Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Gry - temat ogólny (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=218504)

Pacz_knight 04-01-2010 15:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zokar (Post 2715291)
Właśnie mam przełom załamania mózgu...
Jutro mam zamiar kupić Dragon Age'a czy Assasins Creeda II, i teraz niech ktoś mi powie co lepsze?

No widzisz moj kolego! Ja mam ten sam dylemat :p

@topic
Teraz naszla mnie chec na jakas siekanke typu DMC.
Dobry ze mnie gosciu nie? Raz chce taki typ gier, a za dwa dni zmienia mi sie i chce zupelnie czego innego. -.-"
Moze zdecyduje sie na Bayonette? o.O
Jest tyle tytulow w ktore chcialbym zagrac, a tak malo pieniedzy...

CytrynowySorbet 04-01-2010 15:09

To że OGŁOSILI koniec prac nie znaczy, że rzeczywiście tak się stało. Sam bym brał pod uwagę taki rodzaj taktyki (robię po cichutku a potem wydaję piękne dzieło). No i nie wiem, czy piraci tworzący te dedyki mieliby jakiś problem z twórcami, ale jakoś mi się nie widzi, żeby twórcy ignorowali "cześć, jesteśmy piratami i zrobimy sobie własne serwery". W takiej sytuacji mieliby z głowy to zagrożenie wykrycia. Ale nie znam się i nie wiem czy to tak działa.

Rybzor 04-01-2010 15:14

Bayonetta to spoko gierka, polecam jak coś. Chyba lepsze od DMC : P

Zokar 04-01-2010 19:00

No i zdecydowałem się na AC II, dlaczego? Bo ta gra mi będzie bardziej pasowała. Jednak za miesiąc mam Urodziny :cup: I wtedy kupie sobie DA.

Lord Dreathan 04-01-2010 19:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zokar (Post 2715569)
No i zdecydowałem się na AC II,

Mnie sie jedynka nie podobala :/ Po 3 misjach mi sie znudzila. Znaczy sie, nie zrozumcie mnie zle, fajne bylo skakanie po budynkach, ale jak zobaczylem ze w miescie jest xx straznikow, co so tak samo wygimnastykowani jak ja, to mnie zdziwilo. A w walce jest sie niesmertelnym, wystarczy dobrze wciskac przycisk "kontratak" Zreszta wole Prince of Persia ;P

Dark Sven 04-01-2010 20:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zokar (Post 2715569)
No i zdecydowałem się na AC II, dlaczego? Bo ta gra mi będzie bardziej pasowała. Jednak za miesiąc mam Urodziny :cup: I wtedy kupie sobie DA.

A za młody przypadkiem na obie gry nie jesteś?

Necromantor 04-01-2010 22:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dark Sven (Post 2715630)
A za młody przypadkiem na obie gry nie jesteś?

a ty z pegi jestes czy jak?

Rybzor 05-01-2010 02:45

Z ZOMO : O.

Ja Ci poleciłem DA z uwagi na długość gry, jaką Ci zapewni. AC przechodzi się po paru godzinach. DA - po kilkudziesięciu.

CytrynowySorbet 05-01-2010 14:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2715815)
Ja Ci poleciłem DA z uwagi na długość gry, jaką Ci zapewni. AC przechodzi się po paru godzinach. DA - po kilkudziesięciu.

Twoją logiką wszystkie Simsy są najlepsze, bo nie da ich się przejść (więc gra się w nie najdłużej)...

Sam popieram AC2, chyba z sentymentu, bo jedyna chwyciła mnie za serce i to dzięki niej zacząłem grać w gry single player.

Rybzor 05-01-2010 14:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2715902)
Twoją logiką wszystkie Simsy są najlepsze, bo nie da ich się przejść (więc gra się w nie najdłużej)...

Cool story bro.

Mylisz logikę z pojedynczym, konkretnym przypadkiem ze ściśle ustalonymi danymi. Nikt nie twierdzi (a przynajmniej nie ja), że im dłuższa gra, tym lepsza. Oczywistą oczywistością jest to, że gdyby miał do wyboru AC2 i simsy, to postawiłbym na AC2.

Yoh Asakura 05-01-2010 15:04

Ja bym brał Simsy

BialyOleander 05-01-2010 16:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2715427)
Bayonetta to spoko gierka, polecam jak coś. Chyba lepsze od DMC : P

bluźnisz ryba bluźnisz

ruszek 05-01-2010 16:32

Nie polecam DA, z powodu możliwości przejścia całej gry tym sposobem :

http://www.youtube.com/watch?v=x3oNd...eature=channel

Działa. Sprawdzałem. Cholernie monotonne.

Rybzor 05-01-2010 16:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ruszek (Post 2715955)
Nie polecam DA, z powodu możliwości przejścia całej gry tym sposobem :

Trochę bym się zastanawiał, czy faktycznie całą grę. W końcu cała gra to nie lokacje, w których przeciwnicy znajdują się w jakimś pokoju, z którego zobaczą nas jedynie po przejściu przez drzwi. Oczywiście, w takich sytuacjach korzystałem z burzy, ale tylko i tylko wtedy, kiedy przeciwnik znajduje się w pomieszczeniu z drzwiami. Myślicie, że na takich lokacjach opiera się cała gra? Didnt happen.

A co do samego Kominka, to po wnikliwej analizie nie trudno dojść do wniosku, że jeśli chodzi o recenzowanie gier, robi to skrajnie kretyńsko.

MALLuś 05-01-2010 17:07

A AC II pewnie można przejść używając 3 przyciskowy, bieg,skok i kontra.

Co do "możliwość przejścia całej gry w xx sposób", szkoda, że mamy x rożnych innych możliwości, i gre można sobie spokojnie przejść 2 razy, bez znudzenia<inne klasy, team, taktyka, decyzje> co daje nam ze 100h rozgrywki, nie to co jakiś tam AC II który za większa cenę da nam 10h? kontrataków

Ashlon 05-01-2010 17:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MALLuś (Post 2715974)
Co do "możliwość przejścia całej gry w xx sposób", szkoda, że mamy x rożnych innych możliwości, i gre można sobie spokojnie przejść 2 razy, bez znudzenia<inne klasy, team, taktyka, decyzje> co daje nam ze 100h rozgrywki, nie to co jakiś tam AC II który za większa cenę da nam 10h? kontrataków

No i co z tego, ze bedziesz gral drugie 50h, skoro fabule juz znasz? To tak, jakby czytac jeszcze raz ksiazke - tyle, ze przy innym oswietleniu, z inna szybkoscia i w innym pokoju. Tylko tym sie to rozni, ze w grach masz mozliwosc (mniejsza lub wieksza) podejmowania roznych decyzji, ale fabula i tak jest bardzo podobna. Dlugo mozna grac w gre, ktora jest dluga i ma mase ciekawych questow, badz ma ciekawe multi. W innych wypadkach to nie jest dlugie granie, a jedynie powtarzanie gry od poczatku.

Yoh Asakura 05-01-2010 17:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2715961)
A co do samego Kominka, to po wnikliwej analizie nie trudno dojść do wniosku, że jeśli chodzi o recenzowanie gier, robi to skrajnie kretyńsko.

Co nie zmienia faktu, że tekst o piorunach był naprawdę świetny.

MALLuś 05-01-2010 17:48

Przeszedłem grę 2 razy, więc wiem o czym mówię. Oczywiście nie chodzi mi tu o przejście jej 2 raz, od razu po ukończeniu, bo to głupie. Zresztą dobrą książkę jeśli ma się czas warto przeczytać kiedyś ponownie.
W dodatku decyzje w DA zmieniają całkiem dużo, można wybrać inne opcje dialogowe, przez co dowiemy się innych rzeczy. Nasze decyzje będą miały inny skutek. Dodatkowo jeśli zaczniemy inną rasą/klasą/płcią. Npc będą w rożny sposób się do naszej osoby odnosić, czasem wspomogą informacjami<czego wcześniej nie robili> czasem nas oleją. W dodatku po przejściu gry mamy ending który pokazuje jak nasze poczynania wpłynęły na świat po tych xxx latach.

Cytuj:

W innych wypadkach to nie jest dlugie granie, a jedynie powtarzanie gry od poczatku.
Nie mogę się nie zgodzić, lecz niektóre gry nawet nie dają tej furtki z napisem "przejdź mnie jeszcze raz". Bo są po prostu cholernie liniowe i schematyczne.

CytrynowySorbet 05-01-2010 19:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MALLuś (Post 2716010)
Przeszedłem grę 2 razy, więc wiem o czym mówię. Oczywiście nie chodzi mi tu o przejście jej 2 raz, od razu po ukończeniu, bo to głupie. Zresztą dobrą książkę jeśli ma się czas warto przeczytać kiedyś ponownie.
W dodatku decyzje w DA zmieniają całkiem dużo, można wybrać inne opcje dialogowe, przez co dowiemy się innych rzeczy. Nasze decyzje będą miały inny skutek. Dodatkowo jeśli zaczniemy inną rasą/klasą/płcią. Npc będą w rożny sposób się do naszej osoby odnosić, czasem wspomogą informacjami<czego wcześniej nie robili> czasem nas oleją. W dodatku po przejściu gry mamy ending który pokazuje jak nasze poczynania wpłynęły na świat po tych xxx latach.

Nie mogę się nie zgodzić, lecz niektóre gry nawet nie dają tej furtki z napisem "przejdź mnie jeszcze raz". Bo są po prostu cholernie liniowe i schematyczne.

Tylko nie zemdlej z wrażenia, fanboyu. AC2 tworzono z myślą o uniknięciu czegoś takiego, co było w AC1 (swoją drogą nie wiem na co narzekacie. Ja bardzo często zamiast robić zadania, po prostu chodziłem sobie po mieście albo po dachach, i sprawiało mi to naprawdę ogromną przyjemność. Trzeba brać od gry to, co daje). Żadna gra nie jest złym wyborem, chyba że dany gatunek cię kompletnie nie interesuje.

MALLuś 05-01-2010 19:51

Dobrze wiedzieć, że jestem fanboyem.

Cytuj:

Ja bardzo często zamiast robić zadania, po prostu chodziłem sobie po mieście albo po dachach, i sprawiało mi to naprawdę ogromną przyjemność
Ja też, ale to chyba dlatego, że to jedyna rzecz które była w tej produkcji dobra.

Cytuj:

Żadna gra nie jest złym wyborem, chyba że dany gatunek cię kompletnie nie interesuje.
Dlatego IMO pomoc w wyborze 2 skrajnie rożnych gier jest głupotą. Jedyną rzeczą którą można porównać to na jak długo nasze wydane pieniądze starczą. Obydwie gry nie maja multi, co mocno je ogranicza. Chociaż DA<na PC> może rozwinie jakąś większą scenę moderską i będzie wiele ciekawych scenariuszy.

Jakby co, nie "jadę" po AC II, ani nie faworyzuje DA. Skupiłem się jedynie na głupim video z kominka<który każda grę pokazuje z najgorszej strony> Bo jakiś "znawca" daje rady, żeby jej nie wybierać, po zapoznaniu się z filmikiem.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:13.