Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Xendriel 07-06-2009 11:11

Leo po kompletnie nieudanych ME stracił swój autorytet. Piłkarze zobaczyli, że nie jest on żadnym cudotwórcą. Taktycznie też nic nowego już nie wymyśla. Dla mnie to on jakby już czeka na koniec swojego kontraktu, a myślami jest w Rotterdamie.

Duch Niespokojny 07-06-2009 11:21

http://sport.onet.pl/0,1248770,1984470,wiadomosc.html

jakosiara 08-06-2009 08:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez leo
Ja naprawdę obserwuję moich zawodników, wierzcie mi. Zarzucają mi, że nie byłem na meczu Wisła - Legia, ale zawodników z tych drużyn przecież doskonale znam. Boguski, Brożek i Roger przecież są przeze mnie powoływani, znam ich doskonale! Czy muszę ich koniecznie zobaczyć w spotkaniu Wisła- Legia? Bądźmy poważni. Czy to coś zmieni?

A rogera forme widziales?

Cytuj:

W prasie - nie tylko polskiej - pojawia się coraz więcej sugestii, że będzie Pan dyrektorem sportowym Feyenoordu Rotterdam.

leo:- W prasie pojawiają się różne sugestie. Tak wiele bzdur o mnie napisano, choćby to, że kupiłem sobie dom na Mazurach. W ubiegłym tygodniu zrobiono zdjęcie, jak przejeżdżam samochodem przez podwójną linię na ulicy. Super! Napisano, że jeżdżę jak kamikadze, a ja tylko chciałem wjechać na mój parking, więc co miałem zrobić, skoro ta linia od zawsze tam jest. Ale dla prasy, to jest wielki news! Tylko to ich interesuje! Mają radochę i wielką historię na całą stronę. Jednak jakoś nie znajduję w gazetach informacji o potrzebie stworzenia nowego systemu szkolenia młodzieży. Naprawdę, czasami aż chciałoby się zapłakać. Zewsząd słyszę różnych mędrców, a to Tomaszewskiego, a to Bońka, który niczym Mahomet z góry udziela wskazówek. Siedzi sobie we Włoszech i woła: halo, słuchajcie, Beenhakker to kłamca i Pinokio. Później schodzi z góry, jedzie nad jezioro i spokojnie popija koktajl. Czy to jest poziom, na którym powinniśmy prowadzić rozmowy? Czy tak powinno się rozmawiać o futbolu? To samo dotyczy sfrustrowanego Tomaszewskiego... Czy kogokolwiek w tym kraju jeszcze interesuje to, co on ma do powiedzenia? Czy ktokolwiek traktuje go jeszcze poważnie?
Winny się tłumaczy. Leo nie jest wielkim trenerem. Jedyne co jest u niego wielkie to kontrakt. Skale trenera określa się po wygranych meczach na dużych imprezach. Sklepać 10:0 San Marino to ja bym umiał. A co do powołań to sądzę, że moja stara mogłaby się teraz załapać do kadry Leo.

Yoh Asakura 08-06-2009 14:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jakosiara (Post 2561827)
Sklepać 10:0 San Marino to ja bym umiał.

No to sklep. Najlepiej monopolowy.

W normalnym kraju po paru failach to selekcjoner by wyleciał (patrz - Anglia), ale że u nas wszystko musi być na odwrót, to efekty widać. Ja tam jakoś nie wyobrażam sobie w reprezentacji np. Francji zawodnika, który w klubie symuluje grę w piłkę.

jakosiara 08-06-2009 15:04

To daj mi piłkarzy. Za to w lidze trenerzy wylatują, nawet po zwycięstwach...

Co do monopolowego, to znasz jakiś dobry :D

EDIT:
Cytuj:

Po meczu z RPA Leo Beenhakker jest obrażony na cały świat, a zwłaszcza na dziennikarzy. Zdenerwowany Holender w swoim stylu pozdrowił przedstawicieli mediów słowami "f**k off".

Yoh Asakura 08-06-2009 15:23

Zgłoś się do prowadzenia reprezentacji Polski, zagraj z San Marino i sklep ich 10:0.

jakosiara 08-06-2009 15:33

Tu nawet nie chodzi o styl prowadzenia drużyny. Tylko o robienie z Polski kraju trzeciego śwaiata. Co to za problem wygrać z San Marino :D

hoomik 08-06-2009 15:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jakosiara (Post 2562005)
Tu nawet nie chodzi o styl prowadzenia drużyny. Tylko o robienie z Polski kraju trzeciego śwaiata. Co to za problem wygrać z San Marino :D

spytaj Bonka, on powinien wiedziec z doswiadczenia

jakosiara 08-06-2009 15:59

O ile mnie pamięć nie myli to Boniek wygrał z San Marino 2:0(na wyjeździe) i 5:0 u siebie, choc do drugiego meczu nie jestem pewien czy to Boniek go prowadził...

Wiki podpowiada: Piłkarze San Marino grali z Polską sześciokrotnie – wszystkie mecze przegrali (bramki 0:23)

Gimlos 08-06-2009 16:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jakosiara (Post 2562032)
O ile mnie pamięć nie myli to Boniek wygrał z San Marino 2:0(na wyjeździe) i 5:0 u siebie, choc do drugiego meczu nie jestem pewien czy to Boniek go prowadził...

Wiki podpowiada: Piłkarze San Marino grali z Polską sześciokrotnie – wszystkie mecze przegrali (bramki 0:23)

Ale w tym pierwszym meczu, męczyliśmy się niemiłosiernie. Domyślam się, że spotkania nie oglądałeś - uwierz na słowo, Boniek z pokonaniem San Marino miał naprawdę spory problem.

hoomik 08-06-2009 16:36

Cytuj:

O ile mnie pamięć nie myli to Boniek wygrał z San Marino 2:0(na wyjeździe)
2-0 z San Marino to imo fail niewiele mniejszy od takiego, w ktorym nastapilaby strata pktow. Tym bardziej, ze orzeuki meczyly sie w tym meczu przeokrutnie. A w rewanzu prowadzil juz Janas afair.

Fintex 08-06-2009 18:19

Ta.. męczyli się strasznie wtedy. Pamietam ten mecz. niejaki Kaczorowski bodajże bramke ukłuł. ale to i tak lepiej niż wygrać z San Marino 1:0 po golu strzelonym ręką. nie pamiętam za czyjej kadencji to było. może Apostela? Polska reprezentacja ftw!

Wiślaczek 08-06-2009 18:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fintex (Post 2562177)
ale to i tak lepiej niż wygrać z San Marino 1:0 po golu strzelonym ręką. nie pamiętam za czyjej kadencji to było. może Apostela? Polska reprezentacja ftw!

Andrzej Strejlau byl wtedy trenerem.

jakosiara 08-06-2009 19:47

Nawet nie pamiętam, czy oglądałem tamten mecz :D a co do tego 1:0 to przed kwietniowym meczem z San Marino było chyba puszczone.

EDIT: Odchodząc od tematu Reprezentacji: Dziś o 1.00 czasu polskiego będzie konferencja prasowa z udziałem Kaki. Zostało jedynie potwierdzenie transferu przez kluby. :cup:
Floro buduje niezłą drużynę...

Straznik Monopolowego 09-06-2009 03:09

Kaka w Realu. Real widze niczego sie nie nauczyl

Exodus 09-06-2009 09:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Straznik Monopolowego (Post 2562648)
Kaka w Realu. Real widze niczego sie nie nauczyl

Czemu? Kaka dobry zawodnik, plus wiele kasy na nim zarobia.

jakosiara 09-06-2009 13:02

Pierwszy galactico. Udany transfer, mimo że 65 mln Euro nie jest małą kwotą... Jeżeli chodzi o klęskę poprzedniego projektu, to wszystko rozwaliły rozkapryszone gwiazdy(Beckham, Ronaldo)oraz kolonia brazylijska. Kaka mimo tego, że jest Brazylijczykiem nie jest "imprezowym zwierzęciem":cup:

Arka_Sath_Wielki 09-06-2009 14:10

Jeśli w drużynie jest za dużo gwiazd, to wy już wiecie co się wtedy dzieje :) Zachodzi zjawisko zwane "Galaktyczne Gówno" :) Guardiola jest jednak mądrzejszy i w Barcelonie będą grały osoby, których nazwisk pewnie nie słyszeliście, ale są świetne ;)

@edit
Powiedzcie mi, jakie GWIAZDY zakupiła Barca na sezon 08/09 i co zyskała. Bo z GWIAZD to kupili tylko Alvesa. Za to najlepszy transfer w stosunku do ceny to Pique, który przeszedł do Barcy za parę milionów, a wniósł do gry bardzo wiele. Do tego dochodzi 2 wychowanków - Sergio B i Caceres. Nie trzeba gwiazd, aby wiele osiągnąć.

jakosiara 09-06-2009 14:28

O ile wiem to Caceres nie jest wychowankiem Barcy tylko jakiegoś urugwajskiego klubu. Stamtąd przeszedł do Villareal, skąd był wypożyczony do Recrerativo, gdzie po rozegraniu bardzo dobrego sezonu przeszedł od razu do Barcelony. W Villareal nie rozegrał żadnego meczu. Przypominam że Real też kupił młodego, środkowego obrońcę, Garaya.
Co do Pique to był genialny transfer, w FMie zawsze go kupowałem :]

Ubolewam nad Madrycką Canterą, Real zdecydowanie za mało stawia na utalentowanych wychowanków. Pokazują to przykłady Negeredo i Granero :(

Jednak gorzej niż za Ramona być nie może...

AnonimowyPowrot 09-06-2009 15:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arka_Sath_Wielki (Post 2562843)
Powiedzcie mi, jakie GWIAZDY zakupiła Barca na sezon 08/09 i co zyskała. Bo z GWIAZD to kupili tylko Alvesa. Za to najlepszy transfer w stosunku do ceny to Pique, który przeszedł do Barcy za parę milionów, a wniósł do gry bardzo wiele. Do tego dochodzi 2 wychowanków - Sergio B i Caceres. Nie trzeba gwiazd, aby wiele osiągnąć.

Powiedzcie mi, jakie GWIAZDY zakupił Man United na sezon 08/09 i co zyskał. Bo z GWIAZD to kupili tylko Berbatova. Za to najlepszy transfer w stosunku do ceny to bracia da Silva, którzy przeszli do Manchesteru za parę milionów, a wnieśli do gry bardzo wiele. Do tego dochodzi 3 wychowanków - Evans, Gibson, Welbeck.

Widzisz więc, że tak można napisać o każdym klubie ;) Bo drużyny nie buduje się jeden sezon, a stopniowo. Real potrzebuje odmiany, a na początku zawsze pojawiają się spektakularne transfery (Deco, Ronaldinho, Davids, Henry, Eto'o).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:56.