Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Narkotyki... Chcesz zapalic, wrzucic groszka? WEJDZ! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=198124)

Rase 21-05-2009 20:30

To bedzie taki mały offtop
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voon
W mieście otwarto sklep z 'dopalaczami'. Cieszy mnie brak jakichkolwiek protestów z strony mieszkańców/urzędu/mediów. Smuci masa gówniarzy jarających się tym, że ''tam można kupić wszystkie narkotyki''

Dopalacze są dla je*anych szpanerów. Widać to po tym ze nie potrafią sami załatwić sobie działki a kupują preparaty do roślinek. Roślinką po tym gównie się staną

Gelt 21-05-2009 20:45

Muszę przyznać, ze z dopalaczy kupowałem sobie raz na jakiś czas szałwie. Fajny półśrodek, nie ma takiego mocnego efektu jak mary i bez zejścia.

@Rase

Signed.

@down

?

Wielkimanitu 21-05-2009 21:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2548226)
Muszę przyznać, ze z dopalaczy kupowałem sobie raz na jakiś czas szałwie. Fajny półśrodek, nie ma takiego mocnego efektu jak mary i bez zejścia.

:o :o :o

Litawor 22-05-2009 10:59

Cytuj:

Albo nieumiejętnie palona (wiesz, że dym szałwii należy trzymać w płucach ok. 30 sekund?), albo nie wiem, w czym rzecz, ale Salvia divinorum to zdecydowanie nie jest żaden półśrodek i ona w ogóle nie ma zbyt wiele wspólnego z marihuaną.

janek@ 22-05-2009 15:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2548202)
A kogo się spodziewałeś w Coffee Shopach?

W tym rzecz że nikogo innego. =p

Cytuj:

Nie tutaj. Zresztą chemik kosztuje więcej, przynajmniej w mojej okolicy. A chłopaki w takie sytuacji wolą zapalić "starą dobrą mary jane".

To taką można palić i palić, byleby nie dotykać tego ścierwa zwanego u mnie "szybką", bo to w mojej miejscowości jest tanie i ludzie skupują to kilogramami. A później się dziwią że mają problemy sercowe (thc odwadnia mięśnie). :s

Cytuj:

Paliłem i jakoś nie żałuje. Teraz okazjonalnie. Nie wiem skąd ten pomysł.

Ja nie palę, ale słyszałem sporo zażaleń od moich kumpli i na innych forach. Po prostu palą zbyt dużo lub z byt mocne.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voon (Post 2548163)
Na razie najbliżej Ci do stosunku z własną ręką.

Żebyś się nie zdziwił młodziutki, żebyś się nie zdziwił. ;D

Co do dopalaczów, to wziąłem taką jedną małą "diablo" i... skończyłem w oddziale chirurgicznym z ostrym zapaleniem trzustki. xd Ta "weź nic się nie stanie na prawdę". Te sklepy powinni całkiem zlikwidować, zakładam pozew sądowy ale pewnie i tak nic z tym nie zrobią...

Litawor 22-05-2009 15:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez janek@ (Post 2548639)
thc odwadnia mięśnie

Hahaha

Cytuj:

skończyłem w oddziale chirurgicznym z ostrym zapaleniem trzustki

A jesteś pewien, że to nie było zapalenie płata czołowego? Może Ci wycieli?

Wielkimanitu 22-05-2009 15:45

Cytuj:

Ja nie palę, ale słyszałem sporo zażaleń od moich kumpli i na innych forach.

Janek@ ma kumpla, który ma kumpla, który ma kumpla, który zmarł z przedawkowania trawki. Oczywiście wierzymy mu, bo jakżeby inaczej?

Gimlos 22-05-2009 18:32

Cytuj:

Takiego epic faila dawno na tym forum nie widziałem : d

Rupert 22-05-2009 18:41

Cytuj:

mówisz o TEJ szałwi o której myślę?
o TEJ która na 20 minut może wystrzelić człowieka w jakieś odległe granice (nie)świadomości?
o TEJ dzieki której niektórzy zmieniają swój światopogląd?

a może mówisz o tym?
http://www.plantico.pl/sklep/images/...karska_004.jpg

Gelt 22-05-2009 20:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gimlos (Post 2548811)
Takiego epic faila dawno na tym forum nie widziałem : d

Nie chodzi mi o tę pierwotną szałwię, która istotnie nie ma z marihuaną wiele wspólnego. Chodzi mi o szałwię (o ile to sie tak nazywa) która ma działanie podobne do mary. Więc nie pokładaj się tak.

@up

Nie miałem właśnie (niestety) możliwości palenia tej szałwii która zabiera nas w niepowtarzalną podróż.

@edit

Jest pozytywnie zaskoczony, że tyle osób z tego forum zna tę pierwotną:)

Litawor 22-05-2009 20:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2548948)
Nie miałem właśnie (niestety) możliwości palenia tej szałwii która zabiera nas w niepowtarzalną podróż.

Zagranicznych sklepów internetowych jest pełno. Ale nie zachęcam, bo to nie jest zabawka.

Grulix 22-05-2009 21:02

Powiem tyle "pierdolenie o szopenie". Maryha nie szkodzi, jak zapalisz sobie raz czy dwa razy w całym tygodniu + browary. Amfa to jest największy shit. Amfa droga, a półka zielska 15 zł.

Gelt 22-05-2009 21:07

Wiem, z tego co wiem każdy ma inne odczucia więc nie do opisania; ) Na razie nie, ale kiedyś na pewno zmierzę się z tym!

@up

Eloelo, a pół fety to niby ile kosztuje?

Gierubesoen 22-05-2009 21:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grulix (Post 2548991)
Amfa to jest największy shit. Amfa droga, a półka zielska 15 zł.

Tak, przekonałeś mnie : D

Gonzo 22-05-2009 21:19

Cytuj:

Nie tutaj. Zresztą chemik kosztuje więcej, przynajmniej w mojej okolicy. A chłopaki w takie sytuacji wolą zapalić "starą dobrą mary jane".

Stara dobra mary jane to istnieje tylko wtedy, gdy ją sobie sam wyhodujesz. Chemik... co masz na myśli pod pojęciem CHEMIK? Bo ja roślinkę, która była podlewana chuj-wie-czym aby szybciej rosła.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu (Post 2548646)
Janek@ ma kumpla, który ma kumpla, który ma kumpla, który zmarł z przedawkowania trawki. Oczywiście wierzymy mu, bo jakżeby inaczej?

Przedawkowanie trawki... Samej marihuany jako marihuany jest raczej niemożliwe (raczej, bo nie słyszałem o żadnym przypadku). Ale marihuany rosnącej na gównie pokroju eteru dietylowego czy marihuany palonej w stosunku 3:1 z amfetaminą (tak, znam taki przypadek ;)) już może zaszkodzić.

Cytuj:

Powiem tyle "pierdolenie o szopenie". Maryha nie szkodzi, jak zapalisz sobie raz czy dwa razy w całym tygodniu + browary.

Już nie chce mi się nawet wdawać w dyskusję z głupcami. Ostatni raz powtórzę:

- Podczas palenia wytwarza więcej substancji smolistych niż dym tytoniowy.
- Powoduje zmiany w metabolizmie komórkowym i syntezie DNA.
- Dłuższe, regularne stosowanie zdecydowanie zwiększa prawdopodobieństwo (nie mówię, że powoduje) zachorowania na cały szereg chorób psychicznych (np. depresje, stany lękowe, schizofrenia itp.)

itd...

Informacje te pochodzą z raportu WHO dot. marihuany, link do tłumaczenia - http://www.kfd.pl/marihuana-raport-who-2658.html.

Cytuj:

Amfa to jest największy shit. Amfa droga, a półka zielska 15 zł.

Feta nie jest o wiele droższa.

Litawor 22-05-2009 21:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2549007)
Chemik... co masz na myśli pod pojęciem CHEMIK? Bo ja roślinkę, która była podlewana chuj-wie-czym aby szybciej rosła.

I niby co w tym złego? Jak wy takiego "chemika" nie chcecie, to możecie mi przysłać, chętnie wezmę.

Cytuj:

- Podczas palenia wytwarza więcej substancji smolistych niż dym tytoniowy.
Tylko zauważ, ile dymu wciąga się do płuc przy paleniu marihuany, a ile przy wypaleniu jednego papierosa.
Cytuj:

- Powoduje zmiany w metabolizmie komórkowym i syntezie DNA.
Niby wiesz co nieco z biologii, więc muszę uznać, że celowo mieszasz ludziom w głowach. Nawet jeśli tak piszą w tym raporcie, to tak naprawdę takie informacje nic nie mówią - bo to wcale nie oznacza, że występuje jakiekolwiek działanie szkodliwe. Na metabolizm wręcz musi wpływać, bo jak inaczej miałaby wywoływać działanie?
Cytuj:

- Dłuższe, regularne stosowanie zdecydowanie zwiększa prawdopodobieństwo (nie mówię, że powoduje) zachorowania na cały szereg chorób psychicznych (np. depresje, stany lękowe, schizofrenia itp.)
To prawda i o tym ludzie często niestety nie wiedzą albo to bagatelizują.

janek@ 22-05-2009 21:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2548645)
Hahaha

A jesteś pewien, że to nie było zapalenie płata czołowego? Może Ci wycieli?

Nie na pewno nie... >.>

Google nie bolą.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu (Post 2548646)

Marny argument. ;]

P.S.
Ciekawostki
http://www.supermozg.pl/supermozg/1,..._szkodzi_.html

http://www.newsweek.pl/artykuly/sekc...-ziola,36398,1

O długotrwałych skutkach palenia Marychy jeszcze nie wiadomo, mało kto prowadzi badania na ten temat więc istnieje prawdopodobieństwo że negatywy będą o wiele większe niż w przypadku innych używek.

Litawor 22-05-2009 23:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez janek@ (Post 2549033)
Google nie bolą.

Nie bolą, wiem. Nie boli też przeczytanie treści kilku tych stron, które w nich znajdziesz. A czy Ty o tym wiesz, to już nie wiem. Nie wiem też nawet, do czego nawiązujesz.

Poza ogólnikami, co tam jest? Podobny tekst można napisać o połowie rzeczy, które znajdziesz w swojej kuchni, o apteczce już nie wspominając.

(swoją drogą - serwis supermozg.pl jest źródłem mniej wiarygodnym niż polska Wikipedia... większość artykułów pisze tam jedna osoba, najwyraźniej specjalistka od wszystkiego)

Cytuj:

O długotrwałych skutkach palenia Marychy jeszcze nie wiadomo, mało kto prowadzi badania na ten temat
Haha, co post, to jakaś perełka. Lubię takich ludzi :D

Pavel321 23-05-2009 00:00

Cytuj:

Powiem tyle "pierdolenie o szopenie". Maryha nie szkodzi, jak zapalisz sobie raz czy dwa razy w całym tygodniu + browary. Amfa to jest największy shit. Amfa droga, a półka zielska 15 zł.

Marihuana wyhodowana naturalnie szkodzi delikatnie ponieważ zawiera tylko 6% THC. Jednak ta dostępna u dilerów jest podlewana sama chemia i aby miała większego "kopa" dodaje się do niej trutki dla szczurów która dosłownie rozrywają twój mozg od wewnątrz. Marihuana hodowana sztucznie zawiera do 70% THC wiec jest bardzo szkodliwa i nawet nie wypieraj się ze nie.

Btw. teraz już nikt połówek nie sprzedaje bo się nie opłaca
Btw2. Marihuana nie poprawia humoru jak większości z was się wydaje ... Ona pogłębia twój nastrój wiec każdy wie jak możne się to skończyć.

Litawor 23-05-2009 00:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pavel321 (Post 2549193)
Marihuana hodowana sztucznie zawiera do 70% THC wiec jest bardzo szkodliwa i nawet nie wypieraj się ze nie.

GDZIE JA TAKĄ ZNAJDĘ? 70%, toż to nie trzeba palić, wystarczy powąchać! :D

Czyli co, najzdrowsza byłaby marihuana bez THC? Wiesz, że taką możesz nawet legalnie hodować?

(Żeby ta kwestia nie powracała, chyba lepiej to wyjaśnić. Cała ta panika w związku z rosnącą zawartością THC w konopiach to celowa propaganda. Tak naprawdę jest to zjawisko korzystne - przecież nie roślina jest substancją psychoaktywną, tylko właśnie THC i to jego chcemy mieć jak najwięcej. Marihuany spala się tyle, aby osiągnąć pożądany efekt. Przy większej zawartości THC, pali się jej mniej, dzięki czemu do płuc trafia mniej substancji smolistych. Zatem w najbardziej pesymistycznym scenariuszu zjawisko to nie ma żadnego znaczenia, a w bardziej optymistycznym - sprzyja zdrowiu palaczy.

P.S. Już widzę, jak maniacy zdrowia proszą dilerów o ten słabszy stuff, bo "ma mniej THC", więc musi być zdrowszy; najlepiej ten, który prawie w ogóle nie działa!)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:46.