Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Mundial 2k6 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=77749)

Vandoz 13-06-2006 19:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matek
Ty chyba nie wiesz co mowisz. Mecz ustawila pierwsza bramka, potem Portugalczycy kontrolowali spotkanie, jakby stracili bramke strzeliliby nastepna (robie dokladnie to samo zalozenie co ty). To jest turniej - faworyci musza sobie rozkladac sily.

Tak samo z ghanczykami.

Tak? Rozsmieszasz mnie.
Ghana przegrala 2:0!
To duzo?
Chyba ich meczu nie widziales (polacy przerabali by z 5 jajo )

Angola walczyla, jak mogla.
Ta jasne, stracili by bramke i strzelili gola za sekunde.
Skad wiesz?

Matek 13-06-2006 19:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vandoz
Tak? Rozsmieszasz mnie.
Ghana przegrala 2:0!

Nie, nie duzo. Ale jaka roznica czy mecz turniejowy przegrasz 2:0, 3:1 czy 10:0? To TURNIEJ. Jak wspomnialem najlepsi rozkladaja sily;]

Cytuj:

Chyba ich meczu nie widziales (polacy przerabali by z 5 jajo )
No to odpowiadam cytatem

Cytuj:

Skad wiesz?
i dodam od siebie: widzialem oba mecze. I jak dla mnie zarowno Wlosi jak i Portugalczycy kontrolowali mecz;] Jak twierdzisz inaczej to... chyba nie widziales ich meczu.

Cytuj:

Angola walczyla, jak mogla.
No i co z tego, skoro pregrali i nie maja szansy na wyjscie z grupy? Polacy tez walczyli, Japonczycy walczyli, Szwedzi walczyli, Niemcy walczyli - na tym turnieju wszyscy walcza. Niestety, punktow i sily na nastepny mecz nie dostaje sie za walke;]

Raul 13-06-2006 20:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matek
i dodam od siebie: widzialem oba mecze. I jak dla mnie zarowno Wlosi jak i Portugalczycy kontrolowali mecz;] Jak twierdzisz inaczej to... chyba nie widziales ich meczu.

Co do Portugalczyków to się zgodzę. Ich zadaniem było strzelić jak najszybciej bramkę i dalej kontrolować grę. Co do Włochów nie byłbym tego taki pewien. W przeciwieństwie do Angoli, Ghana w drugiej połowie meczu grała lepiej od swojego faworyzowanego przeciwnika. Były nawet dwie kontrowersyjne sytuacje w polu karnym Włoch.

Czy ktoś oglądał mecz Korea Płd. - Togo? Który zespół wizualnie grał lepiej i bardziej zasłużył na zwycięstwo? Szkoda tych afrykańskich drużyn, wszystko przegrywają.
Co do Francji to myślałem, że są lepiej przygotowani. Jak dla mnie najnudniejszy (obok Angola - Portugalia) mecz w tym turnieju. Henry bardzo słabo się zaprezentował. Zidane jak na swój wiek kilka ładnych podań miał. Wydaje mi się, że Ribery nie sprostał presji, bo oglądając ligę francuską naprawdę dobrze się prezentował. Na początku MŚ myślałem, że Polska będzie przypominała stylem gry Szwajcarię. ;]
To teraz czekam na samą esencję piłki nożnej z Brazylijczykami w rolach głównych. Mam nadzieję, że mnie nie zawiodą.

Vandoz 13-06-2006 21:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul
Co do Portugalczyków to się zgodzę. Ich zadaniem było strzelić
Czy ktoś oglądał mecz Korea Płd. - Togo? Który zespół wizualnie grał lepiej i bardziej zasłużył na zwycięstwo? Szkoda tych afrykańskich drużyn, wszystko przegrywają.
Co do Francji to myślałem, że są lepiej przygotowani. Jak dla mnie najnudniejszy (obok Angola - Portugalia) mecz w tym turnieju. Henry bardzo słabo się zaprezentował. Zidane jak na swój wiek kilka ładnych podań miał. Wydaje mi się, że Ribery nie sprostał presji, bo oglądając ligę francuską naprawdę dobrze się prezentował. Na początku MŚ myślałem, że Polska będzie przypominała stylem gry Szwajcarię. ;]
To teraz czekam na samą esencję piłki nożnej z Brazylijczykami w rolach głównych. Mam nadzieję, że mnie nie zawiodą.

Mi tez ich szkoda :(
Kamerun moglby duzo pokazac na tych mistrzostwach (gdyby wszedl).
Narazie to ja kibicuje Ghanie i Angoli ( no i Polsce !!!!!!!).

Level 13-06-2006 21:37

Mistrzem bedzie ktos z trójki Brazylia, Argentyna, Anglia...pozatym nei wazne kto zostanie mistrzem,ważne,zeby dobrze typowac u buka ;):cup:

PiXik 14-06-2006 14:10

Brazuka nie pokazała tego na co ich stać:)no ale po co się męczyć;p
dziś Hiszpania ma nadzieje zaprezentuje się w miare dobrze i wygra

Mario of Calmera 14-06-2006 16:01

Brazylia

Heh...oczywiście, że Brazylia :)

Ghost Nieudany 14-06-2006 17:41

Spain! Spain! Spaaaaaaaain!

Hiszpania wkopała cztery do zera beznadziejnym Ukraincom! ^^

Raul 14-06-2006 17:41

Hiszpania 4-0 Ukraina

Bardzo ciekawy mecz i jak narazie najwyższe zwycięstwo na Mistrzostwach. Mam nadzieję, że to w końcu będą MŚ Hiszpanii. Z Ukrainą zagrali bardzo dobrze, przy golu Torresa chyba najładniejsza akcja w tym turnieju. Bardzo szeroka i dobra ławka rezerwowych (Raúl, Albelda, Fabregas, Salgado, Joaquin, Reyes) co jest bardzo ważne w tego typu turniejach. Podstawowa 11` jest bardzo młoda. Jedynym złym momentem w tym meczu było nieudane wyjście Casillasa pod koniec drugiej połowy, co mogło się zakończyć bramką dla Ukraińców.
Więc podsumowując - jestem bardzo zadowolony po inauguracyjnym meczu Hiszpanów. Jednak Ukraina chyba i tak wyjdzie z grupy, bo Tunezja i Arabia Saudyjska nie są zbyt wymagającymi rywalami.

Olorion. 14-06-2006 18:52

@up

chyba że powtórzy się sytuacja, którą znamy doskonale z grupy A ;>

Raul 14-06-2006 20:45

Tunezja 2-2 Arabia Saudyjska

Zabierając się do tego meczu szykowałem się na nudy. Pierwsza połowa niczym nie zadziwiała oprócz bramki dla Tunezji i ataków Arabii Saudyjskiej, która według mnie grała lepiej i zasłużyła na zwycięstwo. W drugiej połowie ciągłe ataki Saudyjczyków, którzy w końcu pod koniec meczu wyszli na prowadzenie. Jednak Tunezyjczycy zdołali wyrównać w doliczonym czasie. Z przebiegu meczu byłem za Arabią, która bardzie się starała o korzystny wynik.
Teraz ciekawe jak te drużyny zaprezentują się z rywalami z wyższej półki (Ukraina i Hiszpania).

eerion 14-06-2006 23:40

Mimo wszystko trzeba Polakom pogratulować - zagrali naprawde wspaniale, i trzeba im pogratulować - dali z siebie wszystko i jestem z nich dumny

Ultros Calimari 14-06-2006 23:41

Niemcy - Polska 1:0 !
Oł jeeeee!
Janas, ty........ Czemu nie zmieniałeś!

Kele 14-06-2006 23:42

Noż kur...! Kadra grała naprawde dobrze, ale ten trener-imbecyl musial juz 2 raz z rzedu spierniczyć całą sprawe. Z poczatku juz myslalem ze Janas moze jednak zmadrzal, a tu wielki chusteczek. Podejrzewam, że gdyby wczesniej dokonał jakichkolwiek zmian, zdjałby Sobolewskiego i kogoś jeszcze w ~65 minucie, byłby remis. Ale nie! Musiał czekać do samego końca gdzie graliśmy już w 10 i stracilismy bramke w ostatnich minutach... Niech nasz kochany psia krew trener emigruje do Ukrainy, na czworaka, bo tu go nie chce(my)...

Respekt dla składu.
,,l,, dla jANASA.

Najgorszy fragment meczu:
http://us.news1.yimg.com/us.yimg.com...2514302882.jpg

Raul 14-06-2006 23:43

Czy naprawdę trzeba być aż tak bystrym żeby widzieć, że to już w 60-70 minutach trzeba było zmieniać Żurawskiego i Krzynówka na Szymkowiaka i Brożka? Nawet Szpakowski to widział. Ale lepiej czekać aż będą się słaniać po boisku ze zmęczenia i to było powodem czerwonej kartki. I błyskotliwe zmiany - za bardzo dobrze grającego Żewłakowa, Dudka, który zawinił przy stracie bramki. I wpuszczenie największego drewna po Rasiaku, Lewandowskiego. A z tym Brożkiem to już się dłużej czekać nie dało i to zmienił Jelenia (najlepszego gracza obok Smolarka) zamiast Żurawskiego, który nic nie grał.

Dali z siebie wszystko. To nie wina piłkarzy, że trenerem jest idiota. Brawa dla Janasa!

Dr.Unknown 14-06-2006 23:47

Podzielam entuzjazm wszystkich kibiców kadry niemieckiej.

Dez 14-06-2006 23:48

Eh...kurde az mi sie ich zal zrobilo...Nawet Boruca, mimo ze na codzien nie za bardzo za nim przepadam jednak po takim pokazie przez caly mecz( a szczegolnie w koncowce) zasluzyl jednak na to by zostac bohaterem jakiegos sukcesu.
I dla calej druzyny brawa, przynajmniej utarli nosa tym wszystkim co na nich gadali caly czas ze lenie i nic sie nie staraja.Ale umiejetnosci nie maja, niestety.
W każdym razie ja jetstem zadowolony, nic zlego nie moge o nich napisac, zrobili tyle ile mogli
Trzymam jutro kciuki za kostaryke, ale chyba juz nie ma sie co łudzic.

"Nic sie nie stalo,Polsko(Polacy?) nic sie nie stalo..."

spider-bialystok 14-06-2006 23:58

Los jest zlosliwy. Polacy mieli nieziemski fart przez caly mecz a tu na koniec zonk. I jak tu sie nie zdenerwowac? :(

Yoh Asakura 14-06-2006 23:59

A jak wygramy z Kostaryką to przejdziemy dalej ?

Yassek 14-06-2006 23:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown
Podzielam entuzjazm wszystkich kibiców kadry niemieckiej.

Ja też, wygrałem 10 zeta ;d.

Tuhamiid 15-06-2006 00:00

Janas na pal.

Po co on wpuscil dudke i lewandowskiego ;/;/

Ale mecz jak na polske to naprawde bardzo ładny...i Janas mógl sobolewskiego sciagnac predzej ale nie...;/

Vekegi 15-06-2006 00:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura

Raczej nie, a raczej napewno nie ;s Nosz kurde, walczyli jestem dumny z naszej druzyny!

spider-bialystok 15-06-2006 00:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura

Jasne, wystarczy, ze Kostaryka wygra z Ekwadorem 1:0, Ekwador przegra z Niemcami a wtedy my rozniesiemy Kostaryke 4:0 lol :confused:

Fenza 15-06-2006 00:06

a gdyby byl remis to co by starczylo?

Krzesław 15-06-2006 00:15

Dziś Polacy pokazali się z dobrej strony. Brakowało może trochę śmiałości w ataku, ale obrona spisała się nieźle. Wystarczył 1 błąd, troche pecha i nieszczęście gotowe. Statysyki nie kłamią. Niemcy zawsze byli lepsi, ale walczyliśmy dzielnie.

Teraz trochę Science - Fiction (może być kilka bzdurek, bo nie miałem rozpiski;)):
Możemy mieć drugie miejsce, jeżeli Kostaryka wygra z Ekwadorem, my wygramy wysoko z Kostarykańczykami. Moje przewidywania są takie:
Niemcy 9pkt, bramki: 7-3* *Przy wyniku 2:1 z Ekwadorem
Polska 3pkt, bramki: 3-3* *Przy wyniku 3:0 z Kostaryką
Kostaryka 3pkt bramki 4-4* Przy wyniku 2:0 z Ekwadorem i 3:0 z Polską
Ekwador 3pkt bramki 6-3* *Przy wyniku 2:0 z Kostaryką i 2:1 z Niemcami

A teraz czas na rozluźnienie:
Pytanie brzmi: Ile wpadek Dariusza Szpakowskiego usłyszeliście w dzisiejszej transmisji?
Ja 3:
- Franz Beckenbauer zdobył MŚ jako piłkarz i jako zawodnik.
- Gramy piłką.
- I oczywiście mylenie Ebiego z ojcem, Włodzimierzem Smolarkiem.

Thimburd 15-06-2006 09:37

Było ładnie. Nasi nie grali tak fatalnie jak z Ekwadorem, no ale mieliśmy też BARDZO DUŻO szczęścia (m.in. te piękne 2 poprzeczki - serce mi wtedy stanęło, caly oblałem się potem). Gdyby nie to, pewnie przegralibyśmy 0:5. Gdyby nie ta bramka w 91' minucie pewnie byłbym bardzo dumny, szczęśliwy, zadowolony i lepiej bym się czuł. A tak... żal, rozczarowanie, smutek, złość... To było naprawdę okropne, tak ładnie trzymaliśmy 0:0, a tu czerwona kartka (jak można zapomnieć, że się ma już żółtą? Do tego ten faul był zupełnie niepotrzebny...). W 10 też się bardzo dobrze trzymaliśmy. Po 20 minutach błąd obrońcy i... A ja już się cieszyłem z remisu. Miałem nadzieję, że wyjdziemy z grupy i coś zdziałamy. A tutaj porażka! Pośmiewisko! Miliard ludzi zobaczy, jak to Polska którą wszyscy do zera ograli, ograna przez Ekwador (zostala jeszcze Kostaryka, ciekawe czy wygramy), ostatnia w grupie wyjezdza z Niemiec. Jutro Kostaryka musi ograć Ekwador 1:0. My musimy strzelić dużo bramek Kostaryce i wychodzimy z grupy. Marna szansa, ale jeszcze jednak szansa...

Teraz kibicuje Brazylii. Myśle, że jak będą grać trochę lepiej niż ten ostatni mecz (ale Ronaldo się spasił ostatnio, więc nie wiem jak będzie) to spokojnie zdobędą mistrzostwo. No, może jeszcze szanse ma Anglia, Argentyna, Niemcy. Ale kibicować będę Brazylii, no chyba, że Polska wyjdzie z grupy ;)

Kele 15-06-2006 09:52

Najelepiej jest chyba teraz poczekać na ten pożegnalny mecz z Kostaryką. A potem? Kibicuje Anglii.

Murderer 15-06-2006 09:55

<Sergiej> kurwa jak by bylo 11 takich borucow to by im przynajmniej wpiedol dali
<tsheslav> albo 11 smolarkow to moze bylby remis
<Sergiej> albo 11 rasiaków to by sie niemcy w lesie pogubili

Brazylia wygra :)

MiXer 15-06-2006 10:07

Cóż, ja byłem pewien, że polacy wygraja. W pierwszej połowie grali znakomicie. Już w drugiejm połowie widać, że Żurawski był zmęczony. A Janas -palant, nie zmieniałm nich. Nie moge tego przeboleć, że Niemcy strzelili w doliczonym czasie ;( ;( ;(. Pewnie byli pewni remisu i dali sobie "luzu" a Niemcy to wykorzystali.
Żal mi Polski.

Monte 15-06-2006 10:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Murderer
<Sergiej> kobieta lekkich obyczajówa jak by bylo 11 takich borucow to by im przynajmniej wpiedol dali
<tsheslav> albo 11 smolarkow to moze bylby remis
<Sergiej> albo 11 rasiaków to by sie niemcy w lesie pogubili

Brazylia wygra :)

bash, huh? ; )

Ja mimo wszystko wierzę, że Polska wyjdzie z grupy. Byle, żeby dziś Ekwador poległ.

Maciosek 15-06-2006 10:42

Podpisuję się pod tym powyżej. ;)

Dr.Unknown 15-06-2006 11:11

Cytuj:

Ja mimo wszystko wierzę, że Polska wyjdzie z grupy. Byle, żeby dziś Ekwador poległ.
Archetypowy polak...

Raul 15-06-2006 17:50

Ekwador 3-0 Kostaryka

I koniec obliczeń czy mamy szanse wyjść z grupy. Ekwador zasłużył sobie na ten awans, jest naprawdę dobrą drużyną i to oni mają na dzień dzisiejszy pierwsze miejsce przed Niemcami. Piękne jest to, że nasza reprezentacja beznadziejnie grając, wszystko przegrywając i nie strzelając żadnej bramki nie jest ostatnia w grupie. ;]

Ibanez 15-06-2006 18:38

Mundial wygra Hiszpania :)

Finał:
Hiszpania 2 - 1 Czechy

Mecz o 3 miejsce:
Brazylia 3 - 2 Wybrzeże Kości Słoniowej

To tylko takie moje zdanie na temat tego mundialu. Zawsze kibicowałem Hiszpani i zawsze pozostane jej wierny :) Szkoda tylko ze na Euro 2004 tak słabo im poszło, ale teraz mają dobry skład i spore szanse na miejsce medalowe. Szkoda tylko ze w bramce nie stoi Santiago Canizares :(
Pozdro dla wszystkich fanów Valenci CF !! :)
Viva Espania !

spider-bialystok 15-06-2006 19:03

No to teraz pozostalo kibicowanie WKS. Oby nie wygrala Brazylia [nie zebym cos do nich mial ale to by juz bylo nudne ;p] Pele mial co do nas racje :|

Raul 15-06-2006 20:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ibanez
Szkoda tylko ze w bramce nie stoi Santiago Canizares

Co tu dużo mówić, gra poprostu lepszy. ;)
Anglia kolejnym zespołem, który już sobie zapewnił awans (i pierwszy gracz Realu, który na fifaworldcup.com został wybrany piłkarzem meczu). Jak Szwecja dzisiaj nie wygra to nie będzie to dla nich ciekawie wyglądać.

Krzesław 15-06-2006 21:40

Spójżmy na to z innej strony. Jeżeli porzednio byliśmy ostatni w grupie, teraz będziemy, mam nadzieję trzeci, to w 2010 wyjdziemy z grupy! :D

Na komputrowej symulacji gry Fifa World Cup 2006 wyszło, że mistrzem zostaną Czechy, które wygrają w finale z Brazylią. Dalej nie pamiętam. Swoją drogą taki finał byłby ciekawy.

Ja dalej wierzę w Holandię!

Ibanez 16-06-2006 00:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krzesław
Na komputrowej symulacji gry Fifa World Cup 2006 wyszło, że mistrzem zostaną Czechy, które wygrają w finale z Brazylią.

Nie no chłopie zabójczy jesteś hehe :D Komputerowa symulacja hehe dobre sobie ;) No w sumie w tym jest połowa racji. Czechy w finale tak ale Brazyli jakoś tam nie widzę :P Myśle że będzie "niespodzianka" ;) Brazylia jest przereklamowana...
Viva Espania !

@offtopic
Jeśli uważacie ze mam za duży podpis prosze napiszcie :P Własnie ustawiłem i nie wiem czy nie razi zbytnio :)

Monte 16-06-2006 01:11

No.. Teraz kiedy już Polski w MŚ nie ma to pozostaje mi kibicować WKS'owcom, Czechom, Hiszpanom, Anglikom i.. i.. Tunezyjczykom ; )

Ghost Nieudany 16-06-2006 02:37

Najgorszy IMO dzień meczowy. :/

Wygrał Ekwador i pozbawił nas szans na wyjście z grupy.
Pieprzeni Angole pokonali dwa do zera dzielny Trynidad i Tobago. =(
Głupi Szwedzi wygrali z Paragwajem. :-(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:33.