Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Tremulous - Ciekawy FPS (z elementami RTS) ! (FREE) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=71815)

Avager 06-11-2006 16:44

up:

Wiesz, ze ja na tych camperow tez sie dre..itp :)
Kampuja tylko i czekaja na s3... heh... a jak wyjda troche dalej to gina w 10 sekund... a jak walcza juz s3 vs s1 to mysla ze sa pr0 (bo maja s3).

Knight Patryk 08-11-2006 17:40

nie prawda na s3 wciaz campia xD

Kuan Ju 13-12-2006 19:22

www.tremulous*********

No i zapraszam do klanu [DVP] xD 15 nas juz jest

Feel my wrath na Linux62 me pawnzord 8o

light armor+battpack+helmet+luci i zegnam :P

Knight Patryk 13-12-2006 19:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kuan Ju (Post 1126997)
www.tremulous*********

No i zapraszam do klanu [DVP] xD 15 nas juz jest

Feel my wrath na Linux62 me pawnzord 8o

light armor+battpack+helmet+luci i zegnam :P

ar ju szur?

Avager 13-12-2006 19:46

O lol.. To sa jeszcze noobki z Light Arm+ Jet Pack + Helmet + Luci ???

ROTFL
A ja myslalem ze Flammer z jetpackiem to szczyt kretynstwa xD

BS + Shotgun , BS + Chaingun, Light Arm +b.pack + Mass Driver FTW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Knight Patryk 13-12-2006 19:57

adv basil+gas=tricki disco :E

Knight Patryk 03-02-2007 18:12

sry za dabyl post ale musza ludzie przychodzic.
Rekord gry pobity przez 13/14 latka?:>
http://img441.imageshack.us/my.php?i...hot0255zg5.jpg

Tawer Redeye 05-04-2007 10:51

Odświeżam :P
Gra jest spoko. Mój ulubiony mod to balanced. Ale szkoda, że w patchu 1.2 mają zrobić takie ułatwienia, że 90% walk to ludzie wygrają. Aktualnie robie mapkę. Screen w linku(jest duży) Mapka - Screen

Heliwurab 05-04-2007 12:59

No, skoro odświeżony, to trzeba coś powiedziec.
Wg. mnie mody są do dupy, xael jest cholernie lamerski i tylko adv. tyrant w balanced i biokity i kamuflaże w TremX się przydają ;)
Prawda że 1.2.0 odwróci strony niezbalansowanych teamów na szale humanów, ale przynajmniej gra będzie ładniejsza i adv. goon będzie dostępny na S2 ponoc ^^

:btw. mój nick to [DVP]PLant :)
www.pts.xt.pl wiem, że nie ładnie sie przechwalac, ale to najładniejsza strona polska o Tremie
Zapraszam, gra jest naprawde warta ściągnięcia, gram w nią prawie rok i pogrywam w nią codziennie conajmniej 1 godzine xD

Knight Patryk 09-04-2007 19:40

moj to Sage aktualnie YK@M^ortred i lubie wkurzac planta potem dostaje muta:<.
btw dzis wygralismt 7:0 z Empire=] Gralem na nowym tjw i jest to tak.
Zap mary trwa caly czas poki nie zejdziesz z zasiegu(wydaje sie ze wymiata zap) ale naprawde nie jest tak latwo utrzymac zapa z 5 sekund:).Totalne zablokowanie chompa w trakcie pounca.regeneracja alienow jest taka sama jak w terazniejszej wersji przy jajach/om czyli nie bedzie wyskakiwania za sciany podczas ucieczki z 30hp tylko raczej wroci do bazy:P.Charge tyranta zadaje ostry damage ale laduje sie 3x wolniej i tyr nie jest przyspieszony.adv basil nie wydaje odglosow podczas chodzenia,zwykly tez(hahah ja dalem ten pomysl xD).Turret ma podwojne obrazenia ale nie atakuje odrazu tylko po 2 sekundach wiec mozna latwiej dreczem tura rozwalic.widac ilosc hp budynkow lepszy system budowania(trudno to wytlumaczyc) strzaly pulsa sa mniejsze, nie bedzie luci spamu ale za to kulki male luca sa bardzo szybkie(szybko dolatuja do celu) no adv goon na s2 :P no i wiecej nie pamietam:S.A arm ma wiecej hp i Adv basil i basil maja aure leczenia i gaz spowalnia a nie truje:]

Virusmaxi 11-04-2007 08:15

Dzięki że odświeżyliście, zajefajna Giera :D

PS. Jak się nazywa najsilniejszy Alien? :P

Hoxiu 11-04-2007 09:37

@up

tyran? Chyba, że coś zmienili :p

Swojego czasu jak w to grałem nieźle wymiatałem, nie było na mnie mocnych :P Ale już pare miesięcy nie gram i narazie na tym kompie w tremka sobie nie pogram :(

Knight Patryk 12-04-2007 10:18

Tyrant nie tyran.Turret nie turrent.
@Up
zawsze odemnie baty dostawales:P i niezlym nerwuskiem byles ale grales dobrze:) to bylo Biale hoxiu z zoltym X?:]

Tawer Redeye 22-05-2007 21:52

Kolejny raz odświeżam. Ostatnio dużo gram razem z kumplem.
Mój nick GallPL
Jego Kharos
Szkoda, że nie widzieliście obrony ludzi na s1 przed tyrkami(mapa ATCS). Obaj wzieliśmy chainguny reszta miała kase tylko na jakieś shity(las gun, shotguny itd). Z trudem udało się obronić nam baze.
Efekt? została zbrojnownia (10%hp) medistation(50%), 2 spawny(100%), jeden turret(15%) i React(prawie zniszczony). Wszystko było dzisiaj.

..::QRAS::.. 22-05-2007 22:28

a mam pytanie bo kiedys tez niezle sie gralo w ta gierke czy zmienilo sie cos w niej ? jakies updaty itp ?

Heliwurab 22-05-2007 22:37

Numer to nadal 1.1.0 stand-alone, jednak jest zapowiedziana wersja 1.2.0 za coś około miecha powinno wyjść. Narazie mozna pograc w betę na paru serverach.
Szczerze mowiac to wersja 1.2 bedzie do dupy ;/

Thamion 24-05-2007 00:01

Tawer, dla ciebie Pulse jest shitem? Sorry, ale widziałem nie raz, jak na s3 ludzie zamiast brać lucyfery (albo coś innego), latali z Pulsami. I dobrze im szło. Zresztą sam nieraz mając full $ biorę właśnie Pulse'a.

Z Pulse'a jednym magazynkiem można zabić Tyranta. Trzeba tylko trafiać. Zaś na dretche, maraudery i basiliski jest to broń doskonała, bo we dwóch można zrobić taki ogień krzyżowy, że...

Chociaż średnio sobie radzi z goonami, gdy te uciekają.

Chociaż ciekawie wyglądała obrona ludzi na ATCS na s3. Został jeden koleś z luckiem, jeden resp i reactor. Dookoła niego tyr, dwa goony i dretche, wszystkie dość poobijane po długiej obronie. I koleś jeden potężny strzał w ziemię, zabił tyra i goony, dretche zwiały. I z radości postanowił na wiwat strzelić... trafił w resa niszcząc go i się zabijając się...

Tawer Redeye 24-05-2007 16:20

@up sory pulse to nie shit ale pomyliłem z las gun, zawsze mi sie mylą...:(

exeros 25-05-2007 13:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tawer Redeye (Post 1445118)
Szkoda, że nie widzieliście obrony ludzi na s1 przed tyrkami(mapa ATCS). Obaj wzieliśmy chainguny reszta miała kase tylko na jakieś shity(las gun, shotguny itd). .

Own3d....
Chainguny sa do dupy lekko mówiąc.
lasgun,shotgan shity? to są najlepsze bronie w tej grze (no i md)
Cya.

Sage...ja całego skilla straciłem(jeśli w ogóle kiedyś miałem^^)3 miechy nie grałem ;p

Tawer Redeye 25-05-2007 16:58

Tia... Shotgun może i jest dobry ale musisz być blisko aliena co oznacza łatwy dead. Las gun. Nigdy nie widziałem gościa z bs i las gunem jeśli miał kase na lepszy sprzęt. Nawet na s2 po nich ani widu ani słychu..
Chaingun jest dobry na goony i mary tylko trzeba mieć BS albo kucnąć.

Heliwurab 25-05-2007 17:35

Chaingun jest dobry na s2 na goony. Nic ci nie zrobia i maja szybkiego deada ;]
A wg mnie lasgun jest lepszy na hunting pod koniec gry niz md.

exeros 25-05-2007 22:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tawer Redeye (Post 1449039)
Tia... Shotgun może i jest dobry ale musisz być blisko aliena co oznacza łatwy dead. Las gun. Nigdy nie widziałem gościa z bs i las gunem jeśli miał kase na lepszy sprzęt. Nawet na s2 po nich ani widu ani słychu..
Chaingun jest dobry na goony i mary tylko trzeba mieć BS albo kucnąć.

O KU*WA! BS+LS buhahahah
najlepsze sety-
Md+battapack+helmet+l.armor
LS+battapack+helmet+l.armor
Shot+l.armor+helmet
A chaingun,BS,flamer, to dla lamek, co w ogóle nie mają skila...jak można w ogóle chodzić w bs? toć to nie widać gdzie jest alien...helmet to podstawa.
Z Md/ls/shota bardzo łatwo się fraguje....pograjcie tak z 2 tyg. samym lasem...a potem md i shotem....trochę skila nałapiecie
Z MD-drecht jest na 1 strzala mara i goon też łatwo padają, z shota drecz-1 shot mara 3, goon 4.
Troche pogracie, złapiecie troszke skila, i was nawet niedotkną
" Tia... Shotgun może i jest dobry ale musisz być blisko aliena co oznacza łatwy dead."
Mówisz tu o dedzie aliena no nie?:>
Pzdro!

Ps. Jak myślicie, wygralibyście w BS+CHAIN z Bazyliszkiem Sage'a?:>

Tawer Redeye 25-05-2007 23:02

@up dobra wygrałeś... Zresztą wybróbuje te twoje metody... Jedno jest dla mnie pewne w bs-ie dobrze się gra z flamerem - inaczej obrywam. Zawsze można iść do tyłu ale to troche niewygodne dla mnie.
@edit zresztą może to wina braku skupienia przez to, że siorki nonstop coś gadają, proszą mie o to.
@edit2
Tak wygram jeśli ustawie się w rogu... 10 razy próbali mnie wtedy zabić...

Hadugg 26-05-2007 13:26

Yy?
Śmierdzi ryniaczem

Tawer Redeye 26-05-2007 13:52

@up O co ci chodzi

Heliwurab 26-05-2007 13:56

lol..
BS jest dobry na tyrki albo jako oslona gdy ludzie rushują.
Chaingun swietny na lepsze potworki.
helmet tylko do polowania lub na s2, na s3 tylko dla luci +battery pack -.-

No i nie mów mi że shotgunem walniesz na 5-10 metrów ><
Btw. fragi to nie wszystko, trzeba umieć grać, budować, no i przeżyć. Fragami wszystkiego nie załatwisz..
P.S. Lasgun jest świetny do dobijania lub ogolnie huntowania.

exeros 26-05-2007 15:32

@up lol za mało skila.
Ile to razy rozwaliłem bazę alienów lasgunem choć mieli s3?
Bs , flamer, chaingun to najgorsze bronie w tej grze.
Co do "fragami niczego nie załatwisz"
Buhahaha...ja mówię o fragowaniu...i rozwalaniu bazy...lasgun jest do tego świetny...w chaingunie się za szybko kończą naboje...
Btw. Podaj nick...może się kiedyś spotkamy na 1vs1?

Helmet jest PODSTAWĄ w tej grze gdy grasz humcami...
W BS to nawet nie wiesz, gdy alien do Ciebie podchodzi od tyłu

Wiesz ile razy ubiłem chaina+bs drechtem?
1 nabój chain to bodajze 6 hp...koleś wystrzela te 300 w ścianę, trafiając mnie z 2 razy...czasami jednak się to nie udaję.
W tremie jest elita,noobki i newbie...ja zawsze zaliczałem się do tej 3 grupy...choć często kickowano mnie za "AimBota" którego nigdy nie miałem.
btw. wiecie że aliena najłatwiej trafić w locie? ma on 0 pole manewru..1 strzał z md i taki dretch leży.

Piszcie chętnie wam odpowiem jakby co.
Cya.

Heliwurab 27-05-2007 12:53

Powiedz mi mój drogi gdzie ja do cholery ci napisałem że lasgun jest słaby?!
Może trafiasz na noobki bsy, jest w cholere ludzi którzy bs+chainem zabiją pare dretchy i idą dalej -.-
BS jest bardzo potrzebny. Gdy natrafi się tyr podczas rozwalania bazy alienom to lasgunem nic nie zdzialasz, a jako bs jesteś bardzo pomocny, odciągniesz tyrka albo zajmiesz go czymś a reszta teamu załatwi sprawę.
Zresztą i tak nie gram czesto ludzmi, luci i flame strasznie wk***ą.
Wole goony :P

Xantro 27-05-2007 14:23

Mój nick Xantro, fajnie sie przed chwilą grało;p Ale i tak wole alienów, jak ewoluujesz w tyranta to ludzie na 1 strzał padają... goon też dobry tylko troche powolny. Dretch nie jest wcale słaby, wystarczy dobrze grać i naprawde trudno go trafić. Oczywiście wg. mnie bo tu są inni masterzy wymiatacze, a ja gram dopiero od kilku (2-3) dni;p

exeros 27-05-2007 16:12

Nic nie zdziałam lagunem? LOL!
Nie nic...tylko rozwalę tyrka i zacznę rozwalać bazę.

Cya.

Knight Patryk 29-05-2007 16:18

stfu noobz:S
Exeros niewiem czy dalej grasz ale tera wszystko w tremie sie zmienilo i to duzo sa bardzo dobre strategie tera na alienow nie sa juz takie imba:<.Lc+bp+helm+larm roxi ale jak grasz z nubami... jak grasz z pro polecam bs+chain

exeros 29-05-2007 16:58

hmm..co prawda byłem bez netu z 3 miechy...ale jakoś nie zauważyłem by md,lasem nie móc trochę pobić alienki...i tak wszyscy padają ;p

Cya sage...a ty grasz jeszcze?^^

Knight Patryk 29-05-2007 19:12

rzadko<10z>

Tawer Redeye 29-05-2007 20:22

Fajnie... zostałem zbanowany pernamentalnie przez Kharosa(karos etc.) na moim ulubionym serwerze - Planata Moscow... Będe musiał odwiedzić kafejka lub pójść do kogoś o załatwić odwołanie. A to wszystko bo zdeconował om i dał przed bazą ludzi...

Thamion 30-05-2007 19:14

Osobiście lasguna nigdy nie używam. Na s1 to albo chodzę z rifle'em albo z chaingunem (ale rzadko, bo wole chować kasę na s2).
Na s2 biorę Pulse'a + Battery + Helmet + Arm. Ewentualnie zamiast Pulse'a Chainguna.
Na s3 to najczęściej Luci + BS, czasami Pulse'a + BS
Tylo.

exeros 30-05-2007 19:39

@Pierwsze 5 minut na s1 i masz 2000$...
@Tawer-Zapraszam na Kocur'a:>

Tawer Redeye 30-05-2007 20:04

@exeros Sorry, że nie było mnie na tej mapce ale jej nie mam na dysku.
BTW może mi podać map rotation? to wtedy ściągne wszystkie mapki

exeros 30-05-2007 20:21

@przy wchodzeniu na serva masz linka do stronki...niepamientam jak dokladnie leci ale...;p na tej stronce masz all mapki z rotationa.
Cya;p

Tawer Redeye 30-05-2007 21:08

Thx.. Zaraz sciągnę, teraz mam pomysł do mapy do trema.:p

Knight Patryk 01-06-2007 00:12

BS+puls to najwieksze lamerstwo wystrzelisz 1 magazyn i lezysz.
Zapraszam na YK@Public House :>

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:14.