Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Sword vs Axe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=3806)

AndyEK 11-06-2007 21:47

wg. mnie axe jest dużo bardziej praktyczny, lekki i tani :) gs mimo swojej stosunkowo dużej obrony jest strasznie ciezki co sprawia problem niskopoziomowym graczom. Polecalbym axe dla wszystkich, którzy chcą robic EK.
Oczywiscie zrobicie jak uważacie :)

Tibia-Fighter 13-06-2007 22:41

Nie przeczytam wszystkich postów zanim napisze... Przepraszam :P

Jeśli prawdą jest że liczy się tylko wyższy def zawsze lepsze były axe...
Jedank jesli tak nie jest, zawsze były lepsze sword to chyba logiczne..Tak było dawniej.

Teraz...Swordy są lepsze(licząc że teoria z tylko wyższym def jest prawdziwa)ponieważ jest avenger.

Maro_104 14-06-2007 12:57

Osobiscie zdecydowanie jestem za swordem poniewaz 2 reczne bronie maja wiecej def (co jest bardzo przydatne) , z tym ze SCA jest lepszy jakiegokoliwek sworda 1 reczna i 50atk , no ale malo kogo stac na SCA albo zwby wbic 100 lvl i na ani i z czyms trzeba wbic ten 100 lvl z dragon lance troszke lipa :P

Daxxy 16-06-2007 22:23

Na jednej postaci bije ze sworda a na 2-giej z axe i moim zdaniem axe jest lepszy poniewaz ma wiekszy dmg oraz jest tanszy

Scooty 17-06-2007 16:45

moim zdaniem sword leprzy a dlaczego?
-jest letrzy od axe
-ma więcej def a knight często jest blokerem
-najleprzy sword(nielicząc ice rapiera)ma więcej atk i def o ile się nimyle od najleprzego axe

n@uriQo. 17-06-2007 16:57

Scooty i sie mylisz ...

Magic Sword - 48 atak 35 defa
Stonecutter Axe - 50 atak 30 defa

Nie biore pod uwage Avanger'a :P

Co do wagi, to prawda miecze są lżejsze :), ale axe wg. mnie sa jak juz kilka osob pisao tansze i łatwiej je na nowych światach zdobyć... Np. d-lance tam poleci z dl'a a giand sword z behe albo demona .. Co prawda sa jeszcze questy...

JEDNYM ZDANIEM: Axe leprze od sword (bynajmniej dla mnie)

Marvolis 17-06-2007 21:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Scooty (Post 1491714)
-jest letrzy od axe

bardziej mnie rozwalil tylko koles ktory sie pytal "ktorym sie skacze" :p

tzu 17-06-2007 21:42

Cytuj:

-jest letrzy od axe

letrzy to jest twuj musk
a co do tematu to moim zdaniem po tym update to bardziej wyrownaja sie proporcje pomiedzy swordem a axe bo na stan dzisiejszy to lepsze jest axe i to bez apelacyjnie ale teraz kiedy dodadza nowe bronie to juz nie bedzie zalezalo z jakiego potworka to leci bo i tak trzeba miec okreslony lvl do uzywania broni

_Modton_ 17-06-2007 21:55

Cytuj:

moim zdaniem sword leprzy a dlaczego?
-jest letrzy od axe
-ma więcej def a knight często jest blokerem
-najleprzy sword(nielicząc ice rapiera)ma więcej atk i def o ile się nimyle od najleprzego axe

-no może letszy to on jest....
-taa, czesto jest? nie pogadasz! "muj kumpel 30 level knaigth jest czensto blokerem, bo co dwa dni idzie blokac dżajant spajdery!!!"
-0o, rly? jak zdobędziesz MLSa, to bedziesz wielki, ale dla mnie zawsze bedziesz h.... yhm, yhm, kimś tam.

Kowaliq 17-06-2007 22:28

Axe rox !

zdecydowanie axe ;)

Szybki'lols 17-06-2007 22:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frapper (Post 1304404)
Wez pod uwage to, ze 98% uzytkownikow tego forum nigdy SCA nie zdobedzie..

skąd wiesz :)

Garen 17-06-2007 23:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frapper
Wez pod uwage to, ze 98% uzytkownikow tego forum nigdy SCA nie zdobedzie..

22:48 You see a stonecutter axe (Atk:50 Def:30).
It weighs 99.00 oz.
You feel the power of this mighty axe.

uff naleze do tych 2%
axe jest lepszy od sworda poniewarz:
swordy sa drozsze bo wiecej osob nimi walczy
axe ma wiekszy dmg a mysle ze wiekszosc knight nie patrz na dmg jaki obrywaja chyba ze maja 2 reczna bron
na poczatek kupujemy barbarian axe i mozemy wymiatac
lvl sie bije no niestety na fire axe lub d lancy ale potem dostajemy najlepsza bron w tibi ;)
1 slowem axe rox ;) ups 2 slowa :P

Shox'ik 18-06-2007 02:59

ice rapier

Moim zdaniem na non pvp axe a na pvp sword dlaczego ?
Ice rapier mozna robic fajne combo np ja przy skilu 80 sworda wale kumpla dobre eq (druid) po 200 z ice rapiera i jeszcze takie exori ;d zlamac sie mozna , pozatym na ani biezesz 2 bp ice rapierow i demek pada szybciej no i expa troche ;p teraz po update gdzie sila burstow zalezy od dista i jest ave to sword wymiata ,no i na nowych wiatach f axe od 60 lev (qest) a bs (45 albo 40 lev) niepamieta ma nieche mi sie sprawdzac.
Wiec co wymiata
SWORD :)
pozdro dla dance swordmasterow :D

Liper 20-06-2007 08:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez n@uriQo. (Post 1491741)
Np. d-lance tam poleci z dl'a a giand sword z behe albo demona .. Co prawda sa jeszcze questy...

rotfl

Axe lepsze ze względu na ilośc ataku.

Tolek 21-06-2007 00:42

Swordy lepsze według mnie.
Więcej defa, jest ich więcej, jest wynalazek taki, jak ice rapier, czyli sword do combosow, najlepszą bronią w Tibii jest sword.

Vetiax 21-06-2007 11:34

Hi,

Jak ktos juz wyzej napisal sworda treni wiecej osob. A dlaczego? Bo jest lepszy..

Pozdro

Hangols 21-06-2007 11:38

Dobrze wybrales wybierajac axe

1]Axe maja wiecej atku
2]d lance jest lzejsze od Gsa

slick3rrrro 21-06-2007 17:07

to znaczy ze obuch jest najgorszy? ;/// cholera ;(

tak na marginesie to mam 10lvl 43/42 skilla i latam z mac'em... nie mam duzo gp i chyba najwyzszy czas cos kupic nowego, ale co? doradzcie cos taniego i dobrego :)

nie usuwajcie posta, poprostu nie chcialem zakladac i zasmiecac forum nowymi glupimi postami...

Xerionis_Family 21-06-2007 18:44

W walce bezpośredniej wybieram axe.

Zasade mam prostą - lepiej szybko expić niż mieć troche więcej defence.

Ale jak kto woli. Jeśli ktoś się nastawia na wbicie ~60 lvla i blokanie no to sword jest górą. Ale jeśli ktoś ma zamiar expić dużo i szybko to axe jest niezmiennie na 1 pozycji :P

Dezio 23-06-2007 12:32

ja oczywiscie popieram axe:P od poczatku granaia knightem zauwazylem ze wiecej osob walczy swordem wiedz postanowilem potrenic skill axa i przy tym juz zostalem :) axe sa duzo lzejsze i tansze od swordow chociaz maja mniej defa nadrabiaja atkiem :D :]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:39.