Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Problem z komputerem? Napisz, tutaj. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=126449)

Sza'hel 18-02-2008 10:27

Guzbi,Program MagicISO
A ja prosiłbym o linka do programu jak zrobić filmik czarnobiało

Zalgadis 18-02-2008 17:12

Może nie jest to problem z komputerem ale się zalicza.
Gdy instaluję Battlefielda 1942 wchodze do gry chce dołączyć do gry internetowej wyskakuje komunikat że niemożna się połączyć z serverem albo coś, co mam zrobić?
Zaraz dam zdjęcie i dokładny komunikat

kzez1986 18-02-2008 18:30

Może firewall blokuje Ci jakieś porty. Jeżeli masz włączonego firewalla otwórz porty, z których korzysta gra (możesz zrobić test poprzez chwilowe wyłączenie firewalla, potem sprawdzenie czy działa i włączenie). Jeżeli przy wyłączonym firewallu będzie ok, spróbuj odnaleźć informację jaki to port i włączyć go.

Albo może serwer chwilowo nie działał.

---Holek--- 18-02-2008 23:59

help

Ja mam taki problem
Sformatowalem laptopa itp i zainstalowalem sterowniki ale nie wykrywa mi dziwieku co robic? mam karte Intel 82801FBM ICH6-M - High definition Audio Controller [B-2] prosze o linki do sterownikow plx

kzez1986 19-02-2008 14:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ---Holek--- (Post 1908094)
Ja mam taki problem
Sformatowalem laptopa itp i zainstalowalem sterowniki ale nie wykrywa mi dziwieku co robic? mam karte Intel 82801FBM ICH6-M - High definition Audio Controller [B-2] prosze o linki do sterownikow plx

Ktoś też miał taki problem. Tutaj jest podobny topic: http://forums.driverguide.com/archiv...p/t-26456.html na ten temat i podany link http://global.acer.com/support/index.htm.

A może to nie problem ze sterownikami? W zasadzie zwykle te dołączone do komputera z zupełności wystarczają. Sprawdź w menedżerze urządzeń, jak jest wykryty. Może np. źle działa. Może masz wyciszony dźwięk i nic nie słyszysz, a działa.

---Holek--- 19-02-2008 16:35

Zapewniam cie ze nie mam nic wyciszone

Mam ten link pobrac czy co? Help

kzez1986 20-02-2008 14:51

W tym linku, który podałem trzeba wybrać Downloads, lokalizację itd. Spróbuj ten: http://support.acer-euro.com/drivers/downloads.html. Musisz wybrać następnie dokładny model, a potem dla jakiego systemu i sprzętu chcesz sterowniki.

Xantro 23-02-2008 13:26

Hmmm... Jakby to powiedzieć... Po prawej stronie na monitorze mam takie jakby przedłużenie w którym chowają się aplikacje, co gorsze nie mogę ich stamtąd wyjąć bo znikają całkowicie. Pojawiło mi się to dopiero po formacie, wcześniej czegoś takiego nie miałem. Jakieś propozycje jak mogę się tego pozbyć?

kołbaś 24-02-2008 12:54

Mam problem z głośnikami. Kupiłem sobie nowy komputerek wszystko cacy ok karta dźwiękowa zintegrowana etc podłączam głośniki i zonk nie dziala. Robie test dzeiwku i luzik spoko wszystko gra, alke jak tylko włącze jakąkolwiek gre/film/film na youtube to odrazu nie dziala i tylko glucho. Kupilem inne glosniki ale problem jest ten sam. Test robie z oprogramowania tej karty zintegrowanej a jest to Menadżer Realtek HD Audio.

CytrynowySorbet 24-02-2008 13:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 1919750)
Mam problem z głośnikami. Kupiłem sobie nowy komputerek wszystko cacy ok karta dźwiękowa zintegrowana etc podłączam głośniki i zonk nie dziala. Robie test dzeiwku i luzik spoko wszystko gra, alke jak tylko włącze jakąkolwiek gre/film/film na youtube to odrazu nie dziala i tylko glucho. Kupilem inne glosniki ale problem jest ten sam. Test robie z oprogramowania tej karty zintegrowanej a jest to Menadżer Realtek HD Audio.

A zainstalowałeś sterowniki? :P Bo o nich tutaj nie wspomniałeś.

kołbaś 24-02-2008 14:36

Z nowymi glosnikami nie bylo. A ze straymi plyta sie nie wczytuje bo nie znalazla karty muzycznej dla nich odpowiadajacej. A jak stery do karty dzwiekowej to jak znalesc skoro jest zintegrowana ?

Żyłka 24-02-2008 14:53

Na dysku dołączonym do płyty głównej.

Voon 24-02-2008 20:13

Mój problem polega na tym iż komputer często samoczynnie sie wyłancza albo dosłownie w momencie odpalania jakiejkowiek aplikacji wyskakuje komunikat że wystąpił problem z tą aplikacją (i raport do M$). Co to jest? Wystepuje to bardzo często, dosłownie co chwile. Doszło już do tego że kosza nie moge otworzyć bo jest błąd explorera.

Davido16 24-02-2008 20:34

Wirus, bo przy wykasowaniu plików systemowych, system się nie włącza.

Pacz_knight 28-02-2008 20:54

Dobra a ja mam problem bo jak mi sie cos wiesza, czasem komp to uzywam Menadzera (Alt+Ctrl+Delete) i wyskakuje mi okienko menadzera gdzie moge zakonczyc zadanie danego programu. Jest to bardzo przydatne ale niewiem z jakiegos powodu mi to nie dziala i wyskakuje okno z wiadomoscia: Menadzer zadan zostal wylaczony przez administratora. Czy moglby mi ktos pomoc i powiedziec gdzie moge "wlaczyc" tego menadzera?

P.S.
Jeszcze nie dziala mi taki program z wnidowsa gdzie moge szybko cos znalezc - Regedit (edycja rejestru). Sytuacja jes taka sama jak przy tym z menadzerem tylko ze pisze ze zostalo to wylaczone przez administratora sieci (ale to chyba nie istotne).
Help plz :(

Krukson 28-02-2008 22:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacz_knight (Post 1928980)
Dobra a ja mam problem bo jak mi sie cos wiesza, czasem komp to uzywam Menadzera (Alt+Ctrl+Delete) i wyskakuje mi okienko menadzera gdzie moge zakonczyc zadanie danego programu. Jest to bardzo przydatne ale niewiem z jakiegos powodu mi to nie dziala i wyskakuje okno z wiadomoscia: Menadzer zadan zostal wylaczony przez administratora. Czy moglby mi ktos pomoc i powiedziec gdzie moge "wlaczyc" tego menadzera?

P.S.
Jeszcze nie dziala mi taki program z wnidowsa gdzie moge szybko cos znalezc - Regedit (edycja rejestru). Sytuacja jes taka sama jak przy tym z menadzerem tylko ze pisze ze zostalo to wylaczone przez administratora sieci (ale to chyba nie istotne).
Help plz :(

http://img252.imageshack.us/img252/7034/a1wx5.jpg

Pacz_knight 29-02-2008 15:54

Tja tyle ze regedit tez mi nie chodzi! Ale dzieki ze chociaz sprubowales mi pomoc, bo wszystko jest ju ok. Po prostu zrobilem przywrucenie systemu z przed dwoch tygodni i wszystko dziala jak nalezy ;)

Medions 29-02-2008 22:55

Komp... i Tibia...

Siemanko!

Od pewnego Czasu ma taki problem z kompem.. czy chodzi Tibia.. to komp sie nagle zatnie po np. 1 godz. pracy... nie mam pojecia co to moze byc :/;(

Prosze o szybka odpowiedz :]

Pozdro:baby:

Scobel 29-02-2008 23:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Medions (Post 1931024)
Siemanko!

Od pewnego Czasu ma taki problem z kompem.. czy chodzi Tibia.. to komp sie nagle zatnie po np. 1 godz. pracy... nie mam pojecia co to moze byc :/;(

Prosze o szybka odpowiedz :]

Pozdro:baby:

Psuje się zasilacz, nie wydala chłodzenie, lub masz burdeliczek na dysku i dawno nie było formata ...

Medions 01-03-2008 11:14

Kompa.. Tibia

@up

1. Formata robiłem 3 dni temu, nic nie pomogło..
2. Dysk wymieniałem ok. 2 tyg. temu wiec watpie zeby był duzy burdel, ale defragmentacje robie ;]
3. Tutał móglbym się zastanowić, ponieważ zasilacz mam ok. 2-3 lat..

I mam jeszcze jedno pytanko dlaczego czasami komp mi się nie chce wyłączyć jak już sż napisy w Win XP Trwa zamykanie systemu windows...
to wtedy czasem musze dać reset zeby komp się wyłączył.:baby:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:01.