Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Cacuss 04-05-2005 19:11

Musisz miec zalozona tarcze i ktos musi Cie tak uderzac aby na tobie byla pokazana chmurka..

A tak pozatym szukaj: Poradnik wszystko o treningu ;)

Rabin 04-05-2005 19:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zenek Petarda
Nie gniewaj sie ale jestes noobem bo grasz na invernie. ten serv jest stworzony dla ludzi o dobrym pvp i dla pekerów. Jak chcesz sposob na expo to zrób trapa na senji lub jakiegos uhtrapa. Jak nie rozumiesz co do ciebie pisze to radze skonczyc z tibia

->Nie dla idiotów<-

Jesli dobrze zrozumialem mówisz o sobie. Niejestem tu aby wysłuchiwac głupich uwag ale o porade. Wiesz ze niegram pewnie tak jak ty 25 godzin na dobe to nieoznacza ze jestem noobem. Moze bylbym w tym lepszy gdyby nie pół roku przerwy.

PS:Prosze innych o sensowne porady.

Knight Simon Dark lord 04-05-2005 22:17

powtarzam pytanie
31 lvl sorc 41 mlvl gdzie może expić bo na rotach to podobno do 30 lvla a teraz roty mnie nudzą gdzie expić w grę wchodzą runy i summony próbowałem na dragach ale ja kwale z sd to nie opłaca się a z hmmy to za dużo runek trace

Danthorr 05-05-2005 07:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Knight Simon Dark lord
powtarzam pytanie
31 lvl sorc 41 mlvl gdzie może expić bo na rotach to podobno do 30 lvla a teraz roty mnie nudzą gdzie expić w grę wchodzą runy i summony próbowałem na dragach ale ja kwale z sd to nie opłaca się a z hmmy to za dużo runek trace

z hmm duzo runek ? to wogole nie exp...
jesli masz pacc ("do ue jeden krok") to idz na larvy
jesli nie masz to... roty i dl z blokerem (+ dodatkowy shooter)

moje pytanie:
25 lvl z 80/80 z k-axe/dragonka (nowy serv)
gdzie moze expic ?
mam pacc.

Memphis 05-05-2005 08:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zenek Petarda
Zauwazylem ze kazdy pisze o niskich levelach, ja mam 98 ek i moge sie podzielic gdzie i kiedy expilem.

1-8 - nie wazne
8-15 - roty, trole and shit ( shit = gówno :) )
15-20 roty i szkielety
20-40 ghoule
40- 50 tomb w ankh
60- OF.
70+ kopalnie dwarfów najlepiej maze lub d hell
na 100 lvl bede expic na dragach i razem z kolegami na ancient scarabach, chyba ze na behemotah

Oznajmiam ze postac byla i jest na nowym servie (od 80+lvl robie 1 lvl dziennie) nic z eq nie kupilem wszystko zdobylem. Na ghoulach siedzialem do 40 lvl bo na 40 jest quest na k-axe.

Name nie podam. Sorry :)

nie podasz bo zaloze sie ze nie masz 98 ek... zreszta pragne zauwazyc ze albo jestes idiota albo n00bem, albo i to i to skoro na 100 lvl-u masz zamiar bic...dragi...czlowieku na 76 ek widzialem jak solo demona robil, a ty na 100 chcesz bic dragi:O?
OnTopic:
a Elder 46 lvl 44 mlvl gdzie moze expowac? Larvy mnie nudza, dragi z ds-em to tez nuda, a poza tym coraz trudniej trafic na wolny spawn...zakladam expowanie runkami/summony. Bloker odpada, moze za miesiac ^^

Nazar 05-05-2005 12:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Memphis
nie podasz bo zaloze sie ze nie masz 98 ek... zreszta pragne zauwazyc ze albo jestes idiota albo n00bem, albo i to i to skoro na 100 lvl-u masz zamiar bic...dragi...czlowieku na 76 ek widzialem jak solo demona robil, a ty na 100 chcesz bic dragi:O?
...

Może się mylę, ale jak chodzi mu o expienie toc hyba na myśli ma masowe ubijanie danego potwora, a coś mi się zdaje, że na Demonach raczej nie tego nie zrobisz...
Jesli się mylę to sorry...

P.S. On jeszcze dodał że może na Ancient Scarab'ach będzie expić, a o tym już nie wspomniałeś...

Scorpionous 05-05-2005 16:40

:)

Powtarzam gdzie mam expic na 32lvl i 40mlvl ? hmm...expie na larvach jezeli dalej mam tam expic to do ktorego lvl a co potem?

pozdr

khazad 05-05-2005 18:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Memphis
OnTopic:
a Elder 46 lvl 44 mlvl gdzie moze expowac? Larvy mnie nudza, dragi z ds-em to tez nuda, a poza tym coraz trudniej trafic na wolny spawn...zakladam expowanie runkami/summony. Bloker odpada, moze za miesiac ^^

no coz... mozna dragi solowac na 25 levie knightem. na guardy mozna chodzic od 10... nie zapominaj o tym, ze na takim 100 levie masz kilka hp i w tym momencie mozna expic jak pally ( prawie ) a dokladniej 1 uh na 2-3 dragi. ty oczywiscie pewnie bys chodzil na mass expa na dragi knightem na 30 levie zuzywajac nawet do kilku uh na jednego draga...

DRAGONN JEDII 07-05-2005 10:49

Help Plzzzzz

MAM Knight na 24 lvl mam skile 65/65 i niemiem gdzie expić.mam W-helmet noble armor p-legs d-hammer guardian shield i 4 mlvl.
ODPISZCIE PLZZZ GDZI MAM EXPIĆ

Hadi 07-05-2005 21:08

Ja mam taki pomysł :
żeby pisac gdzie expic w miastah albo obok , bo jak jest sie w thais i ktos nie wie gdzie soł blisko dwarfy a mówioł że na dwarfah sie szybko expi (też tak uważam :) )to poco komu ten poradnik jeżeli niewie gdzie jest ten potwór ??

a tak przy okazji gdzie mam expic w thais ?

yankess 08-05-2005 08:24

Lol xD

Ja mam 8 lvl i 77 skille pallkiem .... i co mam expic na rotach? ( hihi ) :p
Slabe rady dajesz....
:]

-=Melon=- 08-05-2005 22:55

Zgodnie z porada Dr. Omadera daje posta tutaj :p Gdzie polecacie bardzo szybkie expienie na 34 levelu ze skillami 73/72. Prosilbym takze o jakies porady dotyczace taktyki, uzywanych broni. Licza sie takze miejsca dla PACC ;)

Tanin Hawking 09-05-2005 10:32

Z jakimi skillami, lvl i eq można chodzic na stalkery?? Za odpowiedzi z góry thx B)

Geralt ze Spychowa 09-05-2005 10:57

Proste pytanie - panowie! Od jakich skilli rycerz moze masowo chodzic na guardy (4 poziom kopalni kolo kazz)?? poki co mam 70/70 i dosyc ostro mi nieraz obrazenia robi - na dwa, trzy guardy UH musi pojsc...

NigMorOd LianO 10-05-2005 06:47

Gdzie ??

Gdzie moge expic palkiem na 15 lvl i skillami 52/41 ??? Z Gory Thx

Gunir 10-05-2005 06:55

Ghoule - Ghostland z arrowami/boltami.

gorgi 10-05-2005 10:07

24lvl
63\62 skille...
gdzie expic...
czy zablokuje dla i ile uhow?...
czymoge isc na guardy?...
z kim najlepiej wybrac sie na dragi?...
jakie runki zawsze mieć przy sobie?...
Wcześniej grałem sorcem to sie zbytnio nie znam...

Nowohucianin 10-05-2005 12:40

czy moim palkiem 63/42 27 lvl z eq w helmet k legs c arm i boh moge expić w cyclopolis ? na -1 albo -2 poziomie ?? bolty ofkorz :P

chesek 10-05-2005 13:40

Ja mam takie chaotyczne pytanie:

Wiem gdzie expic, ale nie wiem jakie skille powinnien mieć knight na 14 lvl'u.
Wiem, że jak najlepsze:P, ale żeby nie przesadzać, to jakie średnio powinny być?

d100yec 10-05-2005 19:45

A ja mam z kolei takie pytanie: czy na 14 lvl z skillami 40/35 z serpentem i dwarven shieldem i plate armorem pokonam dwarv solidera?? Jeśli tak to jakie mniej więcej moge ponieść straty w hp??

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:18.