Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Wyrównanie profesji (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=116597)

Master-Wojtaszek 11-11-2007 21:23

hm.. Druidzi i Sorkowie mieli update rok temu w grudniu. Palladynom i Knightom nic nie odjęto.
Palladyni i Knighci mieli update w lipcu tego roku, a pogorszono Sorków i Druidów.
Więc teraz ulepszą Druida i Sorka, możliwe że pogorszą Palladyna i Knighta, tak jak zrobili to z Druidami i sorkami w Summer update 2007.
A za rok, w lipcu znów polepszą knightów i pallów, chyba, że coś wymyślą innego.
Pzdr

poreda 12-11-2007 09:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Master-Wojtaszek (Post 1741164)
hm.. Druidzi i Sorkowie mieli update rok temu w grudniu. Palladynom i Knightom nic nie odjęto.
Palladyni i Knighci mieli update w lipcu tego roku, a pogorszono Sorków i Druidów.
Więc teraz ulepszą Druida i Sorka, możliwe że pogorszą Palladyna i Knighta, tak jak zrobili to z Druidami i sorkami w Summer update 2007.
A za rok, w lipcu znów polepszą knightów i pallów, chyba, że coś wymyślą innego.
Pzdr

Po co ciągle polepszać i pogorszać? Niech zrobią raz porządnie i tak zostawią na kilka UPDATE'ów.

Keverus 12-11-2007 23:16

Nie. Niech wyrownaja tak jak nalezy i zostawia na zawsze. xD Ale to nas mniej wiecej sprowadza do poczatku tematu... Jak zrobic tak zeby wyrownac idealnie... A wiec powiem wam co mysle i prosze o opinie, tylko nie bijcie xD, skupie sie na walce:

1. Knight w PvP goni swoj cel i nie w kazdej turze znajduje sie na tyle blisko aby uderzyc. Niech wiec powiekszą knightom damage, skoro nie uderzaja w kazdej turze. A przeciez rycerzy charakteryzuje to ze bija mocno. :)
2. Paladyn z kolei uderza (w przeciwienstwie do knighta) w kazdej turze i z kazdej odleglosci w zasiegu wzroku. I bije wcale nie słabo. Mocno. Za mocno. Uwazam że tutaj trzeba lekko damage osłabić. Poza tym wszystko jest OK.
3. Druid jak sama nazwa wskazuje, specjalizuje sie w magii uzdrawiajacej (exury), wiec nie moze miec takiej ofensywy jak Sorc. Ale bez przesady... Ze dwa spelle ofensywne mozna im dorzucic... :)
4. Mag w PvP jest zrobiony dobrze. Tylko te ceny za hunty... Straszne... Uwazam ze ten problem rozwiazaloby jeszcze szybsze regenerowanie many u magow i druidow.

To tyle. Prosze o nie besztanie tylko ewentualnie o dyskusje. :)

Vil 12-11-2007 23:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Keverus (Post 1743128)
3. Druid jak sama nazwa wskazuje, specjalizuje sie w magii uzdrawiajacej (exury), wiec nie moze miec takiej ofensywy jak Sorc.

wogole najlepiej dorzucic druidom ze 4 czary leczace, aure "thorns" i zmienic im styl gry tak, zeby nie atakowali ( bo nie maja czym ) tylko czekali az stworek sam sie o nich zabije.

Rafals from hell 12-11-2007 23:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Master-Wojtaszek (Post 1741164)
Pzdr

Po pierwsze nigdzie nie pisało, że pogorszą knightów, czy pallów.

Po drugie zmiany będą ciągle przez jakiś czas, a wynika to chociażby z nowych expowisk tylko dla knightow czy pallow magom tez trzeba stworzyc godne miejsca do expa

Salarigoth 13-11-2007 00:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1743182)
wogole najlepiej dorzucic druidom ze 4 czary leczace, aure "thorns" i zmienic im styl gry tak, zeby nie atakowali ( bo nie maja czym ) tylko czekali az stworek sam sie o nich zabije.

Ale nie powinno byc tak ze jak chce grac postacia magiczna to musze grac druidem bo bardziej sie zwraca, kazdy normalny czlowiek teraz nie wybierze sorca bo sorc to pger( ciekawe z kad wezmie kase na pg po upie).To jak w pewnym stopniu manipulacja albo graj druidem albo miej calkowicie przesrane sorcem do jakiegos tam lvl... To tak samo teraz ma bill gates problemy prawne za to ze narzuca swojego wina ludziom ( czyt. musisz miec wina bo jak wybierzesz inny system op. to nie bedziesz jak mial rozwijac swojego sprzetu/komputera itp.).

Keverus 13-11-2007 18:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1743182)

Chłopie... Czy mi sie wydaje czy pisales to sarkastycznie? Czemu nie zacytowales dalszej czesci mojej wypowiedzi??? :/ Mowilem ze ze dwa spelle ofensywne mozna im dorzucic. I nie ulega watpliwosci to, ze musza miec mniejsza ofensywe od sorkow... Grales ty kiedykolwiek w innego RPG'a oprocz Tibii??... :/ Zal.

Vil 13-11-2007 19:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Keverus (Post 1743910)
Grales ty kiedykolwiek w innego RPG'a oprocz Tibii??... :/ Zal.

Obojetnie czy jest to Baldur czy WoW, zdecydowana wiekszosc gier jest tak ulozona, ze grajac healerem ktory praktycznie nie ma mozliwosci ofensywnych mozesz go dociagnac albo do maksymalnego levela, albo do pelni uzytecznosci, tylko i wylacznie dlatego ze ta pelnie uzytecznosci kiedys uzyskuje. W tibii jakis idiota wpadl na to, zeby sila postaci byla okreslona levelem, przez co niemoznosc osiagniecia levelu ( a w szczegolnosci - niemoznosc osiagniecia go w pojedynke, bo w takim trybie spedza sie zdecydowana wiekszosc gry ) praktycznie zamyka droge do uzytecznosci. Tak wiec, celowo przejaskrawiajac, nalezy zamknac mordy polglowkom myslacym, ze postac stworzona tylko do leczenia ( jak to sie popularnie mowi "defensywna" ), z okrojonymi mozliwosciami walki, bedzie wogole mogla leczyc, nie wspominajac o takim drobnym fakcie, ze w wiele miejsc z niskim ( bo niby jak i jakim kosztem ma nabic wysoki ) levelem wogole nie bedzie mogla wejsc.

Mozliwosci expienia kazdej profesji powinny byc mozliwie bardzo zblizone szybkosciowo i ekonomicznie.

Pattka16 13-11-2007 21:30

Jestem Druidem

Jestem druidem i smutno mi to czytac mam Pacc a mimo to uwazam ze Palladyni sa zdecydwanie lepsi od druidow :( Chodzi o to ze pale wedlug mnei zdobywaja 3 x szybciej levele niz druidzi. Uzywam Tempest i :/ 5 % zrobie levela i mam 0 many nie uzywajac zadnych zaklec.Tempest za jednym uderezniem pobiera az 14 many :(
Ciagle brakuje mi many, i wszystka kase jaka mam wydaje na mf :(

Rafals from hell 14-11-2007 14:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pattka16 (Post 1744302)
Jestem druidem i smutno mi to czytac mam Pacc a mimo to uwazam ze Palladyni sa zdecydwanie lepsi od druidow :( Chodzi o to ze pale wedlug mnei zdobywaja 3 x szybciej levele niz druidzi. Uzywam Tempest i :/ 5 % zrobie levela i mam 0 many nie uzywajac zadnych zaklec.Tempest za jednym uderezniem pobiera az 14 many :(
Ciagle brakuje mi many, i wszystka kase jaka mam wydaje na mf :(

I dziwisz się, jak wiadomo druid teraz to najgorsza postać i zawsze nią był. To, że Mateusz Dra~ zdobył taki level druidem świadczy tylko o jego zahartowaniu i cierpliwości. Udowodnił, że druid może mieć najwyższy level w całej grze. Jednak, żeby tego dokonać trzeba się na prawdę natrudzić, a przy innych charach nie jest to już takie trudne. Przykład Sero~ bierze kupę manasów i leci na d-lair... siedzi 3 dni i wraca uśmiechnięty, kiedy MDW musi co jakiś czas uzupełniać zapasy. W dodatku ma mniej HP i przy kicku nie ma szansy przeżyć... co innego Sero... on już nie raz przeżywał na kicku i to na levelach 200+
Druid nie ma żadnego dobrego czaru obszarowego... exevo gran mas pox nie działa na większość potworów, co czyni ten czar bezużytecznym.
W tibii druid miał zostać postacią wspomagającą drożynę i dostarczającą run leczących. Teraz ekipy można spodkać tylko na dużych questach jak D-Helmet, POI, czy HoTA, a runy można kupić w sklepie. Tak więc widać, że druid został na lodzie, dlatego też w tym update ma zostać on poprawiony.

Keverus 14-11-2007 15:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1743954)
Obojetnie czy jest to Baldur czy WoW, zdecydowana wiekszosc gier jest tak ulozona, ze grajac healerem ktory praktycznie nie ma mozliwosci ofensywnych mozesz go dociagnac albo do maksymalnego levela, albo do pelni uzytecznosci, tylko i wylacznie dlatego ze ta pelnie uzytecznosci kiedys uzyskuje. W tibii jakis idiota wpadl na to, zeby sila postaci byla okreslona levelem, przez co niemoznosc osiagniecia levelu ( a w szczegolnosci - niemoznosc osiagniecia go w pojedynke, bo w takim trybie spedza sie zdecydowana wiekszosc gry ) praktycznie zamyka droge do uzytecznosci. Tak wiec, celowo przejaskrawiajac, nalezy zamknac mordy polglowkom myslacym, ze postac stworzona tylko do leczenia (jak to sie popularnie mowi "defensywna" ), z okrojonymi mozliwosciami walki, bedzie wogole mogla leczyc, nie wspominajac o takim drobnym fakcie, ze w wiele miejsc z niskim ( bo niby jak i jakim kosztem ma nabic wysoki) levelem wogole nie bedzie mogla wejsc.

Mozliwosci expienia kazdej profesji powinny byc mozliwie bardzo zblizone szybkosciowo i ekonomicznie.

No. Teraz juz w pelni rozumiem Twoje podejscie i podzielam Twoje zdanie. Ale tez nie mysle ze druid jest tylko do leczenia. Ale to jest jego specjalizacja, co (grajac w WoWa) powinienes mi przyznac. :)
Szczegolnie popieram Twoje ostatnie zdanie. Za duza roznica pomiedzy knightem a magiem, na korzysc tego pierwszego.
Przepraszam za ta pochopna reakcje na poczatku.

Nacpany_Wlodek 14-11-2007 17:48

Teraz to oni zamotali już na całego. Niby dobrze, że każda profesją będzie dobra w jakims zywiole, ale zobaczymy w praniu. Wreszcie będę mógł się leczyć i atakować jednocześnie sorcem, ale boję się, że to tak ułatwi grę i czeka nas na nowo wysyp dzieci update grajacymi magami.

Vil 14-11-2007 18:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Keverus (Post 1744976)
Ale to jest jego specjalizacja, co (grajac w WoWa) powinienes mi przyznac. :)

bzdura, druid to mag, tyle ze okrojony ( no bo tak ) i z dodanymi czarami leczacymi ( zeby wypelnic luke healera i zeby nikt sie nie czepial ).

Druid nie bedzie prawdziwa postacia leczaca tak dlugo, jak kazdy moze leczyc sie samemu.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:42.