![]() |
Noodles
A mnie się wydaje że w Venore też jest pies Noodles
|
słyszał ktos legende o Królu Arturze i rycerzach okrągłego stołu czy jakos tak ?:> król artur wyciągnął miecz ze skały Spike Sword tez lezy na skale (moze cipom chodziło zeby wyglądało tak jak by był wbity) tylko chyba tam w lgenedzie niebyło wyspy a tutaj jest = /
|
Niekniecznie, w niektórych podaniach, skała znajdowała się pośrodku jeziora.
|
No no no ... chwile mnie nie ma i jaka ilosc postow :D Mniejsza ... po przeczytaniu stwierdzam, ze nic nowego nie wniesliscie ... legenda o Królu Arturze? ... Lusterko?? KURCZAK ????? OMG ... az tak nie jest ta gra rozbudowana ... Lusterko sludzy jedynie jako ozdoba ... podobnie noz i widelec, czy tez łyżka ... Po obozie jestem, wiec sie chyba zabiore za to wszystko :D
Pozdrawiam Non'ajbi |
Fajnie, że coraz więcej ludzi raktuje Tibię jako rpg a nie nabijacza cyferek. Aż chce się grać, co do zagadek to jest ich znacznie więcej niż tylko te, które narazie umieściliście na forum, no i wiele z nich jest odpowiedziami do innych, prawie każda powiązana jest z jakąś inną, tak więc uważam, że rozwiązując choć jedną z nich pociągniemy za odpowiedni sznurek i może uda nam się rozwikłac te największe. Zatem do dzieła. Dziś w nocy pochodzę po szerokim świecie Tibii i popytam NPC o questy, może zbiorę ekipę graczy, którzy mi pomogą, jak coś to gram na Honerze. Moja postać Thors Brother, zgłaszajcie się jak coś :)
|
KWT i drużyna excalibuga
crystal 3702 Knight watch tower (na PoH)
Ornamented Shield lvl --- Mainland Ornamented Shield Key 3702 crystal 3702 Knight watch tower (na PoH) oto jeden z kluczy do KWT Krzaki - oprócz kilku skorpionów można tu także znaleźć dziurę prowadzącą dojaskini z kilkoma Dragonami i Dragon Lordami. Podobno gdzieś poniżej ktoś zgubił klucz do Knight Watch Tower A oto gdzie może jest 2 klucz do KWT Może to układanka trzeba je złączyć i mamy kolejny klucz Na początku tego tematu wysyłali e-mali do twórców tibi o podpowiedz i napisali żepotrzebna jest zgrana drużyna to jak Vocation Quest Wymaganych jest 4 graczy, każdy musi reprezentować inną profesję. Większość graczy zna jedynie jego zakończenie, jednak w rzeczywistości jest to dość długi quest. tylko nie wiemy jakie profesje mają być i ile ludzi w drużynie:( moze trzeba mieć po kilku z druzyny w innych miejscach np Kazordoon,POH żeby sprawdzili czy coś sie dzieje;) |
Mówicie ze budrik nic nie wiem a czego się spodziewaliście po krasnoludzie który cale rzycie spędził w kopalni:D
|
Bagienna dziura...
Mam pomysł! Na północy Thais, zaraz rzy jeziorze, na bagnach jast dziura. Prowadzi ona do jaskini z kilkoma Ghoulami i jednym Beho. Po pokonaniu wszystkich można porozmawiać z NPC, który w owej jaskini mieszka. Niech ktoś spróbuje, może zna część tego questa...?
|
Uwaga!!! Ważne!!!
Jeśli inną nazwą Excalibuga jest Sword of Fury, to wejdźcie na tibia.no, znajdziecie tam opowiadanie o Graczu, który prawdopodobnie widział SoF, znany równierz jako Excalibug...
|
W tekscie jest mowa o:
-bazyliszku -imperatorze -mintwallin -bogach -cyklopach -noodlesie -Excalibugu oczywiscie Moja teoria: Pierwze cyklopy stworzone przez bogow zrobily miecz o nazwie Excalibug. Wladca Mintwallin ukradl miecz i rozpetala sie wojna (mozliwe ze cyklopy byly trzecia ze stron walczacych, ta na litere T). Wojne wygraly krasnoludy, a bazyliszek schowal sie pod ziemie. Kruzak pewnie mial miecz, a potem schowal go do skarbca uwazajac za zbyt silna bron. Kiedy imperator byl u krola Thais, Noodles mogl mu cos zabrac (pewnie cos waznego)gdy go gryzl. Stad ta nienawisc Kruzaka do Noodlesa. Kiedy dodali trofea pewnie bazyliszek zostawia pewna rzecz ktora Noodles uwielbia. Pewnie kiedy mu ja dasz, odwdzieczy ci sie ta rzecza ktora zabral Kruzakowi. Kiedy mu ja oddasz da ci pewnie klucz do skarbca z Excalibugiem. Jednak mozliwe jest, ze to nooby psuja cale odkrywanie wyrzucajac ksiazki z biblioteki. Ksazki te moga miec ciekawe informacje. |
Kilka up, cośtam o kluczach:
niestety, ale tu chodzi o jeden i ten sam klucz ;p |
No więc tak...
Wg mnie excalibug nawet powinienen być ukryty pod PoHem ponieważ: 1>Dużo postów wcześniej(w jakimś tłumaczeniu)było napisane że Thanubias(??) pokonał króla demonów właśnie excalibugiem 2>W innych podaniach mówi sie o istnieniu wielkiego i wspaniałego miasta na terenach PoH-u i o najeżdzie na to miasto Władcy Demonów> Miasto zniszczono a władcy innych miast mogli tylko pomścić tamto miasto. Tam właśnie Thanubias zabił Władcę Demonów excalibugiem. Możliwe że to o tą wojnę chodzi 8o 8o B) :] |
Dawno nie pisałem... fragment rozmowy z NPC z Liberty Bay...
02:57 XXX: Do you know something about Excalibug? 02:57 Lyonel: I met someone whose cousin befriended a mermaid who told him that friends of her once met an outcast quara who claimed that his people hide some powerful weapon in one of their undersea lairs. Maybe that weapon is excalibug. Brzmi to dość pokrętnie i nieprawdopodobnie... ale kto wie :) |
mógłbyś to przetłumaczyć?
mam kiepski trastalator;( ;( |
Mroku napisał -
Cytuj:
Oto screen: http://img347.imageshack.us/img347/9...plosiontm0.jpg |
@Marcin~
ten screen to z OTS , widzialem na allegro tego screena "sprzedam 200 mastera na tym i tym ots" |
02:57 XXX: Czy wiesz coś o Excalibugu?
02:57 Lyonel: Spotkałem osobę, której kuzyn przyjaźnił się z syreną, która powiedziała mu, że jej przyjaciele spotkali kiedyś wygnanego quarę, który twierdził, że jego lud ukrywa jakąś potężną broń w jednym z ich podwodnych lochów. Może ta broń to Excalibug. Sam widzisz jak to brzmi ;> |
Nie no booosko :D Bratanica stryja teściowej siostry ciotecznej prababci kolesiowy z Libarty Bay slyszala o tym mieczu... teraz tylko znajdziemy powiazania rodzinne i bedzie gites xD^^ Czy pod POHem to nie wiadomo ... klucze? raczej nie ... to jest niedokonczony quest ... dopoki tibia.com nie zauwazy ze ktos sie stara rozwiazac ta zagadke (nietylko w pojedynke) ale ze tworza sie ekipy ktore wyruszaja w "podroz" to nie dokonczy tego questu ... Tyle wiem ja :D
Pozdrawiam Non'ajbi |
A może naprawde trzeba dać jakaś zabawke Noodelsowi , możliwe że trzeba mu dac Anninhilator Teddy Bear B)
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:02. |