Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Gry - temat ogólny (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=218504)

rentonB 19-01-2010 17:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2717610)
Może powinniśmy się już do tego przezwyczajać... następne pokolenie graczy pewnie nie będzie widziało nic dziwnego w klikaniu: multiplayer > start game" i tyle : P

100% przyzwyczajenia, dedykowane serwery daja pole popisu hakerom.

Ashlon 19-01-2010 18:09

Nom, coraz wiecej tego scierwa w MW2. Najgorsze, ze nie ma mozliwosci wywalenia takiego idioty z serwera - zadnego glosowania nad wywaleniem gracza, co bylo dosc czesto spotykane nawet w grach z "normalnymi" serwerami, tutaj to powinna byc podstawa. Co wiecej, ten caly matchmaking to syf niezly - problemy z przeniesieniem hosta, lagi spowodowane zlym hostingiem, problemy z wyszukaniem graczy, wywalanie podczas oczekiwania na kolejna mape, brak mozliwosci wyboru mapy. Jednym slowem, system najgorszy z mozliwych.

Rybzor 19-01-2010 19:34

Niedługo premiera Bioshock 2. Stay tuned : P

Grycan 19-01-2010 21:09

Co do BioShock'a 2, najpierw 1 muszę przejść. ;) Utknąłem w jednym miejscu i grać mi się nie chciało, ale w końcu skończę tą grę chyba. :) A na BioShocka 2 poczekam, aż w jakiejś tańszej serii się pojawi i wtedy sobie kupie. :)

Ashlon 19-01-2010 21:53

Bioshock 1 mial ciekawe rozwiazania i koncepcje, ale po pewnym czasie rozgrywka byla dosc monotonna. Mam nadzieje, ze teraz bedzie inaczej :)

Yoh Asakura 19-01-2010 23:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2722155)
Niedługo premiera Bioshock 2. Stay tuned : P

Bioshock to gówno, nie warto tracić na to czasu.

Rybzor 20-01-2010 07:24

Mnie się bioshock podoba. Imho dzięki swojej oryginalności i ciekawej koncepcji był jedną z nielicznych strzelanek na singlu, w którą się ciekawie grało.

Lotress 20-01-2010 14:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2722309)
Bioshock to gówno, nie warto tracić na to czasu.

+1. Najbardziej czekam na Mass Effect 2. Jedynka była świetna, mam nadzieję, że kolejna część będzie jeszcze lepsza.

ponczus 20-01-2010 16:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lotress (Post 2722448)
+1. Najbardziej czekam na Mass Effect 2. Jedynka była świetna, mam nadzieję, że kolejna część będzie jeszcze lepsza.

Właśnie kończę ME1, żeby przygotować się do ME2. Jakoś świetność tej gry uleciała.

Yoh Asakura 20-01-2010 17:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2722346)
Mnie się bioshock podoba. Imho dzięki swojej oryginalności i ciekawej koncepcji był jedną z nielicznych strzelanek na singlu, w którą się ciekawie grało.

Ale co tam było oryginalnego? Chyba tylko strzelanie do małych dziewczynek

Rybzor 20-01-2010 17:19

Rapture i wszystko z nim związane.

Yoh Asakura 20-01-2010 17:30

Rapture było strasznie nudne. Dobra, eot.

Mass Effect 2 - 10/10 w CDA

X-Zero 20-01-2010 18:57

ME 2 na pewno kupuję.
ME 1 mi się bardzo podobało i mam nadzieję że zdążę jeszcze raz "na szybko" przejść ;p

Wylansowany 20-01-2010 20:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2722514)

Bardzo dobrze to nastraja przed dostaniem i przejściem.
W końcu tylko 9 dni do premiery i jakieś 16 do otrzymania gry!

ponczus 21-01-2010 17:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2722514)
Rapture było strasznie nudne. Dobra, eot.

Ta gazeta dała 9/10 Sacred.... NO ale zobaczymy.

Pacz_knight 21-01-2010 17:42

Gral ktos z was w Torch Light?
Gra calkiem podobna do Diablo jesli chodzi o rozgrywke, a graficznie samego Warcrafta. ;p
Szkoda tylko ze mozna ja dostac jedynie na Steamie. ;/

ponczus 21-01-2010 17:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacz_knight (Post 2722756)
Gral ktos z was w Torch Light?
Gra calkiem podobna do Diablo jesli chodzi o rozgrywke, a graficznie samego Warcrafta. ;p
Szkoda tylko ze mozna ja dostac jedynie na Steamie. ;/

Taaaa. Torchlight ma jeden problem, nie może się zdecydować czy to ma być single czy mmo. Diablo miało to do siebie że pomimo nacisku na siekankę i kolekcjonowanie przedmiotów, miało całkiem fajną fabułę (co jest standardem u blizza). W Torchlight fabuły nie stwierdzono (no dobra jest jakaś, ale i tak nie zwracasz uwagi). Fajnie się gra, ale tak nie więcej niż 30 minut dziennie.

plusy:
- pójdzie na każdym sprzęcie (ma nawet netbook mode)
- typowy hack`n slash
- trzy różne postacie, którymi naprawdę gra się inaczej
- system rozwoju postaci

minusy:
- za mało mobów na lvl!!
- itemów jest od groma, ktoś tu ostro przesadził
- gra jest za prosta, klasy są niezbalansowane

Rybzor 21-01-2010 18:10

http://www.youtube.com/watch?v=XopssrCpkUM

Jak wam się podoba? Mechanika gry podobna bardziej do silent hilla, klimat trochę podobny do heavy rain, gra jednak nie opiera się na quick time eventach. W zasadzie pierwsze trailery wypuszczone zostały już w 2008, ale ostatnio coś coraz więcej się o niej mówi. Na utubie jest trochę filmików z tego.

Jak dla mnie fajna gierka. Ciekawszy klimat niż w silent hillach i chyba nie tylko na konsolę (tak jak heavy rain). Może będzie w końcu można pograć w jakiś fajny psychological-thriller na PC : P

Eipiq 21-01-2010 18:17

Osobiście jestem zainteresowany tą grą, tylko właśnie nie wiadomo, czy gra wyjdzie na PC. W necie znalazłem sprzeczne informacje na ten temat.

Ogólnie zapowiada się gra z idealnym klimatem.

Rybzor 21-01-2010 18:26

Jedyna oficjalna informacja nt tego jest w FAQ na oficjalnym forum tej gry:

Cytuj:

What happened to the PC version?

Remedy recently commented about the PC version saying (14/07/09):

"It is accurate that we are currently working exclusively on the Xbox360 version of Alan Wake. PC plans are currently open, and therefore it’s safe to say that at least a simultaneous launch with the Xbox version will not happen at this late stage. Remedy has a deep heritage in PC gaming and would love to see a PC version available to its PC followers, ultimately however this decision lies with our publisher."
Trzeba wierzyć : P. Póki co każda gra wydana przez Remedy, chociaż nie zrobili ich wiele, była na PC.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:54.