Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Multimedia, problemy? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=153230)

Ludek'ziom 15-11-2009 10:11

Też mam neta w multimedi i od jakiegoś tygodnia mam dobre połączenie ale co jakiś czas dostaje kicka z tibii i przez pare minut nie mogę się zalogować, to męczy bardzo bo nie mozna expic normalnie chyba ze bot knighty stawiać.
Dzwonił ktoś do multimedii?

.:Marta:. 15-11-2009 11:54

Zauwazylam ze od rana jest w porzadku z tibia przychodzi 11 godzina i sie zaczyna niestety nie wiem do kiedy ale tak przez wiekosc dnia dzieje sie to co sie dzieje ;/ Aaa i Ludek'ziom sluchaj to czy my bedziemy dzwonic, wyzywac ich czy pieknie prosic to nic nie da, sytuacja z lutego tamtejszej zimy ludzie na codzien zasypywali MM telefonami prosbami i wyzywsikami i nikt z tym nic nie zrobil bo ta banda kretynow ktorzy tam siedza nie wiedza sami na czym polega problem wystarczy cofnac sie kilka stron wstecz. Po za tym MM byla kiedys swietnym netem zadnych problemow a teraz szkoda slow jaka cena taki net -.-

.:Marta:. 15-11-2009 14:01

Dzwonilam do nich, ogolnie to myslalam ze peknie mi zylka i bluzgi poleca w ich strone, ale o dziwo facet byl kompetentny i kulturalny czego nie powiem o poprzednich pracownikach MM. Facet wypytal sie mnie o najpotrzebniejsze informacje i stwierdzil ze technika podesle jutro mam nadzieje ze to cos pomoże poczekamy zobaczymy zdam relacje jutro ;D

sevant devil 15-11-2009 14:10

a o co Cie pytali?

Dear'Wino 15-11-2009 16:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wymyrymydymy (Post 1730211)
Multimedia ma czasem takie cośX(. Lecz nie zdarzylo mi sie zeby to trwalo wiecej niz tydzien. Gdzie meiszkasz?

Widze stalowiec jestes ja tez ^^ i mam ten sam problem z multimedia co wy wszyscy

Ludek'ziom 15-11-2009 21:14

Multimedia to dobry net tylko ze dwa razy w roku zawsze jest czas lagów i kicków. Nie warto expić teraz bo tylko się traci bo nigdy nie wiadomo kiedy kick wyskoczy. Technik był u mnie w tamtym roku jak zgłosiłem, wymienił modem, nic to nie dało ale za tydzień przeszło już.

Kora 15-11-2009 23:46

Rzeczywiście cały czas kickuje + są lagi! ; /
Brak słów na tą multimedię.
Choć jednej osobie stąd udało się chyba zerwać umowę z nią z ich winy? ; )
Może będzie trzeba też tego spróbować...

.:Marta:. 16-11-2009 15:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sevant devil (Post 2687873)
a o co Cie pytali?

Ogolnie jak wygladaja cala sytuacja i miedzy jakimi godzinami sie to zdaza. Dzisiaj był u mnie technik niestety nie bylo mnie w domu. No ale poczekam dzisiaj zobacze czy to cos dalo i zdam za jakis czas relacje

Kora 16-11-2009 16:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez .:Marta:. (Post 2688614)
Ogolnie jak wygladaja cala sytuacja i miedzy jakimi godzinami sie to zdaza. Dzisiaj był u mnie technik niestety nie bylo mnie w domu. No ale poczekam dzisiaj zobacze czy to cos dalo i zdam za jakis czas relacje

U mnie był rok temu jak to było , trochę posiedział , pogrzebał , wymienił modem ,ale to i tak nic nie dało...

.:Marta:. 16-11-2009 19:30

Ojciec byl w domu i mi powiedzial co powiedzial mu ten technik od siedmiu bolesci... Odparl ze te wszystkie problemy z internetem spowodowane sa poluzowanymi kablami w modemie i w gniazdku... No rece opadaja jak mogą byc poluzowane skoro kabel jest wkrecany a nie na usb, doslownie swietny argument pogratulowac tylko -.- A kicki jak byly tak sa dalej i d***

Ludek'ziom 17-11-2009 09:41

Nie dziw się, jak być pajacem to na 100%...
Przychodzi ich technik wielce wykształcony informatyk który na komputerach zna się słabiej niż ja (bez wykształcenia informatycznego) i się mądrzy na wszystkie tematy. To wina komputera, to wina kabli, to wina czegoś tam..

n/c

.:Marta:. 17-11-2009 16:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ludek'ziom (Post 2689075)
Nie dziw się, jak być pajacem to na 100%...
Przychodzi ich technik wielce wykształcony informatyk który na komputerach zna się słabiej niż ja (bez wykształcenia informatycznego) i się mądrzy na wszystkie tematy. To wina komputera, to wina kabli, to wina czegoś tam..

n/c

No sluchaj a co ma powiedziec? hehe Skoro to z ich winy to jakis argument "na poczekaniu" trzeba strzelic klientowi. Niby jak problemy maja sie powtarzac mam zadzwonic jeszcze raz i technik kolejny raz przyjdzie znowu wymysli kilka argumentow i pojdzie da da. Szok to co teraz dzieje sie z klientami placisz a daja Tobie taki szajs ;/

Zego 17-11-2009 17:15

Trzeba mu powiedziec ze wszyscy maja ten problem np z twojej dzielnicy i co kazdy ma kable poluzowane? wtedy mu mina zrzednie i ciekawe co powie...

Kora 18-11-2009 12:41

Ja miałem niby 'problem z komputerem'. A gdy miałem słabszego neta ,powiedziano mi ,że ten net nie nadaje się do grania w gry internetowe ^^
Rok później jakoś komputer został zmieniony , internet przyspieszony i jakoś dalej jest to samo : )

Nie wiem jak dobry trzeba mieć 'komputer' do multimedii haha , bądź jaką 'szybkość' do tibi ; p To po prostu jest żałosne.

.:Marta:. 18-11-2009 19:42

"Dobry" argument nigdy nie jest zły narazie nie mam czasu na tibie ale jak znajde go troche to przetestuje tego neta i znajac zycie bedzie kolejny raz to samo zadzwonie do nich i powolam sie wtedy na wszystkich ze WSZYSCY maja ten problem wiec problem nie tkwi w moim modemie, w kablach czy komputerze. A tak po za tym apeluje do reszty dzwoncie nekajcie ich telefonami moze z czasem to pomoże bo jak ma tak dalej byc to przygotujmy sie na kolejne 2 miesiace bez spokojnego grania

Kora 18-11-2009 20:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez .:Marta:. (Post 2690115)
"Dobry" argument nigdy nie jest zły narazie nie mam czasu na tibie ale jak znajde go troche to przetestuje tego neta i znajac zycie bedzie kolejny raz to samo zadzwonie do nich i powolam sie wtedy na wszystkich ze WSZYSCY maja ten problem wiec problem nie tkwi w moim modemie, w kablach czy komputerze. A tak po za tym apeluje do reszty dzwoncie nekajcie ich telefonami moze z czasem to pomoże bo jak ma tak dalej byc to przygotujmy sie na kolejne 2 miesiace bez spokojnego grania

Znając życie gdy wspomnisz o wszystkich powiedzą to co mówili rok temu ,by nie ufać ludziom z 'zawirusowanych for' ; d
Oni mają chyba wymówkę na każdą okazję..

.:Marta:. 19-11-2009 16:29

@Kora
To wtedy porozmawiam z nimi inaczej i trudno ze moje dane bedą znali ale ja jestem cierpliwa do czasu a po za tym nie musze im mowic o zawirusowanych forach wystarczy ze powiem im ze bylam u kilku znajomych sprawdzalam poprawnosc dzialania komputera i nic nie wykazalo na to ze sa jakiekolwiek problemy z komputerem. Po prostu kulturalnie zacznie im jezdzic i tyle

Kora 21-11-2009 14:30

Od wczoraj lagi są nieznośne ; /
U mnie są strasznie mocne , kickuje mnie do tego i wgl nie przemijają nawet na chwilę : / porażka...

.:Marta:. 21-11-2009 14:38

A ja musze przyznac ze od wczorajszego piatku mam spokój sa jakies "tyci" lagi ale no wole na takich grac niz na kickach i freezach mam nadzieje ze przeszlo to juz kompletnie aczkolwiek nie bede "chwalila wschodu przed zachodem słonca" i mam takze nadzieje ze i u was sie poprawi pozdrawiam

Kora 21-11-2009 14:58

U mnie właśnie nastąpiło ogromne pogorszenie... ; /

Zego 21-11-2009 21:50

Jeśli mozna

Jakie macie modemy? Macie może Motorole kloca? taka duza..

http://forum.hardwarebase.net/download/file.php?id=714

Kora 22-11-2009 12:57

dokładnie to ; p

Zego 22-11-2009 14:26

Jeśli wiekszość z nas bedzie mialo ten sam model to moze jest to wida modemu..
Moj kumpel ma multiscierwo tez i jakos lagow nie ma a ma najnowszy model modemu.

Kora 22-11-2009 14:49

Wcześniej miałem inny modem , bo mi wymieniali i był podobny problem. Tylko ,że tamten modem był stary. Ale wątpię by to była jego wina..

Szyszkati 22-11-2009 15:25

Elos, widze że znowu trzeba odwiedzić ten temat bo lagi wróciły (jak co roku!) ;). Lagi mam od 3 tygodni, freezy jestem z Gdyni. Modem mam motoroli ale biały. Maila pisałem do nich to sprawa bla bla bla zostanie przekazana do administratora. A najsmieszniejsze jest to że podpisalem nową umowe na rok z nimi na interenet 6 mb a tydzien po tym lagi zaczęly się w Tibii. Czyli czekamy kolejne poł roku na możliwość grania. Ja postanowiłem ich pierdo*ić i nie bede dzwonił. Pozdro;)

Kora 22-11-2009 15:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Szyszkati (Post 2692437)
Elos, widze że znowu trzeba odwiedzić ten temat bo lagi wróciły (jak co roku!) ;). Lagi mam od 3 tygodni, freezy jestem z Gdyni. Modem mam motoroli ale biały. Maila pisałem do nich to sprawa bla bla bla zostanie przekazana do administratora. A najsmieszniejsze jest to że podpisalem nową umowe na rok z nimi na interenet 6 mb a tydzien po tym lagi zaczęly się w Tibii. Czyli czekamy kolejne poł roku na możliwość grania. Ja postanowiłem ich pierdo*ić i nie bede dzwonił. Pozdro;)

Ja niestety też podpisałem.. W sierpniu i w sumie od razu były! : /
A wcześniej jakby na chwile przestało...
Ja w grudniu zacznę dzwonić , w końcu płacę za jakąś usługę?... ; /
Swoją drogą jest to nie wywiązanie się z umowy z ich strony ; p

Xaarthez 22-11-2009 16:12

Wrocław wita ponownie ;(
Minal mniej wiecej rok od moich ostatnich odwiedzin tego tematu.
Lagi, freezy, kicki znowu wrocily.
Ostatnio pozwolilem sobie zadzwonic do MM troche ich zjechalem itp.

W tym samym dniu kiedy nawrzucalem niczemu niewinnemu pracownikowi centrali xD w nocy automatycznie zresetowal sie moj modem, od tego czasu wydaje mi sie ze jakosc neta znacznie sie poprawila.
Ilosc gubionych pakietow spadla o 90%, zobaczymy jak bedzie w poniedzialek podczas zwiekszonego ruchu w sieci.

Zego 22-11-2009 20:07

Ja spokojnie czekam bo co zadzwonie i mnie wysmieja ze jakis gówniarz ma problem z internetem.. Szukam problemu po swojemu..

Kora 23-11-2009 14:42

Niby jak szukasz problemu po swojemu?
Nic u siebie nie znajdziesz , wszyscy mamy podobną sytuację ,zresztą nie od dziś.
W końcu za coś płacimy : s

demoninator 23-11-2009 17:29

Może mają za słabe kable i im w zimie nie wytrzymują ;d

Zego 23-11-2009 18:31

Ch*ja nie kable cioty cos spier****ja co pare miesecy i tyle...

Niedość ze mm to szajs to jeszcze na tym zadupiu co mieszkam niema innego dostawcy jedynie gorsze..

sevant devil 23-11-2009 23:29

ten sam modem ten sam problem, Szczecin.

Zego 26-11-2009 15:01

Cos sie zmieniło u was?
U mnie aktualnie niema lagow ale to pewnie na pare h..

Szyszkati 26-11-2009 17:51

wczoraj czysto dzis od 16~~ freezy. Jebac ich

sevant devil 27-11-2009 15:30

najgorzej u mnie jest po poludniu i w weekendy - porazka

Kora 27-11-2009 16:00

Przez 2 dni było dobrze i znowu dupa ; p
Echh.. Żal z tą multimedią : P

demoninator 27-11-2009 17:47

Pozostaje tylko grać w nocy xd

Zego 28-11-2009 21:38

Z moich informacji wynika ze lagi wynikaja z tego ze multimedia "zabiera" nam częsc transfreu zeby zasilic ludzi ktorzy maja 6 mega. Duzo osob ma 6 mega a servery tego nie wytrzymuja..

Biuro obsługi klienta o/

demoninator 29-11-2009 15:19

Taki troche dziwne, że od połowy listopada nagle im servery nie wytrzymują, a wcześniej im wytrzymywały. Po prostu coś im się dzieje co roku w tym okresie, nie potrafią tego wytłumaczyć ani tego naprawić. A że potem to mija to się nie przejmują bo kasa do nich płynie, neta osobistego pewnie mają od innych albo nie grają i im to nie przeszkadza.

Zego 29-11-2009 19:35

Ponoć zmieniaja server czy cos i moze dlatego przeniesli innych loncza na nasze zeby dalo sie cos z tym serverem zrobic ulepszyc albo cos..

No a lagi co roku z tego samego powodu bo moze co rok w taki i taki miesiąc polepszają servery i dlatego mamy taki problem:/

Nie jestem pewnie ale innego wytłumaczenia niema.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:30.