Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

AnonimowyPowrot 21-07-2009 12:15

Jak wyobrażacie sobie City w przyszłym sezonie?

(spis zawodników z http://www.mcfc.co.uk/Players, ja nie wypiszę tych, którzy wydają się być po prostu zbędni, a do tego trochę zmienie im pozycję)

Bramkarze:
Given - niekwestionowany numer jeden, niestety już stary
Schmeichel - przy braku Harta musi być numerem dwa, ciekawe czy się sprawdzi

Obrońcy:
Bridge - na lewej obronie nie ma zbyt wielu przeciwników, a już na pewno nie klasowych
Dunne - chcą się go pozbyć, a nie mają wyraźnie lepszych graczy
Garrido - typowy rezerwowy, wypadł to transferze Wayne'a
Richards - ich najlepszy obrońca, na środku i na prawej stronie
Onuoha - gra na tej samej pozycji co Micah, pokładane są w nim dość spore nadzieje
Zabaleta - prawy obrońca, nie wiem co powiedzieć
Kompany - środek, może odegrać dużą rolę

Pomocnicy:
Barry - nowy nabytek, wyjadacz
de Jong - solidny zmiennik, niestety nic więcej
Elano - ciekawy zawodnik, dobry, ale pewnie odejdzie (nie wiadomo czy w tym roku)
Petrov - przez nowe transfery napastników będzie tylko rezerwowym
Johnson - młody, ale niestety nie będzie grał dużo
Wright-Phillips - można powiedzieć, że jest ulubieńcem kibiców, ale nie jest wirtuozem gry
Ireland - objawienie sezonu jeśli chodzi o City
Robinho - największa gwiazda drużyny, a do tego najlepszy zawodnik

Napastnicy:
Adebayor - zdaje się, że będzie podstawowym zawodnikiem
Bellamy - nic nie wiadomo, ale na pewno trochę pogra
Tevez - jeśli będzie w formie, to raczej będzie grał, jeśli nie, to... możliwe że i tak będzie grał
Santa Cruz - pewnie nie spodziewał się takiej konkurencji, ale wszyscy wierzą, że sobie poradzi

Given
Zabaleta (Onuoha/Dunne) - Richards - Kompany (Onuoha/Dunne) - Bridge
Wright-Phillips - Ireland (Elano) - Barry - Robinho
Tevez - Adebayor (Santa Cruz)

W obronie niepewność, w sumie chyba 6 zawodników walczy realnie o pierwszy skład. System gry podobny do United z zeszłego sezonu (Robinho - Ronaldo, Barry - Carrick, Tevez - Rooney, Adebayor - Berbatov [tu ciężko się zgodzić, ale kto wie]).

Given
Zabaleta (Onuoha/Dunne) - Richards - Kompany (Onuoha/Dunne) - Bridge
Elano (de Jong) - Barry - Ireland
Tevez - Adebayor (Santa Cruz) - Robinho

Niby Barcelona ^^ Obrona bez zmian, w pomocy zależnie od przeciwnika - albo dwóch bardziej defensywnych (de Jong, Barry), albo ofensywnych (Elano, Ireland). Tevez musiałby grać bardziej z boku, ale to nie powinien być dla niego problem.

Gdybym ja miał wzmacniać jakąś pozycję, to zainteresowałbym się na pewno Lescottem na środek, a może jeszcze kimś do obrony (a raczej na pewno). Atak zostawiłbym w takiej formie, bo ma on duży potencjał. Warto byłoby sprzedać kilku zawodników, którzy mogą psuć atmosferę i blokować młodych zawodników.

Zespół z potencjałem.

Maggic 21-07-2009 12:19

Spokojnie, spokojnie, Ty się wstrzymaj z tą 11nastką City. Bo Oni jeszcze sobie jebną Ville za 50mln, Drogbe za 25, może Aguero też gdzieś za 50, jeszcze Forlan za 35 i będzie ok. Nie ważne że każdy bedzie grzał ławe i się marnował, wazniejsze 200k tygodniówki i co tygodniowy wywiad w prasie że Oni nie grają dla pieniędzy. :)

AnonimowyPowrot 21-07-2009 12:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maggic (Post 2603854)
Spokojnie, spokojnie, Ty się wstrzymaj z tą 11nastką City. Bo Oni jeszcze sobie jebną Ville za 50mln, Drogbe za 25, może Aguero też gdzieś za 50, jeszcze Forlan za 35 i będzie ok. Nie ważne że każdy bedzie grzał ławe i się marnował, wazniejsze 200k tygodniówki i co tygodniowy wywiad w prasie że Oni nie grają dla pieniędzy. :)

To rozruszaj lepiej temat :)

Yoh Asakura 21-07-2009 12:41

City popełnia błąd. Nie ma zmienników ofensywnych w pomocy. Robinho, Ireland, Wright-Phillips i Elano. Stanowczo za mało jak na cały sezon.

Maggic 21-07-2009 12:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AnonimowyPowrot (Post 2603875)
To rozruszaj lepiej temat :)

Nie, nie, nie. Nie chce konwersować o Arabach ;< :D

Pan i Wladca 21-07-2009 13:39

Real Madrid vs Shamrock Rovers (1-0)

http://www.casttv.com/video/20qkyg1/...ghlights-video

AnonimowyPowrot 21-07-2009 15:29

Oglądałem, ale tylko końcówkę. Zauważyłem, że ci, których tam najwięcej jadą (van der Vaart, Drenthe) wyróżniali się dość pozytywnie. Benzema inteligentnie strzelił, brawo.

Arka_Sath_Wielki 21-07-2009 21:24

Cześć wszystkim. Wróciłem z krótkich wakacji. Mógłby mi ktoś podać ważniejsze transfery z ostatnich 10 dni? Z góry dzięki.

Yoh Asakura 21-07-2009 21:43

Josep Godność z FC Barcelona do Śmietnik Cluebe de Futbol

Xevez 21-07-2009 22:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arka_Sath_Wielki (Post 2604329)
Cześć wszystkim. Wróciłem z krótkich wakacji. Mógłby mi ktoś podać ważniejsze transfery z ostatnich 10 dni? Z góry dzięki.

Maxwell do Barcy za 4,5mln + 0,5 mln zmiennych, Ibrahimovic prawie w Barcie, co do reszty to nie zapadło mi nic w pamięć, no chyba, że Benzema w Realu;d

Gierubesoen 21-07-2009 22:15

i tevez w mc ale nie jestem pewien czy to w ciagu ostatnich 10 dni sie wydarzyło : D

Arka_Sath_Wielki 21-07-2009 22:20

Ok dzięki, chociaż spodziewałem się, że będzie tego więcej :P

Dark Sven 21-07-2009 22:30

Adebayor w Man City i faktycznie, to wszystko.

Articuno 21-07-2009 23:50

i John Hartson walczy o życie.

Maggic 22-07-2009 09:04

Chelsea 2-0 Seattle (Sturridge, Lampard)

Chelsea 2-0 Inter (Drogba, Lampard)

;xxx

Faytah 22-07-2009 18:51

Transmituja gdzies mecz Wisly? Wchodze przypadkiem na wp.pl a tam ze relacje prowadza na zywo z meczu,skacze po kanalach i nic zamiast Bialej Gwiazdy leci moda na sukces(zyja jeszcze ludzie co to ogladaja?omg) a na tvp2 jakis shit ktorego nawet nie potrafie okreslic.

jakosiara 22-07-2009 19:05

Na WP i onecie relacja "minuta po minucie".
Póki co, do przerwy bezbramkowy remis, dający awans Levadii...

Upiorny 22-07-2009 19:47

Miał być srogi rewanż za wpadkę w Sosnowcu. I nic :confused:

Lotress 22-07-2009 20:23

Genialnie, Wisła odpada :D

Faytah 22-07-2009 20:30

Drugiej takiej okazji moze dlugo nie byc. Zalosne, tymbardziej ze zdobyli mistrzostwo. No nic mozna powspominac przynajmniej mecze Lecha gdzie moglo brakowac umiejetnosci ale nadrabiano to ambicja.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:09.