![]() |
Co za ludzie trenujcie jak chcecie jeżeli skille 40/40 na 20lvl ci wystarczaja i masz przyjemnosc z gry to ok. Pozatym większość knightow nawet z 200lvl nie treniła skilli, a ci co tak trenuja dobijaja ten 35-40lvl i na tym ich gra się kończy, jezeli masz mieć skille 70/70 na 8lvl i ten 6 mlvl to i tak bendziesz chodził na te same potworki co ja na tym lvl ze skillami 40/40 bo na uhy i tak cie niestać. Zaraz znow pojawi sie pelno idiotycznych postow typu "ty noobie pewnie masz skille 30/30 na 100lv" a powiedz mi co Ci do tego??
|
Heh, ja mam skille 87/86 na 55lv i uważam że już nie musze trenować podaczas expa skille same idą. Mimo, że powoli ale jednak idą. Expie na dragach/scarabach/tombach/guardach, czyli tak gdzie jest wolne. Na guardy biore 5bp mfów i jade 5h lub szybciej gdy strace mfy, staram się ograniczać uhy. Expie z bs balnced i jakos zawsze z guardów loot wychodzi mi na ++++ Na dragonach używam prawie tylko uhów (dragi tylko północne od ankrahmun - 7resp), czasami się nie zwraca kasa za uhy i wychodzi troche kasy na minus, ale zawsze duużo expa do przodu. Na scarbach nie trace ani uh ani mf expiąc czy z GS'em czy z BS'em + demonką, tomby tak samo.
|
Chociaż
Dobrze by było wbić chociaż te 45 w skilach długo to to znowó nie trwa. Potem expic i wypalic 4 mlv.
Skille bedą rosnać tak i tak przy expie |
@Gelo
jeszcze jakbys napisal ile srednio expa na godzine wyciagasz na guardach/scarabach to bym sie bardzo ucieszyl. |
Cytuj:
Ale i tak sie nie opłaca expić na takich potworach jak np guardy na 12lv chociażby ze skillami 80/80 bo poprostu za mało hp na taki exp Myśle że dobrze jest skillować na mnijeszych lv bo nie zaatakują cie pk z lv wiekszym niż 25 a jak bedzie sie skillować na np 40lv to mogą do ciebie podejść 3-4 sorc z sd combo i po skillingu. Ja dzisjaj ze skillami 57/57(stale rosną hehe)miałem party z 18lv knight. On walił mnie z war hammera ja go z FS. Jego największy hit na mnie to było 27 a mój na nim 49(tak wiem że miał broń dwuręczno i nie miał tarczy ale on mi małe hity zadawał). Więc czuje sie w miare bezpieczny(jakby co mam bp ihow :D:D) Albo mój hit na monku to 60. Jak nabije dobre skille będe poprostu szybciej(i przyjemniej) expić :D. A jak padne i starce skille? Przecież to tylko gra :P skille da sie odrobić A ja i tak nie chodze z FS na trening tylko z spike swordem. Nie stac mnie narazie na 2 FS jakbym padł (po hacku jestem :D) |
Cytuj:
Cytuj:
|
Skills...
Ja osobiscie mam Knighta na Askarze 39lvl skille 76/75... trenowalem najpierw do 75/75... zeszlo mi tak do 20lvl bo napoczatku trenowalem na dwarfach a potem z kumplem na ghoulu... I teraz znowu zaczolem trening do 80/80. Wbije ~50lvl i poczekam az mi sie pacc skonczy i juz trenie do ~85/85 i na tym sie moj trening w Tibi zakonczy... :)
|
Cytuj:
Cytuj:
Knightow na 12-15lv atakuja zwykle 8-12lv sorc/druid z najslabsza rozdzka ktora na czlowieku zadaje obrazenia 5-9. Miałem party z sorc na 11lv(kumplem) on i walił z roda ja mu z FS jego hity na mnie było max 9 a moje na nim 30-40 Ale i tak FS bede nosic na treningi dopieor gdy bede mial 4mlv(70% jescze:baby: )No i jakby to moge napisać do jakiegoś kumpla(bo ja spike sword na trening biore wiec z tym zabardzo nie :D) |
Cytuj:
Na guadrach 20k/h + (jeśli mam 2 piętra i stały resp może nawet ponad 25k/h), scarabach na -3 piętrze do 20k/h, tomby 20k/h, dragi (północne - 7 resp) wieczorem, czyli gdy jest wspaniały resp ;) do 30k/h a w ciągu dnia ok.20k/h. @up up Ja na 15lv wbiłem skille 70/70 i 4mlv nosiłem od 13lv m.in. c arm, bs, c shield czy crusa i jakoś nikt mnie nie chciał nigdy zabić. Fart czy jak ? ;) Przy tych skillach na amazon camp północ od Venore wbiłem w 3-4 godziny dz z 15lv na 21lv. Potem w w tydzień do 30lv i zabrałem się na doskillowanie do 75/75 potem kupiłem pacc (nie wykorzystałem ponad 30dni pacc'a .... szkoda się tłumaczyć ;/ ) i na 53lv skończył mi się pacc, więc postanowiłem poskillować do 85/85 i kupić next pacc. Jak pomyślałem tak wykonałem i dziennie wbijająć 20-25% skilla po krótkim czasie wbiłem po 85 i z racji świąt wielkanocnych nie dało się zapłacić za pacc, wieć jeszce poskillowałem i wbiłem 87/86. Kupiłem nowy pacc i teraz nie mam zamiaru stracić żadnego dnia i wbijać ten lvl up bo już tylko to mi zostało do wykonania. |
Pieknie Gelo.Zazdroszcze ci ale co trza trenic a nie zazdroscic :) :) .Ja mam 9 lvl i skille 42/42 i 1 mlvl.To sa dobre skille ??
|
Dobre a może i nawet Bardzo dobre ;) Sam na 11lv miałem 50/50 więc pewnie bedziesz miał lepsze niż ja. ;) GOGO. Do treningu knightem potrzeba cierpliwości, dużo cierpliowści. Druid czy sork mogą w nocy stać w jakimś dobrym miejscu i afk klepać uh/hmm/sd przy czym sam mlv leci a knight'a musisz pilnować ;)
|
Jak bede skillowal regularnie bez expa to jak sadzisz na ktorym lvlu bede sie cieszyl ze skilli 75/75.Ps kase sam uzbierales podczas treningu na ten ekwipunek Gelo??;)
|
Hehe... w zbiorze eq pomógł mi kolega (był mi winny jeszcze z innego serwera ponad 30k i oddał mi 10bp uh, więc je sprzedałem i kupiłem co nieco). Jak wbijesz szybko te skille 65/65 i minimum 15lv+ to idź na slimy bo roty będą za szybko schodziły. Pamiętaj o odpowiedni lvl (ten 15+), bo slimy nawet 2 mocno hitują więc możesz się nie wyrobić z exurami i w ruch pójdą uhy a ich szkoda tracić na trening. Ja osobiście nie skillowałem za długo na slimach bo do skilli 70/70 skillowałem na koledze (ten co robił mi uhy :P ) dopiero gdy dobijałem z 71/71 do 75/75 poszedłem na slimy (domek bk) taszcząc bag hamów (zapas na cały dzień).
@up Jak bedziesz skillował tak regularnie to skille 65 wbijesz pewnie na 13-14lv więc dobij sobie 15lv i go na slimy do skilli 75/75. Tam nawet na 15lv powinieneś wbić te 75 bo slimy nic nie dają expa ;) |
Cytuj:
|
Ukryta dziura scarabów w Ank na -3 - 35k exp/h, dużo kasy, błyskotek.
Ja mam na knitku 75/75 na 40 lvl i nie jestem zadowolony. Pacc się kończy będę skilował do 90/90 a potem może wróce na honerke :). |
Cytuj:
Jestem zadowolony, może on potrafi lepiej expić odemnie, chodź ostanio gadałem z 110ek i mówił że na scarabach wyciąga do 25k/h. |
110ek na scarabach? Idiotyzm...
|
A ja wbiłem dzisjaj skille 60/60 :cup: a lv mam 13 :D a do 4mlv brakuje mi 45%:baby:
|
Ja miałem na 15 lvl 65/65, na 23 lvl 70/70, na 32 lvl 75/75, teraz na 41 lvl 80/80.
Spokojnie wystarcza, i nawet dobre są. A co do expienia - bez pacca moj rekord 26k/h, w dodatku na zajętych slimach na dark cathedral. |
Niezłe masz skille pewnie musiałeś się nieźle napracować ja mam 17 lvl i skille
47/44 co o tym myślicie? |
Moje skille to
82 cluba 58 axe 81 shielda noi mam 48 lvl Zmieniam skille gdyż to był poważny błąd postawienia na cluby ---uświadomiłem to sobie późno lecz dobrze że wogule:) |
sratata ja mam 48/47 na 14 lv i jest ok na non pvp
|
Ja nie widze sensu trenować do 80/80+ na lvu -40 bo to bezsens nabije ten lvl na małych skillach a urosna tak samo jak bym trenił
tyczy sie do tych Up co mają skille po 70/70+ na 20 lvach |
Cytuj:
|
Szczerze mówiąc nie rozumiem wypowiedzi tych ludzi którzy mówią że nie opłaca sie skillować. Przecież knight jest taką profesją która musi mięc wysokie skille jeśli chce przetrwać. No fakt że jak będe miał skille 75/75 na 20lv to gówno z tym zrobie bo lv za mały itd ale przecież wtedy wbije 5 razy szybcjej(no i zarobie 5 razy więcej...) ten 30lv niż ci knightci co na takim lv mają skille 50/50 (skillować i tak będą musieli chyba że chcą być ały czas na dwarfach i rotach). Dla mnie to jest proste - teraz wyskilluje 75/75 później bede mógł spokojnie expić do 25-30lv i znowu skilling do 80/80 a te skille starczą mi na dłuuuugo
|
Cytuj:
Cytuj:
Powtorze to poraz kolejny: 60/60 na 20 lev - ok, 65/65 - ok, ale wszystko powyzej oznacza tak ogromna strate czasu w stosunku bo zyskow ze jest to praktycznie nieoplacalne, bo takie 80/80 nawet na 40 levelu wcale tak nie przyspiesza expienia jak sie ludziom wydaje. Na szybkosc expienia maja najwiekszy wplyw: pomyslowosc i wytrwalosc w szukaniu dobrej miejscowki oraz eq w jakim tam pojdziemy. Przeklada sie to na ilosc expa/h oraz ilosc uhow traconych bardziej niz skille o kilka pktow wieksze. |
Awięc tak, mam 32 lvl skille 77/76 i skilluje do 81/80, chce te skille dobić do 35 lvla wraz z 6 mlvl(mam 37% do 6), póżniej zamierzam "masywnie" expic do 50 lvla a potem dobić skille po 87 i kupić pacc.
Czy mam tak zrobić czy ktoś ma lepszą propozycje? |
heh
czytam ten temacik i wiele osob mowi ze nie oplaca sei skilowac X godzin dla X wiekszego skila bo to nic nie daje. jakby nic nie dawalo to by Cipsoft nie wysmyslil czegos takeigo jak skill. za przyklad moge podac siebie. kumpel poprosil mnie zebym poszedl z nim na guardy pobloczyc no i jak bloczylem na skillach 61 to jechal mnie max po 40<med shield> .mam skile 65 i jedzie mnie max 25 wiec nie mowcie ze to nic nie daje !!!
|
/up\
No shielding dużo daje ale axe/sword/club już mniej;] |
Ja mam skile 67/67 i 16 lvl 3mlvl. Swiat honera (non- pvp) Dzisiaj poszedlem z druidem 22 lvl na dwarfy guardy blokowac. Jak mnie 1 guard bił bylo ok prawie wogóle mnie nie bił jak bily 2 to juz bylo gorzej biły kolo 50;/ Niestety kumpel dednol zabily do 2 guardy bo sie na niego 2 rucily i jak ja z tamtąd wracałem to tez dedłem. Mialem zółte hp i nie mialem przy sobie run;/ Zlecialo sie chyba z 15 dwarfów soliderow i mnie dedly;/ Moje eq to: Crown Helmet, Knight Armor, Plate Legs, Beholder Shield, Fire Sword i Leather Boots. Gdzie bym mógł expic na tych skilach i eq??
|
Myśle ze z takimi skillami mógl byś expic na Dwarfach Soldierach, daja one dobry loot, i nie bija mocno (chyba że w grupach ) , a jeśli niechce expi w kopalniach na tych Soldierach to idz do Kazoo tam sa fajne kopalnie i jeden olbrzymi poziom z rotami, drwarfami, i soldierami. Jak Ci sie to nie podoba to możesz isc także na ghostland albo katedre, ja osobiście na tych skillach juz cyclopy łupiłem tylko ze na balanse i to troche trwa, zreszta jak chcesz wszystko zależy od ciebie :)
Your Kowal... |
Ja osobiscie doradzam ci Dark Catedral.Duzo fajnych i nie zasilnych potworkow na exp.Uwazaj tam na dark monki i assasiny :)
|
hmm...niektorzy z pierwszej strony chyba nie powinni pisac bo..sami wiecie newbie ;] ale mysle ze skile po 70/70 na 20 lvlu to mozna miec ale warto takze przyexpic bo tak skilowac bez konca nie jest fajnie ;] wiec mam na 13 lvlu 58/58 4 % w tym momencie do 4 mlvl wiec chyba niezle ;] na 13 lvlu bedzie po 60 ostatecznie na 14 na 25 zamierzam zrobic te 70/70 :) a dalej sie zobaczy ;]
|
Ja póki co mam 76/75(12%) na 40 lvl i 50% do 6 mlvl. Nie wiem czy to dobrze czy nie ale w planach mam zrobić 80/80 do pierwszej niedzieli maja.
|
Ja chce zrobić skille 70/70 i wtedy troche poexpic do 25-30lv a potem skilling do 80/80 i potem nie wiem co dalej :D albo exp albo tren ^^
|
Cytuj:
|
Cytuj:
tak tak i co jeszcze ? Przy skillach 65 schielda i z medusa rozumie, że na full def hitował Cię max 25 ? hahahahahahahahaha. Jakoś mnie przy 86 schielda i demonką tylko, że balanced potrafi walnąć ponad 50 spokojnie ... Wiem, że to nie full def, ale to jest niemożliwe. No chyba, że blokowaleś 1 guarda tylko i akurat taki fart. |
/up\
no wiesz, najwiecej wtedy stuknal mnie 40 ale powiedzmy ze to byl "best hit" :P najczesciej bil mnie po 15-25 wiec tak napisalem. a i bil mnie 1 guardB) a wlasnie. walczysz w axe?? czy w sword. jak bedziesz to napisz. ja uzywam b sworda, a ty moze uzywasz f axa wiec stad ta róznica w hitach <14 def w broni>
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:47. |