Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Gry - temat ogólny (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=218504)

Gagerr 26-12-2009 13:57

Mam pytanie- pograłem sobie trochę wczoraj w Dragon Age i utknąłem w walce z zombie. No za cholerę, nie mogę ich wybić. Znaczy no pierwszą falę ataku tych zombiaków udało mi się przetrwać, ale później nie mam już nic, czym mógłbym zregenerować manę i hp. Wie ktoś może, w jaki sposób to ogarnąć?

Rybzor 26-12-2009 14:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gagerr (Post 2710117)
Mam pytanie- pograłem sobie trochę wczoraj w Dragon Age i utknąłem w walce z zombie. No za cholerę, nie mogę ich wybić. Znaczy no pierwszą falę ataku tych zombiaków udało mi się przetrwać, ale później nie mam już nic, czym mógłbym zregenerować manę i hp. Wie ktoś może, w jaki sposób to ogarnąć?

Tam jest taki mont, że gada się z jakimś typem i potem na zombiakach używasz podpalenia i to trochę pomaga. Dobrze jest też pobłogosławić tych żołnierzy itp. Innymi słowy musisz dobrze przygotować walke w mieście. Pamiętam, że męczyłem się z tym dobrą godzinę, też miałem z tym problem : P

Lord Dreathan 26-12-2009 16:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gagerr (Post 2710117)

Ja tez mialem problem z ta fala, co jest kolo ratusza, wiec po prostu bralem kilka zombie na siebie i bieglem z nimi na gore, tam gdzie zolnierze stacjonowali ( wiem wiem oszukalem, ale zapomnialem sie zakupic w health i mana poty ;P)

Nari 26-12-2009 16:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Dreathan (Post 2710179)
Ja tez mialem problem z ta fala, co jest kolo ratusza, wiec po prostu bralem kilka zombie na siebie i bieglem z nimi na gore, tam gdzie zolnierze stacjonowali ( wiem wiem oszukalem, ale zapomnialem sie zakupic w health i mana poty ;P)

Zrobiłem dokładnie to samo ;-). Zwłaszcza, że pojechałem tam na początku gry i jeszcze nie byłem zbytnio obczajony.

Rybzor 26-12-2009 19:15

Kolejny dzień obniżek na steam, a tam...

Torchlight za 3.99 euro :>

Może sobie wezmę.

Czarnykal 27-12-2009 15:42

ma ktoś trainera na wiatr do dsj2 działającego pod xp?

Yoh Asakura 29-12-2009 13:36

Właśnie dotarł do mnie Dragon Age (przesyłka z gram.pl doszła o zadziwiająco wczesnej porze), właśnie instaluję. Dostałem zbroję Krwawego Smoka do ściągnięcia za darmo, zarówno do Dragon Age'a, jak i do Mass Effecta 2 :D

A ta instalacje ciągnie się dłużej niż ta z Jade Empire...

O, a na drugiej stronie jest jeszcze dodatkowy quest do ściągnięcia :D

Xendriel 29-12-2009 14:56

A ja z niecierpliwością czekam na Heavy Raina:)

BialyOleander 29-12-2009 15:36

o hohoho masz gust :)

Rybzor 29-12-2009 23:56

Hyhy, znalazłem fajną okazję: klucz na steam do Batman: AA za 18 zł. Kolejna gra do kolekcji :P

33 euro na steam w oryginale :P

sphinx123 30-12-2009 00:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2712527)
Hyhy, znalazłem fajną okazję: klucz na steam do Batman: AA za 18 zł. Kolejna gra do kolekcji :P

33 euro na steam w oryginale :P

Fajna kolekcja, szkoda że nawet na półce nie postawisz :(

@down

Więc należysz do tych, którzy lubią kupować nienamacalne dobra, też fajnie.

Rybzor 30-12-2009 00:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2712536)
Fajna kolekcja, szkoda że nawet na półce nie postawisz :(

Rotfl. Akurat nie należę do tych ludzi, którzy podniecają się oglądaniem pudełek po grach które wsadzasz raz w życiu do CD-ROMu, a potem stoją na półce.

ed; tak tak, nienamacalne dobra xD hahhah

Zokar 30-12-2009 13:33

Ha, jeszcze trochę i dostane Metal Gear Solid 2, już się nie mogę doczekać. Wiem Wiem, stara gra ale jedna z najlepszych Metal Gear Solidó'w (Chyba dobrze odmienione)

Coś z MW2,
Dzisiaj o mało nie rozwaliłem pada >< 24 zabicia i mnie jakiś kamper rozwalił ><
Albo irytujący "Infitinive Ammo Bug" chłopaki latali z granatnikami i tyle do pogrania...

Shanhaevel 30-12-2009 20:48

Bleh. Garry's Mod od dawna chodził mi po głowie, a teraz się dowiaduje, że L4D2 nie jest supportowane. Jeszcze.

Yoh Asakura 30-12-2009 21:08

Gram w Dragon Age na normalu i nie widzę w walkach nic trudnego. Gram elfem wojownikiem (dwie bronie) i koszę wszystkich. Ta misja z tymi falami nieumarłych wcale nie była taka trudna, nie sprawiła mi żadnych trudności. Nie wiem, co wy widzicie w tym trudnego.

Pacz_knight 30-12-2009 21:12

@up
Bo ty przecie pr0 jestes! o.O

@topic
Dawno nie gralem w dobra bijatyke... Poleca ktos godny tytol na x360 (taaak wiem, niewiele jest tych tytolow na ta platforme)?
Tylko blagam, bez Street Fighterow ;<

Zokar 30-12-2009 22:39

Teken 6, tylko to mi przychodzi do głowy ;S Chyba że zaliczasz Naruto TBB to też polecam.

Pacz_knight 31-12-2009 10:26

@up
Tekken? Nic nowego procz kilku postaci i odswiezonej grafiki nie doszlo. Juz dawno znudzila mi sie ta seria gier - jest po prostu za malo dynamiczna jak dla mnie. To samo tyczy sie Soul Calibura...
Naruto TBB przeszedlem cale i nie wydaje mi sie zeby byla to dobra bijatyka. Owszem, gra na poziomie fabularnym (story mode) jest po prostu gratka dla fana M&A, jak rowniez calej tej serii, ale niestety pojedynki w tej grze, to byla czysta kpina ze strony tworcow. ;/
Przyszedl mi wczoraj na mysl Dragon Ball Burst Limit... Niewiem, nie gralem w ta gre, sam nie przepadam za tym animcem, ale widzac gameplaye to gierka moze byc calkiem niezla.
Ktos gral, poleca? ;p

Dupca 31-12-2009 10:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacz_knight (Post 2713326)
@up
Tekken? Nic nowego procz kilku postaci i odswiezonej grafiki nie doszlo. Juz dawno znudzila mi sie ta seria gier - jest po prostu za malo dynamiczna jak dla mnie. To samo tyczy sie Soul Calibura...
Naruto TBB przeszedlem cale i nie wydaje mi sie zeby byla to dobra bijatyka. Owszem, gra na poziomie fabularnym (story mode) jest po prostu gratka dla fana M&A, jak rowniez calej tej serii, ale niestety pojedynki w tej grze, to byla czysta kpina ze strony tworcow. ;/
Przyszedl mi wczoraj na mysl Dragon Ball Burst Limit... Niewiem, nie gralem w ta gre, sam nie przepadam za tym animcem, ale widzac gameplaye to gierka moze byc calkiem niezla.
Ktos gral, poleca? ;p

Nowy tekken jest właśnie strasznie dynamiczny, co w ogóle nie pasuje do charakteru serii. W poprzednich odsłonach było dużo więcej taktyki. Teraz jest bound (w sumie nic nie daje) i rage a to już w ogóle jest porażka i najgłupszy pomysł jaki mógł przyjść do głowy ludziom z Namco. Do tego nowe postacie są też żałosne (android rzucający głową i grubas który jest strasznie szybki). Ogólnie nowy tekken jest dla mnie słabą grą ale niestety rynek wymusza takie zachowania aby gra była efektowna i przystępna. Po za tym pad do X-a jest beznadziejny jeśli chodzi o bijatyki i sama konsola nie ma ciekawych bijatyk (jeśli nie interesuje cię SF i SC), możesz spróbować pograć w DoA4, przyjemna gra. W DB nie grałem.

BialyOleander 31-12-2009 11:07

Virtua Fighter jest bardzo fajny ale nie wiem czy on w ogóle na iksa jest.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:05.