Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Mxero 16-08-2008 18:34

mam problem co robic jak wyjde knightem z rooka gdzie isc na czym expic co se kupic?

Donpeyot 16-08-2008 19:18

@up: tu masz wszystko, jedynie olej progi skillów bo są przesadzone z grubej rury.

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=169498

Asunul 16-08-2008 20:38

@Exhado

co? jakie waste? na Mino Tower 45 kightem waste? daj ip tego otsa..

@Kombossik
dasz rade.. aczkolwiek tam nie szukaj szczescia w expie, bo na tym lvlu to juz nie dla Ciebie ;s

Kamil_The_Orc_Berserker 16-08-2008 20:52

gdzie expic 25 sorcem z p setem oraz red skullem ?? :confused: tak zeby mnie nie ubili najlepiej blisko dp w thais albo zeby ludzi nie bylo X(

Exhado 16-08-2008 21:12

@Kamil_The_Orc_Berserker
Mmm,orci pod thais?(exp slaby ale nikt cie nie uleje),tomb pod dtd.
@Asunul
Niestety,musze Cie rozczarowac,nie grywam.A co do waste,przejdz sie 40 najtem z skillami po 60 na mino tower,kozaku:confused:

Miserious 16-08-2008 21:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Miserious (Post 2231171)
25 pallek eq: Plate legs, ragnir helmet, belted cape, fur boots, dwarven shield, Royal spear'e, dam rade expic na Piratach? Jeśli tak to gdzie je znajde? Najlepiej mapka:D / Jeśli nie to gdzie expic? Barby(zajete), Banuta(waste), Tomby odpadaja(ghosty);p

Ahhh... skille 62/45

Edit: Mam pacca

Ponawiam pytanie

Exhado 16-08-2008 21:26

@Miserious
Nie dasz rady na piratach,a jak dasz to z waste,nie polecam. Lataj tam dopiero od 35 lvla,jezeli chcesz fajnie poexpic bez waste.
Co do expa na tombach - nie na kazdej tombie sa ghosty,a jak sa to poprostu wez gfb i po sprawie :confused:
Polecam na twoim lvl peinsuala tomb -2,nie ma tam ZADNEGO ghosta,sa mumie i crypty.
Do tego :
-Cyclopolis -1 (tylko nie po calym respie,na poczatek pochodz po 1 kratce zeby sie zapoznac z terenem,bo jak 2 zerki i leader cie dorwa moze byc nie mila sytuacja z tymi panami)
-Peinsuala tomb -2 jak juz mowilem up.
-Scaraby -3(poziom przed ancientami)
-Dragi z blokerem(exori con i royal speary)
-Liberty bay culty (?) czasami moze byc cieplo i :
POLECAM! Dokup sobie vampirke,doskilluj 65 dista i lec na tomb w miescie,straszna masakra,musialbys tam latac z utamo + gfb + exori con + royal spearki,na samo wejscie masz vampa okolo 4 mumii i 2-3 crypty,do tego po calym tombie lataja vampy,mumie i inne dziwne stworzenia =d. Ale exp bajka!

----edit-----
Lol,przed lewa brama miasta idziesz jakies 10sqm przed siebie i jestes przed wejsciem >_>

Miserious 16-08-2008 22:12

A jakaś mapka jak dojsc na scaraby? bo tak to niewiem gdzie sa;/

belabela5 16-08-2008 22:41

20 Druid, Po desercie, Necrotic Rod, B Robe, Plate Legi, Krimhorn Helmet, Tusk Shield, Laether Boots Ale kasa na eq jest i to się wyrówna eq jakoś, mam 18mlvl bo chce szybko zrobić 25lv i nabijać mlev na HMM. FACC. Proszę bez waste, najlepiej z zyskiem xD

septimusek 16-08-2008 22:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Miserious (Post 2231545)
A jakaś mapka jak dojsc na scaraby? bo tak to niewiem gdzie sa;/

Szukaj na pustyni obok ankrahmun zejść, prawie każde prowadzi do scarabów :)

Moje pytanie:
Pall 15 lvl, 63/53, 9 mlvl, plate set, dark helmet, dwarven shield, speary. Eq niczego sobie łatwo paść nie potrzebuje lepszego. Gdzie expić? :> Wieczny problem ze spearami na expie :/

lokibb 16-08-2008 22:44

Cytuj:

Knightem exp na goblinach (w tym Assassin'ach),poleci duzo kamyczkow i 20 lvl szybko wpadnie,potem lecisz na deserta,uzbierane kamyczki przesylasz na palla. A expić pallem - hmm,ghoule pod DTD,cyclopy,Amazon Camp (POWIERZCHNIA),tyle Ci starczy.
Niestety, ale knight nie jest na tym serwie co Pall.

Donpeyot 16-08-2008 22:45

@septimusek: w takim razie Amazon Camp albo ta wieża z walkiriami na płn. zach od Carlin.

Miserious 16-08-2008 22:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez septimusek (Post 2231583)

Moje pytanie:
Pall 15 lvl, 63/53, 9 mlvl, plate set, dark helmet, dwarven shield, speary. Eq niczego sobie łatwo paść nie potrzebuje lepszego. Gdzie expić? :> Wieczny problem ze spearami na expie :/

Cyce na Mount Sternum, Tomb pod mt (ten lvl z beholderami), soldy, Cyce na Poh

Więcej mi nie przychodzi na myśl

belabela5 16-08-2008 22:57

20 Druid, Po desercie, Necrotic Rod, B Robe, Plate Legi, Krimhorn Helmet, Tusk Shield, Laether Boots Ale kasa na eq jest i to się wyrówna eq jakoś, mam 18mlvl bo chce szybko zrobić 25lv i nabijać mlev na HMM. FACC. Proszę bez waste, najlepiej z zyskiem xD

Zdzichuu 16-08-2008 23:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez belabela5 (Post 2231606)

Nie musisz pisać postow co 15 minut :p

Hmmmm bez waste to mozesz probowac Mount Sterum tylko nie schodz za gleboko :p lub kopalnie w Kazz.

Fouriuseq 17-08-2008 00:06

ja mam 13 palka i mam skile 65/55 i dalej mi sie wydaje że są słabe a co dla knighta 45/45

Fouriuseq 17-08-2008 00:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fouriuseq (Post 2231710)
ja mam 13 palka i mam skile 65/55 i dalej mi sie wydaje że są słabe a co dla knighta 45/45

ja mam eq po 30 druidzie eq : blue robe , blue legi , demon shield , crown helmet , bohy platinum amulet ,

Saru'ke 17-08-2008 00:34

32 palek skille 75/64
Eq: crown helmet, blue robe, blue legs, vamp shield, bohy, p ammy i zapas rs'ów.
Do tej pore expilem na ef, camp na of(hardcore) ghostland....
Chcialem sprobowac swoich sil na pohu, ale nie wiem czy dam rade z gs'em(znaczy sie, czy mnie dogoni)
Co Wy na to ? I gdzie dalej expic ? Moze byc waste
A, i od ktorego lvla spokojnie moge chodzic na poh ?
PS: Slyszalem ze GS ma teraz haste ... >.>

SzybkiCzas 17-08-2008 00:45

@up

Dwarf Guard / Ghostland (dsy) / poh cyce / tomba w thais / wyverny-drag kolo kazo /

Na pohu gsa zabijesz ale nie oplacalne by bylo tam expic przy takim lvlu . Gs mial zawsze haste . Gsy fajne 45+ pacc wtedy cie bankowo nie dogoni.
A jak chcesz tak bardzo bic gsy to idz moze na crus helmet questa jak 35 wbijesz ale tam rady raczej nie dasz >.<

Saru'ke 17-08-2008 01:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SzybkiCzas (Post 2231748)
Gs mial zawsze haste .

Źle to ująłem ;P Słyszałem, że GS ma teraz bardzo dobre haste, i że potrafi nawet +60 z bohami dogonić... Czy te patche coś zmieniły ?

Btw. Pacca nie zamierzam kupować, teraz Tibie traktuje 4fun, i nie zamierzam za nią płacić :) Zresztą zbliża sie rok szkolny, za bardzo bym go wastował...
A od jakiego lvl'a mozna chodzic na GS'y ? Tak, żebym chodził tak samo, jak one z haste. Pzdr

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:38.