Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Wydarzenia ze światów (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=117)
-   -   Wojna i wydarzenia z serwera (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=71199)

DetiVo 06-07-2006 23:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Najwyzsza prawda
Jednak ten post bedzie ostatni, Raul urzekla mnie twoja historia wiec napisze ten post naprawde chlopie wzruszyles mnie.
Chlopaki czy to nie dziwne ze na FORUM ODPOWIADACIE gora 15 minut po poscie ktory stawia was w niekorzystnej sytuacji.
Wniosek siedzicie na stronce non stop i na tibii pewnie na noobach "planujecie te wasze wielkie akcje".Wiec skonczcie pitolic tutaj kto moze sie odzywac a kto nie co ja wiem a czego nie a smieciarz to se glabie do taty mow jak ci pozwala, Raul a co do ciebie to wiem co nieco bo na kazdej bitqwie prawie jestem w przeciwienstwie do ciebie i Nossa wiec nie mow mi co ja wiem a czego nie bo mam wieksze pojecie niz ty co sie dzieje na azurze.Btw. po co mialbym sie podlizywac Wanted skoro i tak nikt nie zna mojego nicku-daremne stwierdzenie.
Wiec rada dziewczyny skonczcie czytac forum i pisac tu posty zrobcie jakas akcje i niech was forumowicze zobacza ze nie jestescie tylko mocni na forum. Teraz jak napiszecie znowu ze gowno wiem ze jestem debil smieciarz i wogole lize dupe to jestescie pustaki kompletne bo ja w przeciwienstwie do was pisze rzeczowo i na temat.
Umowmy sie jak w przeciagu 3 dni nie wyjdziecie na bitwe o normalnej porze a nie o 3 rano albo przed savem to jestescie bandom szczurow i frajerow krzyczacych tylko na forum.

Skoro sobie życzysz od dziś będe do Twojego taty mówił śmieciarzu.
A na akcjach nie wiem czy jesteś, bo mnie ominely może góra 3/4 akcje.
Ale wiemy że ty wiesz wszystko najwyższy śmieciarzu o.O

Btw, czy to nielegalne ze ktos odpowiada tutaj na posty innych uzytkowników? Po to chyba jest forum. A jak np. Ja sciagam pliki caly dzien, i czasem wpadne i nie mam co robic to moge sobie zagladnac na forum.
I tak naprawde to juz nie odpowiadaj na posty, bo szkoda mi ciebie...

PiXik 06-07-2006 23:16

nie ma graczy neutralnych(chyba że nupki;P)bo potem tak czy sie będziesz ofiarą pa.no chyba że scierpisz ataki będziesz im płacił ale co to za gra?

Najwyzsza prawda 06-07-2006 23:33

Gimlii mysle ze czas zbanowac tego gowniarza bo obrazanie rodzicow to juz jest przegiecie.Skoro nie potrafisz Nosso polemizowac jak osoba cywilizowana nie widze sensu dalej dyskutowac z toba.
Wyzwalem cie do bitwy ale widze ignorujesz to i dalej wyzywasz tylko na forum wiec skoncz nazywac ludzi z wanted forumowymi fighterami i psami etc..bo wystawiasz sam sobie swiadectwo jestes zwyklym tchorzliwym polglowkiem ktory wykrzykuje tu glupoty bo nic innego mu juz nie zostalo.
P.S. Mam fajna zabawe jak po kazdym moim poscie Nosso sie pieni i wypisuje te swoje wypociny jaki to ze mnie smieciarz i debil itd.. ale kazdy potrafi rozmawiac tak na ile mu jego iloraz inteligencji pozwala.

Raul de Azura 06-07-2006 23:52

Cytuj:

Jednak ten post bedzie ostatni, Raul urzekla mnie twoja historia wiec napisze ten post naprawde chlopie wzruszyles mnie.
Chlopaki czy to nie dziwne ze na FORUM ODPOWIADACIE gora 15 minut po poscie ktory stawia was w niekorzystnej sytuacji.
Wniosek siedzicie na stronce non stop i na tibii pewnie na noobach "planujecie te wasze wielkie akcje".Wiec skonczcie pitolic tutaj kto moze sie odzywac a kto nie co ja wiem a czego nie a smieciarz to se glabie do taty mow jak ci pozwala, Raul a co do ciebie to wiem co nieco bo na kazdej bitqwie prawie jestem w przeciwienstwie do ciebie i Nossa wiec nie mow mi co ja wiem a czego nie bo mam wieksze pojecie niz ty co sie dzieje na azurze.Btw. po co mialbym sie podlizywac Wanted skoro i tak nikt nie zna mojego nicku-daremne stwierdzenie.
Wiec rada dziewczyny skonczcie czytac forum i pisac tu posty zrobcie jakas akcje i niech was forumowicze zobacza ze nie jestescie tylko mocni na forum. Teraz jak napiszecie znowu ze gowno wiem ze jestem debil smieciarz i wogole lize dupe to jestescie pustaki kompletne bo ja w przeciwienstwie do was pisze rzeczowo i na temat.
Umowmy sie jak w przeciagu 3 dni nie wyjdziecie na bitwe o normalnej porze a nie o 3 rano albo przed savem to jestescie bandom szczurow i frajerow krzyczacych tylko na forum.

wiedzialem, ze tapiszesz, ze wzuszyla mnie ble ble ble, ale chcialem to napisac... od jutra rana przez okolo miesiac bede w miedzyzdrojach wiec nie logne sie na pewno a moj brat tez nie moze bo jedzie do 1 ownera bekasa.
wakacje sa po to, by sie bawic, nie grac w tibie

Fredi 07-07-2006 00:34

@Raul

Respect za poprzedni post ; ). Napisalbym tu cos o honorze, ale niewielu graczy z Azury zna takie slowko wiec nvm...

btw. miedzyzdroje powiadasz? ; ] tez sie wybieram za jakis tydzien ; p

DetiVo 07-07-2006 01:35

Cytuj:

Gimlii mysle ze czas zbanowac tego gowniarza bo obrazanie rodzicow to juz jest przegiecie.Skoro nie potrafisz Nosso polemizowac jak osoba cywilizowana nie widze sensu dalej dyskutowac z toba.
Wyzwalem cie do bitwy ale widze ignorujesz to i dalej wyzywasz tylko na forum wiec skoncz nazywac ludzi z wanted forumowymi fighterami i psami etc..bo wystawiasz sam sobie swiadectwo jestes zwyklym tchorzliwym polglowkiem ktory wykrzykuje tu glupoty bo nic innego mu juz nie zostalo.
P.S. Mam fajna zabawe jak po kazdym moim poscie Nosso sie pieni i wypisuje te swoje wypociny jaki to ze mnie smieciarz i debil itd.. ale kazdy potrafi rozmawiac tak na ile mu jego iloraz inteligencji pozwala.

Ty pierwszy zacząłeś używac słowa "tata", może czas nauczyć się czytać?

I bardzo dobrze, nie dyskutuj, nikt cię nie prosi... Już miało cie na tym forum nie byc a jednak jeszcze musisz je zasmiecac.

Wyzwales mnie do bitwy? JAKO KTO?Nie znam na azurze postaci nickiem "Najwyzsza Prawda"

A reszta mnie nie obchodzi bo twoje posty ignoruje ;). Mysle ze temat do zamkniecia bo nie ma sensu go dalej przedluzac. Ze wzgledu na mozgi jakie tu siedza (patrz najwyzszy Kretynek). Przeciez nie mozemy zadawac sie z tak inteligentnymi osobistosciami jak wyzej wymieniony.
ja tez zamierzam olac to forum, tez z powodow takich jak ty. bo po tym co tu czytam boje sie ze znize sie do poziomu inteligencji -80 jak ten najwyzsza prawda, ktory wyzywa mnie do bitwy nie podajac nicka. i kto tu jest idiota? xD jestes zajebiscie zabawny tyle ci powiem.
A i co do gówniarza to na 100% jestem starszy od ciebie ;]. gdybys podal nick z azury wiedzielibysmy kto jest taki zajebisty, a tak... niestety :(

Ale coz, w tej wojnie napewno padniesz albo juz padles. I zycze ci zeby cie hakneli :** cyas all

kaczor116 07-07-2006 02:00

nosso poprostu jestes jakims osrancem ktory nie moze zniesc porazki (w tym wypadku slownej) co kazdy twoj post lacham sie lapie za glowe, nie wiem czy masz moze 10 lat czy masz downa
jestes master fighter forum tibii.pl a nie przyznajesz sie do tego

ale co jak co to uwielbiam czytac twoje posty w odpowiedzi glownie do najwyzszej prawdy <lol> sa poprostu niesamowite

Cya nosso - uwielbiam cie (a raczej twoje posty)

czekam na odpowiedz mojego

to jest moj 1 i ostatni post (tak mi sie gleboko zdaje) ale ciagle bede obserwowal

Gimlos 31-07-2006 18:16

Tytuł najnowszego tematu o Azurze, "koniec wojny, koniec PA. Odbudowa serwera." jest wysoce nieadekwatny do obecnego stanu sytuacji, dlatego otwieram ten temat. Dla tych, ktorzy przegapili ostatni ~tydzien na Azurze, przypomne : Arucard la'Flak

Jul 26 2006, 13:50:52 CET Killed at Level 98 by Sandra Magnus

Morson Mayon

Jul 27 2006, 00:30:46 CET Killed at Level 111 by Yavimava
and by Heg

Drazharm

Jul 27 2006, 00:50:39 CET Killed at Level 167 by Sandra Magnus
and by Heg

Wymar Herachear

Jul 28 2006, 20:32:38 CET Killed at Level 90 by Tegax
and by Franco De'lago

Gammbler

Jul 30 2006, 21:44:19 CET Killed at Level 103 by Franco De'lago
and by Miter Furax

Maly'Terrorysta 31-07-2006 18:42

Gimlos good job. To nie bylo aktualne że jest pokój

zeus1985 31-07-2006 20:08

BRAWO! BRAWO DLA TEGO PANA, KTORY WIEDZIAL JAK ZJE*** AZURE !!!
OKLASKI DLA TYCH, KTORZY MU W TYM POMAGAJA! TO DZIEKI NIM JEST TAKI SYF!"

http://img331.imageshack.us/img331/7...razittopt7.jpg

Tak, to prawda... Azura jest jednym z najbardziej zjeb**** i najwolniej rozwijających się serverem w Tibii, zawdzięczamy to temu panu na zdjęciu... Jesczcze raz BRAWO!!!

Btw, jedynie 3 osoby zrobiły Explorer Questa, nie wspominając o Banuta Quest, którego jeszcze nikt nie skończył. Można też zauważyć to patrząc sie na liste graczy online, Azura jest światem, gdzie graczy jest znacznie mniej niż na innych światach

@Ludzie co padli / padną bądź też nie chcą paść
My jedynie chcemy sobie pograć w Tibie na Azurze, gdzie mamy postacie, którym poświęciliśmy pare lat/miesięcy gry... Chcemy razem z przyjaciółmi móc w wolnym czasie iść na jakiegoś Hunta, zrobić pare questów irp. Uniemożliwiacie nam tego, i jesteśmy do tego stopnia zdesperowani, że będziemy Zabijać każdego, który wejdzie nam w droge do powrotu na Azure, zrozumcie Nas, i nie miejcie do Nas pretensji, jak padniecie. Jeśli nie chcecie padać, poprostu odejdzcie z Wanted / Wanted Academy / No Remorse.

EDIT
Nam chodzi tylko o Drazharma...

Igragorn 31-07-2006 20:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zeus1985

Tak, to prawda... Azura jest jednym z najbardziej zuwielbiam jeść banany**** i najwolniej rozwijających się serverem w Tibii, zawdzięczamy to temu panu na zdjęciu... Jesczcze raz BRAWO!!!

Btw, jedynie 3 osoby zrobiły Explorer Questa, nie wspominając o Banuta Quest, którego jeszcze nikt nie skończył. Można też zauważyć to patrząc sie na liste graczy online, Azura jest światem, gdzie graczy jest znacznie mniej niż na innych światach

My jedynie chcemy sobie pograć w Tibie na Azurze, gdzie mamy postacie, którym poświęciliśmy pare lat/miesięcy gry... Chcemy razem z przyjaciółmi móc w wolnym czasie iść na jakiegoś Hunta, zrobić pare questów irp. Uniemożliwiacie nam tego, i jesteśmy do tego stopnia zdesperowani, że będziemy Zabijać każdego, który wejdzie nam w droge do powrotu na Azure, zrozumcie Nas, i nie miejcie do Nas pretensji, jak padniecie. Jeśli nie chcecie padać, poprostu odejdzcie z Wanted / Wanted Academy / No Remorse.

EDIT

Przestraszyłem sie aż... :(

A explorer society questa zrobilo co najmiej 10 razy wiecej osob niz mowisz...

Dandrag 31-07-2006 20:44

Cytuj:

My jedynie chcemy sobie pograć w Tibie na Azurze, gdzie mamy postacie, którym poświęciliśmy pare lat/miesięcy gry... Chcemy razem z przyjaciółmi móc w wolnym czasie iść na jakiegoś Hunta, zrobić pare questów irp.

Sam bym tego lepiej nie ujął.. Już nie pamiętam czasów kiedy można było sobie spokojnie pójść z kumplami na hunta, zrobić jakiegoś questa czy po prostu stanąć i pogadać. Teraz można jedynie stać w "pz'cie" i gadać, ewentualnie na gg.. Poza tym nie lepiej robić sobie przyjaciół zamiast wrogów. Może wiekszości was te słowa nic nie obchodzą i zawsze znajdzie się jakiś mądry z nieodpowiednim komentarzem ale nie dbam już o to. Niech sobie każdy myśli co chce, ale sami pomyślcie co by było dla wszystkich korzystniejsze? Wieczne wojny, podchody i "wolna amerykanka" czy może jakieś wspólne hunty, zwiedzanie nowych terenów, wykonywanie questów itp ? Niektórym zostają tylko wspomnienia..Czas pokaże..

Pozdrawiam

Igragorn 31-07-2006 21:28

Gratz fraga, niestety nie wiem od kogo bo tibia.com nie dziala

zeus1985 31-07-2006 21:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Igragorn
Przestraszyłem sie aż... :(

A explorer society questa zrobilo co najmiej 10 razy wiecej osob niz mowisz...

20:52 You see a dead human (Vol:10).
You recognize Igragorn. He was killed by Sandra Magnus.

Igragorn 31-07-2006 22:06

Cytuj:

20:52 You see a dead human (Vol:10).
You recognize Igragorn. He was killed by Sandra Magnus.

Stary, ten dead nic nie zmienia... Mozecie mnie nawet zrookowac a i tak bede twierdzil to co twierdze i nigdy nie wyjde z wanted ;)

Eldyn 31-07-2006 22:38

@igragorn
1 frag nic nie zmienia, ale 6 fragow robi juz swoje.
Jakby ci zjechali chara to by cie nikt nie chcial w wanted :D

Dirk Pitt 31-07-2006 23:43

Cytuj:

Tak, to prawda... Azura jest jednym z najbardziej zuwielbiam jeść banany**** i najwolniej rozwijających się serverem w Tibii, zawdzięczamy to temu panu na zdjęciu... Jesczcze raz BRAWO!!!

EDIT

To staje się już żałosne. Zdjęcia itp. (rozpłacz sie jeszcze). To prawda że tibia robi bajzel w głowie. Ten post powinien być przestrogą dla zaczynających graczy tej gry:)

Bibibube 31-07-2006 23:59

Ilu z was nie marzylo nigdy by miec silna postac w tej grze? Ilu z was nie chcialo choc raz rzadzic, by miec pozycje, by o was mowiono, szanowano, podziwiano? Ilu z was nigdy nie ubilo z main chara badz noob chara gracza ktory nic wam nie zawinil? Ilu z was nie mialo nigdy do czynienia z mc, TBI, tibia auto badz tibia ng? Ilu z was potrafi szanowac kogos , za to ze mysli innaczej, nawet jesli jego myslenie nie jest wam na reke? Ilu z was gra tylko dla przyjemnosci zabawy i nigdy w grze nie odreagowalo swoich problemow badz kompleksow swiadomych czy nie uswiadomionych z rl?
Walczcie w tibii, walczcie slownie na forum, jezeli jest szansa ze czegos dobrego sie z tego balaganu nauczycie, panowie.

Qual 01-08-2006 00:30

Dokladnie jak napisal Yavi, my chcemy tylko Drazharma!

Ale kto bedzie za nim ten powinien wiedziec, ze poniesie za to konsekwencje.

Noiseer
Guild membership: Shadow of the Wanted Academy
Jul 31 2006, 21:50:42 CET Killed at Level 51 by Franco De'lago

Mioduch 01-08-2006 01:01

Cytuj:

EDIT

Pięknie to napisałes :] co do No Remorse to ze starego No Remorse zostało moze 5 osob a reeszta opusciła gildie...

Fajnie jak by znowu mozna isc sobie gdzies poexpic nie obawiajac sie ze zaraz wpadnie paru gosci i bedzie chciało cie rozebrac...

Nawet kumple ktorzy nie grają na Azurze mi mówią ze jest strasznie zacofana przez te wojny ciągłe :/

Horrigan 01-08-2006 02:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Igragorn
Stary, ten dead nic nie zmienia... Mozecie mnie nawet zrookowac a i tak bede twierdzil to co twierdze i nigdy nie wyjde z wanted ;)

Aby gildia mogła istnieć potrzeba więcej niż 2 osoby :p

Nosso Mc'Furry 01-08-2006 04:17

Wanted
Wanted Academy
No Remorse
Hassasins

Wszyscy memberzy z tych gildi są w tym momencie huntowani. Wszyscy ktorzy maja w title (Protected by (ktoś z Wanted)) są także huntowani. Czas macie na opuszczanie gildi, ale to już wasza sprawa. Pamiętajcie... No Mercy :>

Mioduch 01-08-2006 12:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nosso Mc'Furry
Wanted
Wanted Academy
No Remorse
Hassasins

Wszyscy memberzy z tych gildi są w tym momencie huntowani. Wszyscy ktorzy maja w title (Protected by (ktoś z Wanted)) są także huntowani. Czas macie na opuszczanie gildi, ale to już wasza sprawa. Pamiętajcie... No Mercy :>

wszystko fajnie ale Hassasins niema ;]

PiXik 01-08-2006 13:16

hoh widze,że dof się rozpędza i chcialoby zjesc wszystkich:-)życze powodzenia ale szczerze marnie to wygląda i skończycie źle,ale ja życze wam dobrze;p
jak to bylo?porywacie się z motyką na słońce

Sathan Bell 01-08-2006 13:24

@Up
LoL a dlaczego marnie to wyglonda ? :]
Chyba nie znasz realiów...

I nie z motyka na słonice tylko z cała armia na koniec wrzechswiata :D po Drazharma...

Ale dzienki za wsparcie pozdro ;]

Gimlos 01-08-2006 13:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PiXik
hoh widze,że dof się rozpędza i chcialoby zjesc wszystkich:-)życze powodzenia ale szczerze marnie to wygląda i skończycie źle,ale ja życze wam dobrze;p
jak to bylo?porywacie się z motyką na słońce

Rzeczywiscie, 6:0 we fragach od czasu naszego powrotu wyglada marnie. Tyle, że dla Wanted. A jezeli chodzi ci o ilosc huntowanych gildii - byly huntowane przez nas od poczatku wojny, od tego czasu tylko poubywalo im memberow, do nas ludzie poprzychodzili - nie wiem skad porownanie do porywania sie z motyka na slonce.

Qual 01-08-2006 13:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PiXik
hoh widze,że dof się rozpędza i chcialoby zjesc wszystkich:-)

Wiesz wszystkich to nie, tylko tych co wspieraja Drazharma.

Bibibube 01-08-2006 13:44

nie na slonce, a na slonice. a to roznica... slonice jak i slonie, wiadomo, mozna spotkac na tiquandzie.

Puniekk 01-08-2006 15:25

Buhauahauhuahuahuh........ Nosso ty naprawde jestes smieszny <lol>
Tak samo bylo przed ostatnia wojna kozaczyliscie ze Wanted przegra a tu co...
Dostaliscie taka sieke ze nie logowaliscie sie przez jakis czas -.-
Wiec niemysl se ze my sie boimy :D Ten wasz DoF z <Władcy pierscienia> potrafi tylko siedziec na noobach czakac az bedzie 1-3 memberow wanted i wtedy robicie mass loga -.-

Hail Wanted_/
No Remorse_/

Mioduch 01-08-2006 22:22

Puniekk a co ma dof zrobic ? Walczyc 30 na 100 + ? Ty pewnie bys sam leciał na 4 kolesi odrazu bohaterze...

kokos@ 01-08-2006 22:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Puniekk
Tak samo bylo przed ostatnia wojna kozaczyliscie ze Wanted przegra a tu co...
Dostaliscie taka sieke ze nie logowaliscie sie przez jakis czas

Tylko ze Wtedy mieliscie w swoich szeregach m. in. Minavand'a, Shanoz'a, Sattan'a Bell'a, Tegax'a i jeszcze pasu dobrych sorcow a teraz DoF ma zdecydowanie wiecej mocnych sorcow co w wojnie sie bardzo liczy. W tamtej wojnie mieliscie wougle zdecydowanie wiecej memberow ateraz macie nieznaczna przewaghe liczeba wiec sam pomysl ..........:D

Pozdro:D

Eldyn 02-08-2006 01:24

@Puniekk
Gadasz bzdury dof robi mass logi obojetnie ile osob jest z wanted
mass logi sa z rana, w polodnie, wieczor i nocy, zobacz sobie czas deadow ludzi.

Mioduch 02-08-2006 02:10

Puniekk ja niewiem poco ty sie wogule rzucasz jak gowno robisz tylko kozaczysz w no remorse tak gadasz na dof to idz znimi sie bic jak maja mass loga...

frances111 02-08-2006 07:30

byl update, teraz szanse sie nieco wyrownaly z racji ze mozesz miec dowolna runke pod hotkeyem (%ta hmm) :cup:

Ciri the Witcher 02-08-2006 07:37

puniekk.... ty sam nie walczysz wiec co to za roznica dla ciebie xD jeszcze jakos nie widzialem ci na zadnej focie, filmie etc. etc. wiec tu nie cwaniakuj

a tak w ogole Drazito zabronil odchodzenia z No Remorse poniewaz bedziecie hunted XD....fajnie, nie? puniekk... XD

ach, zapomnialbym dodac, ze na wojnach sie robi masslogi w celu znalezeniu wroga na expowisku ( i nie tylko... )

Twoj Nocny Koszmar 02-08-2006 09:40

Poco jest wogule WA i No Remorse ? Zeby dof miał kogo na noobach zbijac?Oni nic innego nie robią poza kozaczeniem bo myslą ze sa nie tykalni a tak nie jest :s

Puniekk 02-08-2006 10:19

@Mioduch

Ja nie kozacze tylko mowie jak bylo przed ostatnia wojna Gamoniu -.-.....
Jesli rodzice cie czytac nie nauczyli to naprawde bardzo mi przykro :(

@Ciri the Witcher
zaden jak ty to mowisz draz nie zabronil nam wychodzenia z gildii tylko ja zostalem , bo niejestem Fraje**m tak jak Ci co odeszli z NR i przesli do DoFu bo sie osrali , ze padlo 6 osob z Wanted -.-

Mrok 02-08-2006 10:30

Puniekk kogo teraz interesuje gildia No Remorse.Myślisz,że jest ona tam bardzo znacząca,żeby tutaj nad nią sie rozpisywać.Gdybys nie byl z mojego miasta kij bym wiedzial o twoim istnieniu,gdyby nie psychol ento~,kij bym wiedizal o istnieniu No Remorse.Teraz sie liczy Wanted i DoF.Żadne noobowskie,dziecinne No Remorse.
Więc przestan mi trutaj pierdo... ,i idz do parku sie przejdz.

PiXik 02-08-2006 11:10

...6:0 czyli udany jeden atak albo kilka sneak ataków.Chyba tym nie wygracie wojny?Chyba,że Draza nie doceniam i jest aż tak tempy ,ale szczerze wątpię:-)Wszystko rostrzygnie jakieś open battle jeśli wogole będzie

Mioduch 02-08-2006 12:22

@Puniekk gadasz na tym forum jak bys byl kims znaczącym w tej wojnie i jak bys robił co innego poza staniem w depo podczasz mass loga...i z tymi swoimi tekstami to do kolegow

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:28.