Oryginalnie napisane przez Yakky
(Post 2258089)
No dokladnie, moge sie podpisać po 99% tego co napisaleś.
Bo jak dla mnie to moze i Asfalt ma dobre produkcje ale nie ma takiego promo jak WJ, czy Prosto. Oni sa wszedzie, Viva, Mtv, 4fun i jak cos zawsze tam wspomną że jest taki i taki raper i ze u nich nagrywa i juz jakos idzie.
Zgodze się ze wielu(wszyscy) raperów robi rap dla kasy, no ale z drugiej strony po co by inaczej robili ( za coś trzeba żyć). Tylko my patrzymy jak to bylo kiedyś jak się tłoczyło po 30.000+ płyt i bylo fajnie, byl undergrand i nie bylo rapu w teleexpresie, no ale teraz sprzedaja po 15.000 maxymalnie, a wiadomo ze kazdy chce jak najwiecej kasy. W stanach tyle mixtapeów idzie przed krązkiem że sie czasem ży**ć chce no ale tam jest jaki rynek. W sumie u nas tez jest nasycony wg. mnie. Kiedyś był Peja, NAS (nie tez z USA),Wzgórze, K44, Paktofonika, Liroy... to były czasy że nie bylo jeszcze tyle tego w Polsce, no i Bogna puszczała kawałki w radiu.
Załużmy, że teraz zamiast Meza, Libera, Donia itp. w takiej Zetce, od 15 do 16 polecą kawałki polskiego rapu to ludzie po 2-3 tygodniach zaczna sie masowo tym interesować i w efekcie sprzedaż by na pewnie wzrosła. Swojego (niewiem czy dobrze napisałęm swojego) czasu radiostacja puszczała polski rap, tyle, że ok. 21 moze poźniej.
Co do gimnazjum z mp3jami na komach i lansujacych się tym że Życie jest k****skie, albo HG to nie mam słów. Poprostu robią co widzą w Telewizji, a że widzą sokoła w barze z Piotrusiem z Rodziny zastepczej to nie jest moja/wasz, ani ich rodziców wina. Wiadomo ze za 2-3 lata jedni bedą smigać na Techno, inni bedą mówić, że 18L to gangsta rap a moze małą garstka odpali sobie keidyś stare płyty Gramatika, Masz to jak w banku Ostrego, Drewnianej małpy rok, czy choćby Masz i pomyśl WWO, ale ja na to nie licze.
Pisałeś, że płyta DGE jest ''słaba'', no cuż jest jaka jest-bardziej bod dyskoteki jak dla mnie, no ale może sie nie znam.
Co do promowania kultóry HH to mozę Tede coś zwojuje w Fabryce Gwiazd i pokaże że sie nie sprzedał za marne 20 koła za występ, czas pokaże.
Jutro wychodzi płyta Białego człowieka, robiącego czarną muzę na japońskim sprzęcie, czyji DJ Decks vol. 4 ale i tak wiem że najgożej wypadną PTP (niby Popki...), no ale zobaczymy co zrobią nasz gwiazdy.
No dobra, nawet nie lookam błędów bo jestem zaspany.
Pozdrawiam
Jutro bedzie trza tu napisać o MIxie Decksa.
btw.
Sie Inshon spłaca, widze ze jednak dotrzymóją słowa. Powiedzieli że jeszcze wrucą (<- u czy ó ?) i wracają. hehe, no nic bez urazy elo
o/
|