Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73450)

R.R. 18-03-2007 13:57

@crystal12
Opcja zmień nie boli.
@Fpitolony w sprawe
Popieram. Ten temat juz był wałkowany setki razy i zawsze wychodziło to samo- nic!

Qapek 18-03-2007 20:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tom The Tanner (Post 1320172)
@Up.
Quest Spoil jest zakazany. Lada chwila się rozsypie, ale jeszcze jest. Stonogą jestem ja (pw/gg). Wykopaliska zabronione. Coś ciężkiego może spaść komuś na głowę. Więc po co piszesz tak starych tematach by powiedzieć <tylko> o tym, że nie pomogłaś? ;)

Vial

ostatni post był MIEŚIĄC temu a regulamin wyraźnie mówi o dwóch;)

Cytuj:

Jednak Vendor to był NPC. Znalazłam coś na tibia.pl w mapie rookgaardu:

8 Kolejny sklep z zaopatrzeniem. Właścicielem sklepu jest Obi. Na piętrze znajduje się drugie stoisko, na którym na przemian sprzedają Dixi i Vendor.

Może to pomoże...
było już mówione, vendor chyba powstał w wyniku buga, po jego naprawieniu
opis sklepu jednak został, nie znam dokładnie tej historii.

Cytuj:

Jeśli coś źle powiedziałam to sorry, ale jestejm tu nowa i nie za bardzo wiem co ijak Narazie wywęszyłam tyle, że do minomaga można się dostać bo drzwi bły otwarte ale nie te pierwsze tylko te drugie A koło minomaga leżał dead human
nic nie powiedziałaś źle, ale odswieżanie tematu w którym ostatni post był
pisany 2 miesiące temu;)
później jeszcze edytne posta, bo musze lecieć a chciałem jeszcze coś powiedzieć (tfu! napisać;) )

Markos12 18-03-2007 21:06

Dużo było takich tematów o tych wszystkich rzeczach na rooku...Każda może być prawdziwa...Ale po co taki temat nic sie nie dowiedzieliśmy:(

Konduktor 18-03-2007 22:51

Matko ludzie Vendor to po angielsku sprzedawca, poprostu na tibia.pl sie pomylili Wszystko!

crystal12 19-03-2007 10:38

nowy pomysł

Nie wiem czy to już było bo przecyztałam tylko 60 ileś stron tematu, ale widziałam że koło drzwi do minomaga leżał... Dednięty mino mag! Ale nikogo tam nie było... A drzwi były zamknięte.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ja (Post 868475)
A teraz coś na co wszyscy czekali - krytyka mnie! Czas START! ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Moja mama (Post 868475)
Córciu czas na obiad! Stygnie ci kotlet!

aa12 19-03-2007 22:25

o_0

Hej wszystkim:)

Koło Bear Roomu zauważyłem że jest taka dziura w którą sie wpada żeby zlecieć na poziom niżej.Tyle że pisze po angielsku(mogę się pomylić)że ,,dziura jest za ciasna''. Ktoś nie ma jakiegokolwiek pomysłu jak się tam dostać lub nikt nie wie co tam może być??

crystal12 19-03-2007 22:54

...

Już zrobiłam to forum ;) Oto adres: http://forum.tibia.pl/showthread.php...=1#post1324450 . Dość podobne do tego. Oby jakiś modek nie usunął bo się zabije.

Tom The Tanner 20-03-2007 18:08

@Aa12.
Da się tamtędy wyjść za pomocy kratki ściekowej w Final Room tegoż questu. Jest to tylko wyjście. Wejście jest zablokowane bo:
  • Quest straciłby swój sens. Istniej przecież klucz i inne wejście.
  • Niektórzy lubią ropać zalegające tam śmieci na powierzchnię. Niezły bałagan się robi. Jednak od ostatniego update są tam już tylko Spidery.
  • To ma uświadamiać nowym, że na Mainie też mogą spotkać się z takim czymś.

@Crystal12.
Nie rozumiem jaki sens miało zakładanie nowego tematu z kawałkiem starego. :D Ciekawa logika...

Vial

Konduktor 21-03-2007 22:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez crystal12 (Post 1323428)
Dednięty mino mag! .

Nie żaden mino mag tylko apprentice sheng!

Gawroon 22-03-2007 23:35

Czyż Wy wiecie, cóżem ja uczynił?!! Zapytałem Hyacynta o Dallheima, a on mi na to głosem wyrażającym potęgę i władzę: " A man of the sword. " Więc on wiedział o spikeswordzie. Zapytałem go tudzież, o Seymoura a on mi na to: "He has some inner devils that torture him.". Tym samym idę coś zrobić, a wyniki tego czegoś ogłoszę, nie gdzie indziej, lecz tutaj.

norlom 03-04-2007 00:12

Mino Mag

Witam wszystkich!
Zarejestrowałem się tylko po to by powiedzieć wam o czymś co powiedział Master mojej gildii. Nie wiem czy to już wiecie może tak, bo nie czytałem wszytkich postów, za dużo tam spamu, ale od czasu do czasu Mino Mag wychodzi z lochu a z nim 9 minosów i 2 hieny. Tenże mistrz Koelsche guild zabił go podobnierz 3 razy. I jeszcze jedno pytanko: kim jest Captain Iglue??
Pozdro dla Koelsche Guild;)

LomilThol 03-04-2007 09:23

Lol

To nie jest Mino Mag tylko Apprentice Sheng (ma resp nieregularny)który potrafi przyzywać hieny a że było z nim 9 minosów to tylko przypadek.
Równie dobrze mogło być w MinoHell 9 minosów, przyszedł gościu zatłukł 2 poszedł sobie, zrespił się Apprentice Sheng i było z nim 7 minosów.:p

Poprawcie mnie jak się mylę.

Tom The Tanner 03-04-2007 20:22

@Up.
Szczęście w nieszczęściu. :P No, ale zapraszam z takim czymś do Albumu Rookgaardu raczej. :D

Vial

Wiechoss 04-04-2007 23:09

Ta wiadomość została usunięta przez Instynkt. Powód: ... Nie ten Temat ...

Szkoda ale to bylo odniesienie do postu wyzej , ze respi sie kilka minosow wraz z bossem ... wiec nie wiem o co chodzi

Ps .dzis pewien rookstayer powiedzial " ja tym charem nie bede robic tricku ze zniknieciem spike sworda ,bo wtedy nie bede skromny (humble)"
Moze warto to przemyslec ;)

vns.rlz 05-04-2007 23:53

Ja mysle ze cos w tym musi byc mnie zastanawia najbardziej "Magic Light Wand"
"Sandały" , "SnowBalle".
Poco one sa ja mysle ze do czegos musza byc przydatne :p

Shinodin Barthez 06-04-2007 11:22

sandały i snowballe to wątpie...ale mlw kto wie :P

Ribery 06-04-2007 11:36

Te nie przydatne przedmioty są pewnie tylko po to by zachęcić nowych graczy do wyjścia na maina.

konrada12 20-04-2007 10:16

Plate

http://dzyn_dzyn.fm.interia.pl/quest[1].jpg ZNALZLEM NA TIBIA.com wiec z kad ma kolse plate l

Pan Klocek 20-04-2007 10:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez konrada12 (Post 1378130)

BO TO JEST ZDJĘCIE Z TEST SERVERA!

@_@ jak jeszcze raz ktoś wyskoczy z tym pytaniem to chyba kogoś zabije!

vns.rlz 20-04-2007 14:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ribery (Post 1354050)
Te nie przydatne przedmioty są pewnie tylko po to by zachęcić nowych graczy do wyjścia na maina.

ta na bank wszystko wiemy tylko nikt nic nie wie.

Korhan 20-04-2007 21:49

Przypuszczenia

1.Sword of Fury JEST do zdobycia.
2.Moze i ma to cos wspolnego z MM ale na pewno nie z ghoulem.
3."The humble"-więc odpowiedzi trzeba szukac w tunelu za miasto.
4.Wolf 100 oz to nic, widzialem takiego 200 oz.
5.Sprobujcie "zniknac" SS'a i poszukac pod nim.
6.Hiacinth nic nie wie.
7.Vendor był, jest i będzie na rooku.
8.Wyższe levele mogą poszukać w Mintwailn.
9.Nie istnieje key 4602. Historia z 1 lv i MM jest CHYBA prawdziwa.

Kshaq 20-04-2007 22:00

@up
Że się tak wyrażę "Gówno prawda"...

vns.rlz 21-04-2007 00:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kshaq (Post 1379096)
@up
Że się tak wyrażę "Gówno prawda"...

tak wiemy ty wszystko wiesz.
Trzeba Kombinować a nie tylko z góry zakładać że tak nie może być ...

kuba1324 21-04-2007 09:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez vns.rlz (Post 1379380)
tak wiemy ty wszystko wiesz.
Trzeba Kombinować a nie tylko z góry zakładać że tak nie może być ...

Tak się składa, że te wszystkie brednie, które wypisał @Korhan były już wiele razy sprawdzane... -.-

Kiizbu 21-04-2007 13:47

Ten niby npc co ukradł SOF to właśnie mino na skale, w mintwalin znalazłem książkę ale nie dokładnie ją przetłumaczyłem, wkarzdym razie chodziło o coś że ktoś z samotności dołączył się do minotaurów a w carlin(dokładnie w "paladins town) jest zdrajca co to przynosi miecze(carlin sword) i amunicje(arrows) do mintwalin, i było coś o rybach i o tym minotaurze na skale.

Może to w carlin trzeba szukać???
:o 8o :o 8o :o

thor93 21-04-2007 18:01

temat juz troche stary ale co do MM ;D
SS z Obsidi. prawdopodobnie malo kto uwierzy w tego SS no ale cóz
http://i148.photobucket.com/albums/s...apabitowa4.jpg

LookamZzaRogu 21-04-2007 18:19

Zastanawiałeś się kiedyś, że może to być Apprentice Sheng? Poza tym coś małe to ciało jak dla mnie... za małe... ;)

thor93 21-04-2007 18:26

;P wiem widzialem na www.tibia.pl o Apprentice Sheng ;D mozliwe ze to jest Apprentice Sheng a MM jest zamknięty w swoim pokoiku ;P ale dead mino mag w miescie jest teraz tylko sie zastanawiam czy to MM ;P:D
@EDIT
to nie Fake ze cialo zamale SS z rl tibi nieporadze ze masz cos z oczmi i twierdzisz ze jest zamale :)

Kiizbu 23-04-2007 19:39

Na harmoni dużo razy widziałem tego mino w dp, po prostu ludzie go przynoszą żeby się pochwalić

Waldiosek 01-05-2007 19:52

Prawda

Patrzcie co odp Seymour

18:44 Seymour: Hello, Lady Waldi. What do you need?
18:44 Lady Waldi [3]: Amber
18:44 Seymour: A traveller from the main land. I wonder what brought her here, since no one comes here of his own free will.

:evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul:

Może to prawda co mowisz ale wierze ci jeszcze za 10 min cos napisze aby mu wierzyć :cup: :cup: :cup: :cup: 8o 8o

Tom The Tanner 01-05-2007 20:17

@Waldiosek,
Tu masz całą rozmowę z NPC Seymour. Yyyy... nie każdemu chce się rejestrować więc kopiuję:

Cytuj:

Vialix: Witaj.
Seymour: Witaj, Vialix. Czego potrzebujesz?
Vialix : Ty jesteś Seymour?
Seymour: Moje imię brzmi “Seymour”. Dla ciebie Pan Seymour.
Vialix: Pomóż mi.
Seymour: Mogę ci pomóc radą.
Vialix: Poradź mi.
Seymour: Przeczytaj czarne tablice które znajdziesz i często odwiedzaj Centrum Szkolenia w podziemiach.
Vialix: Skąd wezmę klucz do Centrum Szkolenia?
Seymor: Czy chcesz go ode mnie kupić za 5 złotych monet?
Vialix: Co wiesz o królu Tibianusie?
Seymour: Niech żyje król Tibianus! Niech żyje nasz król! Co on… opiekuje się starym weteranem który obija się o tą zapomnianą przez boga i ludzi wyspę…
Vialix: Chcę dowiedzieć się czegoś o wielkich bogach i bożkach.
Seymour: Możesz dowiedzieć się naprawdę wiele o Bogach Tibii w naszej bibliotece.
Vialix: Tibia...
Seymour: Oh, ja jestem nieobecny na zatłoczonych ulicach Thais. Tam w jeden dzień chcę (mógę?) dostać awans i pracę przy zamku… musiałem przybyć tutaj! Szybsze jest lepsze! Osóbki takie jak ty kierują się do mnie.
Vialix: Co sądzisz o Obim?
Seymour: Kuzyn kowala Sama z Thais. On ma sklep gdzie możesz kupić najwięcej, jest tam zapotrzebowanie na uzbrojenie dla poszukiwaczy przygód.
Vialix: Co sądzisz o Willie?
Seymour: Willie to wspaniały farmer chociaż jest bardzo prostacki i tępy.
Vialix: Słyszałeś co nieco o Amber?
Seymour: Podróżnik z Mainlandu. Dziwię się jakie wiatry ją tu przyniosły bo do tego czasu jeszcze nikt nie przybył tu z własnej, nieprzymuszonej woli.
Vialix: Co sądzisz o Al Dee?
Seymour: Jest właścicielem sklepu w północno-zachodniej części miasteczka.
Vialix: Co wiesz o Dallheim?
Seymour: Oh dobry Dallheim! Jaki z niego wojownik! Bez niego bylibyśmy straceni!
Vialix: Na wyspie istnieje magia?
Seymour: Jedynym użytkownikiem magi na Rookgaardzie jest stary Hyacinth.
Vialix: Hyacinth. Co o nim wiesz?
Seymour: Tajemniczy druid, który mieszka gdzieś w puszczy. Sprzedaje kosztowne płyny życia.
Vialix: Co wiesz o tym mnichu, Cipfriedzie?
Seymour: Skromny mnich o mocy leczenia i uczeń wielkiego Quentina.
Vialix: Kim jest Quentin?
Seymour: Jest odpowiedzialny za świątynię w Thais.
Vialix : Z tego wszystkiego zapomniałem cię zapytać, panie Seymour czym się zajmujesz.
Seymour: Jestem panem tej wspaniałej akademii.
Vialix: Chcę dowiedzieć się czegoś o potworach.
Seymour: Możesz dowiedzieć się dużo o potworach z książek z naszej biblioteki.Vialix: Która godzina?
Seymour: Jest 3:36 am, tak więc jest późno. Szybko!
Vialix: Wiesz co czai się w mrokach lochów?
Seymour: Na tej wsypie jest pewna ilość zakamarków. Musisz być dostatecznie silny, żeby je badać, radzę zaopatrzyć się w linę.
Vialix: <ubliża>
Seymour: Przez tą uwagę umyję ci pysk młody człowieku! <uderza> (?) <wyjmuje gąbkę i szoruje mi usta> (?)
Vialix: Mam dla ciebie prezent…
Seymour: Czy ty masz pakunek dla mnie?
Vialix: Tak… <drwiący uśmieszek>
Seymour: HEJ! Ty go nie masz! Przestań używać na mnie swoich sztuczek albo będę dawał ci dodatkowe prace do wykonania!
Vialix: Powiedz lepiej, co wiesz o broniach.
Seymour: By walczyć z twardszymi zwierzętami potrzebujesz wspaniałych broni. Niestety tylko podstawowe bronie i uzbrojenia są tu dostępne. Będziesz musiał stawić czoła niektórym, silniejszym stworom ażeby zyskać lepszą broń.
Vialix [23]: Będę musiał potrenować…
Seymour: Możesz wypróbować niektóre rzeczy i swoje umiejętności tam, na dole ale nie polecam rzucać wyzwania potworom z naszej areny jeżeli nie jesteś doświadczony.Vialix [23]: Powiedz na co składa się RTAA (Royal Tibian Adventurers Academy).
Seymour: Nasza akademia ma bibliotekę, Centrum Szkolenia i Wyrocznię na górze.

Vial

Wiechoss 01-05-2007 20:54

Ja wogule nie wiem po co ten temat jest ,skoro ktos napisze ze cos wie (przypuszczenia) ale chce to zostawic dla siebie to i tak wiekszosc go zjedzie i napisze "gowno prawda" itp ;)

Dla mnie to sa nic nie znaczace legendy/bajki wymyslone przez zwyklych ludzi.

Ksiazki i inne rzeczy podpowiadaja (niby) jak zdobyc jakas rzecz czy gdzies dojsc sa poto zeby dodac fabule grze.

Drangir 05-05-2007 15:36

@up ech... kolejny niupek, chyba z tibi.org.pl...

Cipsoft nigdy nie kłamie w książkach. A npc'owie też są prawdopodobni ;) tylko że trzeba się ich odpowiednio pytać :) a dopóki jakiś haker nie włamie się na serwer cipsoftu albo ktoś nie powie wszystkim npcom wszystkie możliwe słowa (:P) to wszystko jest możliwe.

edit: nie musisz do każdego posta dopisywać tematu. najlepiej wogle nie pisz postów muminku, bo się nie znasz

Nuflon 06-05-2007 17:49

Małe co nieco

Ja wiem tyle, że Brass Armor musi istnieć na rooku. Dlaczego? Podejdżcie do NPC Obi i powiedzcie Hi, sell brass armor a on powiem do you ble ble sell brass armor for 150 gold? Wiec brass armor musi istniec...X(

Wiechoss 06-05-2007 18:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nuflon (Post 1414243)
Ja wiem tyle, że Brass Armor musi istnieć na rooku. Dlaczego? Podejdżcie do NPC Obi i powiedzcie Hi, sell brass armor a on powiem do you ble ble sell brass armor for 150 gold? Wiec brass armor musi istniec...X(

Podobno kiedys Mino Mag byl dostepny na rooku i drzwi nie byly zamkniete wiec moze to pozostalosci po dawnych czasach ...

Kiedys tez wpadlem na pomysl ze gdy apprentice sheng jest w mino hell to drzwi do mino maga sa otwarte ,
"I will protect the secrets of my master! Kaplar! You already know to much" Slowa Shenga
Po jakims czasie obalilem te teze ;'(

Drangir 06-05-2007 19:07

@2up
pamiętaj że NPCe to też "ludzie". i 1 albo jak wyżej napisał Wiechu albo po prostu chce to kupić :P

Baklazan 07-05-2007 15:18

A wiadomo kto ma tego Spike Sworda ? (Prosiłbym o jakieś ss)

Michoss 07-05-2007 18:23

@up
Nikt nie ma

Baklazan 07-05-2007 18:25

To na 99% wiadomo, że nie ma questa ;(

Drangir 07-05-2007 18:37

@up
na 99% wiadomo że jest quest -.- kiedyś był ale był za łatwy i go "lekko" zmodyfikowali... był tak łatwy że i tak nikt go nie przeszedł :P
Cipy nie usunęli żadnego questa.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:14.