odnoszace sie do twojej osoby. szybko czytalem i widocznie przeskoczylem, przepraszam. Poza tym spotykac kobiete w tibii to dla mnie nieczeste "szczescie" :) i moj udreczony leb nie zalapal w pore, ale teraz przypominam sobie ciebie z poprzednich postow. Cytuj:
Ja szanuje zdanie uzytkownikow ale nie zawsze oplaca sie byc uprzejmym bo nawroty moga byc dotkliwe. Poza tym traktowanie wszystkich uzytkownikow jednakowo uprzejmie jest idiotycznym uproszczeniem sprawy. Ja tez mam prawo czegos nie lubic i wkurzac sie na jakies zachowania. Forum to nie "towarzystwo wzajemnej adoracji" (hehe uwielbiam ten zwrot) gdzie kazdy kazdemu tylek lize, bo tak jest fajniej. Cytuj:
odnoscie tych questow. tutaj byla naprawde dluga rozmowa nad tym czy pozwolic czy nie. z poczatku wygladalo to zupelnie inaczej, jednak doszlismy do wnisku, ze jednak powinnismy, gdyz w konkursie chodzi mneij wiecej o to, aby wylonic tego, kto najlepiej umie grac. wiem, ze tbiia to nie RPG ale wykonywanie questow jest wciaz waznym elementem gry. Cytuj:
te dwie rzeczy wcale sie nie wykluczaja wzajemnie. na filmiku mozna pokazac jak sie wykonalo quest, ale nie wolno o tym pisac na forum. Cytuj:
Cytuj:
dlaczego wszystkich wkladasz do tego samego koszyka. jakbys nie zauwazyla, to juz jest na tibii wielu Hamiltonow i na pewno prawie wszyscy graja poprawnie. Wiekszosc pytan w tym temacie odnosi sie do zagadnien, ktore poruszono juz na samym starcie wielokrotnie a potem jeszcze kilka razy w trakcie trwania konkursu. przykladem tego jest pytanie "skad tibicam wziasc?" jest w tym temaci chyba juz z 10 linkow do programu i kilka do poradnika "idiot-fiendly" ponadto dopracowytwac zasady mozna w neiskonczonosc ale i tak zawsze bedzie cos do poprawienia Cytuj:
Cytuj:
~40% uznaloby, ze nie ma sensu cos takeigo czytac, bo latwo sie domyslec jakie moga byc zakazy a potem maja pretensje nie do siebie tylko do moderatorow. Cytuj:
|
[*] Za dzień konkursu uważa się 11 luty 2006 i tylko filmiki, które zostaną nagrane po save 11 lutego i przed save 12 lutego, będą brane pod uwagę. Po zakończeniu nagrywania należy się z postaci wylogować. Postacie, które, przed wyjawieniem wyników konkursu, w polu "Last Login" będą miały datę po save z dnia 12 lutego, będą dyskwalifikowane.
[list][*]Liczą się tylko posty napisane przed upływem godziny 9:30 dnia 12 lutego 2006, oraz z datą ostatniej edycji sprzed godziny 9:30 Czyli nie mogę zacząć grać o 7.00 i grać do 11, 12lutego, bo muszę się zgłosić do 9.30? Mam rację? |
musisz sie wylogowac o 9:00 czasu GMT+1 gdyz o tej godzinie jest save serwera.
najpozniej nalezy zaczac probe okolo godziny 5:00 aby miec mozliwosc wykorzystania pelnych czterech godzin. |
Sie spróbuje, choć i tak nie mam więkrzych szans.
|
Przeciez ten konkurs jest jak najbardziej niesprawiedliwy ... Jezeli mozna wziasc eq od rook slayer to po co wogole na niego tracic swoj czas. Ten da best eq i bez strat bedzie sobie expowac. Inni nie majac takiej mozliwosci beda musieli wszystko zdobyc sami ... Doslownie BEZNADZIEJA ...
I na koniec skonczcie z tym Chuckiem Norrisem bo to jest nudne ... |
Czy to tutaj trzeba wklejac filmy?:>
A drugi pytanko to jest takie: Czy film zostanie zaliczony bo sie zapomnailem i powiedzialem nie w swiatyni tylko pare kroczkow za nia te dziwne znaki proszę o odpowiedź |
Cytuj:
Czytajcie regulamin spokojnie, nie śpieszcie się, pamietajcię, że nie to się liczy, że ktoś nakręcił szybciej film, tylko ilość expa zawartych w tym filmie, wkońcu każdy ma swoje cztery godziny ! |
To zdeczka nie fair. Ja np. jade na poczatkowym eq na rooku i siedze na ratach do 4 levelu, a drudzy od razu gonia w dopper shieldzie i katanie, z bp fluidow i sobie biegaja po poison spiderach -.-
Do kitu z takim regulaminem... |
Luzz już zrobiłem 5 lvl w jakieś 60 min ( wiem noobowsko :p ) i nagle lags + kick i lipa :p beuheuheuehuheu może jeszcze raz spróbuję. Bleeee:]
|
NIE ma wyjątków od regół.
Jak ktoś nie wypowie kodu aktywacyjnego, to jużjego problem. do save servera pozostało jeszcze czasu 4 próby. Tu chodzi także o to, aby wykazać się inteligencją. Macia: zapewniam cię, że nie poszliśmy po lini jak najmniejszego oporu. Fakt iż reguły są takie a nie inne może nie wszystkim odpowiada, ale zapewniam, żę gdyby były inne, to zapanowałby po prostu nieopisany chaos. Cytuj:
|
Czyli jak sie nie myle to mozna zalozyc 1 lvl postac z pacciem na rooku? czy tu musi byc free acc?
Ok sorry sorry juz wiem, dont keal my plx |
Cytuj:
Cytuj:
|
czemu robicie takie nudne konkursy? duzo ciekawiej by bylo gdyby expienie mialo trwac np. 30 minut bo w 4h idzie sie zabic z nudow. a jeszcze ciekawiej by bylo gdybyscie zrobili na jakims serwerze na rooku cos w rodzaju questa, a NPCami byla by ekipa tibii.pl. questy typu: znajdz admina, przynies zdechlego krolika i kto pierwszy zrobi all na filmiku :)
@OnlyM(PL) ta, ale nie mozesz expic na pacc area |
Pewna osoba zrobila 11i iles K expa. Powinna byc chyba zdyskwalifiowana ! Dostala pelne eq , duzo kasy (na shovel , torche i 14 life fluidow)!!!
|
Heh mnie rowniez zaciekawilo jak mozna zrobic 11k expa w 4h na rooku... wiec postanowilem zassac filmik i co sie okazuje... koles nagiminnie lamie regulamin dostaje kupe kasy, wyprasza z cave i na dodatek po 240min ( 4h ) nadal expi... z tego co czytalem po 240min nalezy jak najszybciej sie wylogowac on przedluza filmik o 8min... mam nadzieje ze jego 4h pojda na marne... pozdro !
|
Cytuj:
Wedlug mnie nawet eq nie powinno moc przenosic |
Cytuj:
Freaqs- dyskwalifikacje rozpoczna sie po zakonczeniu przyjmowania zgloszen. |
Mam pytanie.
Mam druida na 18 levelu. Miał 19, ale to szczegół :). Chodzi o to, że robiłem go przez około 6 miesięcy, ale miałem bardzo dużo przerw w Tibii (czasem trochę mnie przynudza), zresztą, miałem pecha do dedów, miałem ich bardzo dużo (około trzydziestu). Czy mimo to mogę wziąć udział i nie zostanę zdyskwalifikowany? |
JAk bys ogladnal uwaznie filmik, to bys zobaczyl, ze rowno po 4 godzinach nie liczylem expa
Enjoy :) |
Zazdroscicie mu poprostu : )
Zielony Góraaa = * |
Hege... Dziękuję, że skasowałeś mojego posta... Ale naprawdę czytałem ten poradnik dwa razy... I wszystko robie dobrze! A mimo wszystko to się nie zapisuje... Gdy chce zakończyć naciskam zakończ nagrywanie, a potem się wylogowuje...
Ale w katalogu, który wybrałem nie pojawia się żaden nowy plik... |
8,400
Sądze że zrobienie 12k expa w 4h na rooku jest możliwe z własnego doświadczennia.. postać sie wyprowadza (jak mało ludzi gra na rooku) 1,5h to daje 4,2k expa Czyli jesli nie wrąbie ci sie ktos do kopalni to zrobisz okolo 11k
(No zakładając że nie zaśniesz z nudów) :P |
Cytuj:
|
Ja myślę ,że Zielony ma realne szanse nawet na wygranie tego konkursu. Wszystko jest ok bo patrzyłem na filmik tylko nie wiadomo jak z tą kasą ale i tak to samo so ktoś by podal jemu te life fluidy. W regulaminie pisze ze 2 bp jeszcze mozna ale moze sie to okazac złym posunieciem ;P A on nie wzial calych 2 bp XD tylko 35 lf ;p A jakby chodzil po te torchy to ile by zrobil mniej expa? nawet nie wiem moze po drodze by zrobił wiecej ale to juz jego sprawa. Jeśli nie zostanie zdyskwalifikowany to powinien chociaz dostać pacca na 3 miechy. To jest tylko moje zdanie więc nie besztać mnie -.-
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:40. |