Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Pacz_knight 06-04-2009 14:04

Zapodajcie stronke z ktorej bede mogl pobrac, ew. obejzec online nowe odcinki FMA ;)
Moga byc i w RAW'ie ^^

Corgar Frizz 06-04-2009 14:11

@Pacz
W 1. poście masz kilkanaście stron z anime. FMA na 100% będzie na ostatniej. Następnym razem sprawdź najpierw 1 posta.

Nipah~!
Corgar Frizz

Gangrel 06-04-2009 14:28

@pacz

Kilka postów wyżej podałem linka do FMA z hard subem...czytaj/szukaj plx.

Masz jeszcze raz, a następnym razem kij ci w oko i tenacl w d...

http://urlguard.net/l/http://getfans...t:_Brotherhood

Pacz_knight 06-04-2009 14:42

Oooo! Domo argiato! Musialem przeoczyc, ale i tak jestem ci wdzieczny. ;)

Btw.
Niechce miec tentacla w d... ;<

Corgar Frizz 06-04-2009 15:24

Cytuj:

Kupa777 napisał:

Witam!
Czy zna ktoś może strone gdzie można czytać mange naruto online po polsku?
Chodzi mi o chaptery 1 - 245 poniewaz dalsze wiem gdzie sa.
Z góry thx za odp.
Polskie tłumaczenie znajdziesz w najbliższym w sklepie z mangami.

Nipah~!
Corgar Frizz

Otakuma 06-04-2009 17:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2515223)
Co FMA2. Imo 1. ep jest fillerem tylko dlatego że 2 początkowe epy 1. serii były zgodne z mangą. Chciałbyś po raz kolejny oglądać dokładnie to samo, jedynie z lepszą kreską? Bo ja nie.... a tak dali całkiem miły filler, a prawdziwa historia prawdopodobnie zacznie się o 2 epa.

Nipah~!
Corgar Frizz

Ja bym chciał, w końcu FMA jest na tyle dobre...
Wg twojej koncepcji maja zrobić wersje zgodną z mangą tylko bez tego co nie było fillerami w pierwszej serii? Nawet nie chcę sobie wyobrażać jakie monstrum by z tego powstało. Homunkulusy żyją więc i tak będą musieli sie cofnąć z akcją. To czemu by nie zacząć od początku?

Gangrel 06-04-2009 18:59

Otakuma:

O ile w przypadku DB jest wyraźny sens przerysowania od nowa, o tyle FMA już nie bardzo. Drugi raz serwować mi historii FMA nie ma sensu.

Grocix 06-04-2009 23:08

Obejrzalem 1 ep DB Kai, wlasciwie ciekawy. Spodziewalem sie jednak dosyc znacznej roznicy w kresce, a to co zobaczylem nie odbiega jakos specjalnie od oryginalu.
Obejrzalem tez Live Action Nana. Jak komus sie podobalo anime to i film warto obejrzec.

Gangrel 07-04-2009 00:59

Natsume Yuujinchou zakończone. Muszę przyznać, że tak nieszablonowej serii jeszcze chyba nie oglądałem, a wciągnęła mnie bardzo, mimo że anime jest bardzo epizodyczne, z raczej drugorzędnymi wątkami trzymającymi wszystko do kupy.

Teraz dla kontrastu wrzucam Ergo Proxy.

Juzefek 07-04-2009 17:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2515844)
Obejrzalem 1 ep DB Kai, wlasciwie ciekawy. Spodziewalem sie jednak dosyc znacznej roznicy w kresce, a to co zobaczylem nie odbiega jakos specjalnie od oryginalu.
Obejrzalem tez Live Action Nana. Jak komus sie podobalo anime to i film warto obejrzec.

Imho, gdyby dali taką samą kreskę co w tym specjalnym (Yo! Son Goku~) to by się troszkę ten fajny klimat zepsuł :P

Grocix 07-04-2009 22:20

@Up
Moze :P

@Topic
Obejrzałem Biauy Albóm. Zgodnie z przeczuciami, kiepścizna. Plus za Shure, Sennheiser'y i ładny opening - 3/5 :P

Luka$ek 07-04-2009 22:48

Wie ktoś coś może o mandze po Polsku Dragon Ball AF?

DDoS 07-04-2009 23:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Luka$ek (Post 2516661)
Wie ktoś coś może o mandze po Polsku Dragon Ball AF?

AF to zmyślona historia. Dragon Ball Z to koniec mangi Akira Toriyamy.

Gangrel 07-04-2009 23:18

@up

I cale szczescie. Juz Sayan level 4 jest strasznie naciagniety, 5 to bylby koszmar...

Grocix 08-04-2009 00:51

@Gangrel
Czyli nie bedzie Saiyaina lv. 69?:< Szkoooooooda.

Quezacoatl 08-04-2009 01:59

Cytuj:

Prosze bardzo, ale ostrzegam o dwoch rzeczach:

-mangi nie czytalem i raczej nie przeczytam
-w brew temu co napisalem to jest bardzo spokojne anime, choc nadal warte poznania
Czytnalem... Nie jest zle, imho calkiem fajne i Grocix by sie pewnie poplakal przy niektorych scenach. Na moj gust mogloby byc wiecej akcji i przemocy a mniej dramatu i rozmyslan. Ale jak na swoj gatunek niezle. Nawet w mojej ocenie. No i koncept calkiem ciekawy. Nie zeby japonskie duchy byly oryginalne, ale koncept z "book of friends" byl fajny.

A teraz czas sie odchamic, i zamiast mangi czytnac troche prawdziwej literatury. "Book of the Dead" by Patricia Cornwell. Wydanie ang zeby nie tracic smaczkow. Bedzie zajecie na kilka dni (bo grube calkiem).

DDoS 08-04-2009 12:38

Już myślałem, że niedługo skończą sie fillery w Naruto, a tu dodali listę odcinków po tym podwójnym. Za długo to ciągną już.
Ukryty tekst:

105 "Barrier Battle"
"Kekkai kōbōsen" (結界攻防戦) April 16, 2009

106 "Red Camellias"
"Akai tsubaki" (赤い椿) April 23, 2009

107 "Sworn Enemies Fighting Together"
"Goetsudōshū" (呉越同舟) April 30, 2009

108 "Camellia Guidepost"
"Tsubaki no dōhyō" (椿の道標) May 7, 2009

Rothes 08-04-2009 13:07

E tam, im chociaż jako tako te fillery wychodzą. W porównaniu do tych ostatnich serwowanych w Bleachu, są nawet niczego sobie (poza kilkoma wpadkami typu fart Naruto). Jest akcja, jest jakaś, powiedzmy, dość logiczna fabuła - może być, choć mogliby sobie darować to sztuczne przeciąganie. Natomiast te wszystkie Karakura-Risery i inne gówna to jak dla mnie kompletnie nieudana próba zrobienia czegoś śmiesznego na siłę - osobiście czułem raczej zażenowanie, ni w ząb to śmieszne.

DDoS 08-04-2009 13:15

Tych dwóch odcinków Bleach nie ściągałem nawet.

Filler w Naruto mnie dobija tylko dlatego, że się przeciąga, a do tego anime nie jest blisko mangi, jak w przypadku Bleach.

Grocix 08-04-2009 13:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quezacoatl (Post 2516760)
Nie jest zle, imho calkiem fajne i Grocix by sie pewnie poplakal przy niektorych scenach.

Czemu akurat ja?! :<

@Topic
Ogladam SAC, po 2 epkach - nie jest zle, kreska fajna, akcji sporo ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:28.