Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Morgana (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=188)
-   -   Wydarzenia z Morgany (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=70602)

Vandoz 07-05-2006 21:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Radament Hellfire
Nie mowie ze Raul uzywa botta bo pewnie tak nie jest ale prawda jest ze przez jakies czas dzielil konto z kolega, ale jak to wyzej powiedziano juz o tym nie gadajmy. Pozniej staral sie wmoiwc ze Neq zabil Sylanus i Getur za to ze nabluzgal Sylanusowi. Moze jakis czlonek Avis sie wypowie na temat Neq i Knobika.

A powiedz mi, czy kazdy gra w Tibi gra fer plej < spolszczylem to sobie;) >???
Nie wiele jest takich osob.
Lecz zamknijmy teamat o cavebocie ktorego uzywa Raul, bo i tak do niczego on nie prowadzi.

Glin 08-05-2006 00:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vandoz
Lecz zamknijmy teamat o cavebocie ktorego uzywa Raul, bo i tak do niczego on nie prowadzi.

Ja gram fer. Każdy punkcik expa zdobyłem sam, nie robie PA nie używam cbotów tylko sobie gram. Jeżeli nie umiecie wbić lvl 50+ to już nie moja wina, ale nie oznacza to że każdy wyższy lvl zrobił go botem, sharingiem, PA. Wystarczy nie stać tyle pod depo tylko ruszyć dupska ma exp!

pyzio2 08-05-2006 12:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Glin
Ja gram fer. Każdy punkcik expa zdobyłem sam, nie robie PA nie używam cbotów tylko sobie gram. Jeżeli nie umiecie wbić lvl 50+ to już nie moja wina, ale nie oznacza to że każdy wyższy lvl zrobił go botem, sharingiem, PA. Wystarczy nie stać tyle pod depo tylko ruszyć dupska ma exp!

mądre słowa bić a nie stać xD

macie dobry przykład w osobie cluba~

Radament Hellfire 08-05-2006 12:29

Dobra ale nikt mi nie odpowiedzial o sprawie zabicia Neq i Knobika.

Vandoz 08-05-2006 14:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Glin

Jak dobrze wiedziec ze sa jeszcze tacy ludzie.;)

Torpedo 08-05-2006 17:06

Cytuj:

Każdy może nie, lecz ja tak. Zadnych caveboterow, mcow i sharingu. Popieram słowa Glina odnosnie siedzenia w depo:D

Hah a co do PA to lubie to xD Moze kiedys dogonie świetej pamieci Cosanostre:P. Bo Toraxa to pewnie nigdy nie przegonie:D

btw
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez verbus
2.-I jeszcze czy ktos wie jaki byl powod zmiany nazw dwuch najmocniejszych gildi ??mianowicie "Fire" na "Avis" ... a "Tengu" na "Overshadows" ??

Widze ze nikt ci tak naprawde nie odpowiedzial na to pytanie.

Fire zostalo rozwiazane po to aby pozbyc sie wielu noobow ktorzy znalezli sie w nim z powodu wojny z tengu.
Poworocono do Avis w skladzie juz sprawdzonym i w tej chwili rekrutowani sa ludzie zaufani i potrafiacy grac.

Dziwne ze zadales takie pytanie. Przeciez tego latwo jest sie domyslec.

Vandoz 08-05-2006 18:49

@UP

Czy nie twierdziles wczesniej ze to noobowski temat??;)

Torpedo 08-05-2006 19:10

Cytuj:

@UP

Czy nie twierdziles wczesniej ze to noobowski temat??;)

Teraz troche zmadrzeliscie :P:P

Vandoz 08-05-2006 19:15

Spox.
Czy moglbymi ktos powiedziec jeszcze raz na jakie gildie rozpadlo sie Fire, i która z nich (oprócz Avisu) jest potencjalnie w tej chwili najsliniejsza.

Raul 08-05-2006 19:43

Cytuj:

Spox.
Czy moglbymi ktos powiedziec jeszcze raz na jakie gildie rozpadlo sie Fire, i która z nich (oprócz Avisu) jest potencjalnie w tej chwili najsliniejsza.

Na Hurricane i Avis, a trochę osób jest jeszcze we Flame i Templarios.
Oprócz Avis potencjalnie najsilniejsza jest Hurricane.

Radament Hellfire 08-05-2006 20:18

Cytuj:

Dobra ale nikt mi nie odpowiedzial o sprawie zabicia Neq i Knobika.
Ciagle czekam na odpowiedz ktoregos z czlonkow AVIS.

Vandoz 08-05-2006 21:42

Co zes sie ich tak uczepil???
;)

A co gildi.
Czy jest na Morganie jakas wojna ( nie wliczajac Overshadows i ich snake ataków <jesli jeszcze atakuja>)????

Glin 09-05-2006 00:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul
Na Hurricane i Avis, a trochę osób jest jeszcze we Flame i Templarios.
Oprócz Avis potencjalnie najsilniejsza jest Hurricane.

Żeby nie było nieporozumień, Hurricane odeszło z Fire dzień po zakończeniu wojny (rozpadzie Tengu), Fire istniało jeszcze potem dobrych kilka tygodni po czym rozpadło się na Avis i reszte, która rozeszła się po róznych gildiach. Z Fire nie doszedł do Hurricane NIKT (chodź osobiście żałuje nieprzyjecia jednej czy dwóch osób).

@UP

Nie, w tej chwili nie ma żadnej wojny i żadna się nie zapowiada.

bimbi_4 09-05-2006 19:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Defhan
siema wszystkim!!! mam takie pytanko czy jest tu jakas gildia ktora by mnie przyjeła jestem magiem na 17 lvl'u i jak na teraz mam 16 mlvl przyjmie mnie ktos?? bo niemoge znalesc zadnej gildi

wkrecil sie noob w temat i od razu swoje....co ty myslisz ze z tak beznadziejnym lvlem ktos przyjmie?:D

a tak wracajac do tematu...szkoda ze fire nie przegralo tej wojny...byloby o wiele lepiej bez nizahe i jego przydupasow

Radament Hellfire 09-05-2006 19:43

Ja tak sie doczepilem bo zabili ich za darmo (chyba ze argumentem jest za szybkie bicie levela) i nie chca sie teraz przyznac.

Vandoz 09-05-2006 20:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bimbi_4
wkrecil sie noob w temat i od razu swoje....co ty myslisz ze z tak beznadziejnym lvlem ktos przyjmie?:D

a tak wracajac do tematu...szkoda ze fire nie przegralo tej wojny...byloby o wiele lepiej bez nizahe i jego przydupasow

Jasne, byloby SUPER gdyby Fire przegralo!
Biegali by glupie tengusy typu costantora~ , itp.
Bili by kazdego za to ze np ma zly outffit albo ze jest ze "zlego krau".
Powiem Ci ze w tengu bylo wiele rasistow, ktorzy zabijali Polakow, za to ze sa Polakami.

Wiec cale szczescie ze Nizahe z ekipa wygrali wojne :p :]

Glin 09-05-2006 21:46

Cytuj:

Ja tak sie doczepilem bo zabili ich za darmo (chyba ze argumentem jest za szybkie bicie levela) i nie chca sie teraz przyznac.

Ale jesteś upierdliwy. Powody były (w jednym przypadku mylne ale były). Może napisz jak cosa atakował za to, że ktoś nie chciał sprzedać mu domku, albo jak wpadali na exp i zabijali ludzi tylko za to że keidyś grali na tym samym serwerze co nizahe, albo jak szantażowali nowych członków Hurricane i atakując ich i mówiąc żeby wyszli z gildii (nie byliśmy wtedy w wojnie!), albo jak zabili kogos tylko dlatego że miał powiazania w rl z kimś z fire, albo jak kłamali na forum, albo jak umawiali się na bitwy i nieprzychodzili, albo jak zabijali bo ktoś po polsku gadał, albo jak robili random PK żeby mieć runy na wojne...

Jak nie wiesz o co szło to trzymaj buzie zamkniętą, ponad miesiąc siedziałem w pzetach żeby tacy jak Ty mogli sobie pograć. Na własne uszy słyszałem jak tengu wyzywało polaków od niepowiem kogo bo dostane ostrzeżenie za wulgaryzmy (nie było przy tym Vaikora ani Osamka). Cosa~~ robił takie PA jakiego w życiu nie widziałes jeszcze. Niepodoba się na morganie to won na inny serv (najlepiej nonpvp) a nie zacinaj się jak stara płyta na jednym temacie.

PS: Tak wyzywasz Avis a jestes w gildii w której 1/3 osób ma u nich protekta. To dopiero żałosne jest, lol.

Vandoz 09-05-2006 21:54

@UP
Dlatego sie ciesze ze Fire wygralo wojne;)
A i dzieki ze mozemy dzeiki Tobie ( i innym ktorzy sie do tego przyczynili) grac w "spokoju".

A co do Avis, to ludzie zpasujcie.
Nie ma innych tematów do rozmow???

Glin 09-05-2006 21:59

Cytuj:

@UP
Dlatego sie ciesze ze Fire wygralo wojne;)
A i dzieki ze mozemy dzeiki Tobie ( i innym ktorzy sie do tego przyczynili) grac w "spokoju".

A co do Avis, to ludzie zpasujcie.
Nie ma innych tematów do rozmow???

LOL, nie dzieki mnie, ja byłem mała kropelką w oceanie. Ale fakt, miesiąc nie expiłem.

Vandoz 09-05-2006 22:07

Bylo tam "i innym"
Czytaj uwaznie ;)

Dider Z Rivii 10-05-2006 09:33

No to sie narobilo ;/

http://forum.tibia.com/forum/index.p...readid=1224884

Licze na to, ze ci co nic nie zrobili beda wolni...

Radament Hellfire 10-05-2006 10:52

Glin za przeproszeniem sram na twoja gadke wczesniej gralem na morganie sorcem i na 43 mnie vildingen ubil i wiem jak tengu robilo PA, Avis tez duzo uzywa pa ale znacznie minej niz uzywalo Tengu. Nie gram juz na Morganie wiec w koncu mowie co mysle nie bojac sie hunta itp. Najbardziej wkurw** mnie to ze takie buraki bojac sie ze ktos ich dogoni levelem wiec leca gromada zeby go ubic. A ty Glin idz lepiej tam popodlizywac sie nizahe a nie sie na forum udzielasz.

Torpedo 10-05-2006 16:02

Cytuj:

Glin za przeproszeniem sram na twoja gadke wczesniej gralem na morganie sorcem i na 43 mnie vildingen ubil i wiem jak tengu robilo PA, Avis tez duzo uzywa pa ale znacznie minej niz uzywalo Tengu. Nie gram juz na Morganie wiec w koncu mowie co mysle nie bojac sie hunta itp. Najbardziej wkobieta lekkich obyczajów** mnie to ze takie buraki bojac sie ze ktos ich dogoni levelem wiec leca gromada zeby go ubic. A ty Glin idz lepiej tam popodlizywac sie nizahe a nie sie na forum udzielasz.

Lol czlowieku mysl co piszesz a najlepiej nie pisz kiedy to nie ma sensu. Glin wedlug ciebie sie podlizuje?? P***balo cie totalnie. Glin to wporzo gosc!!!!.
No coz teraz i tak nie masz juz co tu wracac bo jesli tak to dla zabawy cie uje***e :D

@dider
Na gildijnym forum mamy liste ludzi ktorzy maja hunta, Jesli chcecie wiedziec czy jestescie na tej liscie pytajcie sie czlonkow avis.

Dider Z Rivii 10-05-2006 20:12

@Torpedo

Gadalem z jednym czlonkiem Avisu i dowiedzialem sie to co mnie interesowalo ;p

Vandoz 10-05-2006 20:12

@Radament Hellfire

LoL, LoL i jeszcze raz LOL!

Wez ty sie chlopie uspokuj.
Nizahe to nie Stalin zeby za kazde slowo zabijac.I jeszcze jedno, co do twojego srania, to chyba osrales se mozg ze takie zeczy piszesz.

fire megidox 10-05-2006 20:39

Vandoz z tego co on pisze to on jest w naszej gildi <lol>

Vandoz 10-05-2006 21:26

Ale sprawie sobie ta przyjemnosc i go wywale.
Przeciez tu nie gra.
A liderowi sie to nie spodoba napewno co pisze on, jak i sie nie podoba ZALOZYCIELOWI.:)

@Torpedo
Ja Ci z przyjemnoscio pomoge go ubic.
bedzie to dla mnie zaszczyt:kat: :wiking:

Radament Hellfire 11-05-2006 17:40

A wywalaj ja juz tutaj nie gram nie bede mial do ciebie zadnych pertensji. Mnie juz tibia nie obchodzi.

Radament Hellfire 11-05-2006 17:41

Aha za podlizywanie zabije sobie tylko Vandoza jak bede mial czas :P

fire megidox 11-05-2006 18:16

Radament Hellfire a podaj swój nick :)

Makawita 11-05-2006 18:38

a ja z czystej i nie przymuszonej woli zabije ze 2 Trole :) (no może nawet 3 jak UHów starczy)

Zaczyna mnie to bawić , cały czas w swojej naiwnosci myslałem ze zgodnie z definicją
"Forum służy do wymiany informacji, poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach"
a nie do demonstrowania własnej frustracji i obrazania innych .

@Radament
Jeśli Radament chcesz wyrazic swoje zdanie to prosze bardzo , ale postaraj
sie uargumentować je w sensowny sposób bez "obsrywania" wszystkich na około
po 1 - Masz dowody że ktoś zabija za level ? chętnie przeczytam ale z sensem prosze.
po 2 - Jakoś nie widze postu Knobika pt. "Zabili za level". Chcesz odpowiedzi ? odpalasz Tibie - Logujesz - Pytasz Knobika , 3 proste rzeczy i masz odpowiedź.

@Dider
ehhh , odkupie tanio troche skili ;)

// Fea ze zdrętwiałym jęzorem od podlizywania
btw. komu dziś miałem się podlizywac bo grafik zgubiłem .....

Vandoz 11-05-2006 19:49

Cytuj:

Aha za podlizywanie zabije sobie tylko Vandoza jak bede mial czas :P

Spróbuj szczescia.B)
I uwazaj bo mam twoj adres IP.;)
A ja cie ubije jak mnie zaatakujesz.
Myslisz ze z explo nie walne?? :p
A co do podlizywania, to nie ja sie podlizuje, ale ty swojej mamie podlizujesz. :P :p :P

@Fire~
Jego nick to nazwa na forum.

Naharth 11-05-2006 20:29

@post 89 - Tak, oczywiscie, ze do Dartha, ktory przejal papierkowa robote. Coz, Nizahe nie jest w ciemie bity. Aczkolwiek co ma swoj poczatek, ma swoj koniec.

@post 90 - Hm, dowod na to? Czy jest rzecz, ktora trzeba udowadniac jeszcze mniej? Hm, moze o czyms swiadczy fakt, ze Nizahe przez 1 rok byl liderem najpotezniejszej gildii i zapewnial jej zwyciestwo? (No coz, nie zawsze to jego zasluga) No i to chyba nie wymaga wielkiego ilorazu inteligencji, aby sie domyslic, co pan Torax ma do powiedzenia w gildii.

@post 95 - Hm, to akurat jest prawda z tym uhnieciem. Coz, chyba nie sledzisz forum wlasciwego, prawda? I nie, Morgana nie jest spx serwerem. Aczkolwiek nigdy nie narzekalem, bo mimo moich 'niepoprawnych' opinii nigdy nie dalem im powodu.

@post 97 - To smutne, aby sobie zalatwiac protektora i TYLKO w tym upatrywac nadziei na granie. Zaloze sie, ze Ahazin nie robi tego bezinteresownie?

@post 106, 109, 110, 112, 116 - ROTFL, tu moje szare komorki nie wytrzymaly i z glosnym PYK poszly wszystkie w krzaczki.

@post 118, 120 - No i tu sie mniej wiecej zgadzam.

@post 121 - Przykre, ze tak sadzisz. A przykre jest to, iz uwazasz, ze jesli inni tak robia, to wszyscy sa usprawiedliwieni...

@post 126 - Ten post jakos mi sie tak bardzo podoba, szczegolnie druga czesc.

@post 128 - To, ze teraz jest to All - love - Fire - Avis - thread to wcale nie znaczy, ze zmadrzeli.

@post 132 - Snake Attack! <3

@post 136 - Brawo, a Ty synku wiesz o czym mowisz? Powiedzmy, ze osoby - Szwedow - ktore krytykuja Polakow, nie lubia ich, oddaje sprawiedliwosc. Ale zgadnij czemu? Po co? Tak bedzie dla Ciebie lepiej! Otoz Szwedzi niezbyt toleruja Polakow, ktorzy najczesciej (sic!) to, male, nierozumne dzieci, o ilorazie inteligencji mniejszej niz liczba posiadanych przeze mnie samochodow.

@post 137 - Dobrze wiemy, ze to Fire umawialo sie na kilka bitew i nagle Nizahe znajdowal sobie zajecie w rl. Taa... Jesli ktos traktowal ich z szacunkiem, uczciwie, to nie slyszalem o przypadku w ktorym bez ZADNEGO powodu zaatakowali go, probowali PA'owac. (Polacy baaaaaaaaaaardzo wzglednie traktuja frazes 'dobry powod')

@post 145 - A Ty panie, prosze pana, co pan wie o panie Stalinie? -.-'

@post 146, 147 - Kolejny spad z krzesla.

@post 150 - Cudowna przenikliwosc Twojego umyslu mnie, swoja droga, powalila. Naprawde. x)

@up - To juz jest zalosne, inaczej tego nie potrafie nazwac. Mniej wiecej z tego powodu, ze uwarzasz sie za lepszego od niego, a pokazales rowny, nawet nizszy!, poziom. 'Mam Twoje IP!'

No to sobie popisalem. Sorry, ze tak dlugo i ze prawdopodobnie nikt nie sprawdzi, co to za posty, ale dawno mnie tu nie bylo. A jak zaczalem czytac, wszystkie tutejsze posty, to niektore sprawily, ze nagle poprawil mi sie humor. Nie sadze natomiast, aby tutejszym filozofom powinno byc do smiechu. Coz, tak jak twierdza media - Tibia szkodzi. Coz, to chyba wszystko. Koniec wywlekania brudow.

Vandoz 11-05-2006 20:42

No i co z tego???
Mam pewnego dobrego kumpla, co hakuje na neostradzie.
Niski poziom, mozesz prezentowac ty.
Wedlug prawa, wszyscy ludzie sa rowni, i nie uwarzam sie za lepszego.
Wiec jesli czegos nie wiesz, to nie pisz, bo gowno mnie znasz.
I to tyle.

Barnabhinio 11-05-2006 21:09

Cytuj:

No i co z tego???
Mam pewnego dobrego kumpla, co hakuje na neostradzie.
Niski poziom, mozesz prezentowac ty.

Swoim pierwszym zdaniem zaprzeczyles drugie :(

@Naharth
Zgadzam sie z toba w wiekszosci tego co napisales , ale jedna uwaga :
Cytuj:

@post 90 - Hm, dowod na to? Czy jest rzecz, ktora trzeba udowadniac jeszcze mniej? Hm, moze o czyms swiadczy fakt, ze Nizahe przez 1 rok byl liderem najpotezniejszej gildii i zapewnial jej zwyciestwo?
Vandozowi chodzilo chyba o dowod na to ze on chodzi za Nizahe.

Cytuj:

Sorry, ze tak dlugo i ze prawdopodobnie nikt nie sprawdzi, co to za posty
Jednak ktos sprawdzil :) Witaj spowrotem!

@sprawa z Sovem Melisana
Moim zdaniem Liux zachowal sie "chamsko", Melisan zasluzyl sobie na ten miecz, a Liux wykorzystujac przyjazn okradl Melisana. To przykre jak gra komputerowa moze zniszczyc przyjazn, nawet taką "wirtualną"...

Ale uwazam ze Nizahe nie powinien huntowac przyjaciol Liuxa, bo:

1.Dzieki temu Sova nie odzyska (widac co dla Liuxa znacza przyjaciele).

2. Zrobi sobie nowych wrogow(a wlasciwie juz zrobil).

3. Oni nie sa winni.

To tyle ode mnie
Pozdro
Barnabhinio

Dider Z Rivii 11-05-2006 21:32

@Makawita

Ile dasz za skille ^^?

Zobaczymy co sie bedzie dalej dzialo w sprawie sova

Kumpel z rla mowil mi, ze liux podobno sprzedawal sova na trade za 500k, ale nie moge potwierdzic tej informacji

Vandoz 11-05-2006 22:57

Cytuj:

Vandozowi chodzilo chyba o dowod na to ze on chodzi za Nizahe.
Dokladnie o to chodzilo.

fire megidox 12-05-2006 13:31

Mam takie pytanko bo gdzieś słyszałem że jest w planie zrobienie nowej P list któa będzie w 100% inna niz Nizahe i mam obowiązywac w większości Polaków - nie hce mi się w to wierzyć ale może ....

Barnabhinio 12-05-2006 15:23

Cytuj:

Mam takie pytanko bo gdzieś słyszałem że jest w planie zrobienie nowej P list któa będzie w 100% inna niz Nizahe i mam obowiązywac w większości Polaków - nie hce mi się w to wierzyć ale może ....
Nie slyszalem o tym ale sadze ze raczej jest to nie mozliwe, tzn. ktos moze stworzy jakistam Price List, ale Nizahe nie bedzie go popieral, uwazam tak poniewaz:

1.Jesli pricelist dla Polakow mialby byc mniejszy(ceny) to stracilby sporo kasy.

2. Przy wiekszym priceliscie(cenach) Polacy odwrociliby sie od niego, a wielu jest jego sojusznikami.

3. Mozna wiele powiedziec o Nizahe, ale na pewno nie to ze jest rasista, czy tez kims kto bedzie wyroznial jeden kraj na tle innych.

PS. Pisze ze "Nizahe" nie bedzie popieral pricelisty, gdyz to on jest liderem tego swiata, a Darth Torax Avisu, a zreszta sadze ze Torax respektowalby decyzje Niza.

Ale nie przecze ze Darth Torax nie ma nic do powiedzenia w gildii - bo ma i to jak sadze sporo, w koncu nie kazdy zostaje liderem Avisu :)

Vandoz 12-05-2006 15:36

Cytuj:

@post 145 - A Ty panie, prosze pana, co pan wie o panie Stalinie? -.-'

Wiem tyle, ze Stalin bal sie cholernie ludzi, i uwazal ze kazdy chce go zabic, wiec on zbaijal ich.
:baby: :baby: :baby:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:45.