Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   World of Warcraft (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=125457)

Bluray 11-05-2008 12:15

hahaha, zabiłem solo 33 NE Huntera z petem, a miałem w tedy 28 lvl :D
http://img84.imageshack.us/img84/699/firskillpy7.png
http://img84.imageshack.us/img84/699...64e097899a.jpg
Horda>Ally
obecnie w PvP mam 4kille, a padlem od ally raz i to kiedy moba biłem :O

btw. 30lvl mi wpadł :)

eerion 11-05-2008 12:15

Wy tutaj o jakiś śmierdzących pirackich privach, a info o WotLK coraz więcej.
Co sądzicie o tym co nadchodzi?
Jak dla mnie zmiany zapowiadają się bardzo ciekawie.
Choć Death Knight pewnie przez parę pierwszych tygodni będzie przegięty. Potem go dopatchują

edit:
@Bluray
Priv z honorem za 1 kill 1100+
Nieporozumienie.

God bless global

Lord Dreathan 11-05-2008 13:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frapper (Post 2051415)
up@
Slepa kurwa

Lifetime=liczba fragow ( ile osob zabil, a dokladnie ilu osob zadal ostatniego, dobijajacego hita)

Xavery 11-05-2008 13:38

Wstawie parę zdjęć bo mi sie troche nudzi.

O ile sie nie myle to jest widok na Moonbrock w świetle księżyca.

http://img153.imageshack.us/img153/3...8224403lz0.jpg

Jakiś kolejny ładniutki krajobraz.

http://img388.imageshack.us/img388/9...8111410fk6.jpg

Nasz paczka, wszyscy się znamy z Tibii ;)

http://img153.imageshack.us/img153/9...8024506zo0.jpg

Chwilowo grać przestałe, ale myśle że wkrótce tam do nich wracam ;)

eerion 11-05-2008 14:43

Cytuj:

up@
Slepa kurwa
Tak to ty najwyżej możesz sobie matke nazwać.
Zobacz sobie na screen
Kills:
Today 1
1131 honoru

Lifetime w tamtym momencie też był 1

Cytuj:

Lifetime=liczba fragow ( ile osob zabil, a dokladnie ilu osob zadal ostatniego, dobijajacego hita)
Lifetime to są wszystkie kille honorable. KB to coś innego i w ogólnych statystykach niepokazywanego

Vil 11-05-2008 14:59

proponuje przeniesc dyskusje wowlegionowa do oddzielnego tematu a tutaj wrzucac tylko jakies porzadne screeny.

_Cyrus_ 11-05-2008 15:19

yo ;d
Jakie sa najlepsze parametry kompa do gry w WoW'a ?? Ja mam kompa 256 ram, 2,4 procka , i 128 karty graficznej i powiem ze z duzym tłumem playerów gra sie zajebiscie tnie :S . Jakie wy macie kompy ? \o/

Grue 11-05-2008 15:44

512 ramca to minimum. mi na 1gb sie rznie w org (na globalu).

Lord Dreathan 11-05-2008 16:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 2051674)
Tak to ty najwyżej możesz sobie matke nazwać.
Zobacz sobie na screen
Kills:
Today 1
1131 honoru

Lifetime w tamtym momencie też był 1

Lifetime to są wszystkie kille honorable. KB to coś innego i w ogólnych statystykach niepokazywanego

Tak, masz racje, moj blad.

RE:2 up

Athlon 3500+( predkosc 2.2ghz)
gforce 7600 gs 256 mb
2gb ramu 800mhz

Dziala plynnie na max detalach, ale jak zaladuje za duzo addonow albo jak pare razy zminimalizuje wowa to sie przycina( z reguly mam w tle jeszcze foobara, ventrilo, tlena, u torrenta i mozille firefox z kilkoma kartami:D, a jak kazdy wie, mozilla zjada calkiem duzo ramu)

_Cyrus_ 11-05-2008 17:29

Trzeba zainwestowac w nowego kompa :S , a propo samej gry, co wiecie o tej nowej klasie black knight o.O?
W ile czasu sie 70 level nabija?

Vil 11-05-2008 19:01

lev 70 nabija sie w bardzo roznym czasie. Noliferzy jak ja potrafia naprawde szybko.

KrEmAs KAc 11-05-2008 19:03

Z miesiąc temu jak był raid na SW ok 100hordy na 300aly to spadało do 1-2fps
Najlepszym wtedy rozwiązaniem dla casterów było Tab->Hot key z jakimś ofensywnym czarem->powtarzać do czasu padnięcia kolesia ;)

Grue 11-05-2008 21:44

http://i8.photobucket.com/albums/a5/...ue/grenejd.jpg
Horda atakuje Afganistan teraz ^^

@down
Sword w combat i dagger w sublety (ambruuuuszzzz!!)
Wejdz na jakies forum o wowie (battlenet.pl) i tam masz buildy do i jak itp

_Cyrus_ 11-05-2008 21:44

up
;D

Pytanie do doswiadczonych: jaka najlepsza bron dla rogala? o.o i które drzewko do PvP ?

Racon 11-05-2008 22:52

Info

Inskrypcje
- Dzięki tej profesji będzie można modyfikować czary i zdolności postaci. (Eurogamer.net)
- Do inskrypcji będą potrzebne głównie materiały z herbalismu. (Eurogamer.net)
- Każdy gracz otrzyma nową zakładkę w księdze umiejętności (spellbook) do której będzie mógł dodać sześć modyfikacji - cztery główne i dwie poboczne.
- Większość modyfikacji ma być przydatna w walce. (Eurogamer.net)
- Materiałami związanymi z inskrypcjami będzie można handlować w domu aukcyjnym. (Eurogamer.net)

Enchanting
- Planowe jest dodanie możliwości sprzedawania wyrobów enchanterów na aukcjach. (Eurogamer.net)

Lake Wintergrasp / Vehicles
- Zostanie wprowadzona nowa technologia związana z systemem transportu. (Eurogamer.net)
- Nowy środek lokomocji będzie zabierał jednorazowo maksymalnie ośmiu pasażerów. (Eurogamer.net)
- Jest zamierzane użycie, wyłącznie w PvP, broni oblężniczych: krasnoludzkich czołgów parowych, zapomnianych rozsiewaczy zaraz i o orkowych niszczycieli. (Eurogamer.net)

World
- Pomimo że będziesz mógł spotkać się z Arthasem jak tylko będziesz w Dragonblight (poziom 71-75), starcie finałowe z Królem Liszem będzie miało dopiero miejsce w ostatnim z patchów związanym z drugim dodatkiem do World of Warcraft. (Eurogamer.net)
- Gracze przebywający w Grizzly Hills spotkają wiele popularnych ras mobów takich jak Furbolgs, Kobolds, Venture Company i Worgen Werewolves. (Eurogamer.net)
- Arugal ma powrócić do Grizzly Hills. (Eurogamer.net)
- W Grizzly Hills będzie znajdować się miasto podobne do Ironforge.
- Frakcja The Argent Dawn powróci do Zul'Drak. (Eurogamer.net)
- [ New ] Pojawi się nowa generacja mountów na które będziemy mogli zabrać kolegę.
- [ New ] W Northrend nie będzie domu aukcyjnego ani trenerów.
- [ New ] Northrend będzie większy niż Outland.

Raids & Dungeons
- Nie będą wymagane klucze i questy jeśli będziesz chciał wejść do instancji. (Gamespy.com)
- Raidy w Wrath of the Lich King będą miały zarówno wersje 10-osobowe jak i 25-osobowe. (Gamespy.com)
- Bossowie nie są jeszcze gotowi. (Gamespy.com)
- Pojawi się nowa instancja - The Chamber of Aspects. (Gamespy.com)
- [ New ] W nowe instancji - Wyrmrest Temple ma znajdować się tylko jeden boss.
- [ New ] W instancjach na poziomie heroic mają znajdować się ciekawsze rewerdy.
- [ New ] Planowane jest rozwinięcie systemu badgów.
- [ New ] Mają się pojawić lepsze rewerdy PvE.

Others
- Latających mountów będzie można używać po osiągnięciu 77 poziomu. (Gamespy.com)
- W Northrend będzie można używać flying mountów z Outlandu. (Gamespy.com)

Death Knight
- Gracz będzie mógł stworzyć jednego Death Knighta na jednym serwerze oraz jednym koncie. (Gamespy.com)
- Rycerz śmierci będzie posiadał Skeletal Deatcharger Mounta. (Gamespy.com)
- DK nie posiada many ani energii, swoją energię posiądzie dzięki runą. (Gamespy.com)
- Runy będą odnawiać się podobnie jak energia u rogue. (Gamespy.com)
- Death Knight będzie wypełniał swoją broń magicznymi runami o trzech gatunkach: Blood, Unholy, Frost. (Gamespy.com)
- Rycerz śmierci będzie miał też energię runiczną, która będzie funkcjonowała podobnie do rage warriora. (Gamespy.com)
- Buffy DK będą działały podobnie do aur paladyna.
- Głównym spellem zdającym obrażenia przez DK mają być klątwy. (Gamespy.com)
- Rycerz śmierci będzie mógł wskrzesić zabitego wroga lub sprzymierzeńca i zrobić sobie z niego ghoula, którego użycie będzie podobne do peta. (Gamespy.com)
- DK będzie świetnym tankiem w walce z bossami zadającymi magiczne obrażenia. (Gamespy.com)
- [ New ] Death Knight nie będzie ograniczony tylko do swordów, będzie mógł używać również mace i axe.
- [ New ] Zmiana run nie będzie tak uciążliwa jak resetowanie talentów.
- [ New ] Używanie lub nieużywanie przez gracza broni dwuręcznej nie będzie miałó wpływu na jego runy.
- [ New ] Przygoda DK zaczynać się będzie w Nercopolis w Eastern Plaguelands.

Death Knight Skills
- Death Coil -- Wykorzystując moc runiczną zadaje 600 punktów obrażeń wrogu (nie może to być undead) lub leczy przyjaciela za 900 punktów życia. (Curse.com)
- Death Grip -- Moby zaczynają atakować Death Knighta zamiast innych członków drużyny. (Curse.com)
- Chains of Ice -- Wróg otrzymuje stucka i słabnie wraz z upływem czasu. (Curse.com)
- Raise Dead -- Wskrzesza pobliskie zwłoki, które będą pomagać mu w walce przez dwie minuty, jeśli DK wskrzesił zwłoki innego gracza ma on możliwość kontrolowania ghoula. (Curse.com)
- Frost Presence -- Wzmacnia pancerz o 45% oraz przyspiesza generowanie threat o 25%. (Curse.com)
- Anti-magic Shield -- Redukuje 75% mocy następnego ataku magicznego rzuconego na DK. (Curse.com)
- Unholy Presence -- Zwiększa szybkość ataku i poruszania się o 15%. (Curse.com)
- Summon Deathcharger -- Przywołuje mounta, będzie można go zdobyć wykonując specjalny quest. (Curse.com)

PvP
- [ New ] Pojawią się dwie nowe areny.

Professions
- [ New ] Pojawią się lepsze itemy epickie tworze za pomocą profesji.
- [ New ] Pojawi się nowa tkanina o nazwie Frostweave.
- [ New ] W Northrend górnicy będą mogli kopać rudę kobaltu.

INFO
http://world-of-warcraft.pl/news.php?readmore=101

KrEmAs KAc 12-05-2008 07:52

@up
zapowiada się fajnie :D

Cytuj:

Pytanie do doswiadczonych: jaka najlepsza bron dla rogala? o.o i które drzewko do PvP ?
Builds

A prawie wszystkie informacje o rogalu

Bluray 12-05-2008 08:54

@Racon zapowiada się całkiem ciekawie, ale już widać że przynajmniej do wyjścia któregoś tam patcha DK będzie imba.

Cytuj:

- Głównym spellem zdającym obrażenia przez DK mają być klątwy. (Gamespy.com)
Coś jak u Warlocka? DoT?

Grue 12-05-2008 10:50

Ja chce Death Knighta :o ! Maj gat, bedzie ostro :D Ghul jako pet xD oby pernamentnie jak u huntera czy warlocka xD Kocham Blizzard xD heh

Marchewki 12-05-2008 10:56

grałem w tego Wowa.... jezu... ale to masakryczna.. gra aż szkoda mi sie na ten temat wypowiadać :/

Grue 12-05-2008 13:43

@up
Tibia lepsza huh? Czy silkroad onlajn? XD rotflmao
edit: A jak szkoda ci sie wypowiadać to po cholere posta piszesz... zamet siejesz xD

Btw. Koniec prepaida, trzeba uruchomic karte xd

Lord Dreathan 12-05-2008 13:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marchewki (Post 2053122)
grałem w tego Wowa.... jezu... ale to masakryczna.. gra aż szkoda mi sie na ten temat wypowiadać :/

Pewnie opis questa za trudny bo to po angielsku napisane, a brak dobrej polskiej strony z tlumaczeniami questow;p

Vil 12-05-2008 14:03

albo lipa bo trzeba stac przodem do przeciwnika zeby moc go atakowac.

Lord Dreathan 12-05-2008 14:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2053268)
albo lipa bo trzeba stac przodem do przeciwnika zeby moc go atakowac.

nie znasz sie:D, pewnie gral warriorem i bedac w miescie jadl jedzenie, A TU SIE MANA NIE REGENERUJE

Matilus 12-05-2008 14:33

Polecicie jakiś dobry priv serwer? Tak żeby był w miarę blizzlike i żeby nie było dc co parę minut... ; )

@down
:<

Lord Dreathan 12-05-2008 14:47

Jedyny dobry server, to global server:D

Bluray 12-05-2008 15:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marchewki (Post 2053122)

Ten pan (?) gra w GW, nic dziwnego, przecież GW jest po Polsku i chłopak (?) się przeraził widząc że literki nie składają żadnego znanego mu słowa :<

Vil 12-05-2008 15:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matilus (Post 2053295)
Polecicie jakiś dobry priv serwer? Tak żeby był w miarę blizzlike i żeby nie było dc co parę minut... ; )

zalezy jaki blizzlike cie interesuje, bo niektore z exp rate x3 tez sa blizzlike i nie lazi sie solo na bossow.

WoWlegion generalnie nie ustepuje najlepszym blizzlikom, level bije sie szybko i nie traci za duzo czasu na dochodzenie do sedna gry.

Vrael 12-05-2008 15:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2052172)
lev 70 nabija sie w bardzo roznym czasie. Noliferzy jak ja potrafia naprawde szybko.

Hej! Niektórzy po prostu mają talent do szybkiego bicia lvli! xD

A co do DK, to coś czuje, że będzie op w ch*j... Połączenie warriora, priesta, locka, rogala, maga i cholera wie czego - gorsze niż druid!

Matilus 12-05-2008 15:49

Dzięki. Właśnie zakładam konto na Wowlegion!
FOR THE HORDE! xD

Grue 12-05-2008 16:00

Zacznijmy od tego, ze GW to nie RPG tylko zręcznościówka.... Z WoWem ma tyle wspólnego co rum z rumakiem xD

_Cyrus_ 12-05-2008 17:44

xD! <znaki>

_WrD_ 12-05-2008 18:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grue
Zacznijmy od tego, ze GW to nie RPG tylko zręcznościówka...

Ta, trzeba robić szybkie uniki, żeby wielkie statki kosmitów w ciebie nie trafili - co level rakiety lecą coraz szybciej...
GW to RPG, tyle, że nie MMORPG, ale CORPG.

@Racon
Lol, od razu widać, że DK będzie zajebiście op ;p

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marchewki

Bo po angielsku?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matilus

@down
:<

WoWLegion (www.wowscape.net) ^^

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grue
Z WoWem ma tyle wspólnego co rum z rumakiem xD

xD

_Cyrus_ 12-05-2008 18:12

Jak zrobic tego qwa triala na TBC? Da sie wogule oO? Mam nadzieje se pograc Be :S

Lord Dreathan 12-05-2008 18:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _Cyrus_ (Post 2053716)
Jak zrobic tego qwa triala na TBC? Da sie wogule oO? Mam nadzieje se pograc Be :S

www.trywarcraft.com

_WrD_ 12-05-2008 18:15

@2up
Żeby zagrać na trialu TBC, musisz mieć aktywne, oficjalne konto WoWa :P

Grue 12-05-2008 18:38

Cytuj:

Ta, trzeba robić szybkie uniki, żeby wielkie statki kosmitów w ciebie nie trafili - co level rakiety lecą coraz szybciej...
GW to RPG, tyle, że nie MMORPG, ale CORPG.
A tam godosz, dla mnie to jest pakman, a BE male sa sexi xD!

Marchewki 12-05-2008 22:46

ushahahaha ta gra jest beznadziejna... lipnie sie porusza.... walczy jeszcze gorzej .... tibia nie i niegram bo to zal.... Silkroad podobna do wowa... tez tylko skille i zabijanie... pffff zal kazda gra 3 d zaczyna byc taka sama i taka nudna... questy po angielsku stary .. i co z tego że być nawet po hiszpansku i tak za duzo rozumiec w dzisiejszych czasach nie trzeba jak masz rózne strony fankowskie...:/

Grue 12-05-2008 22:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marchewki (Post 2054337)
ushahahaha ta gra jest beznadziejna... lipnie sie porusza.... walczy jeszcze gorzej .... tibia nie i niegram bo to zal.... Silkroad podobna do wowa... tez tylko skille i zabijanie... pffff zal kazda gra 3 d zaczyna byc taka sama i taka nudna... questy po angielsku stary .. i co z tego że być nawet po hiszpansku i tak za duzo rozumiec w dzisiejszych czasach nie trzeba jak masz rózne strony fankowskie...:/

Ty też jestes beznadziejny i żałosny. Idz gdzieś indziej sie pożalić np. do mamy, trollq...

@down
Kajulec masz u mnie litra czystej :d

Kajulec 12-05-2008 23:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marchewki (Post 2054337)
ushahahaha ta gra jest beznadziejna... lipnie sie porusza

Lipnie? Biegasz, skaczesz, plywasz, latasz.. duzo wiecej niz w wiekszosci MMO.
Cytuj:

.... walczy jeszcze gorzej ....
Oh rly? Grales w WoWa w ogole?
Cytuj:

tibia nie i niegram bo to zal.... Silkroad podobna do wowa... tez tylko skille i zabijanie...
I o to chooodzi, PvE, PvP, questy, zabijanie, skille, magia, topory, cuuuuda..
Cytuj:

pffff zal kazda gra 3 d zaczyna byc taka sama i taka nudna...
WoW ostro odstaje od wiekszosci MMO, rozmach wszystkiego jest namacalny, az czuc to w powietrzu.
Cytuj:

questy po angielsku stary .. i co z tego że być nawet po hiszpansku i tak za duzo rozumiec w dzisiejszych czasach nie trzeba jak masz rózne strony fankowskie...:/
O ile zalezy ci tylko na odfajkowaniu kolejnego questa to droga wolna, ale zapominasz, ze MMO to nie tylko kolejny level i kolejny zaliczony quest, ale glownie calosc rozbija sie na fabule, historii, czyms co trzeba zrozumiec, a nie tylko odjebac od punktu A do punktu B.

PLague 13-05-2008 06:26

Cytuj:

U made my day. ty.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:15.