Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

T_Shock 21-08-2008 21:40

1. Gdzie expić
2. Gdzie kasę najlepiej zbierać

EQ: Crusauser helmet, Crown armor, knight legs, dragon shield, necrotic rod, scarf, leather boots.

DRUID na 25 lvlu
21 mlvl

Nie mam pacca;(

Voniek 21-08-2008 21:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez T_Shock (Post 2238662)
1. Gdzie expić
2. Gdzie kasę najlepiej zbierać

EQ: Crusauser helmet, Crown armor, knight legs, dragon shield, necrotic rod, scarf, leather boots.

DRUID na 25 lvlu
21 mlvl

Nie mam pacca;(

1. Tomb pod DTD, Soldki, Ghostland;
2. Roty veno/fibula, soldki, tomb pod dtd, minoski obok kazz.

*swiatakov
Do zobaczenia :>

T_Shock 21-08-2008 21:59

A mogłbyś powiedzieć co to jest te DTD?

Adi Pro Knight 21-08-2008 23:05

FACC
Jestem knightem, lvl 77 skille 84/84
eq: dsm, g legs,mms,sb,d helmet, justice seeker
FACC
Gdzie mógłbym w miare szybko expic?
A gdzie zarabiać?
FACC
* Prosiłbym o napisanie mi na PW ponieważ nie będzie mnie jakiś czas, a nie chce mi sie później przegladac tych wszystkich tematów.
Jeszcze raz przypominam ze nie mam pacc :P
Z góry dziękuje ;)

Voniek 21-08-2008 23:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez T_Shock (Post 2238692)
A mogłbyś powiedzieć co to jest te DTD?

DTD inaczej Mount Sternum to teren zamieszkany na powierzchni, w górach i w podziemiach głównie przez cyklopy. Niedawno odkryto tam również wielkie tereny, na których można spotkać nieumarłych, a nawet smoki.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Max_33 (Post 2239959)
gdzie dobrze zarobić ::

27 knightem
25 sorcem

knight :: 60/60 skille eq: plate set ( cienkie ale narazie na lepsze mnie nie stać)
sorc : p set też

gdzie dobrze zarobić i żeby exp też był dobry
i jeszcze 1
czy na 27 lvlu z skull stafa bede walil mocniejsze hity niz z dragon hammera?
EDIT: odpowie ktoś ???

Knight: Tomb pod DTD, Soldki, Roty veno/fibula, ghostland, folda;
Sorc: To samo co kina, jednak najlepiej expi się i zarabia pod DTD z Wand of Draconia;

Knight: Lepiej bij z dragon hammera, jak padniesz mniej stracisz a i bić możesz ciut więcej, w końcu SS od 30.

Max_33 22-08-2008 20:31

27 knightem
25 sorcem

knight :: 60/60 skille eq: plate set ( cienkie ale narazie na lepsze mnie nie stać

i jeszcze 1

Zdzichuu 22-08-2008 21:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Max_33 (Post 2239959)

27 knightem
25 sorcem

knight :: 60/60 skille eq: plate set ( cienkie ale narazie na lepsze mnie nie stać

i jeszcze 1

Knight:
Góra minosów obok Kazz robiąc lootbagi, EF takze lootbagi :p

Sorc:
Mount Sterum, Kopalnie Kazz

Hity będą lepsze z dragon hammer bo jak wiesz skull staff jest od 30 lvla dlatgo zmniejsza to hity o kilka %

Pozdrawiam

Fudge 22-08-2008 22:23

Witam

Gdzie moge przyexpic, jednoczesnie troche zarobic 13 pallem, skille 55/44 5mlvl eq:belted cape, soldier helmet, ranger legs ;p, dwarven shield, speary. Dzieki za wszystkie propozycje :)

IngorCirius 22-08-2008 22:59

37 Pall

Witam wszystkich , mam duzy klopot poniewaz gram na przepelnionym serverze na ktorym wszedzie sa botterzy (Non - Pvp)
Moje skille :72\60
Eq :Blue Robe,Blue Legs,Griffin Shield,Boh,Demon Helm,aol\platinum amulet,
moge przeznaczyc 3-5k na uhy\manasy
Potrzebuje dobrej miejsca na szybkie expienie i na zdobywanie kasy!
M lvl :11
EDIT : Zamierzam kupic Pacc,a gdzie expic na tych dragach ? D lair w veno?

.hobnail 23-08-2008 00:27

40 knight, 63/64. Eq: Noble axe, dragon shield, bohy, golden armor, knight legs, crusader helmet. I tu moje pytanie:

Gdzie najlepiej expić?
Gdzie najłatwiej zdobywać kasę?

Proszę o szybką odpowiedź.

@down
Wybacz. Dobrze zgadłeś - FACC. ; )

bentas 23-08-2008 01:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez .hobnail (Post 2240367)
40 knight, 63/64. Eq: Noble axe, dragon shield, bohy, golden armor, knight legs, crusader helmet. I tu moje pytanie:

Gdzie najlepiej expić?
Gdzie najłatwiej zdobywać kasę?

Proszę o szybką odpowiedź.

Zapomniałeś/aś napisać czy masz PACC :) Sądze, że nie więc napisze ci miejsca dla FACC :)

Osobiście na twoim miejscu chodził bym na dragi (z minimum 3bp potów) w razie ataku dl lub pk (na światach pvp i pvp-enfo). Tam dostaniesz sporo expa, ale jednak dragi to dragi więc przeważnie będzie waste. Dlatego powinneś od czasu do czasu iść po exp i kase na cyce lub miejsce koło thais pod jaskinią cyców (jakąś to nazwe ma, ale niepamiętam xD) gdzie są Mumie, Ghule, Beho, Ghosty(to złe) i exp też leci :) Zawsze jeśli masz ochote mozesz przejść się na PoH :)

Cytuj:

Witam wszystkich , mam duzy klopot poniewaz gram na przepelnionym serverze na ktorym wszedzie sa botterzy (Non - Pvp)
Tutaj jest problem. Jeden to boterzy drugi niewiem czy masz PACC :)
Z takim skillem to najlepiej na dragi w twoim przypadku niepowinno być to waste i spokojnie możesz tam expić, ale najpierw (zmień schield polecam vamp tania i lekka) Żeby zarobić kase - to samo co wyżej :) Możesz też expić na Fibuli :) ale tam raczej mało se zarobisz :) Zawsze masz też ghostland na lewo od carlin :) Tam kasa leci :) Co do tego że grają boterzy :) Od czasu do czasu powinneś sprubować sprowadzić coś co je może zgnoić lub zbloczyć :)

Cytuj:

Witam

Gdzie moge przyexpic, jednoczesnie troche zarobic 13 pallem, skille 55/44 5mlvl eq:belted cape, soldier helmet, ranger legs ;p, dwarven shield, speary. Dzieki za wszystkie propozycje
No tutaj jasna sprawa - nawet do 18 możesz expić na rotkach pod thais masz tam dla odmiany od czasu do czasu cycki slimki itp., albo na rotkach na fibuli :) Tam masz od czasu do czasu beho i ds :) a na tych gównianych stworkach skill sam leci :) Potem jak wbijesz skill 70 to dragi ;) przedtem jednak cycki są najlepsze, ewentualnie dwarfy :)

Krzyzu-12 23-08-2008 17:00

24 pall skill 54/34 eq plate set i royalki. Odpada tomb pod DTD ponieważ byłem tam 3 razy i 3 razy padłem za dużo pk oraz na ghostlandze też dużo pk. Chodzi mi o dobry zysk exp moze być mniejszy ale nie bardzo mały. Może być lootbag. Proszę o szybką pomoc. Facc

milan233 23-08-2008 17:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krzyzu-12 (Post 2241256)
24 pall skill 54/34 eq plate set i royalki. Odpada tomb pod DTD ponieważ byłem tam 3 razy i 3 razy padłem za dużo pk oraz na ghostlandze też dużo pk. Chodzi mi o dobry zysk exp moze być mniejszy ale nie bardzo mały. Może być lootbag. Proszę o szybką pomoc. Facc

POH - brama: cyklopy, różnej maści minotaury.
Minotaury na senji, bardzo duży zysk

Binder 23-08-2008 18:06

12 lvl sork, Pacc, nigdy nie miałem konta premium więc nie wiem gdzie expić ... :o

Donpeyot 23-08-2008 18:11

@up:
roty darashia/edron , larvy darashia

tibijczyk-suzarion 23-08-2008 19:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Binder (Post 2241333)
12 lvl sork, Pacc, nigdy nie miałem konta premium więc nie wiem gdzie expić ... :o

bez obrazy koles ale kupowac pacc na 12 lvl to glupota wg mnie;] 25 level minumum i to tylko na sorku, ew. druidzie..

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krzyzu-12 (Post 2241256)

no więc tak...: skille masz przeeeechujoowe (def szczegolnie) z ghostlandu mozna bardzo latwo uciec do depo jesli sie tylko ma odrobine wyobrazni i kilka potow, jesli zysk to wlasnie tam powinienes expic z ghouli kasa leci jak pojebana..wbij 70-75 dista i na dragi ..od czasu do czasu amazon camp obok venore ale tam czesto uslyszysz "pay or dead" :) btw. bohy kup

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exhado (Post 2236472)
@domin3x
Hm..wyrmy(?),w nocy bog raidery (bo wolne),dragi jak zajete w ankh to w edron,tomby za tp(ostatnie poziomy),nic wiecej nie wiem bo najwiekszy lvl knightem to mialem 58 xd.
@tibijczyk-suzarion
Skille mam 45/45,12 lvl 2 magic. Knight set,beho shielda. (moge zmienic na g arma k legi vampe crusa bohy) i mam pacc.
Cyce odpadaja bo z tego co wiem to na 20 lvl nie za bardzo oÓ

hehe..to zmien ;p kurwa znowu zapomnialem ale chyba jestes kina(albo i pall xD) :D jak kina to te ghoule, soldki, ghostland ogolnie..potem dalsze tomby .. a jesli pallek to kazzoo, amazon camp, cyce :P

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez IngorCirius (Post 2240219)
EDIT : Zamierzam kupic Pacc,a gdzie expic na tych dragach ? D lair w veno?

kupuj pacc i na dragi laź...teraz to mozesz latac na d lair spokojnie i co do uh/ manasow wybieram manasy :P i dobij z 80 dista

pawsin 23-08-2008 20:36

Gdzie expić 13 lvl sorcem ? Jaki mlvl miec najlepiej na tym lvlu ? mam kase, i nie wiem czy kupic plate set czy dragonbreath wand ? aktualnie mam scale armor, brass legi, legion helmet i copper shield.

Voniek 23-08-2008 20:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pawsin (Post 2241517)
Gdzie expić 13 lvl sorcem ? Jaki mlvl miec najlepiej na tym lvlu ? mam kase, i nie wiem czy kupic plate set czy dragonbreath wand ? aktualnie mam scale armor, brass legi, legion helmet i copper shield.

1. Amazonki obok venore, roty na fibuli/w venore;
2. mlvl - jaki chcesz, im większy tym lepiej;
3. Wand ofc;

P.S. Widzę, że coraz więcej wyprzedza moje odpowiedzi :P

Marcin00712 23-08-2008 20:43

Palek 18lvl 56/44
Gdzie skilowac bo dwarfy po chwili sa juz na red hp

Binder 23-08-2008 20:58

UP

Minotaury :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:17.