Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Sondy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=128)
-   -   Czy uważasz, że jesteś uzależniony od Tibii? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=75559)

Pulaski 04-05-2006 20:07

;)

Na razie nie jestem uzależniony, bez tibii daje rade przeżyć ale czuje że coraz częściej mam coraz większą ochote grać... może to znak że zaczynam być nałogowcem?

Powiew Podlasia 04-05-2006 20:29

Prawdziwy Alkoholik !!! Lub Narkoman Tez Wam Sie Nieprzyzna Ze Jest Uzalezniony ........

arimedes 04-05-2006 22:48

Uzależnienie:??

LooL kiedys moze jak mialem 10 lvl teraz nie gram wcale bo i po co. Nawet jak jest chlupa za oknem wole sobie odpalic PES 5 albo starego Jaggeda alliance II :P. a postac oddalem koledze bo na C**J mi to

Ciupa Masakra 04-05-2006 23:01

Jasen ze tak

Jestem uzależniony xD
Cytat:
Tibia jest bogiem, expienie nałogiem, skills to podstawa, a pk to zabawa (autora nie znam)8o 8o

@up
Skąd wytrzasneleś Jagged Alliance 2!!??;(
p.s. mas zjakies dodatki??:) :) :) :)

ti-rex 04-05-2006 23:01

Tibia jak narkotyk

Siema. Gram w tibie 3 lata i mam 16 lat. Nie jestem dobry w ortografii więc się nie czepiać. Na pytanie czy tibia uzależnia odpowiem bez zastanowienia, że tak. Nie chcę nikogo obrazić ale jak się przeczyta komętarze lub wasze wypowiedzi na temat tego artykułu stwierdzam, że jesteście uzależnieni!!. Piszecie że to nie uzależnia bo możecie nie grać w tą gre nawet 1 miesiąc czy coś w tym stylu, ale tu chciałbym postawić pytanie co po miesiącu ...... znowu tibia.
Osobiście gram w tibie odrazu po szkole jedząc przy biurku, grając dniami nawet do 7 godzin dziennie. Ale tibia dla mnie to tylko zabawa spędzenia wolnego czasu. Poświęcam czas również na dwór, nauke przy której siedze też całe dnie i lata, czasami nie mogąc włączyć kompa z obawy że dostane złą ocenę. Wkońcu tibia to nie nasze życie, trzeba się uczyć i dbać o siebie gdyż od tego zależy nasze życie. Będąc na dworze w sumi nie gram w tibie ale gdy przechadzam się z kumplami po dworze czy grając w piłkę nożną - śmiejemy się z naszych kolegów (którzy pytają się np. ile troll ma many czy gdzie sprzedać bp patelni), i dużo rzeczy porównujemy do świata tibi. Tak więc zaobserwowałem dużo takich zjawisk. Jednak sam nie jestem zamkniętym, zadumanym w sobie starą dziadygą która kisi się w domu i gra w tą gre. Trzeba pamiętać o umiarze, grać w inne gry oraz spędzać mile czas ze swą rodziną przy super mega hicie na polsacie :)

Pierożek 04-05-2006 23:07

ja też jestem uzależniony od tibi:P ale lubie w to grac:)

rafciuu 04-05-2006 23:18

Raczej Nie Jak NieChce To Nie Gram :P

Teraz Raczej To Siedze Jakies 2h Przed Tibia :D A Online Jestem Po 17h :P

Booty The Best Praktycznie W Tibi To Lowie Tylko Rybki :P

Ahhh... Czasem Ide Wbic Lvl :D Jak Mi Sie Nudzi Albo Zimno Na Dworq

Dasha Kumagai 05-05-2006 00:44

Kurcze w sumie zadna odpowiedz mi nie pasuje, odnosze wrazenie ze mam taka malaschizke na punkcie Tibi,ale slowo "nałóg" to za duzo powiedziane w tym wypadku..Gram duzo i praktycznie codziennie oczywiscie potrafie przestac nakilka dni ale wtedy cos mnie ciągnie do Tibi..No chyba zewyjade na wakacje lub cos w tym stylu i mam fajnie zorganizowany czas to wtedy nawet nie chce mi sie grac :)

DJGarfield 05-05-2006 00:47

Pytanie faktycznie podchwytliwe ;) ja bym nie mógł tak poprostu przestać grać. Niewytrzymałbym (musiałbym sie troche powyżywaćna młodch kolesiach spod mojego bloku :evul: )

ZuK 05-05-2006 09:56

Jestem uzależniony ;)
Tibia rox :cup: :cup: :cup:

Pozdrawiam ZuK

_Mioduch_ 05-05-2006 11:30

byłem uzaleznoiny od niej ale teraz mi sie w nią niechce grac ;s

czyli nie jestem ;]

Rugbista_MistrzEuro 05-05-2006 11:47

ja jestem uzalezniony :D

Moge niegrac dzien dwa moze 3 pozniej siadam do kompa nawet u kumpla i pykam przez kilka godzin minimum No ale z takim lvl mozna sie domyslic

żychwa 05-05-2006 12:18

ja nie jestem uzależniony bo juz 1 przestałem grac ale mnie kolega poprosil zebym mu pokazal pare miejsc za pare groszy i znowu zaczołem grać ;]

wirtualnyraper 05-05-2006 12:27

Uzaleznienie to pojecie względne.

:confused: Czy jak bym byl użalezniony od TIBII to:
X( Bym miał czas na co innego oprócz niej?
X( Czy miał bym czas na wchodzenie na strone tibia.pl?
X( Czy miał bym czas żeby to napisać?

Podejrzewam że nie!!! 8o

Yoxe 05-05-2006 13:29

Uhm....

Osobiście uważam że grania w tibie 1-4 godzin dziennie nie robi ze mnie matkobojcy ale uwazam tez ze od tej gry jestem uzalezniony co wcale nie jest zle bo jak inaczej oderwac sie od codziennego szarego i nudnego zycia.... ktos jest ze mnom czy wszyscy swirujecie ze nie jestescie uzaleznieni a gracie dla przyjemnosci?? ja tam bym nie mogl dac sie komus przescignac w skillach czy lvl i dlatego mysle o tibii wieksza czesc dnia:] a to ze jestem od niej uzalezniony to nie znaczy ze nie robie nic innego, przeciwnie bo
chodze do szkoly:(
sprzatam chalupe:(
mam dodatkowe nauki anglasa:(
gram w kilka innych gier....:)

Todix Dain 05-05-2006 14:44

ja uzalezniony? stanowczo NIE jestem uzalezniony

Teferis 05-05-2006 20:35

Powiedzmy ze teraz nie gram nalogowo ale podobnie jak wiekszosc tibijczykow wczesniej gralem ok 10h dziennie. Lecz gdy mam wbic lvl np padne to gram do uporu tkzw jestem w stanie grac 20h ciagle by nadrobic pare lvli itd.
-------------------------------------------------------------------------
Tibia Bogiem,
Tibia Nalogiem,
Tibia Zabawa,
pOzDrO aLl ;)

Kali :D 05-05-2006 21:18

Widze te wyniki sondy to niechce mi sie wierzyc ze tyle osob jest nieuzalerznionych ;) Wielu z was zaprzecza samym sobie...
Ale co tam ;)

Dziadek Jacek 05-05-2006 22:00

jeszcze jej dobrze nie poznałem , a już mnie nudzi...

Ja dopiero niedawno poznałem Tibę i nie mogę zrozumieć co w niej jest takie pociągające dla innych graczy, Zwłaszcza dla tych którzy mają jakieś kosmiczne levele i skille :confused: Co może być przyjemnego w staniu w jednym miejsce przez kilka godzin i nabijaniu kolejnego skilla ?? Albo w zabiciu tysięczny raz smoka czy innego potwora??

Ziom ^^ 05-05-2006 22:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dziadek Jacek
Ja dopiero niedawno poznałem Tibę i nie mogę zrozumieć co w niej jest takie pociągające dla innych graczy, Zwłaszcza dla tych którzy mają jakieś kosmiczne levele i skille :confused: Co może być przyjemnego w staniu w jednym miejsce przez kilka godzin i nabijaniu kolejnego skilla ?? Albo w zabiciu tysięczny raz smoka czy innego potwora??

Widocznie dla wielu osób jest to pociągające.
Kiedys byłem uzależniony od Tibi jak miałem 7 lvl i 3 miesiące przechodziłem rooka :cup: ale teraz zamiast grac chodze na dwor 8o

sliwonkk 06-05-2006 20:58

napewno nie jestem:] B)

Ther Lionix 06-05-2006 21:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez NinJa
a ja nie mógłbym tak nagle wszystko zerwać i zapomnieć. Minimum miesiąc na zakończenie kariery.
JESTEM, i jestem z tego dumny! To będzie hasło uzależnionych!
Maniacy Tibijscy łączcie się!

RACJA abSoLutna
Ja jestem uzależnieny (chyba) ale czasami gram też w gothica 2
bo lubie tego typu gierki :D :D :D
jestem maniakiem i jestem z tego dumny :D :D :D

templeoflight 06-05-2006 22:14

Heeh , ja nie jestem ani nie byłem uzależniony bo nigdy w to nie grałem :D

Anthriell 07-05-2006 03:32

nie, ale byłem

Maliosso 07-05-2006 10:12

Moja Histroria...

To może ja powiem tak: byłem uzależniony od Tibi jeszcze do nie dawna, gdzieś od tygodnia nie siedze cały dzień przed kompem po 10-12 godzin ( nocek nigdy nie zarywałem :] ) Niedawno kupiłem PACCa przez Tibia.pl i właśnie zapomniałęm sie wpisać i podziękować Ormaderowi za szybką dostawe ( 26 godzin :cup: ) Ostatnimy czasy gram w Weekendy po 4-5 godzin ( w tygodniu 1-2h bo nauka :p ) wychodzę na dwór żeby beke z ludzi potoczyć troche :D , do kumpli, nie wiem coś robie innego, TV pooglądam :D
Poprostu mania powoli mi przechodzi B) Pozdrawiam :)

Policeman 07-05-2006 10:14

Bylem zrobilem 140lvl ale jestem hunted forever :)
Porzucilem taki lvl z dnia na dzień, to wcale nie jest takie trudne jak sie wydaje.
Pomogła mi w tym moja kochana dziewczynai i dziekuje jej za to :)

Lord Gcm 07-05-2006 16:32

Nie jestem uzalezniony od tibii... bo caly czas mam jakies przerwy w grze i nic mi nie jest... ani nie chodze w*******y ani nie rzucam krzeslami... np teraz juz 5 miesiac bez tibii i jakos sie trzymam :D

Aquastar 10-05-2006 23:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cossma
Tak jestem uzależniony :p auhehee
Często loguje sie do gry i przez 4-5 godzin (siedząc w depo lub trenując skille) rozmawiam z kolegami z różnych części świata na guild chat :)
To chyba nazywa sie nałóg?

SIEDZAC W DEPO I TRENUJAC SKILLE DOBRE ^^

Wario 21-05-2006 21:54

Troche tak(wciagam sie w ta Gre :()

Ale umiem bez niej życ(czesciej wychodze raczej na dwor) ale Tibia mnie wciaga, troche.. Wiec dalem opcje.. " Tak, jestem uzależniony " x[

Mr_Meteor 26-05-2006 11:44

Oj jestem ;)

Lionix 26-05-2006 15:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Policeman
Bylem zrobilem 140lvl ale jestem hunted forever :)
Porzucilem taki lvl z dnia na dzień, to wcale nie jest takie trudne jak sie wydaje.
Pomogła mi w tym moja kochana dziewczynai i dziekuje jej za to :)

Kłamiesz. Jeśli to prawda to daj nick i daj w opisie ,,całuję się z nowakiem z ID"
Bo jeśli tego nie zrobisz to znaczy że nike nabiłeś 140 lvl:evul: :evul:

Nie jestem uzalezniony od tibii... bo caly czas mam jakies przerwy w grze i nic mi nie jest... ani nie chodze w*******y ani nie rzucam krzeslami... np teraz juz 5 miesiac bez tibii i jakos sie trzymam

ty też kłamiesz.

CzarnyJaszczur 26-05-2006 22:35

Jasne żę da sie

Ja moge niegrać nawet rok bo wole z kumplami wyjść i ćwiczyć parkour niż grać w Tibie

Horgar 27-05-2006 12:13

Ja tam moge bez Tibii długo wytrzymać.

Mega_RobalXXL 27-05-2006 13:05

-nie Jestem-

Hehe trudne pytanie ale raczej "NIE JESTEM" uzależniony.
Ale lubie sobie pograc długo raz w tygodniu nocka a w dni szkolne max 3-4h.

PS. Macie piosenke o Tibi http://patrz.pl30164.patrz.pl/
PS2. Moze sie wam spodoba /\

lusifer 27-05-2006 15:55

No więc...

W ostatnich czasach było głośno o tych sprawach z grą tibia. Myślę że słyszeliście no bo to było już ''dawno''.
Ja gram ostatnio długo lecz nie jestem uzależniony od TIBIA.. Lecz trzeba pamiętać że gra to nie wszystko :]

Yak 28-05-2006 02:07

Nudząc się, przeglądałem stronki, natknąłem się na tą. I co widze? 90% z was, którzy zarzekają się, że nie są uzależnieni, tak naprawde są... Piszecie "po co mam nie grac jak moge grac? ale i tak nie jestem uzależniony".. O to w tym chodzi, poprostu nie potraficie się do tego przyznać. Uświadomcie sobie, że nie warto tracic czasu na tą pieprzoną gre! Szczerze wam radze, zastanówcie się, zanim napiszecie jakies bzdury, że "nie jestem uzależniony!"

Error85 28-05-2006 15:40

Ja skończyłem grać, i wcale mi nie żal tych kilku pixeli, które kiedyś powodowały u mnie skrajne emocje : od radości po wścieklość gdy jakiś noob wkurzał, czy na privie czy helpie... teraz mam to gdzieś, żyje real life'em i jest git :)
A wszystko dzięki mojemu Aniołkowi który pokazał że jednak byłem uzależniony...
Grunt to zdać sesje, skończyć studia i znaleźć prace, tibia to tylko jeden z wielu sposobów na spędzenie wolnego czasu, i to niekoniecznie konstruktywny i odpreżajacy. Może lepiej wyjść na spacer? Piwko z kumplami? Czy po prostu poczytać ksiażke żeby nie walić poźniej 300 ortów w poście? Ave.

guferus 31-05-2006 11:40

Osobiscie nie gram w ten shit od 2 lat od kiedy kumpel pokazal mi uo stwierdzilem ze przez okolo 2 miechy gralem w jakies gowno od ktorego grafe majaj juz glupie poki na gameboya, nie ma muzyki questy z dupy i zero klimatu
nie mozna tej gry nawet nazwac rpg bo nia nie jest.Ultima przewyzsza to cos kilkakrotnie pod kazdym wzgledem :/

Dan-Kaw 06-06-2006 23:52

Oczywiście nie jestem uzależniony bo potrafie żyć bez Tibii a teraz mam przerwe do wakacji. Ale polecam zrobić sobie tydzień odpoczynku po męczycym graniu w Tibie bo to pomaga niezależniąc się od niej.

-=WOLF=- 08-06-2006 21:48

Czy jestem uzależniony od Tibii???? Oj tak:D gdy wlączam Tibie to świat rzeczywisty dla mnie nie istnieje:D
Nawet gdy nie gram nie moge przestać myśleć o tej cudownej grze:D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:14.