Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Patriotyzm , Nacjonalizm oraz Poglądy narodowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=82998)

Hydro 01-07-2006 18:31

up masz racje calkowita .Bo homoseksualitsa nie "pedal"moze dziecko wychowywac ,tak jak hetero wiec prosze bez tego faszystowskiego belkotu ktory daja wam w Mlodziezy Wszechpolskiej gdzie sie leja miedzy soba i wszczynaja burdy i protesty
swoja droga mam 14 lat i wierze w wartosci narodowe i miedzynarodowe wiec sie okazuje ,ze dorosli sa bardziej podatni na belkot

styku 01-07-2006 18:40

Cytuj:

A gdy w gazecie napiszą , że Kościół Katolicki jest zły uwierzysz ???
Dokladnie tak. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
Jezeli wyznajesz inna wiare, to picie krwi Mesjasza moze Ci sie wydawac nienormalne. Jezeli jestes katolikiem/chrzescijanem, ma to dla Ciebie zupelnie inne znaczenie.
Cytuj:

Do Radia Maryja zachowuje stosunek neutralny. Jakieś Radio Katolickie w Polsce musi być. Akurat Radio Maryja jest najbardziej znane.Czemu uważam że powinno ono być , dlatego że ludzie starsi , schorowani którzy nie dadzą radę iść do Kościoła mogą sobie posłuchać Mszy Świętej przez to radio.Pod względem antysemityzmu w radiu , sprawą tą zajął się Watykan i Episkopat Polski
Radio Katolickie? O czym ty czlowieku pieprzysz? To radio ma tyle wspolnego z wiara katolicka co ja z buddyzmem (czyt. wiem, ze taka wiara/filozofia istnieje i znam jej podstawy, nic ponadto).
Mowiac, ze radio maryja to radio katolickie, obrazasz wiekszosc prawdziwych katolikow. A jedyne co dzieki Radiu Maryja maja staruszki, to mniejsze renty.

Pozatym, powiedz mi, co bys powiedzial, gdyby np. w Polsce pojawilo sie oficjalne radio satanistyczne, mialbys cos przeciwko? Jak tak to dlaczego? Ciekaw jestem twojej tolerancji.

Cytuj:

Masz racie ale my nie rzucaliśmy do nich kamieniami na ich remonstracji w warszawie 2005-06-11 gdyż nas tam nie było.
To byly tylko wasze projekcje astralne ^.-

Protar 01-07-2006 18:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez [email protected]

Dokładnie przez to że niepostawie przecinka lub zamiast "ó" dam "u" nie moge moge nazywać się patriotą lub polakiem. Zastanów się

No i klania sie czytanie ze zrozumieniem. Powiedz mi gdzie napisalem ze nalezy potepiac ludzi za drobne pomylki ortograficzne??

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany
Problem w tym, że obydwie te choroby są albo do pokonania, albo są po prostu efektem zwyczajnego lenistwa. Ciężko mi mówić o patriotyźmie w wypadku osób, które nie piszą poprawnie z powodu lenistwa - ciężko tu propagować miłość do ojczyzny, skoro ludzie mają w dupie tak elementarną rzecz jak język.

Ja jestem zarowno dysgrafikiem jak i dyslektykiem, zapewne robie sporo bledow niemniej staram sie je ograniczac wiec prosze nie nazywaj mnie leniem.

Protar 01-07-2006 18:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hydro
up masz racje calkowita .Bo homoseksualitsa nie "pedal"moze dziecko wychowywac ,tak jak hetero wiec prosze bez tego faszystowskiego belkotu ktory daja wam w Mlodziezy Wszechpolskiej gdzie sie leja miedzy soba i wszczynaja burdy i protesty
swoja droga mam 14 lat i wierze w wartosci narodowe i miedzynarodowe wiec sie okazuje ,ze dorosli sa bardziej podatni na belkot

Jakbys mial dwie mamusie to jeszcze jest wporzadku ale gdybys mial dwoch tatusiow...
No zastanow sie, oczywiscie homoseksualisci maja prawo miec dzieci pod warunkiem ze sami je sobie zrobia. Nie potepiam mniejszosci sexualnych niemniej ich zwiazki nie sa zecza normalna gdyz sa sprzeczne nie tylko z dobrymi obyczajami jak i z praweem natury(gatunek nieprzetrwa)

Ryłek 01-07-2006 18:48

Cytuj:

wierze w wartosci narodowe i miedzynarodowe wiec sie okazuje ,ze dorosli sa bardziej podatni na belkot

A w kosmiczne też wierzysz?

Zajac - Ciebie mierzi, to że nie szanujemy wartości narodowych, a Ty sam piszesz tak jakbyś kiblował przez j. polski conajmniej trzy lata. I powiem Ci jedno: nie ma się co chwalić, że się jest w MW.

Cytuj:

Do Radia Maryja zachowuje stosunek neutralny. Jakieś Radio Katolickie w Polsce musi być. Akurat Radio Maryja jest najbardziej znane.Czemu uważam że powinno ono być , dlatego że ludzie starsi , schorowani którzy nie dadzą radę iść do Kościoła mogą sobie posłuchać Mszy Świętej przez to radio.Pod względem antysemityzmu w radiu , sprawą tą zajął się Watykan i Episkopat Polski
W Polsce jest wiele rozgłośni katolickich, więc nic nie usprawiedliwia Radia MaWRyja

[email protected] 01-07-2006 18:57

Cytuj:

kazdy dobrze wie ,ze mw to organizacja faszystowska i uprzedzona wobec homoseksualistow i kogo tam jeszcze
Radze poczytac newsweek o neonazistach tam macie o nich wszystko napisane
u nas na osiedlu pojawily sie plakaty wlasnie tych o ktorych zjac opowiadal znaczy sie o tych ktorych logiem jest"szczerbiec " powiesili plakaty "zakaz pedalowania" i to nazistowskie nie jest?

Każdy dobrze wie że nie masz racji.

Nie lubie nikogo obrażać ale jesteś debilem Młodzież Wszechpolska nie ma nic wspólnego z faszyzmem i w komentarzach pisałem o tym kilkanaście razy !!!!!!
Ale najlepiej palnąć gafe i myślisz że jest ok. Najpierw przeczytaj wszystkie wypowiedzi z tego działu a dopiero potem zabieraj głos. Logo szczerbca to logo Narodowego Odrodzenia Polski nie myl faktów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To nie są nasze plakaty , myśl zanim cos napiszesz najpierw pomyśl dwa razy a dopiero potem pisz !!!!!!!!! Młodzież Wszechpolska nie popiera (jest stanowczo przeciwko) faszyzmowi , nazizmowi i komunizmowi !!!!!!!!!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nekromanta

Skoro PiS itp tak bardzo dba o rozwoj Polski, dlaczego nie chce naprawic NFZ? Tylko robi wszystko, a ten temat stara sie omijac?

Pdpowiem w skrucie(nie mam siły już odpowiadać zmęczony jestem). Przez rządy komunistów od 1945 do 1989 kraj zaciągał pożyczki znaczy komuniści je zaciągali i teraz Naród Polski ma ogramne długi(dziura budżetowa) zewnętrzne w stosunku do innych (firm) państw od których się porzyczali i rządy po 1987 spłacają te pożyczki i dlatego brakuje pieniędzy np. na naprawe dróg i na naprawienie NFZ i na inne rzeczy.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Caerlionne
Dysleksje/dysgrafie można wyleczyć. Ale tacy ludzie jak ty czy zajączek nie mają na to czasu, jesteście zajęci tępieniem "pedauf, mużynuf i innych podludzi", no nie?

Cały czas odpowiadam na wasze pytania i uwierzcie nie mam już sił zwracać uwagi na przecinki itp. Będe miał czas i siłe na patrzenie na interpunkcje na ortografie itp. jak nie będziesz zadawał głupich pytań i będziesz czytał wszystkie komentarze zanim coś napiszesz. I nie jestem rasistą !!!!!!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez styku

Pozatym, powiedz mi, co bys powiedzial, gdyby np. w Powlsce pojawilo sie oficjalne radio satanistyczne, mialbys cos przeciwko? Jak tak to dlaczego? Ciekaw jestem twojej tolerancji

Co ty pieprzysz debilu "radio satanistyczne" czy ty jesteś normalny - jak wiemy szataniści to sekta. Ludzie najpierw się zastanówcie a dopiero potem piszcie.Młodzież Wszechpolsak na to by się nie zgodziła.

Hydro 01-07-2006 18:59

nie chce sie z toba sprzeczac ,ale faszyzm wlasnie polega na dyskryminowaniu ludzi odmiennych poza tym czytaj ze zrozuminiem bo napisalem wyraznie tych ktorych logiem jest szczerbiec wiec trudno to widocznie zrozumiec
rylek chodzilo mi o mniej wiecej takie jak,ze kazdy narod,kultura ma wklad w kulture i rozwoj swiata i oto mi chodzilo jezeli zle to ujalem

Feral 01-07-2006 19:08

Z tym radiem satanistycznym - wg mnie stykowi chodziło o to, że RM to też swego rodzaju sekta.

Vanhelsen 01-07-2006 19:09

Cytuj:

Każdy dobrze wie że nie masz racji.
a ja uważam, że rację ma, więc nie pisz za wszystkich, ok?
Cytuj:

Nie lubie nikogo obrażać ale jesteś debilem Młodzież Wszechpolska nie ma nic wspólnego z faszyzmem i w komentarzach pisałem o tym kilkanaście razy !!!!!!
Ale najlepiej palnąć gafe i myślisz że jest ok. Najpierw przeczytaj wszystkie wypowiedzi z tego działu a dopiero potem zabieraj głos. Logo szczerbca to logo Narodowego Odrodzenia Polski nie myl faktów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To nie są nasze plakaty , myśl zanim cos napiszesz najpierw pomyśl dwa razy a dopiero potem pisz !!!!!!!!! Młodzież Wszechpolska nie popiera (jest stanowczo przeciwko) faszyzmowi , nazizmowi i komunizmowi !!!!!!!!!
Ale gejów do obozów wysyłac będziecie, to przecierz nie jest wcale faszystowckie posuniecie...
Cytuj:

Pdpowiem w skrucie(nie mam siły już odpowiadać zmęczony jestem). Przez rządy komunistów od 1945 do 1989 kraj zaciągał pożyczki znaczy komuniści je zaciągali i teraz Naród Polski ma ogramne długi(dziura budżetowa) zewnętrzne w stosunku do innych (firm) państw od których się porzyczali i rządy po 1987 spłacają te pożyczki i dlatego brakuje pieniędzy np. na naprawe dróg i na naprawienie NFZ i na inne rzeczy.
Ke? Polska rok temu była w stanie spłacić 40% zadłużenia w klubie paryskim czy jak tam się ta organizacja nazywa, niestety oni się nie zgodzili, why? bo odsetki muszą naliczyć, polska aż tak biedna już nie jest, i dobrze, mam tylko nadzieje, że aktualny rząd w ciągu 4 lat tego nie ropier...
Cytuj:

I nie jestem rasistą !!!!!!
Quiz: czy będzie ci przeszkadzął:
a] Murzyn w tej samej klasie w szkole/studiach
b] Gej w tej samej klasie w szkole/studiach
Cytuj:

Co ty pieprzysz debilu "radio satanistyczne" czy ty jesteś normalny - jak wiemy szataniści to sekta. Ludzie najpierw się zastanówcie a dopiero potem piszcie.Młodzież Wszechpolsak na to by się nie zgodziła.
Ej, sorry najpierw piszesz o wychowaniu a potem "co ty piep... deb..." ?! tosz to hipokryzja!
Co do satanistów - sataniści to nie jest sekta, jest to wiara, podstawy wiary chrzescijańskiej mają satanizm, ktoś przecierz w tym piekle siedzi prawda?! Są ludzie wyznający Boga (tego z nieba) i Szatana (tego z dołu). Przeszkadza tobie pomysł Radia Szatan 666FM?! Konstytucja zapewnia nam wolność w głoszeniu i wyznawaniu swojej religii... Za przeproszeniem, w (_!_) mam to, że MW się na coś by nie zgodziło, jak trafię dzisiaj 6 w totku, zbuduję sobie radyjko, obok radia M. w Toruniu :> visa vi ojca Dyrektora 8o8o8o

Hydro 01-07-2006 19:12

nie chce sie z toba sprzeczac ,ale faszyzm wlasnie polega na dyskryminowaniu ludzi odmiennych poza tym czytaj ze zrozuminiem bo napisalem wyraznie tych ktorych logiem jest szczerbiec wiec trudno to widocznie zrozumiec
rylek chodzilo mi o mniej wiecej takie jak,ze kazdy narod,kultura ma wklad w kulture i rozwoj swiata i oto mi chodzilo jezeli zle to ujalem

zajac

jakbys nie wiedzial newsweek jest wiarygodnym zrodlem i tak przy okazji co wam przeszkadza ,ze homoseksualisci przejda przez miasto?
protar moja gafa masz racje homoseksualista ktory zrobil naturalna droga dziecko moze je wychowywac .zajac jak masz kogos wyzywac zacznij od siebie ,a klotnie rozpoczely sie od twojego tematu .I na przyszlosc jak mnie mowisz cos to daj dowod ,a nie wal "bo wszyscy wiedza"

Lexing 01-07-2006 19:16

Staniści sekta , no chyba że masz na myśli ty pseudosatanstów którzy składają ofiary na ołtarzach... Ale pomyśl o takich satanistach jak np www.satan.pl...

Ryłek 01-07-2006 19:20

Cytuj:

Mydlą Wam tam w tym MW oczy...

Cytuj:

Staniści sekta , no chyba że masz na myśli ty pseudosatanstów którzy składają ofiary na ołtarzach... Ale pomyśl o takich satanistach jak np www.satan.pl...
A ja się tylko spytam: co ma satanizm do czczenia diabła?

@down: Naucz się pisać -.-

Hydro 01-07-2006 19:20

lexing strona nawet ostrzega ,ze nawet moga obrazac uczucia religijne wiec chociaz ostrzegaja przed tym
zajac po co sie rejestrowales ?po to by walnac pare faszystowskich linkow i powiedziec ,ze wm sa prawdziwiymi patriotami?

[email protected] 01-07-2006 19:30

Cytuj:

po to by walnac pare faszystowskich linkow i powiedziec ,ze wm sa prawdziwiymi patriotami?

Ale ty bzdury opowiadasz. Tak z ciewawości ile masz lat. Jak masz zamiar głupio pisać to lepiej nie pisz wcale. Te pojęcia Patriotyzm , Nacjonalizm oraz Poglądy narodowe są pojęciami ważnymi. I przeznaczone są one dla ludzi co umieją myśleć.

Hydro 01-07-2006 19:43

gdybys umial czytac ze zrozumieniem to bys wiedzial.A ty nie odpowiedziales na pytanie jak chcesz wiedziec to akurat wiem co to sa za pojecia wiec nie musiszz mi mowic ,ze sa wazne. swoja droga twoje poglady mnie sie nie podobaja i co? nie wyzywam cie od niczego ,ani nie mowie ci jaki jestes chociaz moge bo jest wolnosc slowa .A jak masz wyzywac kogos od kto nie umie myslec to lepiej nic nie pisz ,a ty chyba pewna cienka granice miedzy patriotyzmem ,a rasizmem przekroczyles.A skad te poglady? z braku wiedzy czyt. stereotypy

[email protected] 01-07-2006 20:04

Cytuj:

lexing strona nawet ostrzega ,ze nawet moga obrazac uczucia religijne wiec chociaz ostrzegaja przed tym
zajac po co sie rejestrowales ?po to by walnac pare faszystowskich linkow i powiedziec ,ze wm sa prawdziwiymi patriotami?

Ale ty bzdury opowiadasz. Tak z ciewawości ile masz lat. Jak masz zamiar głupio pisać to lepiej nie pisz wcale. Te pojęcia Patriotyzm , Nacjonalizm oraz Poglądy narodowe są pojęciami ważnymi. I przeznaczone są one dla ludzi co umieją myśleć.

Cytuj:

gdybys umial czytac ze zrozumieniem to bys wiedzial.A ty nie odpowiedziales na pytanie jak chcesz wiedziec to akurat wiem co to sa za pojecia wiec nie musiszz mi mowic ,ze sa wazne. swoja droga twoje poglady mnie sie nie podobaja i co? nie wyzywam cie od niczego ,ani nie mowie ci jaki jestes chociaz moge bo jest wolnosc slowa .A jak masz wyzywac kogos od kto nie umie myslec to lepiej nic nie pisz ,a ty chyba pewna cienka granice miedzy patriotyzmem ,a rasizmem przekroczyles.A skad te poglady? z braku wiedzy czyt. stereotypy

Co ma faszyzm do Narodowców ????? Odp. Dwie różnie rzeczy nie podobne do siebie wcale Młodzież Wszechpolska to Narodowcy. Ty najpierw przeczytaj
wszystkie posty a dopiero zabieraj udział w dyskusji.

Cytuj:

A jak masz wyzywac kogos od kto nie umie myslec to lepiej nic nie pisz ,a ty chyba pewna cienka granice miedzy patriotyzmem ,a rasizmem przekroczyles

Ty nawet nie wiesz co to jest Rasizm więc o czym mam z tobą dyskutować.Niebęde się z tobą sprzeczał. Jak zaczniesz czytać i rozumieć to co pisze. To wtedy z tobą pogadam.

PS. Przeczytaj sobie co to jest Rasizm a nie ośmieszaj się.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Rasizm

Matek 01-07-2006 20:08

A tak od siebie jeszcze dodam. Hitler na poczatku swojej "dzialalnosci" byl nacjonalista. Wszelka niechec do zydow, austryjackich niemcow itp, itd to byl wlasnie nacjonalizm.

Nacjonalizm to takze wysoka niechec wobec zroznicowanych partii politycznych, wiec demokratyczne partie tez odpadaja;]

Ksenofobia tez jest domena nacjonalizmu, co bylo widac w tej dyskusji.

I ze niby nie jest podobny do nazizmu? Nacjonalizm ma wiecej wspolnego z nazizmem niz jakikolwiek inny ustroj. Jak ktos nie wierzy, niech zrobi sobie tabele porownawcza;]

Protar 01-07-2006 20:12

zajac mozesz sobie mowic co chcesz i wciskac kit komu chcesz ale nie probuj wmawiac ludziom za nacjonalizm jest dobry i NIE MYL!!! patriotyzmu z nacjonalizmem.

Yassek 01-07-2006 20:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lexing

Pozwól, że Ci coś zacytuje.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wikipedia.pl
Według satanistów piekło i niebo nie istnieją. Człowiek jest zwierzęciem, które powinno skończyć z hipokryzją i głupotą (najważniejszy grzech według LaVeya), zacząć żyć pełnią życia, kochać tylko tych, którzy na miłość zasługują, a szkodzić swoim nieprzyjaciołom, zaspokajać swoje pragnienia, zamiast je tłumić. Sataniści nie wierzą w zbawienie i życie pozagrobowe, ale sądzą, że każdy może się samemu zbawić. W tym celu dążą do zrealizowania swoich namiętności i pragnień, ze szczególnym uwzględnieniem siedmiu grzechów głównych. Negatywnie oceniane są cnoty powściągliwości i altruizmu. Satanizm nakazuje czynić innym to, co inni tobie czynią oraz angażować się w aktywność seksualną zgodnie ze swoim potrzebami. Członkowie Kościoła Szatana czczą zwierzęta i dzieci jako przejawy życia.

Kthxbye.

//edit
Myliłem się, przepraszam Lexing.

[email protected] 01-07-2006 21:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Protar
zajac mozesz sobie mowic co chcesz i wciskac kit komu chcesz ale nie probuj wmawiac ludziom za nacjonalizm jest dobry i NIE MYL!!! patriotyzmu z nacjonalizmem.

http://sierp.tc.pl/gorkanac.htm

Wiesz co brak ci informacji na ten temat polecam artykuł Stanisław Górka - O PATRIOTYZMIE I NACJONALIZMIE tam jest wszystko jasno opisane i wytłumaczone przeczytaj do końca ten artykuł wtedy mnie zrozumiesz.

Podam fragmenty z tego artykułu :

NACJONALIZM (od łacińskiego "natio" - naród) byłoby to mocne uczucie oddania (miłości) żywione wobec własnego narodu. I tyle. Dalsze doprecyzowanie wymagałoby już wejścia w sferę ideologii i określenia, czym jest naród. Nie zajmując się na razie dużą ilością definicji narodu, można bez tego stwierdzić, że uczucie oddania narodowi oznacza w praktyce podporządkowanie się koncepcji woli narodu, bądź wartości narodowych (imponderabilia), bądź koncepcji interesu narodowego.

PATRIOTYZM (od greckiego "patriotes" - ziomek, rodak) jest pojęciem już na wstępie trudniejszym do objaśnienia. Wydawać by się mogło, że źródłosłów wskazuje na coś podobnego, jeśli nie identycznego jak nacjonalizm. Jednak analiza znaczenia greckiego słowa rodak (czy ziomek) wskazuje na coś innego. Odnosi się ono tylko do osób stanowiących wspólnotę polityczną, czyli do obywateli w obrębie greckiej polis. Ktoś mógł mieszkać od wielu pokoleń w danej polis, z wieloma jej obywatelami być związanym więzami pokrewieństwa, a mimo wszystko być tylko osiadłym obcokrajowcem bez praw obywatelskich, a więc nie rodakiem. Biorąc powyższe pod uwagę uważam za sensowniejsze odróżnienie patriotyzmu od nacjonalizmu i zdefiniowanie patriotyzmu jako mocne uczucie oddania (miłości) żywione wobec własnego kraju, ojczyzny, państwa. Nietrudno zauważyć, że słowa: "ojczyzna", "kraj", "państwo" nie muszą oznaczać tego samego, stąd mamy już możliwe kilka różnych patriotyzmów. Inny podział patriotyzmów jaki możemy przeprowadzić, to podział na miłość do dużej i małej ojczyzny (Vaterland - Heimat) - jak widać, jest w czym wybierać.

styku 01-07-2006 21:17

Cytuj:

Debilu? Wskaz mi miejsce, w ktorym poslalem jakakolwiek inwektywe w Twoim kierunku.
A tak pozatym to jest tak jak myslalem. O radiu wspomnialem tylko dlatego, ze byla mowa o radiu maryja. Chcialem sprawdzic, czy jest tak jak uwazalem przedtem, czyt. wypowiadasz sie o tym, o czym gowno wiesz.
Nie chce Cie oswiecac, ale zapewne Radio Maryja nie pozwolilo Ci na tyle poszerzyc horyzontow bys wiedzial cokolwiek o LaVey'u i o zalozeniach normalnego satanizmu (nie szatanizmu jak to ladnie nazwales). Satanizm LaVey'a, czyli ten najliczniejszy, nijak ma sie do sekt, ani do pseudosatanistow. To jest poprostu odmienne spojrzenie na swiat i na czlowieka.

Tutaj racje maja Lexing, Rylek i Yassek, ktorzy Lexinga zle zrozumieli (on mowil chyba o pseudo~). Kolejna rzecz, ktora mnie irytuje. RM Kosciol katolicki i inne ostrzegaja przed satanizmem, gowno wiedzac o tym czym on jest. A potem dzieci bez wlasnego rozumu, opierajac sie na slowach innych chrzania glupoty na forum. To sie ma bezposredni do tematu nacjonalizmu jak widze.

Morgrim22 01-07-2006 21:18

"Czy nazizm był dobry??"- nazbył systemzbrodniczym, nie był w żadnym wypadku dobry.
"W kraju nazistowskim?"- Nie, w kraju Narodowym, tłumaczyłem na czym polega różnica.
"Bo nie wydaje mi sie, zeby idiota byl wierny zasadom."- Teraz już wiem że nie masz żadnych zasad...
"czekam na twoje definicje frazy "Bóg, Honor...""- Bóg jako największe dobro dla człowieka (jedna z charakterystycznych cech Nacjonalizmu Polskiego). Honor jako wyznacznik postępowania. Druga najważniejsza rzecz po Bogu.
"Co do waszych nacjonalistyczno-nazistowskich idei - krzyczcie dalej, wszyscy ludzie mają was głęboko, nie stanowicie realnego zagrożenia, ot rozrywka dla ludzi którym życie nie idzie." - my też ciebie tam mamy...
"kazdy dobrze wie ,ze mw to organizacja faszystowska i uprzedzona wobec homoseksualistow i kogo tam jeszcze
Radze poczytac newsweek o neonazistach tam macie o nich wszystko napisane
u nas na osiedlu pojawily sie plakaty wlasnie tych o ktorych zjac opowiadal znaczy sie o tych ktorych logiem jest"szczerbiec " powiesili plakaty "zakaz pedalowania" i to nazistowskie nie jest?"
- nie, "zakaz pedałowania" to wyrażenie opinii większości społeczeństwa. I dopuki w polsce jest wolność słowa takie plakaty są dozwolone. Uprzedze następne pytanie: Nacjonalizm JEST ZA wolnością słowa.
"a mnie wkurzaja ludzie ,ktorzy nic nie wiedza o ludziach ,a ich oceniaja negatywnie jzu napisalem skad te "poglady" bo jak dla mnie to jest faszystowski belkot"- wyobraź sobie że i mnie coś takiego wkuża, czyli wychodzi że większość forum to faszyści!!! No pięknie!! Nigdy bym nie przypuszczał!!!!
"Ksenofobia tez jest domena nacjonalizmu"- Ksenofobia NIE JEST domeną Nacjonalizmu!
"I ze niby nie jest podobny do nazizmu? Nacjonalizm ma wiecej wspolnego z nazizmem niz jakikolwiek inny ustroj. Jak ktos nie wierzy, niech zrobi sobie tabele porownawcza;]" -nie!! narodowy sobjalizm jest najbardziej podobny do socjalizmu- jak ktos nie wierzy, niech zrobi sobie tabele porownawcza.

Krzesław 01-07-2006 21:18

Nie możesz sięgnąć po Słownik języka polskiego, zamiast po artykuły jakichś "mędrców"? Cała dyskusja wzięła się z tego, że nie rozróżniacie tych dwóch pojęć, lub rozróżniacie je błędnie. Tak samo mówiąc, że skini są fajni macie na myśli punków.

Hydro 01-07-2006 21:28

a racja to nie rasizm tylko homofobia
Homofobia (od słów "homoseksualizm" i "fobia") - lęk przed zetknięciem się z, niechęć, potępienie bądź nienawiść wobec osób o orientacji homoseksualnej. Termin pojawił się w języku angielskim w roku 1969.
wiec ty sie boisz homoseksualistow bo nie wiesz kima naprawde sa ,a ledwo jest ich 3-5% wiec nie wiem skad te obawy wobec nich

i przy okazji kim dal ciebie jest partiota ?skoro duzo ksiazek czytasz to mi powiedzjakie zbrodnie robili za jakie zarzuty zostali oskarzeni w Norymberdze niemieccy przywodcy oraz dalczego przywodcow z komuny nazywasz zdrajcami narodu jakbys myslal to ci "zdrajcy "byli pod naciskiem kremla ,ale to szczegol

Morgrim22 01-07-2006 21:40

"Homofobia (od słów "homoseksualizm" i "fobia") - lęk przed zetknięciem się z, niechęć, potępienie bądź nienawiść wobec osób o orientacji homoseksualnej." -Hetreofobia (od słów "heteroseksualizm" i "fobia")- lęk przed osobami o oriętacji heteroseksualnej bądź nienawiść wobec tychże osób...

styku 01-07-2006 21:42

Cytuj:

"Homofobia (od słów "homoseksualizm" i "fobia") - lęk przed zetknięciem się z, niechęć, potępienie bądź nienawiść wobec osób o orientacji homoseksualnej." -Hetreofobia (od słów "heteroseksualizm" i "fobia")- lęk przed osobami o oriętacji heteroseksualnej bądź nienawiść wobec tychże osób...
No i ch*j z tego, za przeproszeniem?
@down:
No i? Jak to sie ma do tematu?

Morgrim22 01-07-2006 21:45

Wg: Wikipedii: "Hetreofobia (od słów "heteroseksualizm" i "fobia")- choroca objawiająca się lękiem przed osobami o oriętacji heteroseksualnej bądź nienawiścią wobec tychże osób. Objawy heterofobii można zaobserwować wśród osób o oriętacji homoseksualnej."

Ghost Nieudany 01-07-2006 22:07

Cytuj:

Dokładnie przez to że niepostawie przecinka lub zamiast "ó" dam "u" nie moge moge nazywać się patriotą lub polakiem.

Fajnie, że masz samego siebie i innych rodaków w poważaniu, ja tam zawsze myślałem, że nazwy mieszkańców państw pisze się z dużej litery, ale widocznie jestem staromodny.

Cytuj:

Zastanów się Ghost Nieudany co ty piszesz to , że się pomyle lub zapomne przecinka nie jest efektem zwyczajnego lenistwa. A odnoście Polskiego Języka - kocham swój język Ojczysty i jestem dumny z niego czasami popełniam błędy ale gdyby ludzie popełniali tylko takie błędy to w polsce by byli sami Święci ludzie.
Jestem Świętym? Jakoś przez dwadzieścia trzy lata życia z hakiem nie udało mi się napisać "później" albo "mój" przez "u"...

Cytuj:

Więc się do tego nie przyczepiaj nikt nie jest nieomylny i staram się nie popełniać błędów ortograficznych ale nie zawsze to mi wychodzi.
Dziecko, tobie to praktycznie nigdy nie wychodzi. Ale cieszę się, że mój krótki apel coś poprawił w twojej tępej pale i piszesz już lepiej.

Cytuj:

Czemu uważam że powinno ono być , dlatego że ludzie starsi , schorowani którzy nie dadzą radę iść do Kościoła mogą sobie posłuchać Mszy Świętej przez to radio.Pod względem antysemityzmu w radiu , sprawą tą zajął się Watykan i Episkopat Polski
Z całym szacunkiem dla episkopatu, ale kwestię Radia Maryja sobie pokpił już dawno temu - skrajne olewactwo wobec takich spraw nieszczególnie dobrze świadczy o klerze.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PiXik
namnożyło nam się nacjonalistów na forum ,dziwne tylko że daty dołączenia mają takie prędkie

Hrhrhr, trafna uwaga, pierwszy raz się z tobą zgodzę. :d

@Dwa Ostatnie Posty Morgrima
I co ma to do tematu? I czy ty znasz takie opcje menu kontekstowego jak "kopiuj" i "wklej"? Bo to jest NAPRAWDĘ przejaw kretynizmu, żeby przepisywać ze strony i przepisać jeszcze ŹLE.

Cytuj:

Sataniści a szataniści to nie to samo. To raz.
"Młodzież Wszechpolska na to by się nie zgodziła" - bo wy macie dużo do gadania w tej sprawie... Chyba, że... Aaa, wychodzi szydło z wora - a jednak macie zamiar "naprawić" Polskę na swój własny rozum i dyktować innym, co mogą robić, co nie?

[email protected] 01-07-2006 22:39

Cytuj:

Jestem Świętym? Jakoś przez dwadzieścia trzy lata życia z hakiem nie udało mi się napisać "później" albo "mój" przez "u"...

Drogi mój przyjacielu popatrz na temat tutaj dyskutujemy na temat Patriotyzmu , Nacjonalizmu oraz Poglądach narodowych. To jest główny temat a nie gramatyka i ortografia (chciaż to jeż jest jedna z ważnych spraw) ale nie priorytetowa w tym temacie.Więc czymaj się tematu a nienabijaj sobie postów pisząc tylko że "nie popełniasz błędów ortograficznych" a inni popełniają. Nie traktuj innych jak gorszych od siebie bo nie ocenia się człowieka po tym tylko że błędy ortograficzne popełnia czy też nie. Nie traktuj ludzi tak jakby byli gorsi od ciebie bo rzeczywistość może być albo jest inna.Trzymaj się tematu .

styku 01-07-2006 22:47

Cytuj:

Drogi mój przyjacielu popatrz na temat tutaj dyskutujemy na temat Patriotyzmu , Nacjonalizmu oraz Poglądach narodowych. To jest główny temat a nie gramatyka i ortografia (chciaż to jeż jest jedna z ważnych spraw) ale nie priorytetowa w tym temacie.Więc czymaj się tematu a nienabijaj sobie postów pisząc tylko że "nie popełniasz błędów ortograficznych" a inni popełniają.
Ty tez sie "czymaj" i nie puszczaj.
A tak na marginesie, w tym jednym poscie Ghosta bylo zawarte wiecej sensu, niz w Twoich dziesieciu, wiec nie oskarzaj go o nabijanie postow.

Yassek 01-07-2006 22:48

Cytuj:

Drogi mój przyjacielu popatrz na temat tutaj dyskutujemy na temat Patriotyzmu , Nacjonalizmu oraz Poglądach narodowych. To jest główny temat a nie gramatyka i ortografia (chciaż to jeż jest jedna z ważnych spraw) ale nie priorytetowa w tym temacie.Więc czymaj się tematu a nienabijaj sobie postów pisząc tylko że "nie popełniasz błędów ortograficznych" a inni popełniają. Nie traktuj innych jak gorszych od siebie bo nie ocenia się człowieka po tym tylko że błędy ortograficzne popełnia czy też nie. Nie traktuj ludzi tak jakby byli gorsi od ciebie bo rzeczywistość może być albo jest inna.Trzymaj się tematu .

Prawda jest taka, że pierd0lisz jak potłuczony. Piszesz "jestem patriotą", a masz w chvju polską pisownię. Piszesz, że jesteś nacjonalistą, a czy gdybyś miał okazję nie spierd0liłbyś z polski? Jesteś tylko kolejnym pustym kretynem - było Was w historii wielu, ale większość się nawróciła, a ci którzy się nie zmienili poszli do piachu. Taka prawda pr0 nazisto. Żal mi Ciebie.
Btw. świętujesz pogromy żydowskie? Jak tak to jesteś ub4h kretynem.
Kod:

Nie traktuj ludzi tak jakby byli gorsi od ciebie bo rzeczywistość może być albo jest inna.
Jako nacjonalista chyba wywyższasz swój, jakże kretyński kraj ponad inne.

[email protected] 01-07-2006 23:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yassek
Taka prawda pr0 nazisto. Świętujesz pogromy żydowskie? Żal mi Ciebie.

Specjalnie dla ciebie się powtarzam :

My nie popieramy faszyzmu , nazizmu ani komunizmu jesteśmy temu przeciwni.
MY czerpiemy wiedzę i siłe narodową z takich książek tu macie kilka tytułów jak :

Roman Dmowski - Myśli nowoczesnego Polaka
Roman Dmowski - Nasz Patriotyzm
Karol Wojtyła - Miłość i odpowiedzialność
Roman Giertych - Kontrewolucja Młodych
Roman Dmowski - Kościół, Naród, Państwo

tu macie do pobrania te książki i wiele innych

http://www.mwslask.boo.pl/download.p...action=display

A nie z książki Adolfa Hitlera - Mein Kampf (Moja walka)

Więc nie opowiadaj głupot.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yassek
Jako nacjonalista chyba wywyższasz swój, jakże kretyński kraj ponad inne.

Polska jest według ciebie kretyńskim krajem z takimi ludźmi nie rozmawiam, bo nie ma sensu. Jak ci się kraj nie podoba to wyjedź z tego kraju droga wolna nikt cię tu na przymus nie trzyma.

Yassek 01-07-2006 23:22

Cytuj:

My nie popieramy faszyzmu , nazizmu ani komunizmu jesteśmy temu przeciwni.

A ja Ci powiem, że podręcznikowy komunizm bije Wasze ziebane poglądy na głowe.
Kod:

Roman Dmowski - Myśli nowoczesnego Polaka
Roman Dmowski - Nasz Patriotyzm
Roman Dmowski - Kościół, Naród, Państwo

Dmowski to tępy kretyn, zaślepiony idiotycznymi wizjami.
Cytuj:

Karol Wojtyła - Miłość i odpowiedzialność
Z miłości rzucacie kamieniami?
Cytuj:

Roman Giertych - Kontrewolucja Młodych
Specjalnie ostatnio przejrzałem, giertych jest wrednym, śmierdzącym zwyrodnialcem : /.
Cytuj:

A nie z książki Adolfa Hitlera - Mein Kampf (Moja walka)

Więc nie opowiadaj głupot.
Wasze są podobnie ziebane.

Cytuj:

Polska jest według ciebie kretyńskim krajem z takimi ludźmi nie rozmawiam, bo nie ma sensu. Jak ci się kraj nie podoba to wyjedź z tego kraju droga wolna nikt cię tu na przymus nie trzyma.
Nie mam jeszcze 18 r.ż. ale gdy ukończę nie zamierzam tu pozostać.

Morgrim22 01-07-2006 23:27

Yassek- "Btw. świętujesz pogromy żydowskie? Jak tak to jesteś ub4h kretynem." -powiedz mi ilu ludzi na sumieniu mają twoi obrzezani bracia?? Izrale ponad wszystko?? Daj sobie sokuj... Żal mi ciebie...
Każdy Nacjonalista (jak i normalny człowiek) wywyższa swój (wg ciebie) kretyński kraj... Mój kraj jest dla mnie najlepszy... Tak jak dla żyda najlepszy jest izrael...

Yassek 01-07-2006 23:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Morgrim22
Yassek- "Btw. świętujesz pogromy żydowskie? Jak tak to jesteś ub4h kretynem." -powiedz mi ilu ludzi na sumieniu mają twoi obrzezani bracia?? Izrale ponad wszystko?? Daj sobie sokuj... Żal mi ciebie...
Każdy Nacjonalista (jak i normalny człowiek) wywyższa swój (wg ciebie) kretyński kraj... Mój kraj jest dla mnie najlepszy... Tak jak dla żyda najlepszy jest izrael...

Trochę wiedzy o świecie kotku. Prawdziwi żydzi nei uznają Izraela i traktują go jako Babilon, bo bóg miał im zesłać Izrael w trakcie apokalipsy, czy coś takiego. Nawet jako ateista to wiem.

A żydzi nie są moimi braćmi, lecz współlokatorami.

Morgrim22 01-07-2006 23:34

Faktycznie, wybacz, zapomniałem że prawdziwy żyd to wieczny tułacz. Gdy żyd ma swe państwo to przestaje być żydem. Życie osiadłe nie leży w jego naturze. Czy tak??

Protar 01-07-2006 23:34

Cytuj:

Wiesz co brak ci informacji na ten temat polecam artykuł Stanisław Górka - O PATRIOTYZMIE I NACJONALIZMIE tam jest wszystko jasno opisane i wytłumaczone przeczytaj do końca ten artykuł wtedy mnie zrozumiesz.

Podam fragmenty z tego artykułu :

NACJONALIZM (od łacińskiego "natio" - naród) byłoby to mocne uczucie oddania (miłości) żywione wobec własnego narodu. I tyle. Dalsze doprecyzowanie wymagałoby już wejścia w sferę ideologii i określenia, czym jest naród. Nie zajmując się na razie dużą ilością definicji narodu, można bez tego stwierdzić, że uczucie oddania narodowi oznacza w praktyce podporządkowanie się koncepcji woli narodu, bądź wartości narodowych (imponderabilia), bądź koncepcji interesu narodowego.

PATRIOTYZM (od greckiego "patriotes" - ziomek, rodak) jest pojęciem już na wstępie trudniejszym do objaśnienia. Wydawać by się mogło, że źródłosłów wskazuje na coś podobnego, jeśli nie identycznego jak nacjonalizm. Jednak analiza znaczenia greckiego słowa rodak (czy ziomek) wskazuje na coś innego. Odnosi się ono tylko do osób stanowiących wspólnotę polityczną, czyli do obywateli w obrębie greckiej polis. Ktoś mógł mieszkać od wielu pokoleń w danej polis, z wieloma jej obywatelami być związanym więzami pokrewieństwa, a mimo wszystko być tylko osiadłym obcokrajowcem bez praw obywatelskich, a więc nie rodakiem. Biorąc powyższe pod uwagę uważam za sensowniejsze odróżnienie patriotyzmu od nacjonalizmu i zdefiniowanie patriotyzmu jako mocne uczucie oddania (miłości) żywione wobec własnego kraju, ojczyzny, państwa. Nietrudno zauważyć, że słowa: "ojczyzna", "kraj", "państwo" nie muszą oznaczać tego samego, stąd mamy już możliwe kilka różnych patriotyzmów. Inny podział patriotyzmów jaki możemy przeprowadzić, to podział na miłość do dużej i małej ojczyzny (Vaterland - Heimat) - jak widać, jest w czym wybierać.

Podam ci definicje:

http://www.slownik-online.pl/kopalin...9D005B4C7A.php
nacjonalizm ideologia i polityka podporządkowująca wszystko interesom własnego narodu, żądająca dla niego specjalnych przywilejów, dyskryminująca inne narody (a. mniejszości narodowe), często w sposób agresywny; (por. szowinizm; jingo; partykularyzm; izolacjonalizm; patriotyzm; internacjonalizm).

http://encyklopedia.interia.pl/haslo?hid=88836
NACJONALIZM
postawa i ideologia głoszące, że naród jest wartością nadrzędną, a sama więź narodowa jest czymś obiektywnym i niezależnym od subiektywnej woli jednostki; n. uważa, że interes i dobro własnego narodu stanowią kryteria oceny działań politycznych; z n. wiąże się zasada, że jednostki polityczne (państwa) powinny pokrywać się z granicami etnicznymi.

A tutaj masz cos o patriotyzmie
Patriotyzm (łac. patria = ojczyzna) – postawa szacunku, umiłowania i oddania własnej ojczyźnie oraz chęć ponoszenia dla niej ofiar. Charakteryzuje się też przedkładaniem celów ważnych dla ojczyzny nad osobistymi, a często także gotowością do poświęcenia własnego zdrowia lub życia. Często twierdzi się, że od skrajnego nacjonalizmu i szowinizmu odróżnia go otwartość na inne narody i tolerancja wobec nich. Co więcej patriotyzm zazwyczaj opiera się na pojęciu obywatela, podczas gdy nacjonalizm związany jest zazwyczaj z dominującą w danym państwie grupą etniczną. Jednocześnie osoby i organizacje głoszące poglądy nacjonalistyczne i szowinistyczne uważają się często za "prawdziwie patriotyczne".

Zwroc uwage na ostatnie zdanie.

[email protected] 01-07-2006 23:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Protar
Podam ci definicje:

http://www.slownik-online.pl/kopalin...9D005B4C7A.php
nacjonalizm ideologia i polityka podporządkowująca wszystko interesom własnego narodu, żądająca dla niego specjalnych przywilejów, dyskryminująca inne narody (a. mniejszości narodowe), często w sposób agresywny; (por. szowinizm; jingo; partykularyzm; izolacjonalizm; patriotyzm; internacjonalizm).

http://encyklopedia.interia.pl/haslo?hid=88836
NACJONALIZM
postawa i ideologia głoszące, że naród jest wartością nadrzędną, a sama więź narodowa jest czymś obiektywnym i niezależnym od subiektywnej woli jednostki; n. uważa, że interes i dobro własnego narodu stanowią kryteria oceny działań politycznych; z n. wiąże się zasada, że jednostki polityczne (państwa) powinny pokrywać się z granicami etnicznymi.

A tutaj masz cos o patriotyzmie
Patriotyzm (łac. patria = ojczyzna) – postawa szacunku, umiłowania i oddania własnej ojczyźnie oraz chęć ponoszenia dla niej ofiar. Charakteryzuje się też przedkładaniem celów ważnych dla ojczyzny nad osobistymi, a często także gotowością do poświęcenia własnego zdrowia lub życia. Często twierdzi się, że od skrajnego nacjonalizmu i szowinizmu odróżnia go otwartość na inne narody i tolerancja wobec nich. Co więcej patriotyzm zazwyczaj opiera się na pojęciu obywatela, podczas gdy nacjonalizm związany jest zazwyczaj z dominującą w danym państwie grupą etniczną. Jednocześnie osoby i organizacje głoszące poglądy nacjonalistyczne i szowinistyczne uważają się często za "prawdziwie patriotyczne".

Zwroc uwage na ostatnie zdanie.

Różne są tłumaczenia tych zwrotów według tego co ty napisałeś(przedstawiłeś) z tego słownika uważam siebie za Patryjotę .

PiXik 01-07-2006 23:55

już przestało mnie wkurzać to ,że nienawidzicie innych ludzi ale to,że mieszacie do tego Jp||...qrcze jeśli był dla was tak wielki to pewnie wiecie ,że uczył aby miłować a nie nienawidzić?

Protar 01-07-2006 23:56

Cytuj:

Fajnie, że masz samego siebie i innych rodaków w poważaniu, ja tam zawsze myślałem, że nazwy mieszkańców państw pisze się z dużej litery, ale widocznie jestem staromodny.

Powiedz mi jaka jest roznica pomiedzy szafa i toaleta? Zapewnie nie wiesz wiec ci odpowiem do szafy sie nie sra.
Powiedz mi teraz o czym tutaj toczy sie dyskusja, o wartosciach narodowych czy o poprawnosci pisowni?

Czy teraz dostrzegasz ta subtelna roznice?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:07.