Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Illya_von_Einzbern 29-06-2008 19:09

Cytuj:

Nie widziałeś Ghost in the Shella. Nie widziałeś Akiry. Nie widziałeś Cowboya Bebopa, Triguna ani Berserka. Nie widziałeś FLCL, Excel Sagi ani Gundam Seeda! Nie widziałeś Ninja Scrolla, Pokemonow, Dragon Balla ani Bible Black!
Co ty robisz w tym temacie?
Te na zielono widziałem.

A dla kogos kto naprzykładowo zaczyna oglądać anime w 2005 , czemu miałby oglądać jakieś "anime" z przed lat 90'ych z grafika drapiącą oczy i zerowymi godnymi podziwu efektami?

A z tego spoilera wyżej jakoś nic mi się nie przypomina więc pewnie nie było śmieszne.

Tompior 29-06-2008 19:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Illya_von_Einzbern (Post 2149119)

A z tego spoilera wyżej jakoś nic mi się nie przypomina więc pewnie nie było śmieszne.

Albo masz slaba pamiec.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Polecam sciagnac cala serie Shakugana na dysk. Jakosc o wiele lepsze, a co za tym idzie, oglada sie o wiele przyjemniej :)
Jak narazie wysluchalem tylko opening, ktory wg mnie jest pozadnie zaspiewany ;>

Illya_von_Einzbern 29-06-2008 19:24

Cytuj:

Albo masz slaba pamiec.
Uścisk Zombieeeeee!

http://img395.imageshack.us/img395/3089/ep21hj3.jpg

Rayza 29-06-2008 19:40

Rzeczywiście masz specyficzne poczucie humoru , jeśli takie obrazki cie bawią tak samo jak EL...,,

@down
a żebyś wiedział =D

Illya_von_Einzbern 29-06-2008 19:47

Ogólnie to nie chodziło o ten obrazek , a uścisk zombieee też nie do tego obrazka i pic był wogule unrelated , ale chciałem coś dodać dla less spam.

Ale oczywiście podziwiam że wszyscy w tym temacie lubia wytykiwać błedy bo wkońcu oto chodzi na tibia.pl.

eerion 29-06-2008 20:10

Cytuj:

A dla kogos kto naprzykładowo zaczyna oglądać anime w 2005 , czemu miałby oglądać jakieś "anime" z przed lat 90'ych z grafika drapiącą oczy i zerowymi godnymi podziwu efektami?
Za jakiś czas zainteresujesz się tym na tyle, że zaczniesz oglądać klasyki. I choć Akire obejrzałem dość niedawno to uważam to za naprawdę ciekawe anime - choć kreska stara i straszna.

Poza tym wiele anime, których wymieniłem starych nie jest ;P
A na pewno są jare. I to bardzo.

PS - właśnie oglądam Girls bravo.
Całkiem ciekawe muszę przyznać.

Grocix 29-06-2008 20:48

@Tompior
Nono, to czekam na opis wrazen ;) Ja jestem w ok. polowie drugiej serii, jutro skoncze. Moja opinie masz kilka stron wstecz, choc coraz bardziej zdaje sie przypominac ZnT, b. podobne charaktery glownych bohaterow, no ale wszystko utrzymane w klimacie FSN.

Ogladal ktos Claymore? Ciekawe? Bo zamierzam obejrzec.

Oerciak 29-06-2008 21:14

Ja po małej przerwie od oglądania Anime znów do tego wracam, bo wakacje i czas się nagle znalazł xP

Coś ciekawego polecacie?
Prosiłbym o coś poważniejszego w stylu Death Note, Monster i NGE. ; )

@Edit:
Claymore jest dość ciekawe nawet na początku. Niestety później zaczyna się zwykłe mordobicie w stylu Dragon Ball'a...
Polecam w miarę.

Grocix 29-06-2008 21:16

A co ogladales do tej pory?

Oerciak 29-06-2008 21:17

Po prostu walcie propozycje. xP
Myślę o Ghost in the Shell i Wolf's Rain.

Co o tym myślicie?

Corgar Frizz 29-06-2008 21:20

Ja oglądałem Claymore i bardzo mi się spodobało. Jak masz czas to oglądaj.

Corgar Frizz

Fushion 29-06-2008 21:27

Mi sie najbardziej podobaly GTO, ZNT o FMA ;] a Naruto i Bleach juz mi sie znudzily....

Teraz ogladam Ikki Tousen :P

Hazuma 29-06-2008 21:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fushion (Post 2149380)
Mi sie najbardziej podobaly GTO, ZNT o FMA ;] a Naruto i Bleach juz mi sie znudzily....

Teraz ogladam Ikki Tousen :P

Ikki jest na wypasie a jesli masz jakikolwiek orient o tym anime to wyszla 3 seria zwiaca sie Great Guardians ^^ dopiero 2 epy ale ciekawie sie zapowiada ;]

Relosu 29-06-2008 22:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Oerciak (Post 2149363)
Po prostu walcie propozycje. xP
Myślę o Ghost in the Shell i Wolf's Rain.

Co o tym myślicie?

Apple Seed ? Ergo Proxy(a to to ja ci juz baaaaaaardzo polecam)?

Oerciak 29-06-2008 23:53

Obydwa już widziałem, Ergo Proxy mam prosto z Anime Gate, a na Appleseed w kinie byłem xP

ari2423 30-06-2008 00:05

co do green green, nie w nim bardzo smiesznych momentow one sa poprostu po zastanowieniu smieszne :) np. jak cala trojka byla razem w pokoju, i uprawiali seks ( ze to tak nazwe), jak pogladali dzewczyny ale byli pomalowani tylko ze jednej strony i nic nie widzieli, jak ichibamboshi ( czy jak sie tam zwie) zrobil "misia" z drewna zamiast pluszaka.... troche tego bylo

Relosu 30-06-2008 07:12

Wlasnie tez zaczelem ogladac Girls Bravo i zapowiada sie ciekawie. Choc mialem nadzieje ze tam zostanie no ale jeszcze czeka 2 odcinek =P

Zalgadis2 30-06-2008 12:36

Hazuma@
Ta scena z bananem była tylko i wyłącznie śmieszna, wcale mnie nie "podniecała" :o

Koszyk 30-06-2008 13:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hazuma (Post 2149423)
Ikki jest na wypasie a jesli masz jakikolwiek orient o tym anime to wyszla 3 seria zwiaca sie Great Guardians ^^ dopiero 2 epy ale ciekawie sie zapowiada ;]

Łał! Nie wiedziałem już nadrabiam zaległości i oglądam. To anime jest boskie :D

Grocix 30-06-2008 16:02

Skończyłem Shakugan no Shana II. Nie można stwierdzić czy lepsze, czy gorsze, po prostu uzupełnia historię pokazaną w pierwszej serii. Cała seria, jak najbardziej godna polecenia.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:17.