Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Xfazi 17-12-2005 12:13

czesc,gdzie mam expic ze skillami 41/36 na 19 lvlu(nie smiac sie ze skilli ;( eq:fire sword,noble armor,dark helmet,beholder shield,plate legs,scarf,leather boots. nie mam pacc

Klucha 18-12-2005 08:46

Mam pytanie :)
Gdzie moglbym poexpic ale zeby duzo zarobic :P bo mi kasa potrzebna i w sumie zeby dosc fajny exp byl :) mam FACC i kopalnie odpadaja zajete ciagle :( non-pvp eq Fire axe Plate Set Dragon shield Scarf skile 50/50 lvl 15
mlvl 3 :)
z gory thx za pomoc

Drakon Pierwszy 18-12-2005 08:51

NAJLEPIEJ TO PUJDZ SOBIE NA DARK KATEDRAL
exoi sie nienajgorzej a z bandituw i smugleruw nieźle kasa leci :]

Burakou 18-12-2005 08:56

@Klucha
Polecam Fibulę. Trzeba kupić klucz od żebraka za 800gp. Znajdziesz go na południu wyspy. Wystarczy powiedzieć do niego hi, help, yes, yes ileś tam razy aż da Ci klucz. Aby dostać sie do podziemii, musisz wejść do studni na rynku głównym, a potem iść jedyną ścieżką do drzwi. Kiedy zejdziesz na dół, masz bodajże 4 pary drzwi. Jeśli chcesz poexpić na rotkach to wejdź w drzwi po lewej, jeśli na orkach, to w drzwi na górze, jeśli na beholderach, drzwi na dole, a te pozostałe nie powinny Cię na razie interesować.

Drakon Pierwszy 18-12-2005 08:59

a co jest w pozostałych bo mnie interesuje :P

Czarny Alibaba 18-12-2005 09:06

A gdzie moge SKILLOWAC ze skilami 20/20 8 level noble armor, dwarven shild

kamil35s 18-12-2005 09:56

Knight lvl 20, serpent sword;P , steel helmet, knight armor, plate legs, dragon shield,i butki i scarf jeszcze skile 47/44 ;( ile jeszcze mam trenic zeby tak sobie spokojnie na solkdach pochodzic bo musze narazie tak pojedynczo i jakies 15 hp schodzi? Nom a moze jeszcze jakies inne miejsce fajne do expienia znacie? aha mam facc ale moooooooooooooże bede mial pacc ;P

chesek 18-12-2005 10:02

Z takimi skillami, to na trole. :P
Zrób skille 60/60 i idź na soldki.

malyjanek 18-12-2005 11:39

witam kompletnie nie wiem na co chodzic :(

mam pacca knight skille 75/74

stuff

-Warrior helmet
-Crown armor
-Medus shield/Skull staff
-Plate legs

Sir Marilion 18-12-2005 11:47

@ up: przede wszystkim to kup chociażby knight legi...
@ alibaba: trolle... prawdopodobnie pod MOTLS... aha - na tym lvlu chodzić z noble armem to trochę ryzykowne nie uważasz?

Burakou 18-12-2005 11:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez malyjanek
witam kompletnie nie wiem na co chodzic :(

mam pacca knight skille 75/74

stuff

-Warrior helmet
-Crown armor
-Medus shield/Skull staff
-Plate legs

Radziłbym tomby. Masz pacca i się jeszcze zastanawiasz?! Masz tyle możliwości!
@down
Dasz sobie radę. Jeśli chcesz w miarę bezpieczny resp to polecam Triangle Tower.

Quarvir 18-12-2005 12:42

Zabije Beholdera??
Mam skille 61/60 23lvl,EQ: W podpisie.
Mam IH makera a wiec Ihy mogę sobie załatwić. Chyba że potrzebne UH.
Aha, i podajcie dobre miejsce na taki wypad.

Cycu_89 18-12-2005 22:08

Powie mi ktos ile mi mniej wiecej zejdzie uhow na Dragona na 31lvl (knight) i niestety na nie za dobrych skillach tzn : sworda fighting 62, shielding 60
Eq : Crown arm , Giant Sword , knight legs , crown shield i crucader helmet.
Jak ktos juz moze solowal draga na takich skillach i mnie wiecej z takim eq to mam nadzieje ze mi powie ile mnie wiecej zejdzie mi uhow :)
Czekam na odpowiedz !!!!

Teravista 19-12-2005 08:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quarvir
Zabije Beholdera??
Mam skille 61/60 23lvl,EQ: W podpisie.
Mam IH makera a wiec Ihy mogę sobie załatwić. Chyba że potrzebne UH.
Aha, i podajcie dobre miejsce na taki wypad.

Spokojnie go zabijesz...ja solowalem go na skillach 52/50 tylko ze musisz uwazac zeby ci combo nie walnął z czarów bo bedzie źle :D ale napewno nie dedniesz chyba ze bedziesz masowo je zabijał :) pojedyńczo radze na poczatku....

@edit
mialem gorsze eq :D:D:D

tasamko 19-12-2005 13:04

Cytuj:

Powie mi ktos ile mi mniej wiecej zejdzie uhow na Dragona na 31lvl (knight) i niestety na nie za dobrych skillach tzn : sworda fighting 62, shielding 60
Eq : Crown arm , Giant Sword , knight legs , crown shield i crucader helmet.
Jak ktos juz moze solowal draga na takich skillach i mnie wiecej z takim eq to mam nadzieje ze mi powie ile mnie wiecej zejdzie mi uhow
Czekam na odpowiedz !!!!
oczywiscie Gs i jedziesz :) polecam dodatkowo sword ringa

co do uhow to powinno zejsc srednio kolo 6 jak na ten lvl i skille.Raz mozesz zuzyc 4 a innym razem moze Ci pojsc az 10.Wszystko zalezy od Draga jak bedzie walil z magi.

Maciejd15 19-12-2005 14:14

Gdzie moge expic ?

czesc nie wiem na co chodzic jestem 22 lvl knight skile 58/57:( X( W axe . Eg:Crusader Helmet , Crown Armor , F Axe lub Dragon Lance + 2/3 bp Axe Ring , Dragon shield , K Legs , Crocodile Boots , Scarf .Mam 4 mlvl. Narazie expilem na Soldkach , Cycach ,Na wiezy kolo AB , czasami zabilem 1 dwarfa guarda ale 1 lub uhy w plecy , Ghoustland tez . Pomozcie mi , Jestem na Calmerze swiat NON-PVP :) Mi chodzi nie tylko o spory exp ale i o spora kase :)

Cycu_89 19-12-2005 15:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maciejd15
czesc nie wiem na co chodzic jestem 22 lvl knight skile 58/57:( X( W axe . Eg:Crusader Helmet , Crown Armor , F Axe lub Dragon Lance + 2/3 bp Axe Ring , Dragon shield , K Legs , Crocodile Boots , Scarf .Mam 4 mlvl. Narazie expilem na Soldkach , Cycach ,Na wiezy kolo AB , czasami zabilem 1 dwarfa guarda ale 1 lub uhy w plecy , Ghoustland tez . Pomozcie mi , Jestem na Calmerze swiat NON-PVP :) Mi chodzi nie tylko o spory exp ale i o spora kase :)

Z takimi skillami i z takim eq spokojnie dasz juz sobie rade w Dark Catedra a znajduje sie ona na poludniu od pustyni :D Zbyt trudnych potworkow jak na twoje skille tam az tak w pierwszej czesci nie ma ale kasa i exp(jak nie ma za duzo ludzi) leca bardzo szybko. Potworki jakie tam sa to miedzy innymi : Bandity, wild warriory, smugglery, i trzoszke dalej gdzei trzeba juz wejsc do dziury sa ghoule, slimy, tarantule itd :)

P.S Dzieki za podpowiedz tasamko :) ;)

Maciejd15 19-12-2005 15:51

Dzieki Cycu zobacze moze sie przejde zalezy czy bede mial czas :)

Mithgar 19-12-2005 20:37

Mini poradnik( oparty na własnym knighcie)

Skile robimu minimum 60/60 wtedy bierzemy jednoręczną broń np. k-axe lub f-sworda i idziemy najlepiej na katedre. Tam bijemy bandytow, ww, smuglerów i inne paskudztwa. Można bić też tarantule, lae to z ryzykiem straty uh(szczególnie na wejściu jest ciężko przy pełnym respie). Tam możemy bić nawet do 40lv, co wg mnie jest calkiem dobrym pomysłem ze względu na szybki exp i względnie malą ilość ludzi w ty miejscu. Osobiście nie polecam soldków i dwarfów w kazo( na pandorii strasznie duzo tam ludzi).
Następnie czeka nas skilowanie conajmniej 70/70 choć radziłbym do 75/75 conajmniej. Wtedy z dwuręczna bronią(gs, d lance) możemy iść na guardy- bierzemy też troche uh i gfb. Najlepiej jednak na guardy huntować od 80/80, gdyż wtedy bijemy je naprawde szybko i opłacalnie:).
Alternatywą dla guardów może byc mintwallin, jednak ja tam nie expilem jeszcze, węc się nie wypowiadam.
Te miejsca są najlepsze dla FACC wg mnie

Vil 19-12-2005 22:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mithgar
Alternatywą dla guardów może byc mintwallin, jednak ja tam nie expilem jeszcze, węc się nie wypowiadam.

Wpadnij tam sam, warto.

Warto rowniez dorzucic do tego Elf City - na niskich skillach expie tam znacznie szybciej niz kiedykolwiek expilem na guardach.

demonizator 19-12-2005 23:18

skill

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Klucha
Mam pytanie :)
Gdzie moglbym poexpic ale zeby duzo zarobic :P bo mi kasa potrzebna i w sumie zeby dosc fajny exp byl :) mam FACC i kopalnie odpadaja zajete ciagle :( non-pvp eq Fire axe Plate Set Dragon shield Scarf skile 50/50 lvl 15
mlvl 3 :)
z gory thx za pomoc

zroby 4 mlvl i lepsze skill ja na 35 lvl 65 skill blokowalem gs

Klucha 20-12-2005 09:17

A poradze sobie na dark catedra ze skilami 50/50 EQ: F axe Dragon shield
P set szalik :P i buty. LvL 15 magic 3. Wezme ze sobą kumpla sorka 19 lvl z runkami :)
Co myślicie?

Czarny Alibaba 20-12-2005 09:21

Od jakiego levelu i skilli polecacie elf fortress dla knighta?

Lowca lasu 20-12-2005 12:29

Na elfy.... niewiem

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Czarny Alibaba
Od jakiego levelu i skilli polecacie elf fortress dla knighta?

elf fortress wg mnie tam sie zbytnio nie oplaca chodzic wogole.
A jak juz chcesz to okolo 25lvl na pewno 4mlvl+ i skille okolo 65/65 :)
POwinienes wytrzymac hehe

poreda 20-12-2005 15:17

A gdzie expic palkiem z 70 dista, bohami i 33 levelem... ??

Cycu_89 20-12-2005 16:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Klucha
A poradze sobie na dark catedra ze skilami 50/50 EQ: F axe Dragon shield
P set szalik :P i buty. LvL 15 magic 3. Wezme ze sobą kumpla sorka 19 lvl z runkami :)
Co myślicie?

Powinienes sobie poradzic ale na wszelki wypadek wez kilka ihow ja tam tak wlasnie chodzilem z troszke gorszymi skillami jak twoje dasz sobie rade !! :)

Vil 20-12-2005 16:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lowca lasu
elf fortress wg mnie tam sie zbytnio nie oplaca chodzic wogole.
A jak juz chcesz to okolo 25lvl na pewno 4mlvl+ i skille okolo 65/65 :)
POwinienes wytrzymac hehe

Na 25 lev moze sobie pobic elfy zwykle i czasem wpasc na scouta.

Powyzej 30 levelu wychodzi sie tam lepiej niz na guardach.

Gallar 20-12-2005 16:20

Klucha: Tak.. poradzisz sobie.. z skele, centipide i rotami. Oh, przepraszam - jeszcze wild warriory i smugglery, bo bandity w większej grupie zrobią Ci krzywde.
Przykro mi to powiedzieć ale raczej tam sobie porządnie nie poexpisz...

Cycu_89: Mhm. Doradziłeś userowi Klucha ze 'da sobie rade na dark cathedral' - porąbało ? Assasiny, dark monki, witche... wymieniać dalej ? Jak już coś komuś doradzasz to dokładniej prosimy...

Tomcio Piorun 21-12-2005 10:38

jak knight to nabijasz skille minimum 55/55, kupujesz p-seta, dobra broń(f-sword,k-axe,d-hammer) i tarczę (guardian, dragon) i lecisz na soldaty w kaz - super loot i male ryzyko zaliczenia deda.

dla palla to trenujesz do 60 dystnsu i bijesz beholderki,cyce, mino guardy i dwarf guardy( z tymi ostatnimi trzeba uwazac).

Gryfin 21-12-2005 12:35

A jak dobrze cwiczyc druidem z 12 lv i snakebirde rod na kim? Wiem tylko to rze jak sie nawala z roda to najlepiej miec pozycje obrony

domin3x 21-12-2005 13:11

gdzie chodzic skillic? knight 8lv, 28/23, PACC. Gdzie mam skillic i jak jakie skille zdobede to na jakie potwory chodzic? eq: noble armor, plate legs, crown helmet, serpent sword (kupuje fire), dragon shield i sandaly

Klucha 21-12-2005 13:20

Thx wszytkim za dobra rade ale narazie zarabiam na rotach w veno szybko kasa leci i exp :)

Siwy Ziom of Secura 21-12-2005 23:28

z jakimi skillami na beholdera??

mam pewien problem.
mam 18lvl i 50/50 skille, dwarfen shielda, fire sworda, plate legs i armor i dark helmet. chcialem isc na beholdera (kumpel powiedzial ze pokonam go na 100%). no i poszedlem... i cudem uszedlem z zyciem ;( . zostalo mi 23hp a jakbym nie uzyl exury to bym w ogule dednol. ja chcialbym po prostu dednonc tego beholdera.
z niego wypada beholder shield i na niej mi zalezy (bo jest silniejsza od mojej i mozna sprzedac jom za 2-3k :D). kumpel powiedzial ze ja po prostu nie umiem grac ale ja nie wiem co o tym sądzic.
PS. czy te skille na 18lvl som dobre??
(prosilbym nie zwracac uwagi na ortografie bo mam jom w czterech literach).

Dj Nekro 22-12-2005 08:19

Knight
72/72 (Axe)
Lvl 25
EQ: P-Set, Crown Helmet, Knight Axe, Dragon Shield, Scarf.

Na czym expic zeby byl w miare dobry loot, i zebym niemial problemow z zabiciem potwora?? Narazie jestem na Cyclopach, exp dobry ale loot bardzo slaby. Pomozcie, czekam niecierpliwie na odpowiedź bo chce już grać :D

Burakou 22-12-2005 08:25

@up
Katedra?
@down
Pewnie expi na najniższym piętrze, gdzie jest "mały hardkor".

Dj Nekro 22-12-2005 08:34

Yyyy, chyba odpada bo moj kumpel ktory ma 50 lvl skile 80/?? mowi ze na 30 minut schodzi tam bp uhow... cos innego ?

Dj Nekro 22-12-2005 08:40

No niewiem :) ale po drodze moge spotkac GSa to dopiero bede mial "hardkor". A moze jakis fajny qeust bym zrobil?? Jest taki quest z ghoulami co jest z niego crown helmet i noble arm... Kurcze no niewiem co robic :(

EDIT: Sorka za drugi post :/

Paul Lionstar 22-12-2005 11:25

Duid

Ja prawie wcale nie skiluje :p
Mam 11 lvl jestesm druidem :] ze świata SECURA i mój eq to:
-Soldier Helmet :p
-Scale Armor (zabili mnie no i nie mam plate)
-Plate Legs
-Leather Boots
-Dragon Hammer
-Dwarven Shield
A Jak już skiluje to wale z Bone Cluba na rotach. :]

Klucha 22-12-2005 17:16

Ludzie to znowu ja :) Okazuje sie, że roty zajęte caly czas ostanio więc gdzie expic? Lvl 16 Skills: 50/50 EQ: Fire Axe Plate Set Crown Shield Steel Helmet Scarf i buciki :) 3 mlvl :) Secura non-pvp :) czekam na propozycje z góry thx :)

kimil31 22-12-2005 22:14

Co robić Knghtem

Jestem Knightem 22lv żyjącym w CARLIn tylko to miasto żadne inne ale expic mozna chodzic dalej.

Skille:
sword-58 idzie w gure :confused:
shielding-58 tez idze w gure :confused:

eq-Crown armor, k-legs, warior helmet, tower shield, bright sword, platinum amulet :cup: B) :] z czego jestem dumny :)

teraz nie będ.e robil lv tylko skiluje caly czas do 60\60 albo i nawet 65\65 i mam pytanko gdzie mugl bym expix zeby loot by dobry i exp tez

powiedzcie mi prosze

o i jeszcze jedno jaką solówke moge zjechac najlepszom proze pare potworkuw wymienic i gdzie one som pojedyńczo

za wszytko dzieki ;) poozdro dla valroi i najlepszego miasta pod słońcem carlin ;) :p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:41.