Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

AnonimowyPowrot 08-04-2009 12:01

Druga bramka to NIE był błąd Nevilla!

@Down

Forum 145342636:0 Yoh
LolnY 3:3 Forum

LolnY > Yoh

...czyli masz bana suko ;[

Yoh Asakura 08-04-2009 14:19

Arsenal u siebie: 4:0 z Porto.
United u siebie: 2:2 z Porto.
Arsenal > United.

Pan i Wladca 08-04-2009 15:30

Przecież w pierwszej połowie nie mogli nic skleić, a kontry im zupełnie nie wychodziły. Każda natomiast kontra Porto kończyła się groźnym strzałem. Pierwszy gol dla MU z błędu. Przy drugiej bramce Rooney pięknie odegrał piętka i Tevez ledwo co strzelił. Więc myślałem, że na własnym stadionie będzie przynajmniej 3:1 dla MU

K.Jay 08-04-2009 16:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2516947)
Arsenal > United.

ManU pierwsze miejsce w tabeli, Arsenal czwarte.
ManU > Arsenal
@topic
Takie małe spostrzeżenie do dzisiejszego meczu Barca-Bayern. W ostatnim ligowym meczu Bayern przegrał 5:1 z Wolfsburgiem, mimo że w składzie byli van Buyten oraz Lucio. Jak ktoś oglądał mecz, to wie jak padła bramka na 5:1, której autorem był Grafite (link do bramki: http://www.youtube.com/watch?v=VU_WvBjsIXE). Okiwał 5 zawodników Bayernu po czym delikatnie musnął piętą piłkę, która dosłownie wtoczyła się do bramki. A Grafite nie jest super gwiazdą. To widzę co się dzisiaj będzie działo. :D
@Yoh
Takie małe pytanie do fana Arsenalu: Diaby czy Song? ;)

K.Jay

Gierubesoen 08-04-2009 21:22

Jeśli nic się nie zmieni w tym meczu, to aufwiedersehen Bayern :) Barca ich gniecie!

Yoh Asakura 08-04-2009 21:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez K.Jay (Post 2517112)
@Yoh
Takie małe pytanie do fana Arsenalu: Diaby czy Song? ;)

K.Jay

Diaaaaaby!
Woah!
Diaaaaaby!
Woaaaah!
We bought him from Auxerre
He's every fuckin' where!

Swiety 08-04-2009 22:08

Jak Barca nie zwolni, a Bayern zwątpi po następnym golu to będziemy mieli Polska-San Marino

Calen Futh 08-04-2009 22:28

Cytuj:

68' Liverpool 1 - 3 Chelsea
To mnie Chelsea zaskoczyła. Myślę, że nie tylko mnie.

A co do Barcy to w pierwszej połowie im zależało, grali o dwie klasy lepiej. Druga połowa to już "byle do gwizdka", bo zwycięstwo w dwumeczu mają w kieszeni.

Duch Niespokojny 09-04-2009 00:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2516947)
Arsenal > United.

Daj spokój. W ten sposób można udowodnić, że dowolna drużyna jest lepsza od samej siebie ;) Po prostu Arsenal jest najlepszy i tyle :D

A LM mnie dzisiaj zdołowała. Spodziewałem się porażki Bayernu, ale nie aż tyle i, przede wszystkim, nie w takim stylu... Liverpool - Chelsea - fail...

Arka_Sath_Wielki 09-04-2009 00:07

Brawo Chelsea, nie doceniłem. Barca - mogło być lepiej

AnonimowyPowrot 09-04-2009 07:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arka_Sath_Wielki (Post 2517673)
Brawo Chelsea, nie doceniłem. Barca - mogło być lepiej

Pierwsza część - 100% poparcia.
Druga część - o kurde, kiedy przed sezonem zapowiadałem triumf Barcelony, to nie spodziewałem się, że będą gromić aż tak...

K.Jay 09-04-2009 07:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2517489)
Diaaaaaby!
Woah!
Diaaaaaby!
Woaaaah!
We bought him from Auxerre
He's every fuckin' where!

Pytałem, bo się zastanawiałem się kogo wystawić w drugiej linii w Fifie. ;)
@topic
Spektakl niesamowity! Barca zagrała niesamowicie, przepięknie. Ta finezja, ten kunszt. Ahh, palce lizać. Dawno takiego meczu nie widziałem. Ale tak gra Barca. Potwierdziły się moje spostrzeżenia:
Cytuj:

Jeszcze dzisiaj Barca rozgromi bawarczyków i będzie git. Muszę przyznać że liczę na niezawodność napastników Barcy (Eto'o, Henry & Messi) i geniusz Xaviego, bo w obronie Bayernu nie będzie van Buytena i Lucio, czyli spektakl palce lizać.
Droga do półfinału otwarta, bo nie sądzę że Bayern się podniesie, skoro Butt dostał z buta a Rensing po wpuszczeniu 5 goli nie zagrał. Liczę na kolejny spektakl. :)

Visca el Barca!

K.Jay

Arka_Sath_Wielki 09-04-2009 10:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AnonimowyPowrot (Post 2517747)
Pierwsza część - 100% poparcia.
Druga część - o kurde, kiedy przed sezonem zapowiadałem triumf Barcelony, to nie spodziewałem się, że będą gromić aż tak...

Ale Bayern grał strasznie słabo, wiemy, że Barce stać na jeszcze więcej, a od nich trzeba wymagać :P. Jestem ciekawy, jaki skład pojedzie do Niemiec, oby ten, co grał wczoraj.

Calen Futh 09-04-2009 12:11

Imho Guardiola byłby głupi jeśliby desygnował tak samo mocną jedenastkę na rewanż w Niemczech. Sezon jest długi więc należy dawać jak najwięcej odpoczynku kluczowym graczom. Szczególnie jak się ma taką zaliczkę.

domin3x 09-04-2009 12:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arka_Sath_Wielki (Post 2517856)
Ale Bayern grał strasznie słabo, wiemy, że Barce stać na jeszcze więcej, a od nich trzeba wymagać :P. Jestem ciekawy, jaki skład pojedzie do Niemiec, oby ten, co grał wczoraj.

myślę, że skład wyjściowy będzie porównywalny do tego, który ostatnio grał w lidze przeciwko Valladolid

@down
z tym traceniem głupich bramek to się nie do końca zgodzę, ale wczoraj wszystko pracowało jak należy, a druga połowa była bardziej zabawą, niż grą;d
co do karnego - wg mnie karny był bardziej ewidentny niż np ten pamiętny, który Webb podyktował na mistrzostwach świata

Swiety 09-04-2009 14:46

Siła Dumy Katalonii nie leży w jakiejś kulturze gry jak to gadał szpakowski, tylko leży w tym, że oni są wybiegani i doskonale wyszkoleni technicznie. Nie tracą często głupich bramek, bo u nich i Eto'o i Henry przeważnie się cofaja. I połowa to szybkie strzelenie jak największej ilości bramek, a że przewaga 4 goli przed rewanżem wystarcza zupełnie, to w drugiej połowie szanowalil piłke i trzymali Bayern jak najdalej własnej bramki.

A co do The Reds vs The Blues - Liverpool zagrał słabo, a mieli okazje by strzelić przynajmniej 2 gole, teraz czeka ich duże wyzwanie jeżeli wierzą w awans do półfinałów

@edit

Jeszcze jedna rzecz. Pamiętacie faul w polu karnym na Messim? Wg mnie karnego nie było, ale kartki być też nie powinno bo Messi upadał naturalnie.

Calen Futh 09-04-2009 17:00

Wszyscy tak bardzo podniecają się tą Barceloną, ale przecież oni grają bardzo prostą piłkę! Strasznie się rzucało w oczy (do tego stopnia, że nawet "specjaliści" ze studia TVP zauważyli to- Gmoch RLZ <3) jak prosto grała Barcelona: piłki po ziemi, napastnik na granicy spalonego, podanie po ziemi za linię obrony i już sam na sam sytuacja. I kurde, niesamowicie dziwiło mnie to, że taka gra może być aż tak skuteczna. No, ale skuteczna, więc pozostaje mi tylko pogratulować i popatrzeć z zazdrością na formę Barcelony czekając na pobudkę w Manchestrze :)

@up: Ja bym gwizdnął karniaka.

K.Jay 09-04-2009 19:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Calen Futh (Post 2518214)
Wszyscy tak bardzo podniecają się tą Barceloną, ale przecież oni grają bardzo prostą piłkę! Strasznie się rzucało w oczy (do tego stopnia, że nawet "specjaliści" ze studia TVP zauważyli to- Gmoch RLZ <3) jak prosto grała Barcelona: piłki po ziemi, napastnik na granicy spalonego, podanie po ziemi za linię obrony i już sam na sam sytuacja. I kurde, niesamowicie dziwiło mnie to, że taka gra może być aż tak skuteczna. No, ale skuteczna, więc pozostaje mi tylko pogratulować i popatrzeć z zazdrością na formę Barcelony czekając na pobudkę w Manchestrze :)

@up: Ja bym gwizdnął karniaka.

I na tym przykładzie widać, że w futbolu finezja nie jest potrzebna, tylko gra głową. ;)

K.Jay

Calen Futh 09-04-2009 21:14

20:40, włączam TVP2 żeby oglądnąć sobie Dr. House'a, a tam co? Mecz Citizens :| No, ale cóż- z braku laku...

Dark Sven 09-04-2009 22:26

Hm... To zabawne jak bardzo mam wyjebane na LM gdy nie gra Milan...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:15.