Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Morgana (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=188)
-   -   Wydarzenia z Morgany (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=70602)

Vacek 04-02-2007 22:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Majsterek (Post 1246201)
hehe. Wcale nie napisałem że się martwie także nie wiem co pijesz do mnie. Chodzi mi ogólnie że ostatnimi czasy bardzo mało gra co do niego zbytnio nie pasuje. A w te problemy z netem to też nie chce mi się wierzyć. To że raz mu sie w Veno przydarzył kłopot z siecią to już nie masakra. A propo wklejania to wypadki chodzą po ludziach :p

Nie miał problemów z siecią. 2 osoby go spingowały (jeżeli wiesz co to znaczy...).

Majsterek 05-02-2007 09:09

Dokładnie...

Jaz 05-02-2007 15:00

Chyba Cie pojeb*alo, skoro mowisz ze 2 osoby go spingowaly lol. To co, on ma neta 12kb/s ?
Do pingowania potrzeba CO NAJMNIEJ 10 osób ale musiałyby się baardzo sprężyć
(no chyba, że z wszystkich kompów w kafejce go pingowali :p )

Vacek 05-02-2007 16:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jaz (Post 1247310)
Chyba Cie pojeb*alo, skoro mowisz ze 2 osoby go spingowaly lol. To co, on ma neta 12kb/s ?
Do pingowania potrzeba CO NAJMNIEJ 10 osób ale musiałyby się baardzo sprężyć
(no chyba, że z wszystkich kompów w kafejce go pingowali :p )

Lol! Haha :> Więc coś ci o tym powiem. Są 2 rodzaje pingowania: atak DoS i DDoS. Atak DoS może przeprowadzić jedna osoba, za to do ataku DDoS potrzeba wiele zainfekowanych przez Ciebie komputerów, zwanych ZOMBIE. Tak więc gdy mówię, że spingowały go 2 osoby, mam na myśli to, że 2 osoby zaatakowały go w tym samym czasie DoS'em. Tak więc milcz jeśli się nie znasz :)

Jaz 05-02-2007 18:13

Hm w sumie mądrze mówisz więc może masz i rację :P Sroki za to up, no ale choć mam troche pojęcia o pingowaniu plx ? :d

@edit, down

Nooo mniej niz NIC ? o;

Vacek 05-02-2007 18:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jaz (Post 1247777)
Hm w sumie mądrze mówisz więc może masz i rację :P Sroki za to up, no ale choć mam troche pojęcia o pingowaniu plx ? :d

;) Loozik :p Następnym razem nie wypowiadaj się na tematy, o których wiesz mniej niż nic ^^

KILLERUS 05-02-2007 18:38

Chociaz nie gram na morganie ale bardzo fajne dzieje sie tam dziejom :cup: bardzo mi sie podoba ze grace ale szkoda zamnie tam nie ma:cup:

Majsterek 05-02-2007 21:45

Co za różnica 2 czy 8 osób. Ostatnio zauważyłem że na morganie strasznie szerzy się cwaniactwo i PA. Mam na myśli Isopetha który jak to napisał do jednego z graczy że ma prawo do wywalania ludzi z expowisk. No cóż... Wkońcu jest z Fire ale kiedyś trafi na nieodpowiednią osobę ( tylko 110 lvl ).
Victeron padł z ręki Vilde Granke i Essde'Inferno ( Thumpe ). Czyżby znów jakieś potyczki?

grook 05-02-2007 22:16

Mi sie zdaje ze hurri bedzie narazie milczec a gdy sami ocenia z emozan atakowac to tak zrobia i wtedy sie zdziwicie naby(nie pisze nooby bo szkoda mi obrazac noobow;p)

Gumball 06-02-2007 00:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez grook (Post 1248590)
Mi sie zdaje ze hurri bedzie narazie milczec a gdy sami ocenia z emozan atakowac to tak zrobia i wtedy sie zdziwicie naby(nie pisze nooby bo szkoda mi obrazac noobow;p)

milczec ? to czemu hurri sprzedaj doslownie wszystko rare itemy domki runy a nawet postacie ?

grook 06-02-2007 11:19

nie wime ale mi sie zdaje ze jescze pokaza na co ich stac chyba ze juz sami sie poddali to niehc sprzedaja... ale wierzylem ze hurri na cos wiecej stac ...

Spai 06-02-2007 12:03

Vilde Granke i Essde~ zabili Victerona niby dlatego ze Victeron kiedyś zabił Vilde i ten się teraz zemścił , przynajmniej on tak twierdzi...

Nizahe Inferno ma retired , ponieważ wojna się zakonczyła i musi zając sie sprawami w rl - tak napisał na forum tibia.com :)

Hurricane to przeszłość kolejna wojna na Morganie za nami :)

@Vacek
Co trzeba mieć aby spingować konkretny komputer? NP. Co mieli crakerzy ktorzy pingowali Nizahe Inferno , ip jego komputera czy co? Nie znam się na tym ... więc moze mi wytlumaczysz ?:>

Vacek 06-02-2007 18:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Spai (Post 1249482)
@Vacek
Co trzeba mieć aby spingować konkretny komputer? NP. Co mieli crakerzy ktorzy pingowali Nizahe Inferno , ip jego komputera czy co? Nie znam się na tym ... więc moze mi wytlumaczysz ?:>

IP, lepszy komputer i internet od ofiary i umiejętność pingowania ^^ Ja Cię nie będę tego uczył, gdyż jest to nielegalne w świetle prawa polskiego.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Art. 267. § 1.
Kto bez uprawnienia uzyskuje informację dla niego nie przeznaczoną, otwierając zamknięte pismo, podłączając się do przewodu służącego do przekazywania informacji lub przełamując elektroniczne, magnetyczne albo inne szczególne jej zabezpieczenie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Spai 06-02-2007 19:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vacek (Post 1250379)
IP, lepszy komputer i internet od ofiary i umiejętność pingowania ^^ Ja Cię nie będę tego uczył, gdyż jest to nielegalne w świetle prawa polskiego.

Nie chce zebys mnie tego uczył... Dzięki za info :)

Gumball 07-02-2007 18:26

Coraz wiecej osob placi to juz jest koniec

Czemu hurri juz sie nie udziela ?

Vacek 08-02-2007 00:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gumball (Post 1252676)
Coraz wiecej osob placi to juz jest koniec

Czemu hurri juz sie nie udziela ?

Eh... Może im się nie chce, może nie chcą się dłużej kompromitować... Kto to wie... Najbardziej brakuje mi Didera i Nirka ^^

pitt6ull 08-02-2007 12:23

@Vacek
Jesli chodzi o pingowanie to kazdy firewall ma opcje wylaczenia odpowiadania na pingi. Wiec jesli by nie potrafil tego wlaczyc (w co watpie skoro juz tak dlugo gra) to wyszedlby na zwykla sierote.

Vacek 08-02-2007 16:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pitt6ull (Post 1254103)
@Vacek
Jesli chodzi o pingowanie to kazdy firewall ma opcje wylaczenia odpowiadania na pingi. Wiec jesli by nie potrafil tego wlaczyc (w co watpie skoro juz tak dlugo gra) to wyszedlby na zwykla sierote.

Jeżeli byś się w to zagłębił to wiedziałbyś, że nie ma skutecznej ochrony przed atakiem DDoS\DoS! Jeśli to byłoby takie łatwe, to może odpowiesz mi na pewne pytanie? A mianowicie: jakim cudem takie serwery jak firmy SCO, Microsoft, portal Gazeta.pl, CNN czy też Yahoo uległy atakowi DDoS?? :)

Dider Z Rivii 08-02-2007 18:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vacek (Post 1253706)
Eh... Może im się nie chce, może nie chcą się dłużej kompromitować... Kto to wie... Najbardziej brakuje mi Didera i Nirka ^^

Tez cie kocham

Soul's 08-02-2007 18:40

Sorry, you did not pass the tutor exam. The following question has been answered wrong:
"What does the login message "Account disabled for 5 minutes" mean?"
You may repeat the exam in two months. Until then use the time to study the documentation again. We hope to welcome you as tutor in the future.

:/

Mielosz 08-02-2007 19:54

mnie ciekawi kto następny rzuci wyzwanie nizkowi i reszcie "ogników", bo jak na razie to nie widze nikogo kto mógł dać im rade. A moze hurri się zrehabilituje i wznowi wojne ?? :) i tym razem dadzą "ognikom" do wiwatu :) ale pewnie minie jeszcze sporo czasu do nastepnej wojny :)

Vacek 08-02-2007 21:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dider Z Rivii (Post 1254814)
Tez cie kocham

hrhr ja Ciebie nie ;)

Morii 09-02-2007 10:03

Dajmy Morganie odetchnac przez jakis czas od wojen , starczy ich tutaj jak narazie

Jaz 09-02-2007 16:11

Mimo, że byłem w wojnie za Fire, to teraz wku*wiają mnie te pizodliny typu Sliccery czy Kunskaps którzy protektują połowę noobów i wypierd*lają z respów.

///Wyjebać 1/2 ESP z servera !!1

btw
Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie Solle :), będzie chyba lepszym guild leaderem od Niza~..

Gumball 09-02-2007 16:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jaz (Post 1256558)
Mimo, że byłem w wojnie za Fire, to teraz wku*wiają mnie te pizodliny typu Sliccery czy Kunskaps którzy protektują połowę noobów i wypierd*lają z respów.

btw
Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie Solle :), będzie chyba lepszym guild leaderem od Niza~..

tylko ta wojne wygrali hiszpanie i szwedzi to sie nie dziw

Jaz 09-02-2007 17:47

No wiem, wiem.. Powoli zaczynam się rozglądać za nowym severem na lato :p

@edit
Volltio lognij sie bo mam 4bp hmm na sell ;d

Gumball 09-02-2007 19:01

Z tego co mi wiadomo volltio chce opuscic morgane nieznanych mi powodow wiem tylko ze sprzedal wszystko co mial dostalem tylko od niego ss jestem ciekawy co zrobi z tym dalej i czy wroci ?

volltio <3

Majsterek 09-02-2007 21:11

Pa

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jaz (Post 1256558)

btw

Solle~ to spoko koleś mimo że trzyma z fire. Zachowuje się jak normalny gracz, trafia na zajęty spawn, pyta czy moze next i idzie dalej. Ze Sliccerym nie miałem się jeszcze okazji spotkać tzn. żeby mnie kickną ze spawnu. Co do Kunskapsa to przed wojną go znałem i też był spoko, ale później rzeczywiście zaczą ostro kozaczyć PA. Ale jeszcze gorsza jest w tym Trix~. To to już całkiem przegięcie. Człowiek expi pół dnia np. na żółwiach a on przyjdzie i napisze że 30 min temu cie tu nie było... No cóż... lvl i znajomości zrobią swoje :( Trzeba zmieniać expowisko -.-

Spai 09-02-2007 21:54

Trixtara to ostry PA no ale coz jakby to ująć 'może' robić co chce :)

@Jaz
Co takiego zrobił Solle ze cie zaskoczył? ;>

Osobiście nie mam nic do Volltia , ale to tylko jego decyzjia czy będzie dalej kontynłował grę na Morganie lub w ogóle w Tibie . :)

Komisarzyk 10-02-2007 02:11

"A ten to PA a ten to spoko". Jestescie wszyscy pionkami i takimi pozostaniecie.
Ale grajcie sobie w spokoju i wylazcie ze spawnow jak was przeganiaja to przetrwacie i bedziecie zyli w swiadmosci ze cos znaczycie i macie kolegow w fire :)

~Eter, ten co cos probowal zmienic ale mu nie wyszlo...

Vacek 10-02-2007 10:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Komisarzyk (Post 1257907)
"A ten to PA a ten to spoko". Jestescie wszyscy pionkami i takimi pozostaniecie.

Heh ;P Wątpie :)

Yreneush 10-02-2007 13:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Komisarzyk (Post 1257907)
Ale grajcie sobie w spokoju i wylazcie ze spawnow jak was przeganiaja to przetrwacie i bedziecie zyli w swiadmosci ze cos znaczycie i macie kolegow w fire :)

~Eter, ten co cos probowal zmienic ale mu nie wyszlo...

Hahaha, czujesz się tak niedoceniony, że musisz chwalić samego siebie na forum?

Gumball 11-02-2007 14:36

i znowu rozpadlo sie FIRE moze ktos wie czemu ?

Yreneush 11-02-2007 15:45

bo wojna się skończyła? -.-

Gumball 11-02-2007 16:23

to powinien chyab dac invita wszytski co mu pomagali a nie 10 osoba ?

Vacek 11-02-2007 17:06

A mi się to podoba, gdyż w najlepszej gildii nie będzie Cratiz'a, Kunkaps~ (?) itd ;) Czyli tych największych PA >: )

Gumball 11-02-2007 17:28

tez niema vildigena co dziwne

Vacek 11-02-2007 19:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gumball (Post 1261476)
tez niema vildigena co dziwne

Nizahe pozbył się PA ;o

patrykol 11-02-2007 20:46

http://tibia.gamigo.de/forum/showthread.php?t=105619

Vacek 11-02-2007 23:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez patrykol (Post 1262023)

hehe widziałem ten film już dawno... no i ten temat też... Może niza zacznie swoje filmy udostępniać... :d fajnie byloby ;>

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:22.