![]() |
Cytuj:
|
Zakładając, ze masz Windowsa 5 to on potrzebuje 100-150MB ramu żeby chodził stabilnie, więc dobrze jak byś miał 1 GB RAMu jeżeli chcesz pograć. Są to pieniądze rzędu 100zł. Chyba, że zakupisz za 200zł 2GB pamięci i resztę zostawisz na kino :D
|
Mam problem nie mogę włączyć tibi :((
Witam wszystkich
Mam pewnien problem. Zainstalowałam Tibie, chcę ją otworzyć a tu mi sie pokazuje takie coś Tibia Error Video surface allocation failed. (Error Code 15 ) Please choose another video graphics mode. O co chodzi ?? Wcześniej mi chodziła dobrze teraz zformatowałam komputer i tak sie dzieje... |
Musisz zmienić silnik graficzny.
Cytuj:
|
Problem rozwiazany
|
Witam! Mam problem. Od jakiegoś czasu, gdy włączam i gram w, np. Gothica (ale to się dzieje przy wszystkich grach oprócz Tibii), to po jakimś czasie komputer się przegrzewa, a gra okropnie zacina, następnie komputer sam się wyłącza. Nie wiem czy to problem z wentylatorem, ale wydaje mi się, że działa. Słychać jak działa. Proszę pomórzcie. :P
|
Witam mój problem wygląda tak,siedziałem na kompie,kumpel zadzwonił żebym wyszedł na dwór,wyłączyłem kompa i i wylazłem po powrocie do domu,zobaczyłem ze moje Gadu-Gadu się usuneło i w grze znikneły pliki o wartości 404mb sprawdzając dysk jest ciągle przepełniony co bym nie usunął,skanowałem wszystkich zero wirusów jeżeli ktoś może odpiszcie mi na PW jak rozwiązać problem,w necie nic na ten temat nie znalazłem.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Usuń zbędne pliki CCleanerem. Potem uporządkuj nim rejestr i zrób defragmentację. Zwolni to pamięć dyskową. |
Cytuj:
|
A trzymasz lapka na kołdrze czy na czym?
|
Cytuj:
Polecam sobie przestudiować takie coś: http://rtfm.killfile.pl/ |
Mam problem. Komputer wrócił z naprawy, wszystko ok, ale kiedy chciałem coś zrobić na stacji dyskietek to... Komputer nie wykrywa dyskietki. Nie świeci się światełko, pisze żebym włożył dyskietkę. Jedyne co chce wiedziec, to to, czy to się da jakoś naprawic "myszką i klawiaturą" czy trzeba znowu jechac do informatyka ;)
|
Dyskietka, a co to?:D Ale słychać, że coś muli?
|
@
Nie. Po prostu komputer reaguje tak, jakbym dyskietki nie włożył >.> Światełko się nie świeci, ani nic. Zauważyłem jeszcze, że kabel (ten pasek taki :D) łączący procka ze stacją dyskietek jest pocięty na 3 części (ale chyba nie wadzi to w niczym, bo jest równo przecięte.) Hłelp ? |
Co kilka dni internet przestaje mi działać w nietypowy sposób. Gdy próbuję włączyć jakąś stronę przez jakąkolwiek przeglądarkę po wpisaniu adresu nie ma żadnej reakcji. Jeżeli coś ściągam, prędkość znacznie opada. GG czasami działa a czasami nie. Problem ten występuje średnio co kilka dni- czasami raz na tydzień, czasami kilka razy w przeciągu dnia. Po zresetowaniu komputera wszystko wraca do normy.
Win 7, 2.4 ghz intel duo, ram 2gb, radeon ileśtam 512 mb, internet 2mb/s neostrada. Jeżeli ma to jakieś znaczenie. |
Neostrada ma pewne limity i nie zawsze będzie działac tak jak powinna ;) Wiem bo miałem nełozdrade. Vectra FTW!
A pomoże ktoś mi ? ;( |
Podstawowe pytanie - po co ci dyskietka?
są 2 opcje - źle wpięte lub źle wpięte. Przy stacji dyskietek jest dosłownie zero konfiguracji, więc jeżeli nie czyta, to problem jest z hardware. |
Cytuj:
Ok, czyli jednak tak jak myślałem :) A co do dyskietki - Ojciec gra na weselach, w barach, itp. itd. A Keyboardy nie obsługują płyt ;) (niektóre, ale takie w Ch*j drogie) |
Cytuj:
Taśma do stacji dyskietek zawsze jest "pocięta". Ja nie mam stacji dyskietek ale zobacz w "uruchom>services.msc>" i poszukaj czy jest jakaś opcja ze stacją dyskietek. --- Edwardo dodał 1 minut i 34 sekund później --- Cytuj:
Albo zadzwoń do neo, albo sprawdź czy kabel nigdzie nie jest pozaginany. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Odnośnie kabla: jest to całkiem możliwe. Kable mi się ciągną po całym- piętrowym de facto. Mam kilka komputerów, a gdy załatwiałem sobie internet, taniej było zainwestować w kilka routerów i kilkadziesiąt metrów kabli niż w odbiorniki wifi, które do dziś lubią szwankować i przerywać. Cytuj:
|
Ja mam mały problem z kompem.
Mam notebooka compala pod gry (GForce 9600gt 512 mp 4gb ramu (3,6 bo tyle xpek czyta proc 2,4Ghz). Mam go już 3 lata i wszystko było okey, teraz jednak (od kilku miesięcy) karta graficzna zagrzewa się w zawrotnym tempie i przy 105~ stopniach (czytnik everesta) komputer po prostu wyłącza się. Dzieje się tak jak tylko włączę jakąś bardziej wymagającą grę typu Mass Effect, World of Conflict itp. Ostatnio nawet proc graficzny osiągnął max temperaturę jak miałem odpalone dwie tibie (klient pall na skillu i tibia cam, filmik oglądałem). Wcześniej wszystko była w najlepszym porządku mogłem odpalać wszystko bez żadnego zmartwienia. I nie mam pojęcia co wywołuje takiego tempa. Sam uważam że albo to wina kaloryfera obok biurka (szczerze wątpie, latem miałem w chacie temperatury gorsze niż teraz i wszystko było Si), może zapchał się od kurzu otwory, którymi wydala się ciepło (bardziej prawdopodobne, ale jeszcze nie sprawdzałem) Co myślicie? |
Sprawdź czy się nie zakurzył mocno. Od tego wiele zależy.
|
Tez obstawiam ze kurz zapchal Ci lapka;P
|
Mam taki maly problem...
Otoz uzywam dwoch przegladarek - najnowsza Mozille FF i IE 8. Problem w tym ze gdy wchodze po przez FF na DeviantArta w folder ze zdieciami (moj lub innego uzytkownika), obrazki sie nie wyswietlaja. Zas gdy wykonuje ta sama czynnos w IE, wszystko jes w porzadku. Moze mi ktos powiedziec co jest grane, ze nie moge normalnie przegladac folderow na Deviancie, uzywajac Mozilli? ;< |
Masz jakieś dodatki do ff?
Spróbuj narzędzia > opcje > treść > pobieraj obrazki automatycznie. |
@up
Dodatki? Raczej nie, ale aktualizuje regularnie FF. A ta opcje o ktorej mowisz, mam zaznaczona od poczatku uzywania FF. |
Przeinstaluj przeglądarkę kasując wszystkie pliki użytkownika (gdzieś na forum mozilli jest jak to zrobić :P)
|
Witam..
Mam głupi problem więc go wam streszcze... bo już nie wiem co robić! GG mi nie działa!!! noo wczoraj śmigało a dziś poprostu klikając na ikone gg na pulpicie nic się nie dzieje (gg 77) odinstalowałem i zainstalowałem znowu i nic.. tak samo wiec mowie moze te gg szlak trafil zainstalowalem najnowsze i ten sam problem! Macie loga hijackit... Logfile of HijackThis v1.99.1 Scan saved at 19:26:39, on 2010-02-15 Platform: Windows XP Dodatek SP3 (WinNT 5.01.2600) MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.16981) Running processes: C:\WINDOWS\System32\smss***** C:\WINDOWS\system32\winlogon***** C:\WINDOWS\system32\services***** C:\WINDOWS\system32\lsass***** C:\WINDOWS\system32\svchost***** C:\WINDOWS\System32\svchost***** C:\WINDOWS\system32\svchost***** C:\WINDOWS\system32\spoolsv***** C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs***** C:\WINDOWS\system32\svchost***** C:\WINDOWS\system32\wbem\wmiapsrv***** C:\WINDOWS\system32\wscntfy***** C:\WINDOWS\Explorer***** C:\WINDOWS\RTHDCPL***** D:\Office!\Office12\GrooveMonitor***** C:\Program Files\iTunes\iTunesHelper***** C:\Program Files\Java\jre6\bin\jusched***** C:\WINDOWS\system32\hkcmd***** C:\WINDOWS\system32\igfxpers***** C:\WINDOWS\system32\igfxsrvc***** C:\Program Files\Skype\Phone\Skype***** C:\WINDOWS\system32\ctfmon***** D:\WAPSTE~1\AQQ***** C:\Program Files\iPod\bin\iPodService***** C:\WINDOWS\System32\svchost***** C:\Program Files\Skype\Plugin Manager\skypePM***** C:\Program Files\Last.fm\LastFM***** C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware\AAWService***** C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware\AAWTray***** C:\Program Files\Opera\opera***** D:\Winamp\winamp***** D:\Hijackthis\HijackThis***** R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.ask.com?o=14978&l=dis R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157 R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896 R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896 R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157 R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - D:\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll O2 - BHO: Groove GFS Browser Helper - {72853161-30C5-4D22-B7F9-0BBC1D38A37E} - D:\Office!\Office12\GRA8E1~1.DLL O2 - BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll O2 - BHO: JQSIEStartDetectorImpl - {E7E6F031-17CE-4C07-BC86-EABFE594F69C} - C:\Program Files\Java\jre6\lib\deploy\jqs\ie\jqs_plugin.dll O4 - HKLM\..\Run: [RTHDCPL] RTHDCPL***** O4 - HKLM\..\Run: [GrooveMonitor] "D:\Office!\Office12\GrooveMonitor*****" O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime\QTTask*****" -atboottime O4 - HKLM\..\Run: [iTunesHelper] "C:\Program Files\iTunes\iTunesHelper*****" O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre6\bin\jusched*****" O4 - HKLM\..\Run: [IgfxTray] C:\WINDOWS\system32\igfxtray***** O4 - HKLM\..\Run: [HotKeysCmds] C:\WINDOWS\system32\hkcmd***** O4 - HKLM\..\Run: [Persistence] C:\WINDOWS\system32\igfxpers***** O4 - HKCU\..\Run: [Odkurzacz-MCD] D:\Odkurzacz\odk_mcd***** O4 - HKCU\..\Run: [Skype] "C:\Program Files\Skype\Phone\Skype*****" /nosplash /minimized O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon*****] C:\WINDOWS\system32\ctfmon***** O4 - HKCU\..\Run: [AQQ] D:\WAPSTE~1\AQQ***** O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg***** /tray O4 - HKCU\..\RunOnce: [FlashPlayerUpdate] C:\Program Files\Opera\program\plugins\NPSWF32_FlashUtil***** -p O8 - Extra context menu item: E&ksportuj do programu Microsoft Excel - res://D:\Office!\Office12\EXCEL*****/3000 O9 - Extra button: Wyślij do programu OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - D:\Office!\Office12\ONBttnIE.dll O9 - Extra 'Tools' menuitem: Wyślij &do programu OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - D:\Office!\Office12\ONBttnIE.dll O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - D:\Office!\Office12\REFIEBAR.DLL O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - %windir%\Network Diagnostic\xpnetdiag***** (file missing) O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - %windir%\Network Diagnostic\xpnetdiag***** (file missing) O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs***** O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs***** O11 - Options group: [INTERNATIONAL] International* O18 - Protocol: grooveLocalGWS - {88FED34C-F0CA-4636-A375-3CB6248B04CD} - D:\Office!\Office12\GR99D3~1.DLL O18 - Protocol: ms-help - {314111C7-A502-11D2-BBCA-00C04F8EC294} - C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Help\hxds.dll O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL O18 - Filter hijack: text/xml - {807563E5-5146-11D5-A672-00B0D022E945} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\MICROS~1\OFFICE12\MSOXMLMF.DL L O20 - Winlogon Notify: dimsntfy - %SystemRoot%\System32\dimsntfy.dll (file missing) O20 - Winlogon Notify: igfxcui - C:\WINDOWS\SYSTEM32\igfxdev.dll O21 - SSODL: WPDShServiceObj - {AAA288BA-9A4C-45B0-95D7-94D524869DB5} - C:\WINDOWS\system32\WPDShServiceObj.dll O23 - Service: Adobe LM Service - Adobe Systems - C:\Program Files\Common Files\Adobe Systems Shared\Service\Adobelmsvc***** O23 - Service: Usługa iPod (iPod Service) - Apple Inc. - C:\Program Files\iPod\bin\iPodService***** O23 - Service: Java Quick Starter (JavaQuickStarterService) - Unknown owner - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs*****" -service -config "C:\Program Files\Java\jre6\lib\deploy\jqs\jqs.conf (file missing) O23 - Service: Lavasoft Ad-Aware Service - Lavasoft - C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware\AAWService***** O23 - Service: Remote Packet Capture Protocol v.0 (experimental) (rpcapd) - Unknown owner - %ProgramFiles%\WinPcap\rpcapd*****" -d -f "%ProgramFiles%\WinPcap\rpcapd.ini (file missing) O23 - Service: ServiceLayer - Nokia. - C:\Program Files\Common Files\PCSuite\Services\ServiceLayer***** O23 - Service: XAudioService - Conexant Systems, Inc. - C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\xaudio***** |
Cytuj:
Coś dużo masz tych svchostów. |
Liczba svchostów nie ma tu nic do rzeczy : P
@Rafayen Zainstaluj inny komunikator korzystający z sieci gg (np AQQ - aqq.eu) i sprawdź, czy się łączy. @down Lol, a po co komu gg77? : D |
Aqq działa bez problemu tylko z gg77 niechce się poprostu uruchomić klikając na ikone gg nic się nie dzieje..
|
@Rybka
Co za dużo to nie zdrowo xD Wytknąłem też ;p Wiem, że to nie ma nic do rzeczy xD A może masz zablokowany dostęp? |
Mi sie kiedys pod svchost jakis vir podszywal:)
|
Bo się podszywają. Poprawnie powinno być ok 3 zależnie od OS.
|
Witam. Chciałbym się zapytac czy istnieje taka możliwośc, że rozmowy na GG zapisują się gdzieś jeszcze poza archiwum?
|
Mam problem. Gdy odpalę Ventrilo to resetuje mi się komputer. Jest to czas różny czasem po 5 minutach od odpalenia VT a czasem po 1.5h. Nie wiem od czego to zależy. Przed formatem mialem ten sam problem tylko w opcjach Mojego komputera odznaczyłem opcję żeby przy alertach systemu uruchamiał ponownie. Przed formatem zadziałało a teraz mam tą opcję odznaczoną a i tak się resetuje. ;/
Gdyby ktoś mi pomógł, będę bardzo wdzięczny! Problem dotyczy tylko Ventrilo (tak to zaobserwowałem) i nie ma znaczenia co mam uruchomione oprócz tego. Zazwyczaj Tibia, Winamp, GG, Mozilla, ewentualnie NFS Carbon lub Pro Street. Z góry dziękuję za pomoc. |
A jak wygląda ten reset?
Wszystko się wyłącza, zapisuje ustawienia, czarny ekran, start? |
Cytuj:
mam vt wlaczone gram w tibie zalozmy ze bije frosta czy cokolwiek innego i robi sie czarny ekran komp uruchamia sie ponownie. To wyglada jakbym gral i nagle bez zadnego uprzedzenia ktos mi wciska guzik reset. :/ |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:29. |