![]() |
Arsenal co ? Arsenal idzie po zwycięstwo ! 1:0 z Sevillą ! To co w ostatnich meczach pokazuje Fabregas rzuca na kolana. Złapał niesamowitą formę, mam nadzieję, że utrzyma ją do końca sezonu. Dalej, Kanonierzy, pokażcie Hiszpanom gdzie jest ich miejsce na Emirates !
Btw: Barca - Lyon 1:0. Jak się nie umie strzelać samemu, to liczy się na samobójcze gole... |
Cytuj:
|
Cytuj:
@Topic: 60% przewagi Arsenalu w posiadaniu piłki - i wszystko jasne. Chociaż nie mogę obejrzeć tegu meczu, to ta informacja nastraja mnie pozytywnie. Btw: http://www.d1g.com/video/show/1397522 - gol Cesca. |
Cytuj:
Inter przegrywa z Fenerbahce. Mam nadzieję, że jeszcze Carlos ich dobije. Natomiast Arsenal co najwyżej zremisuje z Sevillą. |
Cytuj:
@Down: Niby tak, ale przewaga ManYoo była wtedy tak duża, że Roma nie miała szans. |
Cytuj:
|
Cytuj:
PS. Żal mi kibiców Barcy. Zaczęli gwizdać, gdy ich pupile rozpoczęli po raz pierwszy grać z głową w obronie. |
Arsenal - Sevilla 2:0. Raul, mówiłeś coś o remisie ?
@Down: Oglądam drugą połowę, Arsenal naciska tak mocno, że Sevilla nie ma szans nawet na bramkę kontaktową. Zresztą, Sevilla oddała zaledwie jeden celny strzał na bramkę Almunii. Na dodatek ten strzał był w pierwszej połowie ;) |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ale ten Lyon słaby po letniej wyprzedaży. Dobrze, że Barcelona wygrała, znów będzie wielki entuzjazm, aby bańka mydlana pękła po meczu z Sevillą.
Przyznam, że jestem zaskoczony Arsenalem. |
Jeśli wierzyć relacji live, to jest 3:0 ;d Eduardo zaczyna się rozkręcać :P
Cytuj:
@Edit: Cesc jest genialny. Drugi raz pod rząd zalicza gola i asysta. Oby tak dalej. |
ehh niestety spelnil sie czarny scenariusz wobec Interu ;/ no bywa mam nadzieje ze sie rokzreci chociaz Inter rzadko blyszczy w Europejskich Pucharach ;p
|
Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce ^^" Manyoo ;*
Czwarte z rzędu zwycięstwo po 1:0. Nie ma to jak kulawy atak xd |
Absolutnie z ostatniej chwili: menadżer José Mourinho odchodzi z Chelsea! Wiadomości tekstowe o tej treści Portugalczyk miał wysłać późnym wieczorem do starszych piłkarzy zespołu. Nie wiadomo czy Mourinho podał się do dymisji czy też został zwolniony. Nadal możliwe są obie opcje.
Długo czekaliśmy w nocy, by aż o 1:45 czasu londyńskiego, chwilę po spotkaniu zarządu Chelsea FC, wiadomość o odejściu została potwierdzona przez Klub, spodziewana jest konferencja prasowa w czwartkowy poranek. Mourinho ma się rano spotkać w Cobham także z piłkarzami, by pożegnać się z nimi i podziękować za współpracę. Wiadomości tekstowe miały zostać wysłane do pięciu piłkarzy, m.in do kapitana Johna Terry'ego. Franka Lamparda miał podobno rozmawiać z menadżerem przez telefon, by usłyszeć, że Special One "ma już tego dość". Jeszcze we wtorek Peter Kenyon informował, że Mourinho to klucz do sukcesu Chelsea. Było to jednak przed meczem z Rosenborgiem. W środę, w kinie na Fulham Broadway odbyła się "kolejna" prezentacja związana z prezentacją filmu "Blue Revolution", podczas której Mourinho wydawał się być bardzo zamknięty w sobie, małomówny, a jedyny piłkarz, który rozmawiał z dziennikarzami, SWP, był bardzo zdawkowy, tłumacząc się brakiem ochoty i zmęczeniem. JT i Lamps w niej nie uczestniczyli. Mourinho unikał patrzenia w światło kamer. Podobno po projekcji emocjonalnie żegnał się z piłkarzami i sztabem. Kilka godzin później, w środę późnym wieczorem odbyło się też nadzwyczajne spotkanie zarządu Chelsea FC, podczas którego padły mocne słowa dotyczące pracy Portugalczyka. W spotkaniu uczestniczył Kenyon, Bruce Buck oraz Eugene Tenenbaum, prawa ręka Romana Abramowicza. Nie jest powiedziane, czy Rosjanin zjawił się osobiście. Dyrektorzy dyskutowali do 1:20 w nocy czasu londyńskiego nad kryzysem i drogą jego zażegnania. Spotkanie odbyło się prawdopodobnie po decyzji Mourinho, co wyklucza, iż następstwem zebrania było zwolnienie Portugalczyka. Co ciekawe, Abramowicz planował spotkanie z Tenenbaumem, odwołał nawet zagraniczne spotkanie biznesowe, ale rozmowy z dyrektorem miały dotyczyć słabej frekwencji na trybunach podczas meczu z Rosenborgiem, a nie przyszłości menadżera, jak podaje The Times. Abramowicz był głęboko niezadowolony ze stylu gry Chelsea. Jednakże wydaje się, że to jednak Mourinho był osobą, która zdecydowała się odejść. Gość nocnej audycji w BBC Radio Five Live, dziennikarz The Guardian, sugeruje iż sprawa mogła rozwiązać się za porozumieniem stron. W grę bowiem wchodzi wysokie odszkodowanie w przypadku zwolnienia Mourinho. Dziś rano w Londynie ma pojawić się agent menadżera, Jorge Mendes by negocjować warunki rozwiązania kontraktu, w ramach którego Mou zarabiał 5,2 miliona funtów rocznie. Razem z Mourinho z Klubu odejdzie jego sztab szkoleniowy na czele z asystentem Stevem Clarkiem (choć tą informację dementuje International Herald Tribune). Kto poprowadzi Chelsea w meczu z Manchesterem United? Ech... a nie mówiłem?"... dyrektor sportowy Avram Grant. Legenda Chelsea Pat Nevin uważa, że kwestia odejścia Mourinho nie jest żadną sensacją. Za sztukę uważa, iż Portugalczyk wytrzymał tak długo w bardzo trudnej relacji z właścicielem "The Blues". Dziękujemy Ci José za wspaniałe trzy sezony, pełne sukcesów, sukcesów i jeszcze raz sukcesów! Przywróciłeś nam mistrzowski tytuł, wygrywając pierwszy Puchar Anglii na nowym Wembley przeszliśmy do wieczności, a sezon 2006/07 był najlepszym, jaki kiedykolwiek w całych naszych życiach zobaczyliśmy i zapewne zobaczymy! Na zawsze pozostaniesz w naszych sercach jako urodzony zwycięzca, który jest skazany na sukces. Od 2 czerwca 2004, kiedy pojawiłeś się na Stamford Bridge, nic już nie jest takie same. Zmieniłeś nasz sens myślenia o piłce nożnej i wprowadziłeś w nieznany dla nas dotąd świat. Nigdy tego nie zapomnimy. Stand up for the Special One!! José Mourinho!! _____________________ ... |
@Maggic:
Kibice Chelsea, radujcie się ! Nareszcie będziecie mieli prawdziwego menedżera, a nie tego portugalskiego pyszałka. Btw: Cytuj:
|
"Avram Grant i były asystent menedżera Jose Mourinho - Steve Clarke poprowadzą piłkarzy londyńskiego Chelsea w najbliższych meczach - poinformowano na oficjalnej stronie internetowej klubu. Nie podano na jaki okres został podpisany kontrakt z nowymi szkoleniowcami zespołu.
Portugalczyk Jose Mourinho rozwiązał kontrakt z czołowym angielskim klubem za porozumieniem stron." Onet.pl ---------------------------------------------------------------------------- Najbardziej do Chelsea by pasował Ancelotti, ewentualnie Hiddink lub Klinsmann, choć ten ostatni nie dałby sobą kierować przez zarząd klubu, dlatego mogłoby to doprowadzić do wielu kłótni. |
Ancelotti trenuje Milan, Hiddink Rosję, a Jurgen chyba wyemigrował. Najlepszymi trenerami byliby chyba Lippi lub Capello, ale pewnie żaden z nich się nie zgodzi.
|
Jestem pod dużym wrażeniem gry Arsenalu. Mogą niezle namieszać w tym turnieju.
|
żyd trenujący Helzeję, wprost zajekurwabiście -.-
|
Izraelita trenerem Chelsea na najbliższe mecze ;<? Nie rozumiem polityki zarządu The Blues. Na ich miejscu bez wahania złożyłbym ofertę Jackowi Gmochowi ewentualnie Jurkowi Endżelowi - to są aktualnie dwaj czołowi trenerzy świata, a Chelsea z racji tego, ze ma full kasy to moglaby sobie na nich pozwolić ;)
@down: Gmoch ze swoją profesjonalną analizą i tak jest the'besciak xd |
Taa... Ewentualnie Raulowi Lozano ; ).
|
Hehe,mecz arsenal-sevilla zrobiliśmy w szkole,i wygraliśmy przegrać nie mogliśmy
@ontopic ładna gra arsenalu,przegrana sevilli |
Btw, Lamprad wróci juz w tą Niedziele i zagra przeciwko MenJu?
|
Chyba tak.
ManU wygra z Chelsea co nie :>? Jak sądzicie? Roma-Juventus Roma wygra ? Jak sądzicie? |
Cytuj:
Btw, baj, baj europejskie puchary dla Polskich klubów. |
Cytuj:
|
Zwykle bym tu wyjechał z tekstem, że Manyoo powinno sobie poradzić na luzie z Chelsea jednak jestem bardzo zawiedziony postawą napastników Manyoo w tym sezonie. Jeśli tak ma wyglądać nasza ofensywa tj. że np. Ronaldo musi grać w linii ataku to nie wróże nic dobrego Czerwonym Diabłom (No chyba, że piąta z rzędu wygrana 1:0 ;x). No, ale jak na prawdziwego kibica przystało po prostu wierzę, że w tym meczu wszystko zatrybi i Manyoo zacznie grać tak jak tego oczekują ich fani. Trzeba po prostu przeboleć ten trudniejszy okres :)
A co do Romy to mam nadzieje, że przegra i jej sie troszku morale popsują :) |
http://www.youtube.com/watch?v=PaiTITsCE0M
popłakałem się ;d Jose Mourinho przez 3 godziny żegnał się dzisiaj ze swoimi zawodnikami - niektórzy byli z nim przez całe 3 ostatnie lata, w dobrych i złych momentach. Tak jak fani, którzy chcą protestować po jego odejściu. 44-letni szkoleniowiec zjawił się dzisiaj w ośrodku Cobhan już o 8:30 rano. W podniosłej atmosferze dziękował wszystkim swoim współpracownikom i piłkarzom. Obecny był podobno również Roman Abramowicz. Nie wiadomo jak Panowie się pożegnali - wiadomo za to, że na nie jednej twarzy pojawiły się łzy... Trudno się dziwić... Oficjalne Stowarzyszenie Kibiców Chelsea zaprasza fanów by dzisiaj wieczorem zgromadzili się przed Stamford Bridge gdzie mają pokazać swój sprzeciw wobec podjętej na wczorajszym spotkaniu zarządu decyzji. Krótkie (jak to o rozwiązaniu współpracy z Mourinho) oświadczenie na ich stronie zaprasza do gromadzenia się w Zachodniej części Londynu w obronie najlepszego w historii klubu szkoleniowca: ,,Po rozczarowywującym dla nas odejściu Jose Mourinho, Stowarzyszenie Kibiców Chelsea zaprasza wszystkich fanów Chelsea, a nawet samego Mourinho, by przyszli pokazać swoje poparcie dla The Special One'a przed Stamford Bridge o 19:30 tego wieczora, 20 września 2007 roku." Na Fulham Road marsz... ? |
Odnośnie Mourinho, znalazłem na youtube fajny filmik. Możliwe, ze go widzieliście, ale dla mnie jest śmieszny.
http://www.youtube.com/watch?v=fqOyT3DRQls |
|
Coś czuje, że jeżeli Jose szybko nie wróci, to Chelsea nie będzie się w tym roku liczyć.
|
@Maggic:
Te parę osób na zdjęciu trzymających dwa transparenty nazywasz protestem ? Bo sam przyznasz, że na tych zdjęciach tłumów to raczej nie ma... |
Nie wyobrażam sobie klubu tak naszpikowanego gwiazdami i bogatego bez Mourinho. On po prostu tam pasuje xd
1:0 w setach Polska vs. Hiszpania w siatkówce kobiet... goł goł dziewczyny ;] |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Pierwsza porażka Legii!
Kolporter Korona - Legia Warszawa 1:0
1:0 Bonin (2. z podania Ediego). Muahaha? Ja chce w niedziele taki wynik dla Helzeji,.. :P |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Kibic obecny na meczu Korona Kielce - Legia Warszawa został po wyjściu ze stadionu śmiertelnie godzony nożem - poinformowała telewizja TVN24.
Do bójki doszło krótko przed północą. W jej wyniku raniony nożem został 22-letni mężczyzna, który później zmarł. Boże co za świat...nie można "bez strachu" meczu obejrzeć bo znajdzie ci się jeden czy dwóch psychopatów i cię zabiją... Żal faceta :/ |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:28. |