Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   League of Legends (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=226565)

Yoh Asakura 28-12-2010 22:03

To nie jest żadne sytuacyjne, zarówno Anivia jak i Akali to AP Carry, to ma taki sam sens jak robienie linii Ezreal - Ashe. Po prostu skrajny idiotyzm. Nie masz pojęcia o kompozycji linii. Ty nie masz na pałę stackować mega dmgu na linii. między postaciami na zachodzić synergia, taka jak między Janna - Ashe, Xin - Nidalee, Taric - Sion itp, itd, a Akali i Anivia na jednej linii to po prostu kretynizm, bo jedna się wyfarmi kosztem drugiej, albo obie będą niewyfarmione, jeśli obydwie dostaną na takiej linii np. Ryze - Taric, to są skazane na porażkę.

Luker's 29-12-2010 00:37

co do takiego połączenia widziałem kilka razy ale nie spisywało się... nie wiem może ułomni jacyś... Ja zostaje przy połączeniu lux-ryze 3lvl już potężne nuke idzie... co dopiero jak full combo oboje będziemy mieli...

Yoh Asakura 29-12-2010 00:58

Negatron Cloak + Xin i jesteście martwi.

Rybzor 29-12-2010 01:03

Haha, wbiłem sobie na normal game dofarmić IP do 3150, zagrałem Vladziem i w 25 min ich zniszczyłem praktycznie 1v5. 700 AP w 25 minucie ftw. Po serii rankedów te normale wydają się jak gra na custom z botami : d. Yi, anivie, casiopeje miałem na 2xQ.

http://img63.imageshack.us/img63/685...z036kopiah.jpg

Cytuj:

co do takiego połączenia widziałem kilka razy ale nie spisywało się... nie wiem może ułomni jacyś... Ja zostaje przy połączeniu lux-ryze 3lvl już potężne nuke idzie... co dopiero jak full combo oboje będziemy mieli...
Lux-ryze miecie. Uwielbiam grać z kumplem te kombo. Ewentualnie lux-lablanc. Pure dmg. Na 6 lvlu, jak lux kogoś złapie Q i obie postacie się wyniukują, to nie ma siły, żeby ktoś przeżył, nawet na full hp.

robek 29-12-2010 01:33

wyjatkowy nieogar team rybus, ale widzisz, joh ze swoim pro od urodzenia dawno sie takim czyms nie chwalil (wiem, zaraz bedzie ze nie gra normalow vladem bo jest na to za dobry)

Erverse 29-12-2010 02:06

O KURWA CO ZA IDIOCI :OOOOOOOO

pantheon z 13 lvlem skaczący na 4 osoby z 18 lvlem nazywa mnie feederem, AP yi z 2/15 nazywa mnie noobem. Co za ludzie, aż by się chciało takim pierdolnąć w ryj za to, że są tak głupi.

Edwardo 29-12-2010 02:28

Może przedstawilibyście swoje buildy z kartami i runami?:> Chętnie bym się posiłkował ;)

Rybzor 29-12-2010 02:40

Lol, napisz do jakiego champa chcesz bild. Przecież nikt nie będzie pisał 30 bildów żebyś sobie pooglądał :P

Edwardo 29-12-2010 02:45

Teraz mam Garena ;)

Yoh Asakura 29-12-2010 03:21

Dorans Shield -> Sunfire Cape -> Ghostblade -> Randuins -> Infinity Edge

Rybzor 29-12-2010 07:32

Przykład teamu, z którym masz zero szans na wygraną bez względu na to jak grasz. Ot tak, darmowy spadek na rankedzie:

http://img820.imageshack.us/img820/7...az036kopia.jpg

Każdego mogę wypunktować z osobna.

Vlad miał flash + teleport, no i zero runek. To mówi samo za siebie jaki to kretyn. Na midzie zfeedził 0/3, potem jakoś w teamfightach coś zabił, ale co z tego, skoro spieprzył grę na początku.
Rammus - omg nawet nie wiem co powiedzieć, junglować nie potrafił, gankować tym bardziej. Totalny n/c
Sin (czy jak on tam ma?) - poszedł na top solo i padł po 15 sekunda. Od razu wiedziałem, że kretyn to poszedłem na jego line. Po 2 min przeszedł do mojej, potem na drugą i tak w kółko latał po mapie. W międzyczasie feedował ofc.
No i największy pro teamu sivir. Na początku byłem z nim na line i od pierwszej sekundy jak zobaczyłem jak gra nie moglem uwierzyć, że ktoś może być tak głupi. Po prostu totalny retard, na 1 lvlu zdążył spalić całą manę, chwilę później padl, no i ogólnie jego rola w tym meczu to było respienie się i feedowanie.

Oto przykład wspaniałej mechaniki lola, gdzie wynk meczu ustalony jest już w lobby i masz dokładnie 0 wpływ na niego. A takie mieliśmy zajebiste picki. Wystarczyło mieć kawałek mózgu i win za darmo. Ale to była ta sytuacja, kiedy na 5 osób przypadał tylko 1.

Edit: druga gra podobnie. Nexus down w 21 min. Oto jak można sobie spaść z 1300 na 1200 całkowicie za darmo. LoL rox.

Erverse 29-12-2010 07:52

Ashe jest zajebista
http://img98.imageshack.us/img98/7978/ashe.jpg

Luker's 29-12-2010 11:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2794582)
Dorans Shield -> Sunfire Cape -> Ghostblade -> Randuins -> Infinity Edge

Tank Garen
Boots of Swiftness , Sunfire Cape , Randuin's Omen , Force of Nature (omen - nature który pierwszy zależny od rodzaju demage jakie będziesz obrywał najwięcej) , Hexdrinker albo Atma , Guardian Angel... ale szczeże to te dwa itemy jeszcze nigdy nie zdążyłem złożyć...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2794555)
Negatron Cloak + Xin i jesteście martwi.

Myślisz że to może powstrzymać nuke naszej dwójki? 100 MR eh... ja chyba zdejmuje 3/4 tego im więcej tym lepiej...
PS. Xina jak się zatrzyma to już dowodzenia
2PS. nie ma czegoś takiego jak nieśmiertelna linia jest tylko źle dobrani przeciwnicy... dobry moment i wyczekanie pozwoli nawet tą niezniszczalną 2 zniszczyć szybko... nie chodzi mi o to że to złe połączenie jest to bardzo dobre połączenie tylko to że nawet nieśmiertelne linie nie są pewne utrzymania... nie uwazram też że ryze lux to super linia ale nie raz gangi na naszą linie konczyły się nie taj jak miały być zaplanowane wcześniej...
Sam mówiłeś synergia... my posiadamy kontrole pola oraz ogromną siłę rażenia.... nie raz 100% pewni tankowie z dużym MR myśleli że przytankują a tu nagle wychodzi że o mało nie giną od pierwszego duble comba...

Edwardo 29-12-2010 13:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Luker's (Post 2794612)
Tank Garen
Boots of Swiftness , Sunfire Cape , Randuin's Omen , Force of Nature (omen - nature który pierwszy zależny od rodzaju demage jakie będziesz obrywał najwięcej) , Hexdrinker albo Atma , Guardian Angel... ale szczeże to te dwa itemy jeszcze nigdy nie zdążyłem złożyć...

Ja wczoraj zdążyłem złożyć:

Ninja Tabi, Sunfire Cape, Randuin's Omen, Force of Nature, Wormagor, Guardian Angel.

_WrD_ 29-12-2010 13:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2794513)
To nie jest żadne sytuacyjne, zarówno Anivia jak i Akali to AP Carry, to ma taki sam sens jak robienie linii Ezreal - Ashe. Po prostu skrajny idiotyzm. Nie masz pojęcia o kompozycji linii. Ty nie masz na pałę stackować mega dmgu na linii. między postaciami na zachodzić synergia, taka jak między Janna - Ashe, Xin - Nidalee, Taric - Sion itp, itd, a Akali i Anivia na jednej linii to po prostu kretynizm, bo jedna się wyfarmi kosztem drugiej, albo obie będą niewyfarmione, jeśli obydwie dostaną na takiej linii np. Ryze - Taric, to są skazane na porażkę.

Akali carry? Pierwsze słyszę. Akali to typowy glasscannon, który zabija i spier.dala w krzaki (albo pada, jeśli noob). Zresztą byłem jako Akali z Anivią na lane i szło nam zaskakująco dobrze. To zależy od przeciwników, omfg.

Progmaniak 29-12-2010 14:42

no, ale ten glasscanon musi miec jakis dmg chyba

Yoh Asakura 29-12-2010 15:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Luker's (Post 2794612)
Tank Garen

Wiesz, popatrz na ostatnie patch notesy i dojdź do wniosku, że pure tank Garen to debilny pomysł ze względu na to, że nie ma tankowych skilli typu AoE taunt Shena, powerball Rammusa itp, itd i ze względu na to, że po prostu tank Garen dostał nerfa, a boostowany jest Garen bardziej pod DPSa. Dlatego 50% survi 50% dmgu jest znacznie lepszym rozwiązaniem, bo i tak Garen jest mega wytrzymały, a dmg robi naprawdę spory z Ghostbladem i IE.

Cytuj:

Myślisz że to może powstrzymać nuke naszej dwójki? 100 MR eh... ja chyba zdejmuje 3/4 tego im więcej tym lepiej...
PS. Xina jak się zatrzyma to już dowodzenia
Mając odpowiednie duo na linii, oczywiście, że Xin wygra. Xin + Sion, Xin + Panth, kurde, nawet Xin + Soraka to zniszczy. Ze względu na jej pasyw i silence.
Cytuj:

2PS. nie ma czegoś takiego jak nieśmiertelna linia jest tylko źle dobrani przeciwnicy...
Nie. WCG. Taric + Sona.
Cytuj:

dobry moment i wyczekanie pozwoli nawet tą niezniszczalną 2 zniszczyć szybko...
Nie. Taric + Sona. Seale + Glyphy na mana regen. Heal co chwila. Nie zabijesz.
Cytuj:

nie chodzi mi o to że to złe połączenie jest to bardzo dobre połączenie tylko to że nawet nieśmiertelne linie nie są pewne utrzymania... nie uwazram też że ryze lux to super linia ale nie raz gangi na naszą linie konczyły się nie taj jak miały być zaplanowane wcześniej...
Sam mówiłeś synergia... my posiadamy kontrole pola oraz ogromną siłę rażenia.... nie raz 100% pewni tankowie z dużym MR myśleli że przytankują a tu nagle wychodzi że o mało nie giną od pierwszego duble comba...
Quicksilver sash niszczy to combo, jak w draft mode widzę Ryze i Lux w jednym teamie, to biorę Cleanse.
Cytuj:

Akali carry? Pierwsze słyszę. Akali to typowy glasscannon, który zabija i spier.dala w krzaki (albo pada, jeśli noob). Zresztą byłem jako Akali z Anivią na lane i szło nam zaskakująco dobrze. To zależy od przeciwników, omfg.
Akali z odpowiednim buildem ma kupę AP i praktycznie 3000 hp. To nie jest glasscanon. Glasscanon to Ryze stackujący na pałę Archangele i mający 1,8k hp.

_WrD_ 29-12-2010 16:33

Co z tego, że ma 3k hp, jak nie ma praktycznie żadnych resistów i armora (prócz mres z Lich Bane, jeśli ofc ma)? Nawet Alistara z 5k hp można łatwo ściągnąć, jeśli nie ma resistów.

@edit
Na Fejsbuku za darmo rozdawali kody o wartości 5 Euro do LoL. Próbowałem się dostać, jednak ciągle wyskakiwał błąd, że serwery niedostępne - za dużo ludzi naraz, zapchało się. Teraz pisze, że kody zostały już rozdane. Aww :/

Yoh Asakura 29-12-2010 17:12

No i to, że odpowiednio użyta Akali ze swoim kółkiem i spellvampem nie jest glasscanonem.

Edwardo 29-12-2010 18:10

Moja ostatnia gra.
http://img841.imageshack.us/img841/3532/lolrc.jpg

Mimo ze się starałem to w tyłek dostaliśmy :|

Nick: Nezogogi

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:30.