Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Czy Waszym zdaniem knight to najpotęzniejsza profesja? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=41888)

cite 07-02-2007 14:33

Jest tańszy od sorca/druida, ma dużo capa, bierze z huntów dużo lootu, dobry knight się nie nudzi, jest potrzebny na huntach, a palek musi się wpychać.

d4rqu 07-02-2007 14:49

Knight może i zarabia więcej od sorka/druta, ale mniej od hlv palladyna. Capu ma najwięcej, ale to nie problem, bo sorce/druty mogą lootbag zrobić. A co do huntów to najczęściej knight bierze 50% lootu / 50% reszta ekipy. Zauważ, że z blokowania ma 0 expa, a jeszcze strata uhów. Czasami się nie zwróci jak nic nie wypadnie. A po za tym co to za przyjemność blokować potwory? Jakbym wiedział, że będę musiał blokować potwory to bym się nie zdecydował na grę knightem..

karate:] 07-02-2007 14:59

Cytuj:

Knight może i zarabia więcej od sorka/druta
Czyt. może więcej zwastować kasy, czyt. może expić z podobną prędkością.

ninifri 07-02-2007 15:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez d4rqu (Post 1252132)
A powiedz mi w czym knight jest lepszy od pozostałych profesji (poza blokowaniem)? Podaj choć trzy takie punkty.

1. Jak sorek jest afk to knight go zabije bez zadnych kosztow.
2. Jak knighta zaatakuje orshabaal to bedzie żył o pare sekund dłużej.
3. Może huncić o 10 minut dłużej bez lootbaga.

cite 07-02-2007 15:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez d4rqu (Post 1252158)
Knight może i zarabia więcej od sorka/druta, ale mniej od hlv palladyna.

Nie zgodzę się. Sam powiedziałeś że bierze 50%.

ninifri 07-02-2007 15:19

Knight bierze 100% loota! A przynajmniej ja tak robię... :baby:

maszter321 07-02-2007 15:19

kloccie sie dalej ktora profesja ma wieksza srednia hitow ktora expi oplacalniej ktora szybciej ktora sra zielonym a ktora brazowym gownem -.- zamiast tego idzcie poexpic swoimi sorkami albo poczytac ksiazki bo z tego bedzie wiecej pozytku ...

Picasso 07-02-2007 15:21

@ninifri
To ty chyba huncisz soldy conajwyzej jesli bierzesz loot w calosci dla siebie ;f

ninifri 07-02-2007 15:25

Huncę demony i jeszcze dodatkowo na nich expie w tym samym czasie. Wale z dwurecznej na full atak. :]

Vil 07-02-2007 15:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez d4rqu (Post 1252158)
Jakbym wiedział, że będę musiał blokować potwory to bym się nie zdecydował na grę knightem..

OD kiedy to musisz cokolwiek blokowac ?

cite 07-02-2007 15:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez maszter321 (Post 1252208)
kloccie sie dalej ktora profesja ma wieksza srednia hitow ktora expi oplacalniej ktora szybciej ktora sra zielonym a ktora brazowym gownem -.- zamiast tego idzcie poexpic swoimi sorkami albo poczytac ksiazki bo z tego bedzie wiecej pozytku ...

Od tego jest ten dział forum.

d4rqu 07-02-2007 15:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1252220)
OD kiedy to musisz cokolwiek blokowac ?

No to co ma robić knight na huncie? Robić za shotera?:D

cite 07-02-2007 15:54

Co do demonów to nie wiem... ale jak ja idę z kumplem np na dl to on zgarnia 1/3 expa bronią dwuręczną.

SuperKnight 07-02-2007 18:51

Knight niejest najlepszą profesją.... Jest dobry :-)))

Vil 07-02-2007 19:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez d4rqu (Post 1252262)
No to co ma robić knight na huncie? Robić za shotera?:D

Nie wiem czy masz problem z czytaniem ze zrozumieniem, ale wczesniejszy post dotyczyl "musiec" a nie "blokowac".

Vrith 07-02-2007 20:33

@ do kogos tam up

Wedlug mnie blokowanie jest 100 razy ciekawsze niz ciskanie w hotkeye runami.
Co to za przyjemnosc nawalania z visa , tylko sie odciski robia na palcach :D[CHAR]Muel Lan[/CHAR]

Manfredzik 07-02-2007 20:38

To ja Wam wyrażę moje zdanie.
Co z tego że Sorc może mieć 70 knighta na powiedzmy, 2 hity z ue?
Sorc many potrzebuje do wszystkiego, zarówno do leczenia,jak i zadawania obrażeń. Sd wiąże się z waste, gdyż knight zdąży się wyuhać. UE też nie za bardzo ma sens, dlatego że np. 60 sorc raz hitnie z UE i koniec many. I co teraz? Zanim zdąży wypić tyle manasów to od knighta dostanie spam z broni dwuręcznej plus exori.. Utamo vita nie da nic, bo sorc musi mieć przecież manę na UE, które jeśli już rzuci, będzie miał do dyspozycji tylko swoje hp(na 60 lvlu nie za wiele)

No, trochę się rozpisałem.
Pozdrawiam

Bass 07-02-2007 21:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Manfredzik (Post 1253105)
Sorc many potrzebuje do wszystkiego, zarówno do leczenia,jak i zadawania obrażeń. Sd wiąże się z waste, gdyż knight zdąży się wyuhać. UE też nie za bardzo ma sens, dlatego że np. 60 sorc raz hitnie z UE i koniec many. I co teraz? Zanim zdąży wypić tyle manasów to od knighta dostanie spam z broni dwuręcznej plus exori.. Utamo vita nie da nic, bo sorc musi mieć przecież manę na UE, które jeśli już rzuci, będzie miał do dyspozycji tylko swoje hp(na 60 lvlu nie za wiele)

Pozdrawiam

Myślisz, że knight tak zaspamuje swoją dwuręczną bronią + oczywiście exori, że sorc nie zdąży się wyuhać/uleczyć exurą gran ?

d4rqu 07-02-2007 21:25

Cytuj:

Pozdrawiam

Bredzisz:-) i to porządnie...

BeNcHaKeR 07-02-2007 21:43

Cytuj:

Pozdrawiam

hahahahahahhah sorc knighta 70 na 2 ue LoL chyba że taifun (rotfl:baby: )

albo 200 + sorc z 60 ponad mlvlem

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:08.