Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Gry - temat ogólny (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=218504)

Xendriel 08-01-2010 18:51

Mass Effect nikogo już nie będzie obchodził, kiedy na półkach pojawi się Mafia 2:evul:

BialyOleander 08-01-2010 18:53

co do najlepszego rpg final fantasy XIII
a najlepszego mmorpg FINAL FANTASY XIV
i koniec tematu co do najlepszego rpga i mmorpga :cup:

MALLuś 08-01-2010 19:00

FF pewnie wygra w ilości sprzedanych sztuk, chociaż mass efect 2 też coś może zdziałać<hype+sequel niby dobrego "rpg">

Lecz i tak jako fps< w multi> zarządzi nowy battlefield.

Pacz_knight 08-01-2010 19:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BialyOleander (Post 2717262)
co do najlepszego rpg final fantasy XIII
a najlepszego mmorpg FINAL FANTASY XIV
i koniec tematu co do najlepszego rpga i mmorpga :cup:

Brawo! Ten komentarz przebija wszystko. :D
Chociaz jesli chodzi o MMO, to bym jeszcze dyskutowal.
Na rynek ma wejsc GW 2, tyle ze niewiadoma jest data premiery gry. NCSOFT zapowiedzial tytol na 2010-2011. Pozostaje nam czekac. ;p

Rybzor 08-01-2010 19:17

Omujborze, dałem się namówić na zainstalowanie Divinity II. Nie polecam ._.

Ashlon 08-01-2010 19:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacz_knight (Post 2717267)
Na rynek ma wejsc GW 2, tyle ze niewiadoma jest data premiery gry. NCSOFT zapowiedzial tytol na 2010-2011. Pozostaje nam czekac. ;p

Nie zdziwilbym sie, gdyby betatesty GW2 pojawily sie jesienia tego roku, natomiast pelniak pewnie wiosna/lato 2011.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mallus
Lecz i tak jako fps< w multi> zarządzi nowy battlefield.

No raczej! :D

Eipiq 09-01-2010 11:20

Mam do was pytanie. Planuje zakup jednej z tych dwóch gier - Left 4 Dead 2 lub Call of Duty Modern Warfare 2. Zależy mi głównie na grze w sieci.

Co byście polecili?

Rybzor 09-01-2010 12:01

MW2 lol. Left2Dead to przeciętniak i musiałbyś być jakimś specjalnym fanem żeby był to dla ciebie lepszy wybór. MW2 to najlepiej sprzedająca się gra wszech czasów. Co tu porównywać :P

(o nie, zaraz szynka mnie pojedzie xD)

Shanhaevel 09-01-2010 12:04

@up
Nie, bo AFAIK Wii Sports. To też decyduje o jej jakości?

L4D2 FTW. Ten shooter przynajmniej nie zostanie zdeklasowany przez nowego Battlefielda, bo lepszego co-opa po prostu nie ma.

EDIT:
: DD That's my job.

Ashlon 09-01-2010 13:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2717544)
MW2 to najlepiej sprzedająca się gra wszech czasów. Co tu porównywać :P

Co jest zasluga dobrej reklamy, a nie jakosci gry. Single jest swietny, ale jesli chodzi o rozwiazania, to jest to kalka z poprzednich gier. Jesli chodzi o dlugosc - 5h to niezbyt wiele. Multak jest ciekawy, ale to tylko kosmetyczne rozwiniecie tego z CoD4, a nie nowa jakosc. Gdzies czytalem, ze w reklame MW2 wladowali 50mln dolarow, co jest najwiekszym wynikiem w branzy. Przy takich nakladach trudno sie dziwic, zeby (de facto) dobra, ale nie wybitna gra sprzedala sie slabo.

Zmieniajac temat:

http://www.battlefield.pl/news-2863-...zone!#comments

Cytuj:

Jak sami widzicie w powyższej wiadomości, EA / DICE nie planuje udostępnienia plików serwerów dedykowanych dla wersji beta jak i tej, którą będziecie mogli zgarnąć z półek sklepowych. Oprócz tego rozważana jest możliwość dodania obsługi dodatkowego streamingu dla PB (zew. listy BANów, oprócz tej głównej PB - przyp. red.) i jak podaje GvD, ekipa z DICE będzie zastanawiała się tylko nad tą dodatkową możliwością.

Podsumować można to krótko - zapomnijcie o modach, przynajmniej na razie... no może oprócz tych płatnych (DLC). Nie wspominając już o własnym serwerze, który będzcie mogli tylko wykupić u firmy hostingowej która współpracuje z EA. A ktoś tu się chwalił, że serwery dedykowane FTW, ale chyba nie do końca w takiej postaci...
Czyli kurde, system bedzie zdecydowanie lepszy niz ten z MW2 (brak durnego matchmakingu, niemoznosci wyboru mapy itd), ale dalej nie beda to dedyki "w starym stylu" - tzn. kazdy bedzie mogl sobie postawic serwer... Czyli jednak ograniczamy wolnosc graczy :|

Rybzor 09-01-2010 13:43

Może powinniśmy się już do tego przezwyczajać... następne pokolenie graczy pewnie nie będzie widziało nic dziwnego w klikaniu: multiplayer > start game" i tyle : P

Eipiq 09-01-2010 13:54

Chyba zdecyduję się na L4D2. Choć MW2 to niesamowita gra, to jednak jest to kolejna kalka gry wojennej. A w takim L4D2 mam ciekawy klimat oraz nutkę świeżości, bo nigdy nie grałem w sieciowe FPS'y z Zombie w roli głównej.

Lord Dreathan 09-01-2010 16:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eipiq (Post 2717624)
Chyba zdecyduję się na L4D2. Choć MW2 to niesamowita gra, to jednak jest to kolejna kalka gry wojennej. A w takim L4D2 mam ciekawy klimat oraz nutkę świeżości, bo nigdy nie grałem w sieciowe FPS'y z Zombie w roli głównej.

Procz l4d, to nieznam innej gry tego typu ;O ( nie liczac modow, zombi nazi do cod'a i ten mod do ut, gdzie sa zombie)

Eipiq 09-01-2010 16:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Dreathan (Post 2717717)
Procz l4d, to nieznam innej gry tego typu ;O ( nie liczac modow, zombi nazi do cod'a i ten mod do ut, gdzie sa zombie)

Właśnie o tego typu mody mi chodziło. A, że nigdy w takie nie grałem, to gra w L4D2 byłaby dla mnie czymś nowym i ciekawym. ;)

Pacz_knight 12-01-2010 13:05

Wlasnie odpalilem Ninja Blade.
Gra fajna, aczkolwiek troche przebajerowana. Ogolem niezla siekanka i mily klimacik. Duzo fajnych mozliwosci jesli chodzi o sama postac i jej combosy.

No, to ide dalej zwalczac zaraze w Japoni... xd

Billy_Mays 12-01-2010 15:43

Możesz też sobie kupić jedynkę L4D, rozgrywka się nie zmienia prawie wcale, za to masz fajniejszy klimat i mniej wydasz

MiXer 16-01-2010 19:45

Również zagrywam się w DA, i muszę przyznać, nie spełnił moich wszelkich oczekiwań. Mimo to, jest jedną z lepszych gier jaką grałem.
Troszke podobny do Darkensanga :]

Eipiq 16-01-2010 20:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Billy_Mays (Post 2719016)
Możesz też sobie kupić jedynkę L4D, rozgrywka się nie zmienia prawie wcale, za to masz fajniejszy klimat i mniej wydasz

No niby tak, ale jak z ilością graczy? Czy większość nie przeniosła się na L4D2?

Rybzor 16-01-2010 20:52

Lol nie ma co oszczędzać sobie tych paru złotych i brać gorszą grę. Left2Dead 2 jest o niebo lepsze od jedynki i musiało by kosztować ze 200 zł, żeby bardziej się opłacało brać pierwszą część.

Zokar 17-01-2010 19:28

Zakupiony i Odpalony AC II przerósł moje oczekiwania, sama grafika mnie zachęciła, a Ubisoft coś nakręcił w tej grze że nie można od niej odejść.
Historia taka sobie, ale i tak dla mnie wystarczy, wkurza mnie tylko mieszanie Angielskiego i Włoskiego obok siebie, ale to już szczegóły.
Naprawdę polecam tą grę.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:36.