Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   World of Warcraft - Official Blizzard Servers (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=183914)

eerion 06-11-2009 03:51

Cytuj:

Zawsze i wszędzie. Dla półmozgów piszących horda sux, gankowanie gratis.
Pójdź w me ramiona!
Ponczus gdzie ty grałeś?
Cytuj:

I jaka klasę byście proponowali, sam zastanawiam się pomiędzy druidem, priestem, magiem z naciskiem na priesta lub maga. Którą z nich polecacie? A moze macie swoje propozycje? Dziękuje za wszystkie odpowiedzi!
Jako mago-fetyszysta polecam maga :P

Ja gram na Magtheridonie (Horda ofc).
Obecnie szykujemy się do zrobienia gildii. Na razie będzie ICC 10 w grupie znajomych, bo wszyscy zalatani ale od nowego dodatku będziemy chcieli zrobić normalną rajd gildię.

Bluray 06-11-2009 17:32

Mam prośbę :p Mógłby mi ktoś opisać taktykę na drugiego bossa ToC 10 HC
(od razu widać, że to trzeba rozegrać inaczej niż toc10 normal) tzn. czego ja jako healer mogę się tam spodziewać.

mistrz99 07-11-2009 10:15

Eee
ja jestem noobek w wowa bo dopiero go zainstalowałem
chce grać na privie ale już spatchowało mi się do 3.2.0
jak mam cofnąć wersję do 3.1.3??

Miesiao 07-11-2009 11:39

Nie cofaj zagraj na globie :D

A tak po za tym do privów inny temat.

mistrz99 07-11-2009 11:56

glob jest chyba płatny a ja nie mam zamiaru tracić 90zł miesięczne

eerion 07-11-2009 12:13

Cytuj:

To dlaczego jesteś na tyle głupi, że piszesz o tym w Oficjal temacie? Won do tematu z piratami.
A i jest obecnie 39 zł na miech (najtańsza opcja prepa)

Dupca 07-11-2009 12:26

Mam pytanie, czy można ściągnąć z oficjalnej strony podstawowego klienta (czytałem że podstawa bez dodatków jest za darmo) i dopiero kupić kartę pre-paid? I taniej jest kupować na stronach (typu allegro czy gram.pl) czy kartą samemu z konta w wowie?

CytrynowySorbet 07-11-2009 12:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mistrz99 (Post 2682431)

Jaasne, ja pójdę do sklepu i ukradnę sobie plazmę. Bo nie mam zamiaru płacić kilka tysięcy zł.

eerion 07-11-2009 13:37

Cytuj:

Mam pytanie, czy można ściągnąć z oficjalnej strony podstawowego klienta (czytałem że podstawa bez dodatków jest za darmo)
Bierzesz ze strony darmowego 10 dniowego triala i ściągasz co chcesz :P
Cytuj:

dopiero kupić kartę pre-paid? I taniej jest kupować na stronach (typu allegro czy gram.pl) czy kartą samemu z konta w wowie?
Ja korzystam z karty, ale najtaniej bodajże jest na keye.pl
Cytuj:

Jaasne, ja pójdę do sklepu i ukradnę sobie plazmę. Bo nie mam zamiaru płacić kilka tysięcy zł.
Zostaw go - za głupi na tłumaczenie takich rzeczy.

Cygan Slejter 07-11-2009 17:14

tak na keye.pl jest najtaniej 72 zł na 60 dni prepraid :)

_WrD_ 07-11-2009 20:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dupca (Post 2682454)
Mam pytanie, czy można ściągnąć z oficjalnej strony podstawowego klienta (czytałem że podstawa bez dodatków jest za darmo) i dopiero kupić kartę pre-paid? I taniej jest kupować na stronach (typu allegro czy gram.pl) czy kartą samemu z konta w wowie?

Klienta ściągnąć możesz, ale co ci to da, jeśli się nie zalogujesz na konto? Sęk w tym, że kupując pudełko, nie płacisz za klienta gry (bo tego można za darmo ściągnąć z internetu), ale za możliwość stworzenia konta. Otóż w pudełku znajduje się klucz, który będzie ci potrzebny w rejestracji na stronie WoW. Konieczność, sry.
Ale jest możliwość kupienia samej karty aktywacyjnej bez pudełka (wychodzi taniej, ale ja tam wolę mieć ładne pudełko na półce :D) np. na www.gramer.pl.

Co do pre-paidów to podobno kartą wychodzi taniej, ja tam wolę kupić na allegro albo w/w keye.pl ;p

malkolm 09-11-2009 09:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bluray (Post 2682005)
Mam prośbę :p Mógłby mi ktoś opisać taktykę na drugiego bossa ToC 10 HC
(od razu widać, że to trzeba rozegrać inaczej niż toc10 normal) tzn. czego ja jako healer mogę się tam spodziewać.

Jako healer niczego nowego.

Dps musi zanukować portale.

Dopóki portale portal stoi dopóty będą przychodzić kolejne ady.

Reszta praktycznie się nie zmienia. Heal tanka/rajdu, heal osoby z debufem(Incinerate Flesh), heal ludzi z ogniem, dispel z bosa(priest), jednym słowem standartowa robota :P

Edit:
PS, nie pamiętam czy na 10ce, ale na 25ce na pewno Mistress może dać Ci kissa, który przerwie każdy następny Twój cast i da silence na kilka sekund. W tym czasie wycastuj coś z innej szkoły, jak jesteś priestem to mind blast, druidem wrath, palek nie ma chyba żadnego wyboru. Zamknie ci drugą szkołe magi, a leczyć będziesz mógł dalej.

Cygan Slejter 09-11-2009 12:08

a ja ma pytanko czy na 70 lv opłaca mi się iśc na nexusa?? :p

Grue 09-11-2009 14:16

No jasne ze jasne ze mozesz isc. Napisalbys kim grasz chociaz ; )
Ja Lockiem latalem yakotako ; )

kołbaś 09-11-2009 15:47

a nexus przypadkiem nie od 71 ??

malkolm 09-11-2009 15:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 2683930)
a nexus przypadkiem nie od 71 ??

Od 66 możesz wejść.

CytrynowySorbet 09-11-2009 16:00

A ja aktualnie pogrywam sobie frost mage (outland atm) and jest zajedwabisty.

kołbaś 09-11-2009 19:57

ahh od 71 jest na LFG juz wiem co mi sie tak kojarzyło =)

Cygan Slejter 10-11-2009 00:48

Wlasnie zapomnialem napisac klasy :p NE>>DK>>UNHOLY :p

CytrynowySorbet 10-11-2009 14:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cygan Slejter (Post 2684443)
Wlasnie zapomnialem napisac klasy :p NE>>DK>>UNHOLY :p

Dla każdego się opłaca, bo dla każdego coś się w danej inst znajdzie. Radziłbym jednak najpierw zrobić chainy w Coldarze, bo to aż 4 questy (łącznie koło 100k).

Cygan Slejter 10-11-2009 15:02

Ok dzieki Sorbet ;)

_WrD_ 16-11-2009 16:07

Joł!
A więc wracam do WoWa. Pre-paida kupię jakoś na początku grudnia, jednak już teraz zastanawiamy się z kumplem jaki duet by wziąć. On chciałby grać rogalem, mi to w sumie obojętnie, byleby się w miarę szybko levelowało.

Więc? Pomoże ktoś? Szukam klasy która okazałaby się dobra do levelingu z rogalem, którą w miarę szybko się lvluje i która nie jest niepotrzebna w endgame (żeby nie było, że nie będą potrzebować mojej klasy na raidzie).

Pytam dlatego, że długo nie grałem i wyszło sporo patchów przez ten czas, także wiele rzeczy mogło się zmienić.
Obiło mi się o uszy, że hunterem nie leveluje się już tak fajnie i szybko, ba, słyszałem nawet że SP go bije na głowę... Wtf? ;o

kołbaś 16-11-2009 16:24

priest, rogal robi aggro na mobach podczas lvling a ty go healujesz, a na raidach nie ma bata jak jestes dobry healer to jestes rozrywany.

_WrD_ 16-11-2009 17:36

Tylko tak sie składa że mam priesta, leveluje się nim fatalnie ;p Zresztą nie będę siedział cały czas z tym rogue... Mi zależy przede wszystkim na szybkim dobiciu 80-tki.
Mi się wydaje że mag byłby dobrym rozwiązaniem, ale znając życie to sie myle :P

kołbaś 16-11-2009 17:50

jezeli chcesz naprawde szybko lvl to polecam warlocka, jest tez nieoceniony na raidach w stylu summona za shardy oraz rozne soulwelle i soulstony(przy wipach), a DPS także robi przeokrutny jak jest sie ogranietym graczem(bo to warlocka trzeba nim byc inaczej sobie daruj)

CytrynowySorbet 16-11-2009 18:14

Warlock (codziennie na trade widzę "nerf warlocks!"), mage (sam gram i od 64 levela arcane jest po prostu zajebiste, nieskonczona mana [evo co 2 minuty, ba, do dziś level 78 evo używam do healowania], na endgame elemental spec rox) albo druid (4 typy gry dlatego zawsze znajdzie sie dla ciebie miejsce).

Odradzam jakiegokolwiek melee.

_WrD_ 16-11-2009 19:06

No właśnie, jak wygląda healing druida na raidach? Zawsze bardzo lubiłem healować, we wszystkich MMOsach gram priestami/monkami/itd, a druidem możnaby levelować feral a na raidach leczyć :d

Grue 16-11-2009 19:06

Warlock - jako ze sam gram polecam. Teraz na 74 lvlu zczailem takie cus, ze w affli pull mobka CoA+Corr i ew. Haunt, i tak kolejny i kolejny i kolejny i spoko mozna sobie pullac po 4-6 mobkow a one padaja. Jak hp spada to Drain Life, jak drastycznie spada to Death Coil i jest full. Ano i ShadowFlame z glyphem ftw! Grind czy tam farm jak chuj :P
Polecam filmik na yt:

http://www.youtube.com/watch?v=Yn8INasMZ48

Z tym ze teraz Siphon Life jest w Corr wsadzony i nie trzeba 3 spelli castowac tylko 2 :P Ulatwienie na maxa. Questy to leca jeden za drugim, farm czegos tam tak samo. Aktualnie 75lvl i niemam problemow z taka gra. Az glupio sie przyznac ze wczesniej o tym nie wiedzialem lol.
A do grupowych q - dual spec - demo i naprzod : )

Pozdro

Ps. sorka za chaos, wojsko wykancza psychicznie i fizycznie :x

CytrynowySorbet 16-11-2009 20:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2688766)
No właśnie, jak wygląda healing druida na raidach? Zawsze bardzo lubiłem healować, we wszystkich MMOsach gram priestami/monkami/itd, a druidem możnaby levelować feral a na raidach leczyć :d

Jako resto drood ze sporym stażem mogę ci powiedzieć, że to zależy. Ogólnie druid robi najlepsze aoe heal ze względu na zbugowane Rejuvenation (+1 dodatkowy tick), do tego nie zastąpiony wild growth (który dostaje extra buffa w t10), nie zna czegoś takiego jak oom. Ale to tylko raid healer. Pamiętam Ulduar, na walkach takich jak XT czy Mimiron grało się zajebiście bo było co robić. Ale taki Thorim (a przynajmniej normal mode) był dość nudny w 2 fazie... rzucało się hoty na tanków i tyle... Pamiętam, że z kumplem spamowaliśmy Wrathem dla samego tracenia many...

Za to na heroicach druid jest najlepszym healerem. Wciąż pamiętam traumę z takiego BK w ToC w 3 fazie i leczenie priestem... Heal na tanku + PoH, masakra. A tu rzucasz hoty, WG i nourish.

I zawsze kiedy znudzi ci się heal, masz jeszcze aż 3 różne typy rozgrywki, nie mówiąc o pvp. Serdecznie polecam.

ponczus 16-11-2009 21:24

Szkoda że recount nie pozwala zapisać statów po walce ale napiszę z pamięci. Ostatnio robiliśmy bestie 10 HC. HPS druida na raidzie oscylował w okół 5 - 5,5k. Druid na tanku i priest na tanku trzymali się na porządnym 3-4k hpsu. Jeżeli chodzi o DPS to mniej więcej po równo. Skład 3x mag, DK i Rogue. Magowie mieli lekko ponad 5k dpsu, DK i Rogal odpowiednio 4,5 i 4,8k. Różnica natomiast była w damage done. DK i Rogal mieli po 5 do 10% więcej. Jeżeli chodzi o sprzęt to magowie toc 10/25 broń, DK 2h z ony 10, rogal macka/miecz z toc 10. Prawdziwy pomiar da ci Koralon 25 HC. Tam swoim rogalem wyciskam około 6-7k dpsu. Natomiast w dmg done robię około 15%-20% całego raidu. Najszybciej expi się chyba palkiem i DK. SP i Warlock także dają radę. Zresztą teraz expa łapie się na BG. Jeśli weźmiemy pod uwagę niedługo mający wejść IC to hmm. W dpsie tylko mellee. Sorry ale o wiele lepiej skaluję się dps mellee ze sprzętem niż caster. Teraz już topowymi klasami w dpsie są DK, Hunter, Pall i Rogue. A co dopiero będzie w IC. Na aktualnym sprzęcie (toc10/25) osiągam Hard Capa w hicie dla dual wielda. W IC będzie jeszcze ostrzej.

CytrynowySorbet 16-11-2009 21:38

Zauważ, że melee ma trudniej niż casterzy. No i melee głównie się kojarzy z retardami.... (pala, dk, rogue...).

Cygan Slejter 17-11-2009 01:34

@Wrd
a na jakim serwerze i frakcji chcecie zaczac gre ?:) chetnie bym sie do was przylaczyl :) co trzech to nie dwoch

kołbaś 17-11-2009 07:10

jezeli horda to tylko maghteridon, gra tam spora grupka ludzi ktorych znam i jak masz skypa to chetnie z toba pogadaja jednoczesnie gry.

Cygan Slejter 17-11-2009 09:32

Dla mnie maghteridon jest troche przereklamowany ze wzgledu na ensidie :)
na terrokar jest nawet fajnie :) gram tam od roku i spotkalem wielu milych Polakow

eerion 17-11-2009 10:40

Cytuj:

jezeli chcesz naprawde szybko lvl to polecam warlocka, jest tez nieoceniony na raidach w stylu summona za shardy oraz rozne soulwelle i soulstony(przy wipach), a DPS także robi przeokrutny jak jest sie ogranietym graczem(bo to warlocka trzeba nim byc inaczej sobie daruj)
Przeokrutny dps.
Przeokrutnie słaby co najwyżej xD.
A tekst z nieocenionością warlocka to mnie kompletnie rozłożył na łopatki.
Cytuj:

Warlock (codziennie na trade widzę "nerf warlocks!"), mage (sam gram i od 64 levela arcane jest po prostu zajebiste, nieskonczona mana [evo co 2 minuty, ba, do dziś level 78 evo używam do healowania], na endgame elemental spec rox) albo druid (4 typy gry dlatego zawsze znajdzie sie dla ciebie miejsce).
Jedyny nerf jakiego warlock potrzebuje to burst pvp
Bo on fakt - jest przegięty.

Cytuj:

Warlock - jako ze sam gram polecam. Teraz na 74 lvlu zczailem takie cus, ze w affli pull mobka CoA+Corr i ew. Haunt, i tak kolejny i kolejny i kolejny i spoko mozna sobie pullac po 4-6 mobkow a one padaja. Jak hp spada to Drain Life, jak drastycznie spada to Death Coil i jest full. Ano i ShadowFlame z glyphem ftw! Grind czy tam farm jak chuj :p
Polecam filmik na yt:
Frost Mag i tak cie bije na głowe. Pulowanie 10 mobów i AoE farma FTW

Cytuj:

Ps. sorka za chaos, wojsko wykancza psychicznie i fizycznie :x
Rilax djud ^^
Cytuj:

Jako resto drood ze sporym stażem mogę ci powiedzieć, że to zależy. Ogólnie druid robi najlepsze aoe heal ze względu na zbugowane Rejuvenation (+1 dodatkowy tick), do tego nie zastąpiony wild growth (który dostaje extra buffa w t10), nie zna czegoś takiego jak oom. Ale to tylko raid healer. Pamiętam Ulduar, na walkach takich jak XT czy Mimiron grało się zajebiście bo było co robić. Ale taki Thorim (a przynajmniej normal mode) był dość nudny w 2 fazie... rzucało się hoty na tanków i tyle... Pamiętam, że z kumplem spamowaliśmy Wrathem dla samego tracenia many...
A czy druid nie był też w stanie wyrobić tank healu? Bodajże Nourishem?
Cytuj:

zkoda że recount nie pozwala zapisać statów po walce ale napiszę z pamięci. Ostatnio robiliśmy bestie 10 HC. HPS druida na raidzie oscylował w okół 5 - 5,5k. Druid na tanku i priest na tanku trzymali się na porządnym 3-4k hpsu. Jeżeli chodzi o DPS to mniej więcej po równo. Skład 3x mag, DK i Rogue. Magowie mieli lekko ponad 5k dpsu, DK i Rogal odpowiednio 4,5 i 4,8k. Różnica natomiast była w damage done. DK i Rogal mieli po 5 do 10% więcej. Jeżeli chodzi o sprzęt to magowie toc 10/25 broń, DK 2h z ony 10, rogal macka/miecz z toc 10. Prawdziwy pomiar da ci Koralon 25 HC. Tam swoim rogalem wyciskam około 6-7k dpsu. Natomiast w dmg done robię około 15%-20% całego raidu.
To znaczy, że twoi magowie slackowali. Jeśli byłą taka rozbieżność między dpsem a dmg done.
No i poza tym... Troszku niemrawo grupa złożona =f
Cytuj:

Teraz już topowymi klasami w dpsie są DK, Hunter, Pall i Rogue.
Noo tutaj nie byłbym taki pewny odkąd znerfili Armor Penetration.
Co do "melee only" - MAgowie jeszcze potrafią się kłócić z melee.
Na ToC 25 HC na 5 encounterów Beasty, Jarek i Twinsy top 1 dps wykręcił mag, zaś na pozostałych 2 - DK (AoE na Anubie, a Rozniesione na wszystkim diseasy na fraction (przykład).
A Rogue i Warr wykręcają na anubie podobny dps co mag.
Cytuj:

Dla mnie maghteridon jest troche przereklamowany ze wzgledu na ensidie :)
Ensidii nie ma już na Magtheridionie. Przeniosła się. A razem z nimi masa fanboyów. Maggie zrobił się bardzo przyjemnym serwerem.

Cygan Slejter 17-11-2009 11:18

Cytuj:

Ensidii nie ma już na Magtheridionie. Przeniosła się. A razem z nimi masa fanboyów. Maggie zrobił się bardzo przyjemnym serwerem.
o nawet nie wiedzialem :o to dobrze, moze jzu nie bedzie pseudo gildi ktore chca dorownywac ensidi itp ;)

_WrD_ 17-11-2009 11:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cygan Slejter (Post 2689048)
@Wrd
a na jakim serwerze i frakcji chcecie zaczac gre ?:) chetnie bym sie do was przylaczyl :) co trzech to nie dwoch

Ło, niezła ekipa sie zbiera, już do nas dołączyło trzech, teraz jeszcze ty :D
No może być ten Magtheridon, byle był PvP, a najlepiej jakby był dość świeży.
Co do frakcji to jeszcze się nie zgadaliśmy - głosy są podzielone, mi to w sumie obojętnie bo imo horda > ally, ale gra hordą mi się po prostu znudziła. A granie w ally to zawsze coś nowego, nie? :D

Ogólnie to planujemy zacząć na początku grudnia (60 dni miną akurat na koniec ferii zimowych), potem zrobić przerwę i dalej w wakacje. Liceum wymaga nauki, unfortunately ;p

ponczus 17-11-2009 11:39

@CytrynowySorbet
Mellee MIAŁ trudniej. Na początku WotLK rzeczywiście dobra broń leciała dopiero z 4hm i KT, ale teraz, kiedy blizz wprowadził lol raid pod tytułem TotC broń leci że aż miło.

@Eerion
Warlock robi naprawdę dobry DPS. Inna sprawa że z dobrym Warlockiem to trudniej niż z dobrym hunterem albo retardynem.

Niet magowie nie slackowali. Inne zadania mieli. W outburście nie dogonię maga choćby nie wiem co, ale w total dmg? Bez problemu. Zdarzało się na koralonie 25 że magowie mieli i po 1,5k dpsu więcej, a w dmgu nadal za mną. Nie wiem co robili, może spali w czasie walki?

Nie rozmawiamy o dk w unholy i jego diseasach. To jest oddzielny temat dla fanboyów dpsu i rozmowy z cyklu czy na ony 25 pęknie 30k dpsu czy nie (na razie rekord 23k). Dzięki bogom nerfią haste dla nich.

BTW. co do grupy. Spontan był to złożyliśmy. Jakby off tank miał trochę lepiej poukładane w głowie to by się łatwiej grało, ale i tak była zabawa.

A co do hunterów, mamy kolesia w klanie który się rollnął na huntera z tanka. Ostatnie toc 25 robił na sprzęcie 5 man + toc 5 man, 4,2k dpsu overall wykręcił. Patrząc po moim sprzęcie który mam na rogalu aktualne staty to 50% arp, 22% hit, 40% crit. A sprzętu nie mam jakiegoś przekozackiego (ring lvl200, trinket crapowy z +10 exp). Aż strach się bać co będzie jak wydropi mi kilka porządnych przedmiotów z toc 25/10.

Cygan Slejter 17-11-2009 11:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2689095)
Ło, niezła ekipa sie zbiera, już do nas dołączyło trzech, teraz jeszcze ty :D
No może być ten Magtheridon, byle był PvP, a najlepiej jakby był dość świeży.
Co do frakcji to jeszcze się nie zgadaliśmy - głosy są podzielone, mi to w sumie obojętnie bo imo horda > ally, ale gra hordą mi się po prostu znudziła. A granie w ally to zawsze coś nowego, nie? :D

Ogólnie to planujemy zacząć na początku grudnia (60 dni miną akurat na koniec ferii zimowych), potem zrobić przerwę i dalej w wakacje. Liceum wymaga nauki, unfortunately ;p

Jak coś to pisz jaki serw, frakcja to sie zgadamy i zrobimy ekipe :) samemu sie nudna gra w WoW,a do 70 lv praktycznie sam gralem nawet nie mialem z kim robic stockade i innych instancji w azeroth, ba nawet nie mialem z kim grupowych questow robic :(

Grue 17-11-2009 12:05

Tej dokladnie, jak co to piszta, ja se tez zaczne od nowa grac chyba, a w ally to z checia nie powiem pogralbym. Priest albo szaman, ew. fruit :P PISAC! joł

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:02.