![]() |
ej ale ten tgo ja mam tibie 7.72 i wypakowuje ja do nowego folderu kopiuje tibie.spr wklejam do tego folderu wkleiam ta tibie sprite editor klikam na extract sprites i nie dziala ;/
|
A zapomnial bym wiadomosc dla wszystkich newbie (najczestsze pytanie(a)?)
Pyt: Skad moge wziasc tibie.spr (dokladna nazwa to tibia.spr) Odp: Wejdz w (dysk docelowy oraz foldery docelowe, a ogolnie zawartosc docelowa :):)) Moj komputer --> dysk C: --> Program Files --> Tibia --> tibia.spr - w tym katalogu jest tibia.spr Pyt:Ok znalazlem juz tibie.spr, ale gdzie ja teraz wkleic Odp: Jesli utworzyles nowy folder wchodzisz w: (dysk docelowy oraz foldery docelowe, a ogolnie zawartosc docelowa :):)) Moj komputer --> dysk C: --> Program Files --> Tibia --> jest tam plik tibia.spr kopiujemy go, teraz przenosimy sie do folderu gdzie stworzyles (as) nowy folder otwieramy go klikamy p-klik (prawy przycisk myszki) klikamy Wklej w kazdym razie poczekajmy i mamy juz to z glowy z sprite editorem robimy podobnie gdyz zmienia sie tylko nawa docelowa :) Odp (1): Nie zrobiliscie nowego folderu, a wiec musicie wkleic sprite editor (ew. jakies pliki) do katalogu z tibia (dysk docelowy oraz foldery docelowe, a ogolnie zawartosc docelowa :):)) Moj komputer --> dysk C: --> Program Files --> Tibia --> tam wkleiamy program (i ew. pliki o ktorcyh wspomnialem wyzej) Pyt:Jak uruchomic sprite editor Odp:Musimy go otworzyc kliknac extract sprites (moze pisac cos innego) czekamy az program rozpakuje sprite'y z tibi.spr pojawia nam sie nowy folder i tam mamy wszystkie sprity :) Oczywiscie to sa odpowiedzi dla tych co nie umieja dokladnie czytac, bo w poradniku Crowala jest to wszystko zawarte :) |
Podpowiedzi
Sorry za duble post mogl by jakis modek usunac tego posta :)?
A zapomnial bym wiadomosc dla wszystkich newbie (najczestsze pytanie(a)?) Pyt: Skad moge wziasc tibie.spr (dokladna nazwa to tibia.spr) Odp: Wejdz w (dysk docelowy oraz foldery docelowe, a ogolnie zawartosc docelowa :):)) Moj komputer --> dysk C: --> Program Files --> Tibia --> tibia.spr - w tym katalogu jest tibia.spr Pyt:Ok znalazlem juz tibie.spr, ale gdzie ja teraz wkleic Odp: Jesli utworzyles nowy folder wchodzisz w: (dysk docelowy oraz foldery docelowe, a ogolnie zawartosc docelowa :):)) Moj komputer --> dysk C: --> Program Files --> Tibia --> jest tam plik tibia.spr kopiujemy go, teraz przenosimy sie do folderu gdzie stworzyles (as) nowy folder otwieramy go klikamy p-klik (prawy przycisk myszki) klikamy Wklej w kazdym razie poczekajmy i mamy juz to z glowy z sprite editorem robimy podobnie gdyz zmienia sie tylko nawa docelowa :) Odp (1): Nie zrobiliscie nowego folderu, a wiec musicie wkleic sprite editor (ew. jakies pliki) do katalogu z tibia (dysk docelowy oraz foldery docelowe, a ogolnie zawartosc docelowa :):)) Moj komputer --> dysk C: --> Program Files --> Tibia --> tam wkleiamy program (i ew. pliki o ktorcyh wspomnialem wyzej) Pyt:Jak uruchomic sprite editor Odp:Musimy go otworzyc kliknac extract sprites (moze pisac cos innego) czekamy az program rozpakuje sprite'y z tibi.spr pojawia nam sie nowy folder i tam mamy wszystkie sprity :) Oczywiscie to sa odpowiedzi dla tych co nie umieja dokladnie czytac, bo w poradniku Crowala jest to wszystko zawarte :) |
ncie
nice poradnik mozna duzo sie dowiedziec :D
|
Plagiat?
Pierwsza czesc poradnika jest taka sama jak na www.tibia.org.pl , Identyczna . Plagiat czy moze te same osoby ???
|
Extra
|
a skad wziasc nowe sprity?
|
Cytuj:
Co do ściągania gimp'a: Ludzie, czy tak trudno wejść na http://www.gimp.org/ (oficjalna gimp'a) albo http://www.idg.pl/ftp/ i sobie to tam pobrać? A i w GIMP'ie jest bardzo przydatna opcja: mianowicie siatka. Ustawiamy sobie siatkę na 32px i potem zaznaczamy przyciąganie do siatki i już możemy sobie idealnie modelowac. @up Cytuj:
|
Gimp
Cytuj:
|
czy jeśli to nie problem, to mógłbym prosić o listę poupdate'owych spritów? mi komputer strasznie długo wczytuje miniatury spritów.
|
Cytuj:
|
Wszystko dobrze , ale zle jest wytlumaczona obsluga GIMP-a . TY tylko napisales jakie ma opcje ale ich nie wytluczyles . Ja bym bardzo prosil o wytlumaczenie mi jak zmieniac kolor itemow ( np . chce zeby golden armor byl szary) . Napisz mi na PW .
|
Cytuj:
Ja pierdolę, kurna. A to plagiator -.- Zaraz mu nawtykam jak to (...) mać mam w swoim (...) zwyczaju... Może jeszcze tam trafią Orcia atakują rook pod innym nickiem :| !!!! Taak! Jak zwykle moje double posty są święte i nienaruszalne. Moderator który je chociażby tknie będzie miał z moją mocą paranormalną do czynienia... -----> http://www.megaupload.com/?d=IKADEAO2 <----- Może mi ktoś powiedzieć czy dobrze shostowałem xP Converter na MU? Bo jakoś nigdy się w te klocki nie bawiłem... I nie mam 100% pewności... Po za tym zachciało mi się Updatea tego poradnika... I już może(znając moje lenistwo =P) ostatnia część poradnika ukaże się w tym miesiącu... |
Hey, bardzo chciałbym robić fake lecz program Tibia Sprite Editor coś nie hodzi na mojim kompie, i mam prośbę, czy mógłby mi ktoś obrazki z tego programu na E-mail. PLX Mój E-mail to [email protected] PLX:(
|
a
Cytuj:
Nie cytujemy zdjęć i takich długich postów. |
;/
Mam ten sam problem nie moge znależć tego pliku tibia.spr ;/, wyśle mi ktoś obrazki z tego programu na E-mail plx [email protected]
|
Efekty
A ja chcę się zapytać jak robić w Gimpie jakies efekty specjalne typu błyskawice? Bo ja umiem tylko wybuchy np. SuperNova, a jeśli będe robił np. efekty czarów z samych wybuchów to będzie to głupio wyglądało :confused: Proszę o pomoc bo to dla mnie bardzo ważne!
|
Cytuj:
Jak to kiedyś napisał Baradax: "Ale żeś się popisał... Gimp jest po to żeby go odkrywać, a ty im dałeś wszystko na tacy -.-" I...? A wy nawet nie potrficie posiedzieć trochę i się pobawić... Ja podpowiem tylko, że najwięcej efektów robiłem pędzlem+rozmyciem, w tym te "pioruny, wybuchy i aurę w Avatarku". Tibia.spr jest w katalogu z tibią -.- Było to mówione setki razy. A w poradniku dwukrotnie o tym pisałem. |
up@ No... eee... masz racje, dzięki i przepraszam :confused:
|
poradnik 10/10 :P wszystko dobre wiem juz duzo zeczy wienc powoli mozna zabierac sie do roboty:P
|
Mhm poradnik git :) Ale te sprite'y... Wie ktos jaki numer maja rozne partie sd i jaki numer ma "blood"?? :( Bo za chiny nie moge znalezc... Z gory thx
Btw ;) to moj pierwszy post na tym forum wiec HI ALL :) |
Hi...
sa 2 rodzaje blood i oba sa w 1 tysiacu wystarczy poszukac a parti sd sobie poszukaj(samniewiem xP) |
Dobry Poradnik 11/10 :p
|
Nie wiem co sie stalo, robilem outfity zgodnie z twoim poradnikiem, posklejalem, i cos takiego mi wyszlo;(:http://img201.imageshack.us/img201/694/skandaldy4.jpg
(ucielo mi troche na glowie, butach, lewej stronie ciala. |
to zrob jeszcze raz i patrz dokladnie gdzie popelniles blad a jezeli nieznajdziesz to sam popraw xP
|
Cytuj:
Nie czepiaj sie mnie ja nic nie kopiowalem sam to napisalem a tak pozatym ja nie probuje ukrasc twojego poradnika tylko objasnic innym ktorzy nie rozumieja z twojego napisac nic nie moge chce pomoc tak jak ty :) |
:)
Jeszcze dla pomocy: http://img207.imageshack.us/img207/8136/swiatlozz8.png
|
Hmm pokolorujcie go i pokazcie jak wam to wyszlo w gimpie bo mi tak wyszlo ale w Photoshop
http://img245.imageshack.us/img245/3632/ludekot3.png |
Cytuj:
OF COURSE PIG THANX EFRY USERS ZA HELP W ARTYKUL, BO NIEKTÓRE POSTY FUCK ME I I DONT HAVE POFER NA ODPOWIEDŹ. P.S. Widzę że ktoś kto tam outfita zrobił, to zapomniał o czarnej obwódce... ;) |
Thx za ten poradnik, dzieki tobie zaczelem robic fake.W tym poradniku jest chyba all.Tylko jak ktoś mógłby mi podesłać jakąś pelniejsza liste sprite edita.Co prawda te dwa pierwsze linki do gimpa mi szwankowaly ale sam znalazlem w koncu proga.No i należą sie tez podziekowania dla veruisa, ktury mi pomógł zrozumiec to all:) .
|
siwtny poradnik jkaby nie ty pewnie bym sie muli przed skillowaniem i sral w porty co by tu robic:D
|
KOLESIA ALBO MAJOM DYSLECJE ALBO TU DZIECI DALNA ALBO NIE UMIOM CZYTAC ZE ZROZUMIENIEM BO KORDE JA TAM RAZ CZY 2 PRZYECZYTALEM I ROBI SOBIE FAKE JAKE TYLKO DUSZA ZPRAGNIE!!!!!8o
|
Cytuj:
omg... ty chyba tez to masz -.-' Poniewaz czyta sie regulamin... |
yo jak sie robi yte oggity bo sciongnelem gimp i niewiem ktury to zakrapacz :/
|
Wez niemow jak slazak... -.-'
|
nie no wklejam i zatrzymuje sie zaczynam widzieć w 3d te sciany i dalej nieudaje mi sie wklejać :( :( :( wciąz i wciąz niemoge wklejic
|
jaki problemze scianami? klej klej klej klej klej i masz gotowe ciezkie nie?
|
Thx!!!!!
DZIĘKI!!! dzięki tobie zrobiłem mój 1 w życiu fake'i jeszcze go nie wystawiłem ale jak tylko to zrobie zobaczycie go w temacie: Nasze pierwsze fake. Wielkie dzięki crowal!! Mam nadzieje, że ten poradnik pomoże innym niekumatych w tych sprawach :baby: (no teraz już taki niekumaty nie jestem :D )
edit: Czy może ktoś mi podać numery drzew krzewów itp.? Bo za chiny nie znajde!!!!! |
megaupload
Może mi ktoś poradzić jak wziać megauploada i pod jakimi numerami mozna znalezc trawe drzewa itp.
Z GÓRY DZIENX!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:45. |