![]() |
@2 up
Proponouje zebys zrobil 80/76+ @up dobrze, zrob sobie 60/60 a nastepnie dobij ten 25-30 lvl, pozniej mozesz zrobic 70/70-75/75. Cytuj:
|
Cytuj:
Mam skille 48/47, na balance za szybko rotem pada, a taka ciągła zmiana irytuje pozdrawiam. |
Przeglądając forum przeczytałem w tym poradniku następującą rzecz:
Do awansu w ataku potrzebujemy uderzać kogoś do krwi lub "z chmurką". Jeśli trenujemy z potworkami, to one mają jakiś swój arm i nie mamy na to wpływu. Dużo naszych hitów idzie na zbroję. Zauważyłem, że przy takich minoskach, to może nawet połowa... :/ Wywnioskowałem z tego, że hit w "zbroję potworka" nie wlicza się do umiejętności ataku... Jako, że obecnie gram i trenuję knightem postanowiłem to sprawdzić... Sworda mam trochę za dużo, ale za to cluba mam 10... :) Podczas uderzenia z mace w rotworma <iskierki, czyli uderzenie w zbroję> club poszedł w górę :). To dowodzi, że jest to mały błąd :). Nie chcę, żeby odebrane było to za wytykanie :) Po prostu chciałbym aby nowi gracze mogli bez przeszkód trenować swoje umiejętności w walce mieczem, toporem czy tez bronią obuchową i nie musiał martwić się o te uderzenia w zbroję :p Narazie ;) Enjoy. |
2@up chodzi Ci o to ze niezadajajesz tak jak powinno byc blood/(iles tam czasu chmurki)? musisz poprzez probowanie dobrac dobra bron,niemusisz na 8 lvl z knifem skillowac...idz na trolle (na poczatku) skilluj patrz mniej wiecej jak czesto udezasz blooda i na podstawie tego dobieraj bron,w bp nos rozne bronie w jednym rodzaju... nie da sie dokladnie powiedziec na tych skillach skilluj tym i tym na tym i na tym, musisz chwile sam poprowobwac a te blood/chmurki to niemusi byc tak dokladnie bo w gdyby tak bylo .. to by sie skillowal o niebo trudniej
mam nadzieje ze pomoglem ;P |
@up
Tak, wielkie dzięki o takim rozwiązaniu nawet nie pomyślałem :). |
Ja nikogo nie krytykuję, ale powtórnie przypominam, że pod poniższym adresem:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=7254 jest obszernie wyłożona korekta dotycząca trenienia... ale zanim to przeczytacie, to zajrzyjcie jeszcze raz na pierwszą stronę poradnika. Wtedy niema siły, żeby coś było niejasne B) |
bardzo dobry poradnik
poradnik zostalo dobrze napisany:)
gz i tx skorzstalem z niego :P:) |
Luzik
Aktualnie nie potrzebny mi ten poradnik sam muglbym go pisać!,ale po za tym jest spoko
POZDROWIENIA .......(HAJZEREK).......:):):) |
Polacy Do Boju???
flaga_pl: Ta polacy do boju to nasz chymm
|
OMG spox fajna rzecz
|
Naprwade lepszego poradnika dla Kinka nigdy niee widziałem wielkie gz ale i tak czekam na 2 moons :)
|
Czy ktos ma jakis fajny sposob na trenowanie po update? teraz jest ciezko, bardzo szybko sie zabija potworki nawet z najslabsza bronia. jesli ktos wymyslil jakis fajnych przeciwnikow do treningu i fajne miejsca to niech pisze, napewno wielu mieszkancom Tibii sie to przyda :)
|
Polacy Do Boju???
:cup:Udal sie ten poradnik daje 10\10 nice:):)
tylko tak dalej:):cup: |
Fajny poradnik, ale zdaje mi się, że teraz po update ida skile powolej...
pozdro |
Podoba mi się :)
Bardzo ładny poradnik i przydatny chyba dla kazdego, łatwo można rozplanowac grę co jest nastepnym plusem tego poardnika >>>DAJE OCENE ŚWIETNY<<<:)
|
Po tym upie ze skilem 50 ze zwykłego cluba (7/7) ładuję w roty nawet za 12 i mi na parę minut starczają >.<...nędza, a ja chciałem do 60/60 :|. Poradnik bardzo fajny 10/10 chociaż po upie nieco się zdezaktualizował, ale i tak git :).
|
Tera palki rzondzo.
|
kamienie
cześć mam pytanko mam palla na 13lvl i robie sobie skille aktualnie mam 62/52:baby:
gram na świecie non-pvp guardia moje pytanie brzmi ile mi small stones zejdzie z 62 do 75 dista ?? :baby::p |
Mi osobiście bardzo podoba się ten poradnik :) i bardzo mi się przydał :p
Uważam, że odwaliłeś kawał dobrej roboty Reynold :cup: |
Witam oto mój pierwszy poradnik przed przejściem do rzeczy chciłbym poinformować że jeśli macie jakieś wąnty między sobą załatwiajcie je sobie na GG lub w Realu ITP mam nadzieje że się rozumiemy a wracająć do Poradnika Edycja się przyda gdyż będzie to ogólny Poradnik o Tibi zaczne na początek od Klas Postaci.
Knight:Najlepsza klasa zaraz po Sorcererze tyle że on ma tylko czary Spomtaniczne jak Fird Person,Light,Light Healning,Berserk ITP niektóre czary takie jak Berserk są dla tych co mają wykupione Pacc dla Knightów na początek EXP jest dobry na Rooku na początek polecam raty,Trolle póżniej Orki,Orki Spermani<Łucznicy> Knight może być jako Bloker jak masz wysoki LVL i zbierasz Ekipie na Questa niezapomnij kupić runy o nazwie UH dla Knighta oczywiście. Rat:Pierwszy potworek który daje EXP ma słabiutki lot ale jak na Rooku to najlepszy Interes gdyż na Rooku jest NPC który kupuje martwe Raty loty rata można liczyć do słabych. Cave Rat:Jest ttroche lepszy od swego poprzednika gdyż daje on ci aż 10 EXP można go też sprzedać na Rooku. Snake:Daje tyle samo EXP co Cave Rat i wogóle nie ma lotów nie polecam bić Snaków. Bat:Taki sam przypadek jak u Snake. Spider:Troche lepszy od Batów i Snaków daje więcej EXP i troche kasy. Bug:Lepszy od Spidera gdyż daje aż 10 GP ale to bardzo rzadko. Wolf:dobry potworek do EXP na rooku lub do zdobycia mięsa. Troll:Najlepszy |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:13. |