Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

K.Jay 07-07-2009 09:29

Luis Figo prawdopodobnie podpisze kontrakt z Tottenhamem. Real oferuję Arjena Robbena, Wesley'a Sneijdera i 17,5 miliona euro za Ribery'ego. A Luis Fabiano jest na celowniku AC Milanu.

K.Jay

jakosiara 07-07-2009 13:28

To będzie najciekawsze lato od kilku lat B)

EDIT: A na Ukrainie jeszcze większy bajzel niż u nas...

Gierubesoen 07-07-2009 14:34

http://www.youtube.com/watch?v=TIahQ...eature=related

pomiażdżył, na miejscu tego bramkarza skończyłbym karierę :D

zechciałby mi ktoś streścić najważniejsze transfery tego lata, bo czuję się lekko zacofany a niechce mi sie czytac ostatnich kilkudziesieciu stron? ;d

K.Jay 07-07-2009 16:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2591031)
zechciałby mi ktoś streścić najważniejsze transfery tego lata, bo czuję się lekko zacofany a niechce mi sie czytac ostatnich kilkudziesieciu stron? ;d

Cristiano Ronaldo - ManU -> Real Madryt
Karim Benzema - Lyon -> Real Madryt
Kaka - AC Milan -> Real Madryt
Raul Albiol - Valencia -> Real Madryt
Fernando Belluschi - Olympiakos -> FC Porto
Javier Saviola - Real Madryt -> Benfica Lizbona
Oguchi Onyewu - Standard Liege -> AC Milan
Edu - Valencia -> Corinthians
Lisandro Lopez - FC Porto -> Lyon
Marco Marchionni - Juventus -> Fiorentina
Yuri Zhirkov - CSKA Moskwa -> Chelsea
Michael Owen - Newcastle United -> ManU
Daniel Sturridge - Manchester City -> Chelsea
Ze Roberto - Bayern -> HSV
Antonio Valencia - Wigan -> ManU
Diego Milito - Genoa -> Inter

K.Jay

Arka_Sath_Wielki 07-07-2009 18:27

"Przychodzi facet do księgarni i mówi:

-poproszę książkę "Real Madryt 1/4 Ligi Mistrzów"

-fantastyka piętro wyżej historia piętro niżej"

LMAO xD Sorry, ale nie mogłem :D

jakosiara 07-07-2009 19:03

Arka, a ile razy Real wygrał LM? A ile Barca? :D

To już jest stare:
Wiecie co robi kibic Arsenalu po wygraniu czegokolwiek? Wyłącza Fifę i idzie spać :p

EDIT: A co do transferów: to tu są najciekawsze
MC kupiło Snata Cruza i Barry'ego(którego chciał Liverpool), a sprzedało tylko Sturridge'a chyba że mnie coś ominęło ;]

Gierubesoen 07-07-2009 19:17

@K.Jay
thx ;] widze że sporo mnie omineło w ciągu 2 tygodni ;s

real szaleje, mam nadzieje że nie odbije im sie to czkawką i nie skończy się jak z lazio... stopniowe kupowanie gwiazd co pół roku- ok, wydanie setki milionów w ciągu lata i hurtowe sprowadzanie gwiazd- no way

Barca dość pasywnie no ale przecież zwycięskiego składu się nie zmienia ;]]

ManU- hmm nie śledze zbyt uważnie ligi angielskiej, ale obawiam sie że wiecznie kontuzjowany Owen i Valencia mogą nie wystarczyć do zapełnienia dziury po cr7

i co sie dzieje z szejkami z MC, kogo to oni mieli nie kupić, a póki co sprzedają...

AnonimowyPowrot 07-07-2009 21:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jakosiara (Post 2591270)
Arka, a ile razy Real wygrał LM? A ile Barca? :D

No to przecież napisał, że historia piętro niżej >_<

Właśnie, jesteście już w drugim koszyku? XDDDDDDDDDDDDDDD

Dowcip o Arsenalu już był.

Albertus 07-07-2009 21:28

a jakie jest wasze zdanie o degradacji LKS Łódź??? nie jestem jego kibicem ale denerwuje mnie to ze liga jest uzgadniana przy zielonym stoliku...

jakosiara 07-07-2009 21:35

O ku ale żem zamulil ^.^Już niestety tak :/ Real jest obecnie 13. w rankingu UEFA(Werder jest wyżej :D)

Gierubesoen 07-07-2009 22:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2591406)
a jakie jest wasze zdanie o degradacji LKS Łódź??? nie jestem jego kibicem ale denerwuje mnie to ze liga jest uzgadniana przy zielonym stoliku...

też nie przepadam za ełksą, ale to co od*******ają ci wszyscy krawaciarze to kpina, a tak liczyłem na derby łodzi ;[[[ ważne że w końcu odbędą się derby dolnośląskiego <zaciera ręce>

Upiorny 07-07-2009 23:47

Arka, to było piękne :D

hoomik 08-07-2009 00:19

Tbh? Real wiecej pozytku by mial z Ribery'ego... jak sie rozpedzi to bez faulu nikt go nie zatrzyma, jak uderzy z wolnego, to omujborze, i nie zwija sie na murawie z placzem za kazdym razem, jak ktos go dotknie. No i Bayern wola za niego "tylko" 80 mln euraskow. Jako kibic Bayernu zyczylbym sobie, zeby Franck zostal w Monachium jeszcze przez rok, ale z tego co ostatnio czytam, to Ribery jakies istne cyrki odstawia, zeby tylko doszlo do tego transferu, wiec nie wiem czy Robben + Sneijder + prawie 20 mln € to nie jest oferta, nad ktora warto by sie zastanowic. Fakt, ze ani Robbena, ani Sneijdera w Monachium nie chce, ale za sellniecie ich do jakiegos ManCity czy innego Tottenhamu troche kasiorki by wpadlo, a przypadlby sie jakis porzadny stoper, biorac pod uwage ze Lucio na 80% odejdzie, a Demichelisa i Van Buytena lekce sobie waze. No i poza tym sorry, ale mamy powtorke z Van Gaalowej Barcelony - kolonia holenderska sie szykuje. Jezeli juz kogos z Madrytu w zamian za Ribery'ego mialbym brac, to ja poprosze Van Nistelrooya.
No i jak czytam newsy pokroju:
Cytuj:

Uwaga drodzy fani FCB! W linii obrony zaczynają się roszady, a już niedługo do składu wskoczyć może piłkarz, na którego nikt nie stawiał - Holger Badstuber! Louis van Gaal wystawia tego młodego piłkarza w każdym treningu na pozycji lewego środkowego obrońcy. Co z Breno czy van Buytenem?Oni są rezerwowymi. Demichelis? Argentyńczyk w przeciwieństwie do młodego Niemca nie otrzymuje pochwał, a ciągłe reprymendy.
to nie wiem czy smiac sie, czy plakac... w sumie to na najblizszy sezon dobrze wyglada tylko atak. Gomez, Olic, Klose, Toni... nice, nice. 4-4-2 z duza rotacja sie klania, bo nie wyobrazam sobie, zeby ktorykolwiek z tej czworki godzil sie na regularne siedzenie na trybunach. I blagam, niech van bommel nie bedzie kapitanem, a najlepiej to niech s*******a jak najdalej od Bayernu ;

Z innej beczki:
Cytuj:

Nie powiodła się próba reaktywacji koszykarskiego klubu Śląsk Wrocław. W najbliższym sezonie siedemnastokrotnego mistrza Polski zabraknie w rozgrywkach Polskiej Ligi Koszykówki (PLK).
2 lata PLK bez Slaska? I mean come on ; Szkoda ze Solorz jest sklonny wywalic gruby cash na pilkarzy, ale tej dodatkowej banki czy dwoch na koszykowke juz nie moze znalezc... "Czy dobrze pracujemy?" ;]]]

AnonimowyPowrot 08-07-2009 09:30

Sneijder i Robben by wam się przydali, bo jeśli odejdzie Ribery, to Arjen genialnie zastąpi go na flance, a Wesley zapcha dziurę po Ze Roberto i van Bommelu, którego tak wyganiasz. Za nim grałby jakiś rezerwowy, może nowy zakup - Tymoshchuk? Jest jeszcze Ottl i Borowski.

Tak w ogóle to Bayern ma bardzo ciekawy skład, szkoda, że w LM jakoś im nie idzie.

Rensing
Lell Lucio Demichelis Lahm
Ribery van Bommel Tymshchuk Schweinsteiger
Gomez Klose

Butt
van Buyten Breno
Sosa Pranjic Borowski Ottl Altintop
Toni Olic

+ci, których tak serio nie znam :D
Kraft (no, o tym słyszałem), Braafheid, Badstuber, Baumjohann

Paciuch 08-07-2009 11:00

Jak podaje Sky Sport Italia, Juventus kupił z Fiorentiny Brazylijczyka Felipe Melo za 20 mln euro plus Marco Marchionniego.

Podbeskidzie i Lech Poznań porozumiały się we wtorek w sprawie transferu Krzysztofa Chrapka. 24-letni napastnik, który w minionym sezonie był jednym z najlepszych strzelców I ligi, ma w środę rano przejść testy medyczne. - Porozumieliśmy się z Lechem. Jeśli testy medyczne wypadną pozytywnie, podpiszemy porozumienie - mówi Jerzy Wolas, szef Podbeskidzia. - Dostaliśmy nieco mniejsze pieniądze niż się spodziewaliśmy, ale w zamian będziemy mieli udział w ewentualnym dalszym transferze Krzyśka - zdradza kulisy kontraktu prezes bielskiego ligowca. Przypomnijmy, że cena wyjściowa za zawodnika, którą zaproponowało Podbeskidzie wynosiła 1,5 miliona złotych. Końcowa suma jest mniejsza od miliona złotych. Jeśli sprzedaż Chrapka dojdzie do skutku Podbeskidzie będzie szukać nowego napastnika.

Gierubesoen 08-07-2009 13:19

sensacja!!!

Drużyna UE Sant Julia awansowała do II rundy eliminacji piłkarskiej Ligi Mistrzów. Mistrzowie Andory wyeliminowali po rzutach karnych ekipę Tre Fiori z San Marino. W obydwu meczach padł remis 1:1.

Lotress 08-07-2009 14:17

@up
Niesamowite 8o XDDDDDDDD

Faytah 08-07-2009 17:30

No to mamy faworyta :P chociaz szczerze mowiac jakby nasza druzyna jakas na nich wpadla i odpadla to bym sie nie zdziwil,bo wiekszosc rodzimych druzyn w europie gra jakis panika gaming a potem sie dostaje z Dynamo Tibilisi.

hoomik 08-07-2009 17:55

Wisla! Co? Dinamo!
Wisla! Co? Valarenga Oslo!

;]]

AnonimowyPowrot 08-07-2009 18:45

Hoomik! Co? Ty... :D

Quaresma do Turcji, jak pieniążki pozwolą, haha xD Pewnie i tak nie byłby tam jakąś gwiazdą...

Jo jeszcze rok w Evertonie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:38.