Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Straznik Monopolowego 29-04-2009 20:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AnonimowyPowrot (Post 2533693)
Giggs - wspominałem o WIELKIEJ BRYTANII, a do tego on jest z Anglii, ale wybrał REPREZENTACJĘ WALII dlatego, bo chciał zrobić na złość ojcu...

Co do Giggsa to chcialem tylko zaznaczyc ze chodzi mi o pilkarzy pochodzacych z Anglii

Cytuj:

Scholes i Neville - wiek (+ kontuzje tego drugiego).
Brown - kontuzja.

W dupie to mam wazne ze nie graja, w Arsenalu Rosicky nie gra od poltorej roku z powodu kontuzji ale gdyby nie to, to lapalby sie do podstawowego i co mam go nazwac tez podstawowym graczem?

Cytuj:

Wracając do Garego i Wesa - twoim zdaniem Rafael ma miejsce w pierwszym składzie? XD Tyyy, a może O'Shea?! Ty, ty by było ciekawe. Ta druga opcja (bardziej realna) i tak sprawia, że jeden wyspiarz w składzie więcej, czyli na jedno wychodzi
Widocznie Ferguson stosuje rotacje w skaldzie. Ja np. gdyby wszyscy byli zdrowi niemialbym pojecia jak mialaby wygladac pomoc Arsenalu (pewne miejsce ma tylko Fabregas)

AnonimowyPowrot 29-04-2009 20:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Straznik Monopolowego (Post 2533711)
Co do Giggsa to chcialem tylko zaznaczyc ze chodzi mi o pilkarzy pochodzacych z Anglii

W dupie to mam wazne ze nie graja, w Arsenalu Rosicky nie gra od poltorej roku z powodu kontuzji ale gdyby nie to, to lapalby sie do podstawowego i co mam go nazwac tez podstawowym graczem?

Widocznie Ferguson stosuje rotacje w skaldzie. Ja np. gdyby wszyscy byli zdrowi niemialbym pojecia jak mialaby wygladac pomoc Arsenalu (pewne miejsce ma tylko Fabregas)

Pochodzenie Giggsa ciężko określić jednoznacznie, ale można powiedzieć, że jest z Anglii.

Aktualnie Rosicky nie jest już tak pewnym ogniwem jak chociażby w tamtym roku. Arshavin może grać właśnie na tej pozycji, do tego Nasri i Walcott...

O BOŻE! ALE TA ROTACJA JEST U-Z-A-S-A-D-N-I-O-N-A W MOICH POPRZEDNICH POSTACH! Taka, którą ty masz na myśli występuje w ataku, reszta po prostu odpoczywa. Wg. ciebie w Manchesterze (ogólnie, łącznie z obcokrajocami) jest więc tylko 6 podstawowych graczy (Ronaldo, Rooney, van der Sar, Ferdinand, Vidic, Evra), bo baaardzo sporadycznie są zmieniani? Rotflando : d

@Edit

A nie, sorry, zapomniałem... Przykro mi, ale nie możesz tego stwierdzić, bo wasze czarnuszki muszą ciągle pracować, nie ma czasu na odpoczynek =<

Straznik Monopolowego 29-04-2009 21:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AnonimowyPowrot (Post 2533730)
Aktualnie Rosicky nie jest już tak pewnym ogniwem jak chociażby w tamtym roku. Arshavin może grać właśnie na tej pozycji, do tego Nasri i Walcott...

O BOŻE! ALE TA ROTACJA JEST U-Z-A-S-A-D-N-I-O-N-A W MOICH POPRZEDNICH POSTACH! Taka, którą ty masz na myśli występuje w ataku, reszta po prostu odpoczywa. Wg. ciebie w Manchesterze (ogólnie, łącznie z obcokrajocami) jest więc tylko 6 podstawowych graczy (Ronaldo, Rooney, van der Sar, Ferdinand, Vidic, Evra), bo baaardzo sporadycznie są zmieniani? Rotflando : d

@Edit

Podstawowi gracze to ci ktorzy chociaz rozegrali 2/3 spotkan w LM pucharze Anglii i Lidze (CC sie nie liczy bo tam kazdy rezerwy ogrywa). Koniec tematu z mojej strony

Mecz sie zaczyna i Silvestre w pierwszym skladzie na usta cisnie sie tylko 1 zdanie; Witamy Silvestra, zegnamy LM

Arka_Sath_Wielki 29-04-2009 21:15

We didn't start the flamewar !

Luźniej panowie, luźniej :)

Kele 29-04-2009 21:52

Manchester ciśnie ostro ; >

Pan i Wladca 29-04-2009 22:01

Widać, że Almunia bardziej ograny niż Fabiański. Dobrze, że w przerwie meczu mamy dziesięcio-minutowy kabaret w wykonaniu Gmocha i Engela :p

Thomisson 29-04-2009 22:42

Gdyby nie Almunia i fikcyjny spalony Giggsa to Arsenal nie mialby po co grac w 2. meczu ;-)

Straznik Monopolowego 29-04-2009 22:49

Gdyby nie 11 graczy MU to tez mecz nie mialby sensu

Dark Sven 29-04-2009 22:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Straznik Monopolowego (Post 2533838)
Gdyby nie 11 graczy MU to tez mecz nie mialby sensu

Oj już się tak nie frustruj : *...

Straznik Monopolowego 29-04-2009 23:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dark Sven (Post 2533840)
Oj już się tak nie frustruj : *...

Ja sie nie frustruje, to sa poprostu emocje- zrozumiesz jak druzyna z ktora symatyzujesz bedzie grala w LM

A co do meczu to przez pierwsze 25~min wielka przewaga MU po 25min wyrownana gra tak jakby obydwie druzyny cieszyly sie takim wynikiem.

Calkiem dobra gra Silvestra, bramka padla z winy Toure, Sagna bezbarwny ale juz mnie przyzwyczajil tym jezeli chodzi o obecny sezon, Gibbs mlody i nie najgorzej sobie poradzil chociaz tam te najniebezpieczniejsze pilki to szly z jego strony.

Przechodzac do pomocy to Fabregas zagral na swojim poziomie, Walcott kompletnie bezbarwny, Nasri tez mnie nie zachwycil, Diaby swietny mecz walczyl o kazda pilke i mial sporo przejec, Song na poczatku dobrze potem kompletnie nie istnial

Adebayor osamotniony w ataku to cos strasznego, zreszta to juz nie pierwszy raz kiedy Arsenal gra z samym Adebayorem z przodu i jakos nie przypominam sobie aby jakis wielki sukces w takim zestawieniu gracze Wengera odniesli

Arsenalowi w tym meczu zdecydowanie brakowalo ofensywnych wejsc bocznych obroncow, tych krosow Sagny czy dryblingow Clichego. Brak tez bylo widac gracza laczacego pomoc z atakiem a ta role zazwyczaj spelnial Robin. A co do Spalonego Giggsa to w po obejrzeniu tego w tv nie moglem jednoznacznie stwierdzic czy byl czy nie byl a wiec nie dziwie sie sedziemu

Dark Sven 29-04-2009 23:14

Ależ emocje... Siedzisz i w klawiature stukasz... Je...

Duch Niespokojny 29-04-2009 23:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thomisson (Post 2533836)
Gdyby nie Almunia i fikcyjny spalony Giggsa to Arsenal nie mialby po co grac w 2. meczu ;-)

Spalony był. Minimalny, ale takie zawsze się gwiżdże, jeśli sędzia zdoła to wychwycić.

Xevez 30-04-2009 00:02

tam spalony był, ale kilka minut wcześniej Ronaldo był na dwumetrowym spalonym, a sędzia jakoś tego nie wychwycił :|
mecz dość szybki, ale mało sytuacji bramkowych, nie skreślałbym Arsenalu, bo to w końcu dla nich jedyna szansa, żeby dobrze pokazać się w tym sezonie
rozbawił mnie Gmoch w studiu, jak omawiał 'genialny' bieg Teveza do piłki, lol

Fintex 30-04-2009 00:13

po 1. to zawiodłem się na czelzi :/ nie myślałem, ze będą tak grac... gdzie te pojedynki sprzed kilku lat... Byleby Barca nie straciła 1sza bramki za tydz.

po 2. to spalony był. MU cisneło.. bomba ronaldo w poprzeczke potężna. nie wiem jak on to strzela ;D jakby to wpadło to palce lizać. za tydz. bedzie ciekawie.

a po 3. z innej beczki. Dwight Howard został zawieszony na 1 mecz za to zagranie: http://www.youtube.com/watch?v=Sc8J5pZE6oc
troche smiech, ale bardzo dobra okazja dla Gortata. zapewne wyjdzie jutro w s5. ma okazje, ktora moze sie mu juz nie powtórzyć. jak poprowadzi orlando do zwycięstwa to bedzie miał szanse na dość duży kontrakt.

do 2 rundy PO awansowali już: Cavaliers, Lakersi i Dallas. dziś pewnie uczyni to Denver. Miami 2-2. zawalili ostatni mecz :/
ogląda w ogóle ktoś? ;)

AnonimowyPowrot 30-04-2009 06:53

Kurde, szkoda tych wszystkich fartów Arsenalu, bo wynik 10:0 (nawet z takim przeciwnikiem) robi wrażenie...

Po wślizgu Fletchera w pierwszej połowie do głowy przyszedł mi jeden komentarz - leżeć murzynki!

@Down

Chodzi mi także o jego korzenie.

Duch Niespokojny 30-04-2009 13:22

PS. Według Wikipedii Giggs urodził się w Walii, a dopiero w wieku sześciu lat przeniósł się do Anglii.

Straznik Monopolowego 30-04-2009 14:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AnonimowyPowrot (Post 2534003)
Kurde, szkoda tych wszystkich fartów Arsenalu, bo wynik 10:0 (nawet z takim przeciwnikiem) robi wrażenie...

Po wślizgu Fletchera w pierwszej połowie do głowy przyszedł mi jeden komentarz - leżeć murzynki!

Jakich fartow?

Tez mi sie kojazy jeden wslizg Songa ktory polozyl placzacego Roniego

AnonimowyPowrot 30-04-2009 15:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Straznik Monopolowego (Post 2534165)
Jakich fartow?

Tez mi sie kojazy jeden wslizg Songa ktory polozyl placzacego Roniego

Dobra, dla ciebie fartem nie będzie obrona chociażby strzału głową wspomnianego Ronaldo, więc ta dyskusja nie ma sensu. Podałem przykład.

@2 Down

Bez przesady, nie było prosto w niego, a mimo wszystko, chociażby Fabiański, prawdopodobnie puściłby tą piłkę.

Thomisson 30-04-2009 16:03

Najlepszym zawodnikiem Arsenalu był Almunia, niech to wystarczy za cały komentarz ; )

Maggic 30-04-2009 16:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AnonimowyPowrot (Post 2534178)
Dobra, dla ciebie fartem nie będzie obrona chociażby strzału głową wspomnianego Ronaldo, więc ta dyskusja nie ma sensu. Podałem przykład.

Jaki fart w tym że Almunia obronił strzał głową Ronaldo po którym piłka leciała w środek bramki? Prosto w Almunie? Bez przesadyzmu.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:03.