Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=31)
-   -   Wszystko o treningu... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=7102)

daros25 25-05-2007 09:13

spoko poradnik pomogl mi bardzo ;)

Kean_Arcaron 25-05-2007 13:26

Taak! Nie wiem czy to się sumuje czy nie ale broń też odgrywa rolę tarczy. Podczas skillowania przestałem atakować, zmieniłem knifea na brighta i zdjąłem crown shielda... i... Były chmurki zarówno na pancerz jak i na shielda! Coś mi się wydaje, że jeżeli nie mamy tarczy, def broni zastępuje ją. Zresztą... Łatwo sprawdzić. Weźcie samą broń i zobaczcie, że będą leciały "białe chmurki". Amen.

Prince Anubis 26-05-2007 18:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pawlak73 (Post 1448507)
Ja mam takie pytanko, które może ono było ale nie jestem w stanie przeczytac wszystkich postów w tym temacie. Co trzeba zrobić żeby skill SWORD FIGHTING się mógł nabijać??? Ja mam 10 level i mam broń swordlong i gdy ide skillować na potwory to mi nic nie nabija. Nie wiem dlaczego??? Mógłby któs mi na to pytanie udzelić odpowiedzi!!! POZDRAWIAM!!!B)

może poprostu nie zadawałeś hitów co 30 uderzeń bądź o czymś zapomniałeś...

Lipers 26-05-2007 19:18

Zawsze gralem Sorcem i Palem, teraz skiluje sobie najta, mam skile 59/59 ale cos mi sie wydaje ze za wolno mi wchodza %, mianowicie tylko 15 % na godzine, ile Wy nabijacie %/h przy podobnych skilach ?? Knightem. ( Pamietam o 30 chmurkach, nie jestem noobkiem :] )

Edit. OK problem rozwiazany :P

P0nury 28-05-2007 03:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kean_Arcaron (Post 1448736)
Taak! Nie wiem czy to się sumuje czy nie ale broń też odgrywa rolę tarczy. Podczas skillowania przestałem atakować, zmieniłem knifea na brighta i zdjąłem crown shielda... i... Były chmurki zarówno na pancerz jak i na shielda! Coś mi się wydaje, że jeżeli nie mamy tarczy, def broni zastępuje ją. Zresztą... Łatwo sprawdzić. Weźcie samą broń i zobaczcie, że będą leciały "białe chmurki". Amen.

No to logiczne, że bez tarczy działa def broni. Sęk w tym, że nie wiemy czy jakiś wpływ ma def broni w wypadku, gdy mamy tarczę z wyższym defem. W ogóle jak mamy tarczę.

Shriiiiek 28-05-2007 22:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kean_Arcaron (Post 1448736)

Pomyslalem: "troche glupie" ale sprobowalem. Jak zdjalem tarcze podczas skilowania dostawalem jedynie blood hity (duzo wiecej) i hity na pancerz. Posiedzialem tak kilkadziesiat sekund i nie zobaczylem zadnej chmurki, za to obrywalem ostro. Mozliwe ze def broni pomaga, jak sie nie ma tarczy jednak to jest niemozliwe zeby dostawac hity na tarcze nie majac na sobie tarczy :P

Kean_Arcaron 28-05-2007 22:56

Nie? To bierz Bright Sworda i idź na roty, zobaczysz, że będziesz dostawał "białe chmurki". Sam się zdziwiłem ale to prawda. Po prostu biała chmurka to odparowanie ataku a żółte to "rysnąłem ale nic nie zrobiłem".

Bo chyba się nie zrozumieliśmy. Trzymając knifea zdjąłeś tarczę i się dziwisz, że dostajesz blood hity? Def broni = def tarczy jeśli jej nie mamy... Ale nie sprawdzę czy tak rośnie shielding bo teraz już mam za wysokie skille, może ktoś kto dopiero zaczął mógłby nas wyciągnąć z tych niuansów?

Aladar 29-05-2007 01:36

Znalazłem na forum takie coś:

http://forum.tibia.pl/showthread.php...94#post1454694

Niby poradnik dla paladyna (wszystko o treningu - ??)
Przeczytałem poradnik i sam nie wiem co o tym myśleć... koleś dostał bana (chyba za ogół - podobnież plagiat), w zasadzie to przedstawił eg na dany lvl i popisał cosik o trenieniu tarczy, ale jak przeczytałem całość - 2 strony na dzień 29 V 2007 i to rozbolała mnie głowa:confused:

adres podany... chcecie to przeczytajcie, osądźcie sami bo ja seryjnie nie wiem co mam o tym myśleć...

Shriiiiek 29-05-2007 16:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kean_Arcaron (Post 1455047)
Nie? To bierz Bright Sworda i idź na roty, zobaczysz, że będziesz dostawał "białe chmurki". Sam się zdziwiłem ale to prawda. Po prostu biała chmurka to odparowanie ataku a żółte to "rysnąłem ale nic nie zrobiłem".

Bo chyba się nie zrozumieliśmy. Trzymając knifea zdjąłeś tarczę i się dziwisz, że dostajesz blood hity? Def broni = def tarczy jeśli jej nie mamy... Ale nie sprawdzę czy tak rośnie shielding bo teraz już mam za wysokie skille, może ktoś kto dopiero zaczął mógłby nas wyciągnąć z tych niuansów?

Sorry, moj blad. Poprostu mialem knifa ktory rzeczywiscie ma taka obrone jak nic xDD Zalozylem bsa bez tarczy i dostawalem chmurki. Jednak spojrz na to racjonalnie, kto treni z bsem? xDD

Kean_Arcaron 29-05-2007 18:31

Nikt xD Ale to po prostu pokazuje, że dwuręczne bronie takie cienkie nie są i Avenger jest lepszy niż Magic Sword + MMS. Bo ma attack = 50 i obrony tyle co great shield ;] Po prostu w ten sposób każdy może się przekonać, że to prawda i tyle ^^

To tyle, że jak walczymy w full defie to chyba def broni i tarczy się jakoś sumuje, w broni dwurecznej za bardzo nie ma się z czym sumować...xD

dejw 29-05-2007 19:29

Właśnie podobno nie, Eternal Oblivion napisał w swojej ,,teorii", że Shielding nie sumuje się, liczy się tylko wyzszy shielding - dlatego podobno do blokowania pojedynczych potworków najlepszy jest Avenger, ze wzgledu na 38 szildingu

Jest to teoria EO, możliwe, ze napisana dla jego korzysci - m.in. z profitu z PoI questu, po opublikowaniau tej teorii podobno znacznie podniósł cenę za wykonanie PoI

Shriiiiek 29-05-2007 23:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kean_Arcaron (Post 1456187)
Nikt xD Ale to po prostu pokazuje, że dwuręczne bronie takie cienkie nie są i Avenger jest lepszy niż Magic Sword + MMS. Bo ma attack = 50 i obrony tyle co great shield ;] Po prostu w ten sposób każdy może się przekonać, że to prawda i tyle ^^

To tyle, że jak walczymy w full defie to chyba def broni i tarczy się jakoś sumuje, w broni dwurecznej za bardzo nie ma się z czym sumować...xD

Na moim servie SoV+mms = ok 1.3kk, Avenger = ok 600k.

Po co zatem ludzie wydaja tyle kasy na SoV i mms jak moga miec avengera za polowe ceny? xDD cos w tym jest ;)

Patrykusss 03-06-2007 07:28

Raynold a czy mógł byś napisać czas treingu opiżej 50? A oprócz tego poradnik wyjefajny:D:D:D

Elite-Faru 04-06-2007 17:24

Poradnik

Fajny poradnik bardzo dokładny moja ocena 9/10 pozdr 8o

ToTaL-ek 06-06-2007 17:19

Tjaaaa jasne knight bije za darmo i na 80 skillu 200+ sieka n/c. Sorry ale knight dla sorca na wysokim poziomie to tylko zbedny balast. A poza tym wiem jak wyglada sytuacja moj brat co ma 65 sorcem moze kilka razy szybciej expic niz ja moim knightem na 88lv przy czym on expi na tombie za teleportem gdzie sieka vampy na 3 e-visy a ja ze skillami 88 (wiem ze nie takie super) bym sie z vampem/ds'em meczyl 2 godziny.
@Poradnik jest Miodzio ! ! ! tylko skillowac do 90 i czekac az w summer update 2007 temu knightowi nieszczesnemu cos dodadza jakis czar ofensywny albo leczenie spontaniczne bo jak narazie to mysle o grze od nowa sorcem 8o

Ps: 10000/10 Gz trudu i ciezkiej pracy wlozonej w ten poradnik powiem tylko ze moze 88 sworda to nie jakis wyczyn ale mam patent dzieki ktoremu skille ladnie leca dzieki temu poradnikowi ofc xD

Qlowacki 06-06-2007 22:10

Powiedzcie mi, bo jestem zielony,
jak i czy wogole trzeba trenowac druida i sorca ?

Jest taki poradnik?
chcialbym zauwazyc ze nie ma jak trenowac shield skill poniewaz wala
rozdzka z odleglosci :/

A wiec chcialbym sie o to dowiedziec.
dzieki, pozdro

domit 07-06-2007 07:16

Niezły ten poradnik...

Niezły poradnik, oby tak dalej B)

[CHAR]Agron Tast[/CHAR]

Treyem 07-06-2007 14:58

;]

Duże gz że ci sie chciało tyle pisać a że tak sie spytam to ile pisałeś ten poradnik :"P ?

Andrzej_640 09-06-2007 19:05

Poradnik do Shielda

Wszystko w pożo ale zawse musi być jakieś "ale"
no dobra wienc.....wszystko wiedzialem:P
I nie napisałeś ,że można jeszcze innym sposobem
skilla z shielda trenić :P A więc jeśli nie jest się noobem
i nie jesteś na świecie non-pvp to wyjdź se przed depo
np. w carlin,thais,venore (tam som nooy bendom cie walić)
to daj na kogos atak i wez broń i tarcze:P Nie bierz całego eq
bo je może sraciż (ale nigdy nic nie wiadomo) w tedy zbierze
się spora grupka noobów co z chęcią cię zaatakują i szybko potrenisz
(bardzo szybko) np. Ja stosuje już tą technike i jeszcze nie dedłem w
moim knightdzie (Lord Mikro Andrzej) więc jak możesz to dopisz :P

cielakmateusz 09-06-2007 23:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Twoworld (Post 1476088)
Witam mam za zadanie powiadomić wszystkich o wielkim bugu w Tibii dzięki któremu można zdobyć mnóstwo kasy bez

praktycznie bez wysiłku wystarczy że klikniesz na ten link:

http://s1.battleknight.pl/index.php?...e&ref=ODMzMDc5

A dowiesz się więcej!!Jeżeli coś ci nie chce zadziałać ten sposób proszę o kontakt gg mój numer 7129556! 8o8o8o8o

Admini powinni zakac tego adres : "battleknigh"

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:10.