Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Rp online... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=72169)

Avager 23-07-2006 02:05

bo spamowales... ale odbanuje Cie ... na pewien okres... (1 dzien) ... . jak cos to mnie zbanuja ;( .

edit:

albo zostawie to Tarlosowi, nie chce sie mieszac ;p .

Drakon 23-07-2006 08:48

NO Tarlosowi to lepiej nie :D
wiesz jaki jest jego stosunek do mnie :P

P.s.
Pamiętajcie dzieci nigdy nie mówcie Adminowi co o nim myślicie, jaki by on nie był ;)

@down
no z tego co wiem tak ma właśnie być.

dodatkowo można by dać że ma do wyboru różna czary z różnych żywiołów np.
Fire bal lub Energy strike
obie mają podobne właściwości ale np fire bal zadaje mniej strat lecz zabiera mniej many.
do tego dla wysokich lvl czar rodem z "Diablo" a mianowicie - Town Portal :D

Patol 23-07-2006 08:53

Jesli bedzie tak z tym ze kazdy sorcerer np na 14 moze byc inny od sorcerera na 14 to wypas. W Tibii kazdy sorcerer powiedzmy na 23lvlu ma takie same czary, rozdzke raczej ta sama staty na bank te same. Atak klonow?? X(

Lord Kazag 23-07-2006 10:16

@up
nie przesadzajmy, różnią sie chociazby eq, runkami posiadanymi i nawet czary wiekszosc ma rózne bo nie kazdy wszystko kupuje.

ale moim zdaniem i tak RPO może być lepsze niż Tibia.

Lord Wardi 23-07-2006 17:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Avager
Nazwa profesji zalezec bedzie od charakteru i od rasy:

Ras ma byc 4 ... (tak Kawior napisal)

-Czlowiek
-Elf
-Krasnolud
-Niziolek (hobbit)

o ile pamietam, to narazie chyba by bylo...

Chyba pierw bedzie przed profesja ...

Warrior -> Paladyn lub (moja propozycja) Avenger (msciciel - pasuje bardziej do mrocznego charakterku)
Archer -> Hunter lub cos tam... moze Seeker , nie wiem
Mage -> Sorcerer (to jest czarodziej albo czarownik po przetulaczeniu, nie wiem) lub cos tam (chyba nekromanta)
Druid (podobno tylko dla elfow) - tu mnei sie nie pytajcie... podobno mial byc MONK ... ale mnie to zupelnie nei pasuje...
jeszcze mial byc
Assasin i Barbarzynca

Ogollnie o profesje pytajcie sie Kawiora

Co do ograniczenia czarow...

Wiesz...
Widziales kiedys przecietnego maga .. (no bo wezmy Tibie, i lvl 40... taki mag zna wszystkie CZARY ... a jest bardzo mlody itp... to chyba do kitu nie ?)
Beda pewnie questy ktore powieksza Inteligencje i sile itp..

A czemu taki cap bylby dobry ? Bo jak by to wygladalo ze kazdy mag ma takie same czary ?
Tu liczyl by sie unikalny Build ! + Build z atrybutow... zobaczymy czy bedzie mozliwosc samemu rozdawania pkt do sily itp... i moze bedzie mozliwosc wyzerowania tych atrybutow ktore moglismy dodac.. (czyli nie wyzeruje all tylko te nasze) i bedziemy mogli znowu je przyznac.

czyli bedzie moze mozna zrobic maga co ma duzo zrecznosci, unika wielu ciosow ... i majacego pare czarow, ale takich ktore mu pomoga w walce, moze powiekszenie zrecznosci i ataku ... nie wiem jakie beda... i bedzie mogl zabic nawet najlepszego wojownika wrecz ? Ktoz wie ? O to chodzi wlasnie w RPG...mozliwosc CALKOWITEJ (prawie) kontroli i modyfikacji postaci...

A ...chwila, chyba sie pomylilem... Sila itp chyba bedzie rozla tak jak skille ... ale takze bedzie dodawana co lvl.. ale nie jestem pewiem
chyba bardziej popieram ten system ze skillami :) .

No coz... wszystko sie zobaczy.

Dwa pytania:
-Czy profesje dotyczą tylko rasy człowieka? Jeśli nie, to jaka rasa jakie profesje moze mieć?
-Fajnie byłoby, gdyby, tak jak w Mu Online, co level można dodawać sobie strenght, agility, energy itp. Np co level 5 punktów do dodania... To byłoby ciekawe ;P

Cóż, ta gra super się zapowiada, wg tych "opisów" będzie dużo ciekawsza niż nędzna Tibia... Tylko kiedy będzie gotowa wersja online? ;(

Avager 23-07-2006 18:17

up:

-te profesje glownei dla czlowieka, mowilem ze kazda rasa bedzie miala inna profesje..widziales kiedys Hobbita Paladyna o.O ?

-Mu to jedna z najgorszych gier Online jaka moze istniec....

Nadrill 23-07-2006 19:03

Oczekuję tej od dłuższego czasu, ponieważ(jak wynika z zapowiedzi) będzie po prostu o wiele lepsza od Tibii. Ciekawsze questy, itemy, potwory... po prostu wszystko. Niestety, od niedawna odnoszę wrażenie, że ta gra was lekko przerasta. Wiem, nie jest łatwo, ale przyda się więcej osób. Gry jeszcze nie ma, ponieważ po prostu mało osób(chociaż ja takie odnoszę wrażenie). Nie mam o to pretensji, ale mam nadzieję, że pierwsza wersja jest już na dniach i będzie się w nią przyjemnie pykało.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Avager
Assasin

Ta informacja przyspieszyła bicie mojego serca. ; ) Byłbym zachwycony, gdyby ta profesja pojawiła się w grze.

Drakon 23-07-2006 20:11

wedlug mnie hobbickim odpowiednikiem paladyna z tibi mogl by być "miotacz"
uzywal by broni typu proca
jak w heroes 4

Avager 23-07-2006 20:36

up:

(nie powstrzymam sie)

IDIOTO !

Paladyn slynie z poslugiwania sie mieczem... jest swietym wojownikiem.

PartyBoy 23-07-2006 21:33

Ja proponował bym aby postacie mogły awansować na wyższą range ( jest tak w paru mmorpg, ale mi sie to podoba :))

Przydład:

Monk-->Necromanta/Druid/etc. (nie mam właczonego myślenia)/Można dać Maga (Necromante można interpretować na różne sbosoby)
Warrior-->Axe warrior/Sword warrior/Club warrior/Dystanse warrior/\/\Przykłady, mozna nazwać ich inaczej...

@Napisze wiecej jak dowiem sie wiecej o skillach ;)

Nadrill 23-07-2006 21:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PartyBoy
Ja proponował bym aby postacie mogły awansować na wyższą range ( jest tak w paru mmorpg, ale mi sie to podoba :))

Przydład:

Monk-->Necromanta/Druid/etc. (nie mam właczonego myślenia)/Można dać Maga (Necromante można interpretować na różne sbosoby)
Warrior-->Axe warrior/Sword warrior/Club warrior/Dystanse warrior/\/\Przykłady, mozna nazwać ich inaczej...

@Napisze wiecej jak dowiem sie wiecej o skillach ;)

Czyżbyś grał w Maple?

Tawer Redeye 23-07-2006 21:47

Avager nie tylko mieczem ale także dużymi wojennymi młotami w stylu war hammera.
Jeśli ktoś tu powie ,że RP to plagiat Tibii, albo Paladyn do łucznik to zabije, normalnie zabije.
@topic będa jekieś wiadomości dokładniejsze o zaklęciach i potworach. Podobno za miesiąc ma być zamknięty test server(dla teamerów) bez broni. Czy to prawda?

Ethorahses 23-07-2006 23:23

Mam pytanie nie zauważyliście, że nazwa jest zajęta??
RP ONLINE
RP Online - Home - Schnell und zuverlässig aktuelle Nachrichten und Hintergrundinformationen.
www.rp-online.de/ - 127k - Kopia - Podobne strony

Pierwszy link z google.

Chyba, że was stać na serwer w niemczech.

Gra jakoś mi się niepodoba, ponieważ tempo jej rozwoju jest zastraszająco wolne. I nieprzepadam za Delphi ;p (C++ Rox).
Wątpie, żeby osiągneła sławę jak Tibia, przez to, że grafika 2D jest przestarzała. Tibia została wydana w czasach kiedy 2D jeszcze dało się przeżyć i dzięki fanom z dawnych lat którzy "reklamowali" tą gre uzyskała ona sławe którą dziś widzimy.
Pewnie powiecie, że np. Diablo 2 z grafiką 2D jest bardzo popularne, ale tam niewidać "kratek" ja na waszych zdjęciach, weźcie zamijcię się grafiką, a nie robieniem TS, na którym nawet niebędzie co testować (bo niewiem jak bez przedmiotów zabijecie np. potwora by sprawdzić czy to jest możliwe).

Sir Sire 23-07-2006 23:43

przeczytałem "zajęta"...myśle, pewnie już jest gra z takim tytułem,
a ty mi ziomuś tu wyskakujesz z jakąs lipną niemiecką gazetą ?? 8o
a mi wydaje się, że wszystko jest jeszcze do dopracowania i nie chodzi tu bynajmniej o sławe(według mnie), tylko, zeby gra miała klimacik :)

Avager 23-07-2006 23:55

up up:

Co bedziemy testowac ? SERWER rzecz jasna, czy dziala poprawnie, czy mapa jest dokladnie przesylana, czy moby atakuja... czy my mozemy atakowac... (a fist fighting ?) , hp i mp ... lvle moze.. nie wiem ... duzo rzeczy bez broni mozna testowac...wiesz... to nie Tibia ! TA GRA JEST USTAWIONA NA RPG Nie na bicie mobow al'a Tibia. Tu nie chodzi tylko o exp i skille = moby ...

A to ze jest zajeta (nazwa)...skad mielismy wiedziec... wiesz ze RP to skrot ? Nie ? Nie moja wina... wiedz jedynie ze Pod tym skrotem cos sie kryje (bog wie co xD ).

Tezuh 24-07-2006 00:42

Avager ten Avenger to z L2 prawda :> fajnei by było gdyby dali Light Avenger który by posługiwał się mieczami a w drugiej łapie 3mal by tarcze. Mógłby być też mój uluby Blade Dancer (57 lvl :* ;* :*)... który by poslugiwal sie 2 mieczami jak sztylecikami hehe.

Marchewki 24-07-2006 01:44

a jak dla mnei powinno być tak różne klasy postaci własnie jak ktoś wyżej wspomniał Mag-Nekromanta i tak powinny Awansowac to jest bardzo dobry pomysł... powinny być różne skille typu np.Okradanie , kopanie rud.
Domki nie powinno się kupować dać dane miejsca gdzie możnaje sobie wybudowac, żeby dom wybudowac potrzebna odpowiednia ilośc kasy, drewna, cegieł , marmuru lub inych jak podobnie w ultimie budujesz dom tylko tam jest że za kase a tu wprowadzić tak że jakie materiały dasz tak dom będzie wygladał i bez badziew prosze że np. Płatne Konto u was to też domki do tego się wliczają to już byłby idjotyzm.... moga być niewiem troche nowych miejsc ... więcej miejsc na domki większy bank... łatwiej expić zdobywać lepsze kręgi ale nie o wiele łatwiej.Np. ogród sadzenie owoców warzyw... bardzo dobry pomysł na jedzenie gotowanie do tego skill by się przydał.a może puść lepiej niż Tibia i zrobić np. jakąś gre chazardową ... Warcaby że ożna garć 1 v 1 i dajesz pieniadze lub o jakeiś rzeczy i inne... jakieś bojisko do meczy żeby gra była taka interesująca a nie tylko bijesz lvl... kręgi ... i skille koniec :/ i jak to się mówi AMEN :D

Lord Wardi 24-07-2006 10:56

@up:
No już nie przesadzaj... To byłaby już bardziej gra symulacyjna/przygodowa :P To ma być typowo RPG!

@Topic:
Im więcej ras/profesji, tym tepiej! Jest większy wybór i byłaby większa różnorodność... A nie co chwila sorc/knight spotykany...
I te awanse to też super pomyśł! Trzeba dać to na forum RP-ONLINE bo ja się zarejestrowałem, w pola logowania wpisuje login i hasło, piszę "przekierowuję, kliknij tutaj, jeśli nie chce ci się czekać" itp. I zaraz pisze "nie jesteś zalogowany"... Help plax :P

Drakon 24-07-2006 11:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ethorahses
Mam pytanie nie zauważyliście, że nazwa jest zajęta??
RP ONLINE
RP Online - Home - Schnell und zuverlässig aktuelle Nachrichten und Hintergrundinformationen.

RP Online to skrut od remote prophecy online tak że to żaden plagiat

Sir Sire 24-07-2006 12:32

@lord
wejdź bezpośrednio przez ten adres www.rponline.pun.pl/index.php
było to poruszane na forum rp, że ze strony głównej wchodząc na forum nie da się zalogować, jeśli masz IE

p.s powiedz cyz pomogło :p

Lord Wardi 24-07-2006 18:46

@up
Pomogło, dzięki ;)

Krizz 24-07-2006 21:19

- czyścimy.

Kulikos 24-07-2006 22:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dark Kriss
A ja myślałem że to skrót od "Reczpospolita Polska" xD

Tak bylo na poczatku, ale wydalo nam sie to zdecydowanie glupie ^^. Po przeprowadzeniu konkursu zostalismy przy Remote Prophecy ( Utracona Przepowiednia??? O.o ) A tak wogole to na poczatku myslalem ze to Role Playing - Online ^.-

Avager 24-07-2006 22:02

up:
ja tez... i to bardzo dlugo :> .. zapomnialem o pelnej nazwie i znowu mialem w glowie Role Playing - Online :D .

Drakon 24-07-2006 22:49

z tego co wiem na początku było Role Playing (tak jak w RPG)
potem był konkurs w którym wygrało Remote Prophecy (czyli odległe proroctwo) a tym rzecz pospolita to nie wiem :D
ja tam tez cos wymyslalem ale juz nie pamiętam co

@Sir Sire
Mi nie działa pisze że zostałem zbanowany
heheheheh :D

Sir Sire 25-07-2006 08:52

@up
Pewnie zrobiłeś coś "złego" ;)
no albo ewentualnie Tarlosowi się nudziło ;)

Avager 25-07-2006 09:18

spamowal itp...

Drakon 25-07-2006 11:09

@Avager
DObże wiesz że osub spamujących było conajmniej z 5
a bana dostałęm tylko ja
@SIr Sire
Nie tyle co mu sie nudziło, a tyle że mu powiedziałem pare słów prawdy jak zaczą przesadnie żadzić na forum które właściwien nie było w 100% jego
a jak zaczą nas wyzywać od gówniaży, idiotów, itp to ja jakok pierwszy go ochżaniłem przez co potem (niestety chwilowo) stracił admina
no a dalej szukał tylko pretekstu by sie odgryść :D

Sir Sire 25-07-2006 11:24

@ Drakon First
No w sumie też zaczynam go poznawać ;)

O czym świadczy jego wypowiedź :
"Przed napisaniem nastepnego postu przeczytaj nazwe tematu, mam cie na oku i lekko reke do ograniczenia twoich mozliwosci."
az się łezka w oku kręci, że ktoś może do mnie tak napisać ;(
;)

@topic
wysłałem do dwoch osob z innego forum prv, żeby wpadli na forum rp i pomagali, już jeden ziomek przyszedł :) (drugi, a raczej druga też może wpadnie)
a jak wiadomo, każda pomoc się przyda :)

Kulikos 25-07-2006 13:06

Tarlos to rzeźnik, władca wszystkiego co złe i niegodziwe... Oczywiście zdarzają się rebeliańci, lecz ci kończą swój żywot zbyt szybko, by opowiedzieć prawde o tyranie... Dajcie spokój ^.- poprostu nie robcie niczego glupiego, a on nic wam nie zrobi. Draku spamowales, i robiles strasznie glupie rzeczy, za ktore wielu bylo wieszanych, wiec czuj sie wybrancem, i ciesz sie ze zyjesz :)
Sir Sire wyluzuj, Tarlos juz taki jest...
Oczywiscie za ochrone trzeba placic < muzyczka z ojca chrzestnego > wystarczy jedynie... Ze kupisz mi paczke ryżu i majonez... A wkupisz sie w moje łaski... :) Badzcie dobrzy a krzywda sie wam sie stanie ;-p

Drakon 25-07-2006 14:40

wiesz stary ale admin nie może być mściwy
a jak ktoś spamuje to najpier niech go ostrzeże
a nie załatwia włąsne porachunki po tym jakm przesadził i ktoś mu zrwucił uwage

Sir Sire 25-07-2006 20:43

będe pamiętał o tym ryżu i majonezie ;)
a to że jest jaki jest to spoko, ja osobiście nic do niego nie mam :)
No i mam nadzieję, że się cieszycie, że przyprowadziłem na forum rp Shu Mai B)
;)

Kulikos 25-07-2006 23:44

Draku, Draku, Draku... Dostales 3 warny a to " Dosadne Zwrocenie Uwagi Adminowi " to byla kropla, ktora przelala czare goryczy. On sie nie mscil. Wszyscy mieli ciebie juz dosyc... Sorki ale taka jest prawda ;/

Marchewki 31-07-2006 14:24

dzięki Avager że mi bana dałeś na 3 dni sam się zaczełeś kłucić i musiałeś do końca żeby mi dać bana idjota z ciebie !!!8o

Avager 31-07-2006 15:07

up:

o.O ... ja Ci bana nie dawalem. Zapewne Jackiew albo Tarlos. Ja jedynie dalem Ci - (w reputacji...).

A kto zaczol sie klocic ?
Ja tylko odpowiedzialem na posta Jackiewa, ze albo robione w paincie i zakonczone na pewnej chwili...albo robione w paincie przy zastosowaniu paintowskich narzedzi (tych podobnych do Photoshop'a ...pod wzgledem ikonki skrotu).

I to Ty zaczoles sie klocic, Ty odrazu wyskoczyles z Pyskiem wyzywajac mnie. Moja wina ze krytyki nie umiesz przyjmowac ? A sam ja rzucasz na lewo i prawo ? Twoja wina i Ty zaczoles.

A bana nie mam za co Ci dac, jestes jeszcze zbyt mlody by rozumiec cokolwiek robisz. Nie moja wina, podrosnij, kup tabletki uspokojajace i wtedy dawaj swoje prace wykonane w paincie . Mowiles ze robiles za pomoca Tutoriala... Wogole nie bylo widac, ze cokolwiek jest za pomoca tutka (cieniowanie lezalo - a to glownie o nie chodzilo - jak i autor ... ktory jak tylko uslyszal negatywny komentarz (BEZ ZADNYCH WYZWISK ITP) zaczol wyzywac jego autora).

Pytaj sie o bana Jackiewa lub Tarlosa ... ja nie mam nic z nim wspolnego.

Kulikos 31-07-2006 16:33

Avager nie moze banowac ^^'

Tarlos 01-08-2006 00:01

Za tego idiote przedluze jeszcze o tydzien, moze to cie nauczy troche pokory.

Marchewki 01-08-2006 00:30

mnie pokory ty chłopie nie uważaj się lepszego odemnie bo jak dla mneiejsteś nikim :/ i jak ten kolo dał mi bana na 3 dni to ty też Avager powinnienś dostać yhy to se przedłużaj już widze jak ta gra będzie wyglądała pewnie tak samo jak dajesz bany koleś napisze do Gma a on ci bana bo pyskujesz pffffff idz się kolo lecz jak się uważasz na kompie za monitorem lepszy to dawaj jakiś mecz 1 v 1 w noge albo coś b na kompie możesz se pisać jaki boski jestes ale prawdy nie oszukasz ;) to życze powo z tą gra jak ty tam Gm lub czymś będziesz

Avager 01-08-2006 00:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marchewki
mnie pokory ty chłopie nie uważaj się lepszego odemnie bo jak dla mneiejsteś nikim :/ i jak ten kolo dał mi bana na 3 dni to ty też Avager powinnienś dostać yhy to se przedłużaj już widze jak ta gra będzie wyglądała pewnie tak samo jak dajesz bany koleś napisze do Gma a on ci bana bo pyskujesz pffffff idz się kolo lecz jak się uważasz na kompie za monitorem lepszy to dawaj jakiś mecz 1 v 1 w noge albo coś b na kompie możesz se pisać jaki boski jestes ale prawdy nie oszukasz ;) to życze powo z tą gra jak ty tam Gm lub czymś będziesz

Hehehe , dzieciak przegral i odrazu sie czepia :) ,
"Wyśkoć na siolo w q3 !!11 gra mw nego od jegho alpha testhow !111 miahlem wthedy 5 lhat !1h aha hahhah aha psergrasz !! pokasz jakichs menski !!11"

Chlopie to Ty idz sie lecz . Czepiasz sie, a wszystko to twoja wina...
Pierw gadales "oo wow..super giera bedzie" a teraz ze do D... :P widac jak Dziecinny umysl , gdy go skrytykowali , zmienia sie :) .

Powodzenia Ci dajemy na twa droge zycia.

Tarlos 01-08-2006 02:10

Sila nie tkwi w miesniach a w umysle ktory u ciebie niestety ale szwankuje niczym chinskie zabawki ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:16.