![]() |
Mam kilka pytań dotyczących PACC'a.
1. Jak mogę zdobyć ten ref. number ? 2. Czy jeżeli babka w okienku, zobaczy 13 letniego zioma który chce wysłać priorytetowy list nie odeśle mnie do domu ? 3. Niech ktoś w końcu poprawi te screeny bo widze tylko XXX ( bez skojarzeń :p ) Proszę o odpowiedź !!! |
Zauwarzyłam ze nie którzy piszą kwote 21 ~ Euro, przecięz podane jest: 19.95 Euro... więc nie pisać innej kwoty, bo ktos wyśle więcej niż trzeba
|
Ja wysłałem kase zgodnie z waszymi wskazówkami i po 1 miesiącu nic :/
Okradli mnie 8o Ale wyśle jeszcze raz .. :) Może sie uda :) |
Re: @up
Ja wysylalem w grudniu, tak jak tu jest napisane i doszlo, dzis wysalem znow, teraz pozostaje tylko czekac cierpliwie... ale trudno o cierpliwosc :P |
Cytuj:
btw. wysłałem kase w poniedziałek ok. godziny 16 i już jest sobota godzina 8 rano, a pacca jeszcze nie ma, zaczynam sie denerwować... X( edit. ja wysłałem 20 euro(82zł zamieniłem), koperta kosztowała niecałe 1 zł i wysłanie coś koło 2 zł. mam nadzieje że mnie nie o***ią :confused: |
poczta to złodzieje =(
a ja wysłałem 8.06.05 (środa) 20euro do Cologne listem wartościowym + piorytet. No i qrcze do dzisiaj jeshcze nie mam pacca =\. Straciłem nadzieje mushe od nowa zbierać kase... =(. Myślicie że jush nie dostane tego pacca ? Moshe coś się tylko spóźniają ?
|
Cytuj:
|
@up
jak mi te złodzieje z tej ***anej poczty skroją kase to odbezpieczam granata i wy*******i tę ich poczte razem z tą grubą szmatą co siedzi za okienkiem i zawsze pije kawke albo je coś zamiast obsługiwać klientów. |
JA tez sie bardzo obawiam, poniewaz miaja 4 dzien od kiedy wyslalem pacc na poczcie. Troche sie martwie bo duzo osob pisze ze dochodzi w 3 dni :(
|
:/
prosze o pomoc
wyslalem kase na pacca w poniedzialek ... dzisiaj jest sobota wyslalem 20 Euro i zaplacilem 8.10 zl a nie 12 czy dobrze zrobilem :( ?? bo sie obawiam ze nie przyjdzie mi pacc |
hmm
piszecie ze mozna placic tylko w zlotowkach.. cholercia skoro w zlotowkach to skad dolary??? znaczy rozumiem tak placicie tibi.com ale czy moge ci wyslac w zlotowkach?? naszych polskich a jesli tak to ile to wychodzi <dokladnie plx> pozdro
|
Wielkie dzienki dla tego który opisał jak kupić pacca!!!!!!!!!!!!!
|
a ja troche odnowie temat.. chcialem zapytac was czy jezeli czekam na pacc juz 8 dni to czy juz mam isc na poczte czy poczekac az minie te 2 tygodnie lub moze troche wiecej?? jezeli bedzie ktos mily odpowiedziec to bede wdzieczny.. pozdro
|
A ja już mam pacca :) Przelewem przesłałem i w 5 dzień dostarczono mi pacca hehe :P A ja się już bałem że niebęde miał pacc'a :}:D :D :D :D :D B) :] :p ;) :) :( B) :baby: X( :confused: 8o :cup: :evul: ;(
|
Cytuj:
najlepiej idz do kantoru wymień zł na $$$ i po kłopocie(częściowo :P) |
ja mam takie pytanie to sie placi euro czy dolarem
|
Mam takowe pytanie. Własnie zamowilem pacca na tibia.com poprzez poczte polska. Gdy chciałem wysłać pieniadze do Irlandi tak jak kazano na tibia.pl to powiedziano mi na poczcie ze niewysyłają pieniędzy do Irlandij. Niewiem co teraz mam zrobic. Proszę o pomoc. Odp. mozecie wysłac meilem.
|
Cytuj:
|
1.chcialbym sie dowiedziec czy w opisywanym poradniku pacc mozna kupic za euro czy za dolary.Bo niektorzy pisali znak $ oraz USD i niejestem pewien czy to chodzi o euro czy o dolary.
2.Czy do koperty wsadza sie 20 euro (jezeli pacc na 90 dni)czy sa jeszce jakies dodatkowe koszty ktore trzeba dolozyc do kopert(nieliczac kosztów wysylki ok.12zł ale to w okienku) . |
Cytuj:
btw ostatnio liczylem ze transfer w euro jest nieoplacalny - za duza prowizja |
Cytuj:
|
Niby czemu pieniądze by niedotarły do niemiec??
Tam w Niemczech bardziej im zalerzy zebysmy mieli pacca bo oni nic nie płacą za zakladanie nam go i chca zeby jak najwiecej ludzi kupywalo go bo oni by mieli na czym zarobic. niemozecie sie martwic ze nie dojdzie im kasa bo to sie zdarza bardzo rzadko.:)
|
Pytanka
mam takie 2 pytania -
1 forma płatnosci to zaznaczyc : gotówka- płatne z góry ?? 2 jak potwierdze dane to mnie przeniesie na strone z tym numerem - jak tak to czy jest jakas waznosc tego numeru ?? - chodzi o to czy musze wyslac im kase tego samego dnia czy moge np. tydzien puzniej za wszelkie odpowiedzi dzinki ( jak odpowiedz to wolalbym zeby do mnie napisac wiadomosc , bo niewiem kiedy tu wejde znowu ) |
Nowy adres!!???
A wiec gdy wykonalem wszystko dostalem na mojego emaila wiadomisc gdzie bylo napisane zeby kase wyslac na adres:
Digital River Ireland Ltd. Level 0, Block 4 West Park Shannon Free Zone Co. Clare Irlandia Czy to nowy adres??? To muj pierwszy PACC i niewie:baby:.Z góry THX. |
Pomocy!!!
A wiec zrobilem wszystko tak jak pisze i weszlem na strone firmy element5 i tam zamuwilem pacca.Po 1 wszystko tam bylo napisane po polsku jak i email ktury dostalema to jest podajzane,po 2 pisalo tam aby kase wyslac na adres:
Digital River Ltd. Block 4, West Park Shannon Co. Clare Irlandia A po 3 to niewiem czy numer zamuwienia = numer referencyjny. Zamuwiena podobno niemoge cofnac bo wtedy ban i niewiem co mam robic!!:( Wyslac ta kase tam do irlandi, wyslac kase do niemiec z tym numerem czy wogule nic nierobic i nieplacic ??? |
Pomocy!!!
A wiec zrobilem wszystko tak jak pisze i weszlem na strone firmy element5 i tam zamuwilem pacca.Po 1 wszystko tam bylo napisane po polsku jak i email ktury dostalema to jest podajzane,po 2 pisalo tam aby kase wyslac na adres:
Digital River Ltd. Block 4, West Park Shannon Co. Clare Irlandia A po 3 to niewiem czy numer zamuwienia = numer referencyjny. Zamuwiena podobno niemoge cofnac bo wtedy ban i niewiem co mam robic!!:( Wyslac ta kase tam do irlandi, wyslac kase do niemiec z tym numerem czy wogule nic nierobic i nieplacic ??? |
Tak, Cipsoft jest w Niemczech. Lecz, zamówiłem pacca i wyskoczył mi adres do którego mam wysłać pieniądze jest taki jak podaje ziomek wyżej, czyli Irlandia.
Jak ktoś wie co z tym fantem zrobić to niech podpowie. Będę wdzięczny... |
Mam małe pytanko. U mnie w rodzince nie ma NIKT ;( karty kredytowej, a potym co tutaj piszecie nie mam najmniejszej ochoty wysyłać listem. Przelewem też nie bo wychodzi 2x tyle co za 3 miesiace pacca. No i moje pytanie: jak jeszcze bym mogła zanmówić pacca, bo już se nawet domek upatrzyłam :p A jak pytam w tibii ludzi z paccem jaki sposób płatności wybrali to mnie olewają albo odpowiadaja jakie ś przekleństwa ;/
|
Elo ja ma takie pytanka :D
*Mam wysłać równe 20 Euro? * Listem Priorytetowym czy wartościowym? (ile ten drugi kosztuje?) * Po wysłaniu priorytetem w ile dojdzie a w ile wysyłając wartościowym? Proszę o szybkie odpowiedzi :D |
Niepewność
Czy mam jakąś gwarancje, że pieniądze zostaną dostarczone?? Jakie są szanse, że przestłka dojdzie?? :o
|
Ja mam za to inny problem nie wiem który adres podać pomuszcie i powiedzcie który
1: Digital River Ireland Ltd. 4300 Atlantic Avenue Westpark Business Campus Shannon Co. Clare Irlandia 2: Digital River GmbH Vogelsanger str. 78 50823 Koln (kolonia) Niemcy |
Cytuj:
Vogelsanger Str. 78 50823 Köln Germany lub Digital River Ireland Ltd. Level 0, Block 4 West Park Shannon Free Zone Co. Clare Ireland Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
*Obojętnie. Wartościowy jest z 2-3zł droższy o ile sie nie mylę. *Teoretycznie do 3 dni roboczych jednak poczta strajkuje więc tydzień albo nawet więcej. |
Gdy wpisuje swoje dane to muszą być prawdziwe i czy przychodzi potem na adres jakaś faktura??
|
bardzo fajny poradnik zwieźle i zrozumiale 5/5:)
|
Pisze to do tibia.pl ponieważ nie ma podanego kontaktu z wami ;/. telefon by sie przydał. Dałem kase kumplowi żeby mi kupił pacca. Mówi że wpłacił i że to wy nie przysyłacie tak długo ;/. mówił że pisał do was i że odpisaliście że za 3 dni bedzie. A tu nic ;/. Kasy nie mam i pacca też nie. MOżecie mi powiedzieć czy on wplacił tą kase ??;/ Mój nick to PASQUALA. Server: NEBULA. POMÓŻCIE PROSZE;(
|
Cytuj:
|
witam mam prosbe czy ktoś mógłby napisać jak kupić pacca w niemczech ponieważ jade tam niedługo a zawsze to taniej na miejscu kupić
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Wątpie aby akceptowali taką formę płatności : PP |
Post może głupi, pokroju 3/4 z tego tematu, jednak może ktoś wie lepiej niż ja!
Kase wpłaciłem w środę, na pacca trzeba czekać do 3 dni. Dziś jest wtorek następnego tygodnia, czy mam się o co martwić, czy też to normalne? :confused: |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:48. |