Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   World of Warcraft - Official Blizzard Servers (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=183914)

eerion 14-03-2009 01:01

Cytuj:

Ty naprawdę myślisz, że ja mówie o arcane? Zresztą, jako arcane powinno się używać Mage Armora, ze względu na jeszcze większą ilość resistów, moim zdaniem Molten Armor jest przereklamowany.
To zależy czy mam się nastawić na burn, czy na survival przeciw casterom ;P

Cytuj:

Otóż, mój drogi eerionie, powiem Ci, że wcale nie do końca tak jest. Moje doświadczenie w zakresie Arcane jest naprawdę niskie, ale we frost używasz z pve tylko ringa, valorous shoulderów i legów (haste + (2) bonus) oraz broni jak nie masz Deadly daggera czy innego badziewia :p. Cała reszta to pvp. Czytałem pewną wypowiedź Blizzardu:
Savage Gladiator = Heroic gear
Hateful Gladiator = Heroes' gear
Deadly Gladiator = Valorous gear
W tym momencie, zawsze pójdzie się po pvp gear no i ten z pve dla haste'u, w końcu to 400 musi być. Coś mi się wydaje, że Arcane Mage długo bez pewnego poziomu resi nie ujedzie.
Nie siedze w tym teraz, ale w gildii analizowaliśmy top zestawy.
Co wychodziło? Najczęściej 2*DPS w PvE gearze.
Sam się spotykałem z czymś takim - dobra kombinacja spala dosłownie momentalnie.
Pozwole sobie użyć wyrażenia
"Masakra" :P

Vrael 14-03-2009 11:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion
Nie siedze w tym teraz, ale w gildii analizowaliśmy top zestawy.
Co wychodziło? Najczęściej 2*DPS w PvE gearze.
Sam się spotykałem z czymś takim - dobra kombinacja spala dosłownie momentalnie.
Pozwole sobie użyć wyrażenia
"Masakra" :P

Ta, zależy jednak czy mówisz o magu czy o np. DK... Osobiście nie spotkałem, żadnego top mage'a w full pve ;)

Lord Dreathan 14-03-2009 12:38

Wreszcie ktos ruszyl temat do przodu. Ja jedyne co moge powiedziec, to ze w czwartek OS 3D padl :P

Ziemniax 14-03-2009 23:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Dreathan (Post 2495036)
Wreszcie ktos ruszyl temat do przodu. Ja jedyne co moge powiedziec, to ze w czwartek OS 3D padl :P

Nono pogratulować wytrwałości i repair billsów :)

Ehh mówicie tylko o zmianach w klasach w nadchodzącym patchu, a tymczasem wielkimi krokami zbliża się Ulduar <tadam>!!!
Co myślicie o poszczególnych bossach?
I o wielkim Yogg-Saronie?
Czym w walkach zaskoczą nas Hodir, Freya, Thorim (ten na pewno zmienionym wyglądem:D), Flame Leviathan, Kolagorn i inni, którzy stanowią wielką elitę 14 bossów w Ulduar raidzie?
I czy te nowe 29 itemek z wintergraspa zaskoczy nas miło?
I czy nowy legendarny przedmiot wygląda naprawdę legendarnie?
Jak prezentują się Tier8 (ode mnie: powinni zamienić miejscami zbroję maga i paladyna)?

I najważniejsze pytanie: JAK DŁUGO BLIZZ KAŻE NAM JESZCZE NA TO CZEKAĆ?? :cup:

Miło znów postawić posta w temacie B)

Vrael 15-03-2009 02:11

Moim zdaniem Ulduar tylko na początku będzie ciężkawy, potem EZ mode do pugowania...

Thuriv 15-03-2009 02:11

Jak długo? Pierwszą część patcha można już teraz zasysać, a wypuszczenie pełnego jest planowane na początek kwietnia, więc już nie długo.
Mam nadzieję, że zdobędę do tego czasu Betrayera, tylko 3 razy dropnął na parę miesięcy cotygodniowego czyszczenia Naxx.

malkolm 16-03-2009 09:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vrael (Post 2495813)
Moim zdaniem Ulduar tylko na początku będzie ciężkawy, potem EZ mode do pugowania...

"With that said, I want to be sure that everyone understands: Hard mode is hard. Some hard modes are harder than others. Then there's Algalon the Raid Destroyer. He feeds off of your tears."

Valnoth, Lead World Designer

malkolm 16-03-2009 09:58

I jeszcze jedno:

"Players first entering any dungeon that will result in a lock-out timer will be warned if they are going to be saved to the instance. This warning will include an option to port to the nearest graveyard before being saved."

Chwalmy Pana.

Dawergo 16-03-2009 22:30

Mnie zadziwia zmiana w dual specu, którą jak narazie pokazali. Brak lexicon of power dużo ułatwi, ale siedząc w raidzie nie trzeba bedzie podmieniac na dpsa, tylko zmienic sie w dpsa ;d

Lord Dreathan 17-03-2009 21:44

Ulduar, Ulduar oh oh oh ! Wreszcie będzie coś do roboty:)

P.S

Piszę to tu bo to ma związek z WoWem...wielu z was zapewne zna Athene'a (ATHENEWINS). Ostatnio znalazłem jakiegoś pieprzonego nooba na youtubie, który perfidnie podrabia jego styl, uważa się za najlepszego itd itp. Wystarczy zresztą, że zobaczycie jego filmiki a przekonacie się jak żałosny jest. Wzywam was, fanów Athene'a, do bojkotu RivalesOwns'a z youtube'a!

Therus Mroczny 17-03-2009 22:53

Ten Rivales jest tak zalosny ze az smieszny :)

LaYs 22-03-2009 00:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez malkolm (Post 2497020)
This warning will include an option to port to the nearest graveyard before being saved."

No more free TP :/ a tyle z tego korzystałem ;d

PS:
Tutaj macie trochę rozpisane o patchu + zdjęcia nowych setów.
http://www.mmo-champion.com/index.php?topic=44966.0

Ah i znowu Warlock z dupy wygląda :/ anyway nice staty ma nowy gear ;]

Ziemniax 22-03-2009 23:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LaYs (Post 2501997)
PS:
Tutaj macie trochę rozpisane o patchu + zdjęcia nowych setów.
http://www.mmo-champion.com/index.php?topic=44966.0

Ah i znowu Warlock z dupy wygląda :/ anyway nice staty ma nowy gear ;]

A według mnie powinni zamienić miejscami sety paladyna i maga :/
Palek w clothach i mag w plate'ach wyglądają trochę śmiesznie :D

kołbaś 23-03-2009 06:30

Warlock z dupy wygląda ? czlowieku, ty wiesz jak ten set zajebiscie wyglada na undeadzie! ja normalnie az sie nie mgoe doczekac t8 dla mojego warlocka.

CytrynowySorbet 23-03-2009 16:22

Bonusy z T8 dla druida są piękne...
Nie mogę się doczekać, już słyszę legendary mace'a szepczącego do mnie "loot me, loot me" :>

Plotki jak plotki, ale słyszałem, że w przyszłą środę ma 3.1.0 wyjść.

eerion 23-03-2009 17:48

@up:
Bardzo wątpie. Zmiany w klasach trwają w najlepsze, nie wszyscy bossowie w Uldu zostali stestowani. A wczoraj był jakiś większy błąd w Uldu i wszystkie testy zostały odwołane.
więc...

CytrynowySorbet 24-03-2009 17:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 2503515)
@up:
Bardzo wątpie. Zmiany w klasach trwają w najlepsze, nie wszyscy bossowie w Uldu zostali stestowani. A wczoraj był jakiś większy błąd w Uldu i wszystkie testy zostały odwołane.
więc...

Zbliża się Noble Garden event, jak i nowy sezon. Sezon - nowe ubranka (więc pewnie będą za conq. emblemy), a w Noble Gardenie jakieś zmiany mieli wprowadzić, które są związane z nowym patchem. Więc patch musi wyjść tak, aby był czas na zrobienie wszystkich achievmentów.

Im szybciej, tym lepiej... Na respece wydałem już +5k golda...

malkolm 25-03-2009 09:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2504406)
Im szybciej, tym lepiej... Na respece wydałem już +5k golda...

Nah, lepiej później niż wypuszczać zbugowany content.

A 5k golda? Co to jest 5k golda? 5 dni x 15 min, nie ruszając się dalej niż bank->ah->mailbox.

kołbaś 25-03-2009 09:39

ok jak sobie zakupie prepa dam ci passy na 5 dni i zrob mi tak =)

eerion 25-03-2009 11:24

Cytuj:

A 5k golda? Co to jest 5k golda? 5 dni x 15 min, nie ruszając się dalej niż bank->ah->mailbox.
Ciekawe na czym. Kontrola eternali nie wchodzi u nas w rachube, bo jest z tym dość miętko i kiepski profit. JC odpada, bo obecnie rynek przeżywa "mały" kryzys i to wsio jest guzik warte. BS tak samo, alchemia J/W. Nie kupisz, zrobisz miksturki/flaska i sprzedasz z przyzwoitym zyskiem.
Niestety. Fajnie się zarabaiało na początku WotLKa, gdzie siedząc tylko na AH się dorobiłem łacznie z 20k. Ale teraz...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:40.