Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki Archiwalne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=209)
-   -   Jak kupić pacc – Poczta Polska (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=9065)

Piotrek10 06-06-2005 16:00

Mam kilka pytań dotyczących PACC'a.

1. Jak mogę zdobyć ten ref. number ?

2. Czy jeżeli babka w okienku, zobaczy 13 letniego zioma który chce wysłać priorytetowy list nie odeśle mnie do domu ?

3. Niech ktoś w końcu poprawi te screeny bo widze tylko XXX ( bez skojarzeń :p )

Proszę o odpowiedź !!!

Lady Aneczka 08-06-2005 18:30

Zauwarzyłam ze nie którzy piszą kwote 21 ~ Euro, przecięz podane jest: 19.95 Euro... więc nie pisać innej kwoty, bo ktos wyśle więcej niż trzeba

Wumap 14-06-2005 16:21

Ja wysłałem kase zgodnie z waszymi wskazówkami i po 1 miesiącu nic :/

Okradli mnie 8o Ale wyśle jeszcze raz .. :) Może sie uda :)

Wilq 17-06-2005 11:06

Re: @up
Ja wysylalem w grudniu, tak jak tu jest napisane i doszlo, dzis wysalem znow, teraz pozostaje tylko czekac cierpliwie... ale trudno o cierpliwosc :P

Kumulus 18-06-2005 07:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez El Cubanito
A jak shackuja mi numer konta i wyczyszcza mi je z kasy ?

załóż sobie subkonto albo nowe konto z którego bedziesz wysyłał kase na pacce :)

btw. wysłałem kase w poniedziałek ok. godziny 16 i już jest sobota godzina 8 rano, a pacca jeszcze nie ma, zaczynam sie denerwować... X(

edit.
ja wysłałem 20 euro(82zł zamieniłem), koperta kosztowała niecałe 1 zł i wysłanie coś koło 2 zł. mam nadzieje że mnie nie o***ią :confused:

BoOoYa 18-06-2005 19:02

poczta to złodzieje =(

a ja wysłałem 8.06.05 (środa) 20euro do Cologne listem wartościowym + piorytet. No i qrcze do dzisiaj jeshcze nie mam pacca =\. Straciłem nadzieje mushe od nowa zbierać kase... =(. Myślicie że jush nie dostane tego pacca ? Moshe coś się tylko spóźniają ?

Wilq 18-06-2005 19:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kumulus
załóż sobie subkonto albo nowe konto z którego bedziesz wysyłał kase na pacce :)

btw. wysłałem kase w poniedziałek ok. godziny 16 i już jest sobota godzina 8 rano, a pacca jeszcze nie ma, zaczynam sie denerwować... X(

edit.
ja wysłałem 20 euro(82zł zamieniłem), koperta kosztowała niecałe 1 zł i wysłanie coś koło 2 zł. mam nadzieje że mnie nie o***ią :confused:

Jak wyslales zwyklym listem, a nie wartosciowym to prawdopodobnie cie wyrolowali na poczcie, bo kase mozna tylko wartosciowym wysylac, kosztuje 12,60 za 82zl wartosci, ale jest bezpieczniejszy ^^

Kumulus 19-06-2005 19:25

@up

jak mi te złodzieje z tej ***anej poczty skroją kase to odbezpieczam granata i wy*******i tę ich poczte razem z tą grubą szmatą co siedzi za okienkiem i zawsze pije kawke albo je coś zamiast obsługiwać klientów.

Ziczop 08-07-2005 21:15

JA tez sie bardzo obawiam, poniewaz miaja 4 dzien od kiedy wyslalem pacc na poczcie. Troche sie martwie bo duzo osob pisze ze dochodzi w 3 dni :(

Platron 27-08-2005 15:26

:/

prosze o pomoc

wyslalem kase na pacca w poniedzialek ... dzisiaj jest sobota wyslalem 20 Euro i zaplacilem 8.10 zl a nie 12 czy dobrze zrobilem :( ?? bo sie obawiam ze nie przyjdzie mi pacc

Azil Ashow 28-10-2005 13:36

hmm

piszecie ze mozna placic tylko w zlotowkach.. cholercia skoro w zlotowkach to skad dolary??? znaczy rozumiem tak placicie tibi.com ale czy moge ci wyslac w zlotowkach?? naszych polskich a jesli tak to ile to wychodzi <dokladnie plx> pozdro

Tajwan 18-11-2005 10:16

Wielkie dzienki dla tego który opisał jak kupić pacca!!!!!!!!!!!!!

Qurak 08-03-2006 16:28

a ja troche odnowie temat.. chcialem zapytac was czy jezeli czekam na pacc juz 8 dni to czy juz mam isc na poczte czy poczekac az minie te 2 tygodnie lub moze troche wiecej?? jezeli bedzie ktos mily odpowiedziec to bede wdzieczny.. pozdro

Kubu$ 20-07-2006 14:48

A ja już mam pacca :) Przelewem przesłałem i w 5 dzień dostarczono mi pacca hehe :P A ja się już bałem że niebęde miał pacc'a :}:D :D :D :D :D B) :] :p ;) :) :( B) :baby: X( :confused: 8o :cup: :evul: ;(

partykus 10-01-2007 16:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Azil Ashow (Post 579275)
piszecie ze mozna placic tylko w zlotowkach.. cholercia skoro w zlotowkach to skad dolary??? znaczy rozumiem tak placicie tibi.com ale czy moge ci wyslac w zlotowkach?? naszych polskich a jesli tak to ile to wychodzi <dokladnie plx> pozdro

najlepiej idz do kantoru wymień zł na $$$ i po kłopocie(częściowo :P)

krzysiek12 21-03-2007 19:23

ja mam takie pytanie to sie placi euro czy dolarem

Rhal 17-04-2007 16:03

Mam takowe pytanie. Własnie zamowilem pacca na tibia.com poprzez poczte polska. Gdy chciałem wysłać pieniadze do Irlandi tak jak kazano na tibia.pl to powiedziano mi na poczcie ze niewysyłają pieniędzy do Irlandij. Niewiem co teraz mam zrobic. Proszę o pomoc. Odp. mozecie wysłac meilem.

PanKracy 19-04-2007 22:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rhal (Post 1373945)
Mam takowe pytanie. Własnie zamowilem pacca na tibia.com poprzez poczte polska. Gdy chciałem wysłać pieniadze do Irlandi tak jak kazano na tibia.pl to powiedziano mi na poczcie ze niewysyłają pieniędzy do Irlandij. Niewiem co teraz mam zrobic. Proszę o pomoc. Odp. mozecie wysłac meilem.

Na chuja do Irlandi chcesz wysyłać kase, jak CipSoft jest w Niemczech?

Kamileo 04-05-2007 15:44

1.chcialbym sie dowiedziec czy w opisywanym poradniku pacc mozna kupic za euro czy za dolary.Bo niektorzy pisali znak $ oraz USD i niejestem pewien czy to chodzi o euro czy o dolary.
2.Czy do koperty wsadza sie 20 euro (jezeli pacc na 90 dni)czy sa jeszce jakies dodatkowe koszty ktore trzeba dolozyc do kopert(nieliczac kosztów wysylki ok.12zł ale to w okienku) .

Diego'Odin 04-05-2007 17:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kamileo (Post 1407752)
1.chcialbym sie dowiedziec czy w opisywanym poradniku pacc mozna kupic za euro czy za dolary.Bo niektorzy pisali znak $ oraz USD i niejestem pewien czy to chodzi o euro czy o dolary.
2.Czy do koperty wsadza sie 20 euro (jezeli pacc na 90 dni)czy sa jeszce jakies dodatkowe koszty ktore trzeba dolozyc do kopert(nieliczac kosztów wysylki ok.12zł ale to w okienku) .

em wydawalo mi się ze nie wkopercie kasa ale wplata/przelew na konto cipsoftu

btw ostatnio liczylem ze transfer w euro jest nieoplacalny - za duza prowizja

Kamileo 05-05-2007 10:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Diego'Odin (Post 1408034)
em wydawalo mi się ze nie wkopercie kasa ale wplata/przelew na konto cipsoftu

A mi sie wydaje że poradnik jest przez poczte polska dlatego sie pytam o to... i prosilbym o udzielenie odpowiedzi na to pytanie a nie jakies inne nie zwiazane z poradnikiem...

Menmang 02-07-2007 17:09

Niby czemu pieniądze by niedotarły do niemiec??

Tam w Niemczech bardziej im zalerzy zebysmy mieli pacca bo oni nic nie płacą za zakladanie nam go i chca zeby jak najwiecej ludzi kupywalo go bo oni by mieli na czym zarobic. niemozecie sie martwic ze nie dojdzie im kasa bo to sie zdarza bardzo rzadko.:)

Astyx Zylad 25-07-2007 17:39

Pytanka

mam takie 2 pytania -
1 forma płatnosci to zaznaczyc : gotówka- płatne z góry ??
2 jak potwierdze dane to mnie przeniesie na strone z tym numerem - jak tak to czy jest jakas waznosc tego numeru ?? - chodzi o to czy musze wyslac im kase tego samego dnia czy moge np. tydzien puzniej

za wszelkie odpowiedzi dzinki ( jak odpowiedz to wolalbym zeby do mnie napisac wiadomosc , bo niewiem kiedy tu wejde znowu )

Skit'Elone 07-12-2007 15:41

Nowy adres!!???

A wiec gdy wykonalem wszystko dostalem na mojego emaila wiadomisc gdzie bylo napisane zeby kase wyslac na adres:
Digital River Ireland Ltd.
Level 0, Block 4
West Park
Shannon Free Zone
Co. Clare
Irlandia

Czy to nowy adres???
To muj pierwszy PACC i niewie:baby:.Z góry THX.

Skit'Elone 07-12-2007 16:49

Pomocy!!!

A wiec zrobilem wszystko tak jak pisze i weszlem na strone firmy element5 i tam zamuwilem pacca.Po 1 wszystko tam bylo napisane po polsku jak i email ktury dostalema to jest podajzane,po 2 pisalo tam aby kase wyslac na adres:
Digital River Ltd.
Block 4, West Park
Shannon
Co. Clare
Irlandia
A po 3 to niewiem czy numer zamuwienia = numer referencyjny.
Zamuwiena podobno niemoge cofnac bo wtedy ban i niewiem co mam robic!!:(
Wyslac ta kase tam do irlandi, wyslac kase do niemiec z tym numerem czy wogule nic nierobic i nieplacic ???

Skit'Elone 07-12-2007 16:49

Pomocy!!!

A wiec zrobilem wszystko tak jak pisze i weszlem na strone firmy element5 i tam zamuwilem pacca.Po 1 wszystko tam bylo napisane po polsku jak i email ktury dostalema to jest podajzane,po 2 pisalo tam aby kase wyslac na adres:
Digital River Ltd.
Block 4, West Park
Shannon
Co. Clare
Irlandia
A po 3 to niewiem czy numer zamuwienia = numer referencyjny.
Zamuwiena podobno niemoge cofnac bo wtedy ban i niewiem co mam robic!!:(
Wyslac ta kase tam do irlandi, wyslac kase do niemiec z tym numerem czy wogule nic nierobic i nieplacic ???

AdiZgOlek 24-12-2007 22:01

Tak, Cipsoft jest w Niemczech. Lecz, zamówiłem pacca i wyskoczył mi adres do którego mam wysłać pieniądze jest taki jak podaje ziomek wyżej, czyli Irlandia.

Jak ktoś wie co z tym fantem zrobić to niech podpowie.
Będę wdzięczny...

Leth333 09-01-2008 19:09

Mam małe pytanko. U mnie w rodzince nie ma NIKT ;( karty kredytowej, a potym co tutaj piszecie nie mam najmniejszej ochoty wysyłać listem. Przelewem też nie bo wychodzi 2x tyle co za 3 miesiace pacca. No i moje pytanie: jak jeszcze bym mogła zanmówić pacca, bo już se nawet domek upatrzyłam :p A jak pytam w tibii ludzi z paccem jaki sposób płatności wybrali to mnie olewają albo odpowiadaja jakie ś przekleństwa ;/

KatsuKnight 01-06-2008 23:24

Elo ja ma takie pytanka :D

*Mam wysłać równe 20 Euro?
* Listem Priorytetowym czy wartościowym? (ile ten drugi kosztuje?)
* Po wysłaniu priorytetem w ile dojdzie a w ile wysyłając wartościowym?

Proszę o szybkie odpowiedzi :D

Matoto 04-06-2008 21:36

Niepewność

Czy mam jakąś gwarancje, że pieniądze zostaną dostarczone?? Jakie są szanse, że przestłka dojdzie?? :o

justi71a 10-06-2008 21:19

Ja mam za to inny problem nie wiem który adres podać pomuszcie i powiedzcie który
1:
4300 Atlantic Avenue
Westpark Business Campus
Shannon Co. Clare
Irlandia

2:
Digital River GmbH
Vogelsanger str. 78
50823 Koln (kolonia)
Niemcy

Fureyka 10-06-2008 21:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez justi71a (Post 2107540)
Ja mam za to inny problem nie wiem który adres podać pomuszcie i powiedzcie który

Digital River GmbH
Vogelsanger Str. 78
50823 Köln
Germany

lub

Level 0, Block 4
West Park Shannon Free Zone Co. Clare
Ireland

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Leth333 (Post 1834415)
Mam małe pytanko. U mnie w rodzince nie ma NIKT ;( karty kredytowej, a potym co tutaj piszecie nie mam najmniejszej ochoty wysyłać listem. Przelewem też nie bo wychodzi 2x tyle co za 3 miesiace pacca. No i moje pytanie: jak jeszcze bym mogła zanmówić pacca

Jeśli nie chcesz zrobić przelewu ani wysłać pieniędzy to możesz im je dostarczyć osobiście bądź kupić za gp.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matoto (Post 2096259)
Czy mam jakąś gwarancje, że pieniądze zostaną dostarczone?? Jakie są szanse, że przestłka dojdzie?? :o

Masz taką samą gwarancje jak każdy inny nadawca pieniędzy i rzeczy.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KatsuKnight (Post 2090787)
Elo ja ma takie pytanka :D

*Mam wysłać równe 20 Euro?
* Listem Priorytetowym czy wartościowym? (ile ten drugi kosztuje?)
* Po wysłaniu priorytetem w ile dojdzie a w ile wysyłając wartościowym?

Proszę o szybkie odpowiedzi :D

*Wszystko zależy od kursu. Musisz przeliczyć euro na złotówki i taką też sumę wysłać
*Obojętnie. Wartościowy jest z 2-3zł droższy o ile sie nie mylę.
*Teoretycznie do 3 dni roboczych jednak poczta strajkuje więc tydzień albo nawet więcej.

Matoto 12-06-2008 13:38

Gdy wpisuje swoje dane to muszą być prawdziwe i czy przychodzi potem na adres jakaś faktura??

elder13 27-06-2008 00:49

bardzo fajny poradnik zwieźle i zrozumiale 5/5:)

Pasquala 28-06-2008 11:50

Pisze to do tibia.pl ponieważ nie ma podanego kontaktu z wami ;/. telefon by sie przydał. Dałem kase kumplowi żeby mi kupił pacca. Mówi że wpłacił i że to wy nie przysyłacie tak długo ;/. mówił że pisał do was i że odpisaliście że za 3 dni bedzie. A tu nic ;/. Kasy nie mam i pacca też nie. MOżecie mi powiedzieć czy on wplacił tą kase ??;/ Mój nick to PASQUALA. Server: NEBULA. POMÓŻCIE PROSZE;(

Rybzor 28-06-2008 13:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pasquala (Post 2145774)
Pisze to do tibia.pl ponieważ nie ma podanego kontaktu z wami ;/. telefon by sie przydał. Dałem kase kumplowi żeby mi kupił pacca. Mówi że wpłacił i że to wy nie przysyłacie tak długo ;/. mówił że pisał do was i że odpisaliście że za 3 dni bedzie. A tu nic ;/. Kasy nie mam i pacca też nie. MOżecie mi powiedzieć czy on wplacił tą kase ??;/ Mój nick to PASQUALA. Server: NEBULA. POMÓŻCIE PROSZE;(

Lol, kumpel chyba nie postąpił z Tobą za ładnie ;(. Nie sądzę, aby ktokolwiek z firmy Drom (o której chyba kumpel Ci mówił) odpowiedział mu, że "za 3 dni bedzie". Innymi słowy; zrobił Cie w konia :(

mr.kamil 01-07-2008 16:25

witam mam prosbe czy ktoś mógłby napisać jak kupić pacca w niemczech ponieważ jade tam niedługo a zawsze to taniej na miejscu kupić

Fureyka 01-07-2008 18:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mr.kamil (Post 2153156)
witam mam prosbe czy ktoś mógłby napisać jak kupić pacca w niemczech ponieważ jade tam niedługo a zawsze to taniej na miejscu kupić

Sposoby płacenia są takie same, najwyżej za pocztę mniej zapłacisz. Możesz też im osobiście donieść jak będziesz gdzieś blisko ^^.

Rybzor 01-07-2008 18:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fureyka (Post 2153326)
Sposoby płacenia są takie same, najwyżej za pocztę mniej zapłacisz. Możesz też im osobiście donieść jak będziesz gdzieś blisko ^^.

Osobiście? Już to sobie wyobrażam - biuro CipSoft GMBH, wychodzi Steve, bierze 19 dolców, loguje się na admina i dodaje mu 90 dni PACC, hahaha : D : x
Wątpie aby akceptowali taką formę płatności : PP

Rosiuu 22-07-2008 21:27

Post może głupi, pokroju 3/4 z tego tematu, jednak może ktoś wie lepiej niż ja!

Kase wpłaciłem w środę, na pacca trzeba czekać do 3 dni. Dziś jest wtorek następnego tygodnia, czy mam się o co martwić, czy też to normalne? :confused:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:48.