Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Jaki najcenniejszy przedmiot leżący na ziemi znaleźliście? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=658)

X-Zero 10-02-2007 17:12

Ja wychodzę na mainland i już na dobry początek koleś rzucał noble armorem, a ja podszedłem i wziąłem ;)

Trochę się wkurzył xD

michal2135 10-02-2007 18:30

w podziemiach carlin w bagu był crown shield:D:D

BaxCrow 10-02-2007 19:53

:)

Ja tego trochę miałem xD

Danubia - Crown Helmet, Naginata, Dragon Shield, Wand of Plague
Calmera - 5 bp uh, Giant Sword 8o
Jamera - Dragon Shield
Furora - Vampire Shiedl 8o

zipper 12-02-2007 01:18

Fuks

A mój kumpel znalazł demon helmet i 2x vampire shield

Lezało na legalu w boxie na samej góże dp w ab.Od tej pory sprawdzam wszystko co leży w dp.Do tej pory znalazl jeszcze crus helm , blue robe, fire sword ,bright sword i cosik tam jeszcze(fuksiarzm 8o :o )Teraz gdzy za każdym razem dzwonie najpierw mówie : "I co znalazłęś jakieś MPA ? "

PS : Kupił sobie za to Pacca...

Elwag 13-02-2007 12:26

Ja znalazłem:
Askara:1 BP SD i 1 BP UH leżały w jaskini jak tylko wziąłem typ się jakiś zalogował chyba chciał przełożyć na 2 postać...coś fikał i musiałem go zabić
Refugia-Crown Set tak samo człen przekładał do 2 postaci xD

Chuligan Motoru 13-02-2007 12:36

70 zl
12345

kamikadze2000 13-02-2007 15:28

a ja mialem kiedys okazje grac brata harem ktory sam zarabia i ma pacca i poszlem kiedys na hero i trzaskam trzaskam i wylotowalem crown arm wracam uhahany do depo bo brat chcial pograc i po drodze schowalem pod drzewo w bagu troszke smieci bo chcialem miec cap ja wyciagam bag nie z pod tego drzewa a tam bag w nim 7 bp a w nich 12 crown helmetow 7 crown legsow 21 crown shieldow 18 crown armorow i 31k:D do tego jeszcze caly bp piggy bank z czego kolejne 27k (otwarlem na miejscu bo capa malo) i 7 fire swordow i 12 might ringow to bylo szczescie mojego życia ale polowe kasy musialem dac bratu gdyz byl po haku i to byl jego har i on mi pomagal to nosic wszystko i jego 2 kumpli jeszcze z gildi ale na mniejszym lvl to jak by co ukradli to by wpiernicz dostali gdyz on jest katem a oni tylko druty:D ale jeszcze tyle kasy za jeden wypad nie mialem potem jeszcze brat (jak nigdy) dawal mi hara zebym na hero chodzil ale juz nic nie znalazlem:D

Viero 13-02-2007 16:04

@UP
bardzo ładna opowieść, teraz przetłumacz ją na nasz język(Polski)

@topic
ja znalazłem meduse shield w bagu pod drzewkiem i sprzedałem ją za 12k:]

kamikadze2000 13-02-2007 16:06

jak jestes takA tepA to nie rozumiesz naszego jezyka bo wszsyscy wiedza co tam isze tylko nie ty IDZ HET

Viero 13-02-2007 17:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kamikadze2000 (Post 1265243)
jak jestes takA tepA to nie rozumiesz naszego jezyka bo wszsyscy wiedza co tam isze tylko nie ty IDZ HET

1)Kup sobie słownik.
a oto twoje błędy
napisałeś "jestes" a pisze się "jesteś"
napisałeś "jezyka" a pisze się "języka"
napisałeś "wszsyscy" a pisze się "wszyscy"
napisałeś "isze" a pisze się "pisze"

2)Nie możesz mówić wszyscy bo pewnie tylko ja to przeczytałem,a nawet jeśli ktoś jeszcze go przeczytał to na pewno nie wszyscy...

3)Nie jestem jakiś super hiper mega ortograf ale jak znajdę jakiś błąd to go naprawiam -.-

Embross 13-02-2007 19:18

Ja znalazłem c seta w dedzie hero które sam zabiłem !!:cup:

Avarich 13-02-2007 20:42

Licząc to co znalazłem w dedach ludzi: boh, crown armor, 2 bp uh, 3 bp manasów.

A jako tako na ziemi to nic specjalnego jedynie chyba z 5 loot bagów pod drzewkami ;)

Vatone 15-02-2007 12:05

lololololol

LOL zalogowalem sie na sie na swiat na ktorym juz nie gram ide do depo patrze jakies papierki leza na ziemi... zaczynam lookac. nagle...
12:31 You see a lottery ticket. It weighs 1.20 oz.
You were lucky! Go claim your prize at the potion store of Edron.

a ze wtedy nei mialem pacca to zamienilem sie z jakims 50~ms za BS`a.
a on powiedzial ze najlepsze co znalazl na ziemi w depo to byly p legi xDDDDD
Enjoy
Vat~

Kalafiorek 16-02-2007 00:11

Ja w dea mino znalazłem fishing roda i robale, pare skale armorów i jeszcze jakieś dupsy.....

Pancho_1991 16-02-2007 00:18

ja znalazlem w dedzie (dwarven shield..royal helmet..) a na ziemi wand of plague ...B)

cya.......B)

Arnoldzik 16-02-2007 17:42

[quote=Yogi;6369]na rooku znalazlem ze 3 studded armory, scimitar i 300gp

fajnie ze na rooku scimitar :p

a wogóle wydaje mi sie ze pisanie wooden shield studded armor jest bez sensu.

no to ja przedstawiam:

rook-wolf paw , honeycombs (w ciałach[to nie znaczy że szperam:p ]no i jakas tam mace itp.

main: IRON ORE w ciele dead dwarfa (ZWYKLEGO)dragon shield i knight armor

:D :D :D :D

JAK SIE NIE MA CO SIE LUBI TO SIE LUBI CO SIE MA

Sni'Pero 16-02-2007 18:25

My Comment

Mi się udało

Na Rookgardzie: Studded Legs,Copper Shield :D Za drzewkiem
Na Mainlandzie: Crown Shield,Loot ponad 50K Capa :> też za drzewkiem i wogle dużo śmieci

xboy_31 16-02-2007 18:46

k***a wiekszosc z was wczytuje se takie bajki ze znalazlo demon helmty , royal helmety itp a prawda jest taka ze 99% tych opowiesci jest nie prawdziwe

Lord Piotr 16-02-2007 19:16

@xboy_31
Masz rację.

@Topic
Ja podczas free items złapałem spike sworda :p
Oprócz tego to podczas ferii, na "huncie" na dragach (pojedynczy resp koło Kazordoon) padł 30 knight i GSik, pół bp uhów, pół bp lmmów, plate legsy, crystal ring i trochę kasy (następnego dnia dragon shield z draga :D).
Tego samego dnia, co znalazłem GSa, był najazd primitivów na Thais. Przewalając dedy przed depo znalazłem noble arma (skąd on się tam wziął?). Niestety zabrakło mi 7 capa i po chwili ktoś zabrał. ;(
Mam screeny z dragon shieldem i lootem z tego knighta, ale photobucket strasznie wolno chodzi i nie mogę dać uploada.

tesciu.dragu 16-02-2007 19:32

Wczoraj, w wiezy amazonek w bagu znalazlem 3 p-armory.. ktoś zostawił ? .. B)
o ile się nie myle.. to najcenniejsze rzeczy jakie znalazłem :)

Shakur 16-02-2007 20:31

Ja tam kiedyś jak sobie stałem w depo w Thais nagle ktoś wyrzucił 99 platynek.8o 8o I ja bylem pierwszy, który je zakosił :D :D . Koleś do mnie "Napisze do GMa" ale co się będę bał:cup: :cup:

Kamrelo 16-02-2007 21:39

Nie wiem czy to też się liczy, ale w depo któś kiedyś wyrzucał różne itemki, a ja złapałem plate legi:p

Qbek363 18-02-2007 20:27

a ja w death humanie znalazlem fire axa crown armor i legs line 3 bp uh steel boots i 2 dragon hammery demon shield :D :D Naprawde gosciu mial 40 lvl i padl na smoku xD

Maciora 18-02-2007 20:37

Babka raz wysylala parcel i musiala zle wpisac name kolesia zawinalem aprcel i mialem 800gp + pirackie spodnie :D a na roku kilka mac w bagu znalazlem

Matis90 22-02-2007 01:09

Ja znalazlem w depo demonke w bagu pod h-lvl.. otwieram przypadkowo baga i patrze demonka.. wymienilem za moja dwarvenke szybko i log out... koles mnei szukal ale na marne... hehe i tak zarobilem troche kasy na furorze moim 1 harem.. teraz troche tam tego mam i w depo ok 90k+ jakies crown army, bs i takie tam:D

cinas1990 22-02-2007 18:03

Najcenniejsza rzeczą jaką znalazłem na Fibuli obok npc kupującego łuki i kusze jest plecak, a w nim 8 innych plecaków wypchanych po brzegi kuszami i lukami. :D Ktoś chyba zapomniał:p Po sprzedaniu wszystkiego wzbogaciłem się o jakieś 20k :dance:

Zuru_Destroyer 22-02-2007 18:33

Ja Na Rooku znalazłem 700 gp dednał przedemną rookstayer na spearmanie nie było wtedy jeszcze banku wiec mial wszytko przy sobie.
A na Mainie.... Knight Legsy i Golden Armor lezaly na ziemi na polwyspie orków :D

Smilemanek 22-02-2007 19:00

Heh

No wiec moze nie znalazlem na ziemi ale jak szedlem zeby kupic cos od gostka ujrzalem free items ide ... koniec pytam kumpla od ktorego mialem to kupic co dawal mowi a taki tam shit plate legi takie tam mowie nu jak plate legi to shit to daj. A on idziemy cho stoimy przy depo a on mi rzuca chyba z 5 par plate legowB)

Rubeus_Venon 22-02-2007 20:06

Moja najcenniejsza rzecz.

Jeden dzień miałem taki, że był obfity w znaleziska. Rano chcąc pomóc jednemu noobkowi pokazywałem mu Troll Mountain. Patrze a tu w miejscu gdzie jest qest na manaska leży kolo dednięty, który kiedyś mi wybijał resp. Otwieram a tam Bright Sword i 350gp. Potem taki kolo chciał mnie oszukać i kazał połozyć armor na ziemi (żal:D ), lecz najpierw położył swojego crown helma i ja puściłem FF i se wziąłem. Nawet mnie nie prosił żebym mu oddał, to nie oddawałem :D i jeszcze puźniej taki gość wywalił 2 battle axy w depo.

Rubeus_Venon 22-02-2007 20:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Smilemanek (Post 1282759)
No wiec moze nie znalazlem na ziemi ale jak szedlem zeby kupic cos od gostka ujrzalem free items ide ... koniec pytam kumpla od ktorego mialem to kupic co dawal mowi a taki tam shit plate legi takie tam mowie nu jak plate legi to shit to daj. A on idziemy cho stoimy przy depo a on mi rzuca chyba z 5 par plate legowB)

Ciężko to zrozumieć co nie?

Osks 22-02-2007 20:11

Chyba tydzien temu na Ocerze ktos w depo wyrzucal itemki. Podnioslem demonke, Leopard Armor, Plate Legi i 2 energy ringi :P. Kiedys jeszcze w padnietym kolesiu znalazlem bp uhow i bp manaskow :).

Niedozwolony 22-02-2007 21:51

Ja ide se moim palkiem na cycki a kolo wywalił bp (w nim 500 boltow)ja niemiałem capa i ciągne 300 bolt(200 w swoim juz mam)do dp thais i na mostku wpadło mi do wody:((wpurzyłem się:pp

LookamZzaRogu 23-02-2007 15:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Demon93 (Post 1284045)
bez obrazy ale wy jestescie tak jakby troche noobki...;) bo ja na zamku przy ab znalazlem plate legi...B)

Kto tu jest noobem :P ? Obczaj to:
Server: Guardia (no-pvp)
Postać: 11 Druid
Miejsce: Kazordoon (depozyt)
Akcja: 48 Paladin zanim wszedł do "wnęki" w depo, aby schować item wyłożył na skrzynkę Golden Legsy! Ja wszedłem w tę wnękę przed nim i takim sposobem zdobyłem te wspaniałe spodnie :D I tak po 30min mu je zwróciłem(cały czas mnie błagał xD), a on za to poratował mnie runkami i różdżką (dał mi 2bp UH, 1bp HMM i Volcanic Rod:] ) Potem wszyscy w Kazoo (dużo osób przy tym było) takie texty to mnie: GRATZ UCZCIWOŚCI !! itp :p
PS: Jak nie wierzysz to nie, twoja sprawa.
PS2: Tak się zdobywa wysokolevelowych kumpli xD:p

General_Caster 23-02-2007 16:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fenzopi92 (Post 1204755)
Ja kiedys stałem se w depo i kolo wysyłał parcel musial zle wpisac nick lub miasto , i jak przeciągną parcel na skrzynke pocztową to on na niej lerzal odrazu podbieglem przesunelem parcel otworzylem a w srodku vamp shield:cup: :cup: :cup:

nom to gratuluje noobie.Takich ludzi powinno sie tepic zlodzieju.

Arminuss 24-02-2007 14:30

Ja mam niewielki staż w Tibii ale kiedyś znalazłem bag'a a w nim 18 dragon hamów nie byłem w stanie unieść więc napisałem do kumpla i razem przenieśliśmy...:baby:

Kropaknight 24-02-2007 14:40

Ja na rooku najlepsze to carlin sword a na mainie steel helmet i dragon hammer
B)

Riptiman 24-02-2007 22:11

;p

z takich free items w depo zgarnalem k legi, p amulet, medusa, crus, bohy naraz (kolesia loglo jak mial na depo, a potem powiedzial zebym sobie wzial) a z takich przypadkowych to wand of inferno, za moim domkiem lezal :P

Inz 25-02-2007 15:42

Ja znalazłem 5cc na Darashi koło banku...Potem jakiś 53ed mnie się czepiał że to jego <niby skąd mam wiedzieć? lól>

Wodbyt 26-02-2007 14:42

Ja Vampirke zlootowałem po tygodniu expienia ED na Tar Tombie -3 =p:baby:

[CHAR]Hare Raspberry[/CHAR]

Lukas Hiper 26-02-2007 15:23

Ja raz na dp znalazłem plate legi ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:33.