Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Konkursy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=111)
-   -   Tibia i magiczny ołówek! [Komentarze] (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=51235)

zimne_piwo 14-10-2005 11:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zaphi
Jak narazie najlepsza prace zaprezentowal Green Chimerion, dac mu wodki [:

Reszta tych niby rysunkow to poprostu jakis kicz sciagniety z innych stron ktory ktos lekko przerobil i mysli ze jest mistrzem -.-

16 lat, a taki g.... jak byś chociaż trochę pomyślał zanim napisałeś tego posta, byś zauważył, że niektórzy w swoje 'dzieła' włożyli dużo pracy .... i takie teksty jak Ty sypiesz są nie dość, że śmieszne to jeszcze denerwujące =\

Mac-Graw 14-10-2005 12:45

Wypraszam sobie :P

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zaphi
Jak narazie najlepsza prace zaprezentowal Green Chimerion, dac mu wodki [:

Reszta tych niby rysunkow to poprostu jakis kicz sciagniety z innych stron ktory ktos lekko przerobil i mysli ze jest mistrzem -.-

Jak w tytule: swoją pracę rysowałem 3 dni.... starałem się jak najdokładniej jąnarysować- dużo szczegółów itp. Jestem ciekaw jak twoja praca by wyglądała -.-

Wojdanek 14-10-2005 13:15

Temat nie na konkurs!

Wydaje mi sie, że do konkursu mieliśmy stworzyć nowe potwory i przednioty a z tego co tutaj widze to są bardzo ładne rysunki :cup: , lecz nie ma w nich nic nowego :o np. jak jakiś rycerz walczy z dragonem, a nic na sobie nie ma nowego,
Widialem też dużo Plagiatów ale o tym w inym dziale.

Karmazynowy zwierz 14-10-2005 17:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wojdanek
Wydaje mi sie, że do konkursu mieliśmy stworzyć nowe potwory i przednioty a z tego co tutaj widze to są bardzo ładne rysunki :cup: , lecz nie ma w nich nic nowego :o np. jak jakiś rycerz walczy z dragonem, a nic na sobie nie ma nowego,
Widialem też dużo Plagiatów ale o tym w inym dziale.

Hmmm...gdzie w regulaminie jest napisane ze to maja byc nowe potwory?Ja czyta ten regulamin i wyraznie widze ze musza to byc rzeczy zwiazane z tibia a nowe potwory czy przedmioty ani troche nie sa chyba zwiazane z gra.

Wybrazasz sobie ze team tibia.pl da na koszulke obrazek z rzecza ktora nawet nie wystepuje w tibii?

bryndii 14-10-2005 19:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Karmazynowy zwierz
Hmmm...gdzie w regulaminie jest napisane ze to maja byc nowe potwory?Ja czyta ten regulamin i wyraznie widze ze musza to byc rzeczy zwiazane z tibia a nowe potwory czy przedmioty ani troche nie sa chyba zwiazane z gra.

Wybrazasz sobie ze team tibia.pl da na koszulke obrazek z rzecza ktora nawet nie wystepuje w tibii?

w tej kwestii calkowicie sie zgadzam z Karmazynowym zwierzem, przeciez Twoja teza jest bez densu z leksha :/ wyobraz sobie nowe potwory : latające osmiornice czy "pierdzące miecze" :D przeciez to bez sensu to ma byc wlasnie zwiazane z tibia :baby:

limenu 14-10-2005 20:36

Bryndii, ja ta prace (tego nekrosa) robilem w 30 minut (wiem wiem ze bylo tydzien czasu :P... ale obowiazki itp itd...)

Osobiscie tez wole pokolorowane i z swietnym, dokladnym cieniem, ale nic niedaje takiej satyswakcji, jak eksperymentowanie :3

bryndii 14-10-2005 20:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez limenu
Bryndii, ja ta prace (tego nekrosa) robilem w 30 minut (wiem wiem ze bylo tydzien czasu :P... ale obowiazki itp itd...)

Osobiscie tez wole pokolorowane i z swietnym, dokladnym cieniem, ale nic niedaje takiej satyswakcji, jak eksperymentowanie :3

no jak 30 min to Ci fajnie wyshlo :P heh....ale wiesh nie watpie w to ze bylby lepshy efekt jakbys robil to 15 h :P

Mystic Videl 14-10-2005 23:21

Hej, proszę o komentarz tym razem do mojej pracy ^_^'

http://img444.imageshack.us/img444/6455/elf22tv.jpg

Dzieki :)

bryndii 14-10-2005 23:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mystic Videl
Hej, proszę o komentarz tym razem do mojej pracy ^_^'

http://img444.imageshack.us/img444/6455/elf22tv.jpg

Dzieki :)

moje zdanie jest nastepujace, odwróc negatyw bo o wiele gorzej wyglada w tym negatywie, przez niego prawie nic nie widac, nie widac detali, i w ogole, po za tym jak bedzie juz shkic to go lepiej wykadruj tzn zrob ramke rowno bo troche to nie wyglada :/ i potem najlepiej wlacz auto color, a ogolnie co do pracki to zrobilem to co napisalem wyzej i serio lepiej sie prezentuje i jezeli ocenic shkic po zmianie negatywu i w auto colorze to moge powiedziec shczerze ze rysunek jest dobry, dobry cien choc moglby byc mocniejshy troshke perspektywa nie taka ale az tak zla nie jest :P, podoba mi sie (tylko pamietaj ze ocenialem to samo dzielo po lekkich tych przerobkach co wypisalem) tego co wystawiles nie komentuje jest za ciemne i nie zwraca uwaki oka :D

pozdrawiam bryndii

Aversin 14-10-2005 23:58

A co powiecie o mojej pracy ?

http://pebe83*********/gs5.jpg

bryndii 15-10-2005 00:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pebe83
A co powiecie o mojej pracy ?

http://pebe83*********/gs5.jpg

ja juz sie wypowiadalem (kiedys na temat Twojej pracy) shczerze to mi sie bardzo podoba, ogolnie ciekawa poza pajaka :P poprostu nice wykonanie , mila dla oka itp. lecz........troshke zbyt blyshczacy :D chodzi mi o zbytni połysk, nie znam sie na tworzeniu w 3D, ale brakuje mi na jego nozkach wloskow mogles je chyba dodac w jakims photoshopie :) ale ogolnie ciekawa praca i ciekawe wykonanie :D

Chrodi 15-10-2005 00:51

skomentujcie moje dzieło

od podstaw sam go zrobilem a jesli moderatorzy beda chcieli zeby im orginal przyslac to przysle

B) B) B) B) B)

http://img44.imageshack.us/my.php?image=elfikus7ty.jpg

bryndii 15-10-2005 10:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chrodi
skomentujcie moje dzieło

od podstaw sam go zrobilem a jesli moderatorzy beda chcieli zeby im orginal przyslac to przysle

B) B) B) B) B)

http://img44.imageshack.us/my.php?image=elfikus7ty.jpg

mushe przyznac shczerze ze praca bardzo mila dla oka, mash pojecie o proporcjach :P swiatlocien bdb, w sumie to troche twarz moglaby byc bardziej wykonczona :P jakos tak mi sie wydaje troshe ma kregoslup skrzywiony :P tzn to tak wyglada ze os symetrii klatki piersiowej i oś symetrii jego nóg i dżąder nie naklada sie, a on nie wyglada na az tak wykrzywionego :D ale po za tym mushe pochwalic bo praca naprawde dobra i nawet mi sie podoba wykonanie kredkami :P (chociaz nie lubie kredek) ale i tak by lepiej wygladalo pokolorowanie na kompie :evul:

pozdrawiam bryndii

Tana 15-10-2005 16:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bryndii
[...] jakos tak mi sie wydaje troshe ma kregoslup skrzywiony :P tzn to tak wyglada ze os symetrii klatki piersiowej i oś symetrii jego nóg i dżąder nie naklada sie, a on nie wyglada na az tak wykrzywionego :D[...]

Po paru minutach doczytałam się o co ci chodzi (człowieku, piszesz naprawdę fatalnie). Tu nie ma błędu. Korpus jest pokazany prostopadle, ale ten pan nie stoi na bacznosc. Wybacz, ale zbroja nie wygnie się zgodnie z kręgosłupem jak skóra. Zbroja będzie zawsze ustawiona tak, jak wskazuje ułożenie barków. Nogi nie mają z tym nic wspólnego.

zimne_piwo 15-10-2005 17:21

a mnie interesuje, kiedy dostaniemy jakieś info o wynikach ;)
przekładają datę ogłoszenia wyników? już jest zwycięsca? zapomnieli o konkursie? :D

jakieś info mile widziane ;)

Blacko 15-10-2005 23:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tanatess
Po paru minutach doczytałam się o co ci chodzi (człowieku, piszesz naprawdę fatalnie). Tu nie ma błędu. Korpus jest pokazany prostopadle, ale ten pan nie stoi na bacznosc. Wybacz, ale zbroja nie wygnie się zgodnie z kręgosłupem jak skóra. Zbroja będzie zawsze ustawiona tak, jak wskazuje ułożenie barków. Nogi nie mają z tym nic wspólnego.

Trafne spostrzeżenie,co nie zmienia faktu,że ten skręt w pasie wygląda dość sztucznie,przypomina troche figurki typu "Action Man" :p Podoba mi się twarz jegomościa i ogólnie nieźle uchwycone proporcje. Praca pokredkowana całkiem przyjemnie, ładny światłocień. Tym co ciut psuje efekt (prócz wspomnianego skrętu bioder) to "brudy" w postaci niewymazanego ołówka przebijającego spod kolorów.

bryndii 15-10-2005 23:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tanatess

fakt mash racje nie napisalem składnie mówi sie trudno, nikt nie jest idealny. Co do korpusu to i tak mam zastrzezenia. Mowi sie trudno nie kazdy potrafi wyrazić pisemnie tego jak to widzi :P

bryndii 15-10-2005 23:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Blacko
Trafne spostrzeżenie,co nie zmienia faktu,że ten skręt w pasie wygląda dość sztucznie,przypomina troche figurki typu "Action Man" :p Podoba mi się twarz jegomościa i ogólnie nieźle uchwycone proporcje. Praca pokredkowana całkiem przyjemnie, ładny światłocień. Tym co ciut psuje efekt (prócz wspomnianego skrętu bioder) to "brudy" w postaci niewymazanego ołówka przebijającego spod kolorów.

fakt co do "przejrzystości" mojego postu to sie zgodze z wami :P. A dokladnie Blacki wyjął mi to z ust, po napisaniu postu powyzej wpadlo mi do glowy jak to wytlumaczyc :P, chodzi wlasnie o to , ze postac wyglada jak taka zabawka, ktorej mozna przekrecic korpus o 180 stopni :D

Anders 16-10-2005 15:49

post hakera

podoba mi sie moja praca, na nastepny konkurs poszukam jakiejs lepszej w tym samym serwisie i ja dam na forum, mzoe wygram teraz ze sciagnieta :]
---------------------------------------------------
Powyższy tekst w tym poście został napisany przez osobe, która wczoraj zhakowała mi konto. Moja praca jest wykonana przeze mnie na co mam dowody w postaci screenów z poszczególnych etapów pracy. Na szczęście wszystko sie wyjaśniło i mogłem osobiście to wyjaśnić.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie...

PS. Niby haker a problemy z pisownią :D

limenu 16-10-2005 16:06

Up..

przyznanie sie do plagiatu plx?
Bo to tak brzmi >: ]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:03.