Zacny Wiślaczku, skoro nakazujesz każdemu kibicować drużynie ze swojego miasta, to pójdźmy dalej - ożenić też mam się z kimś ze swojego miasta, pracować też mogę tylko w swoim mieście, cholera, najlepiej, żebym w ogóle z niego nie wyjeżdżał.
Nazwałbym cię niezbyt przyzwoicie, ale znowu dostane warna/bana, więc wyzwę twoje poglądy: są debilne. Z kibicowaniem jakiejś drużynie nie jest tak, że siedzisz na łóżku i nagle sobie myślisz "to od teraz kibicuję zespołowi Y na zawsze". I to nie jest tak, że MUSISZ, MUSISZ, MUSISZ kibicować lokalnemu zespołowi. Kibicujesz tej drużynie, do której rzeczywiście coś czujesz. Kiedy oglądasz jej mecz i w środku ciebie zaczyna się tlić coś, czego nie ma przy meczach innej drużyny. I po pewnym czasie zdajesz sobie sprawę z tego, że to jest ta drużyna i choćby nie wiem co, nie zmienisz jej na żadnej innej. Tak samo jak nie zamieniłbyś swojej ukochanej żony, dziecka czy jeszcze innego dziadka albo babcię.
Jeżeli twierdzisz, że masz argumenty, to jesteś śmieszny. Ale nie śmieszny-śmieszny haha, tylko śmieszny-żałosny omg. :cup:
Cytuj:
Mama zabrania? Koledzy sie beda smiac? A moze masz zakaz stadionowy?
|
Ale po cholerę chodzić na mecze drużyny, z którą w żaden sposób nie czuje się związany?
Cytuj:
Racja, po co chodzic na mecze. Ciekawsze sa meczyki na canale plus!
|
Oczywiście, że tak. A jeżeli twierdzisz, że od dynamicznej Premiership czy technicznej La Liga jest lepsza polska liga, no to hm...
Cytuj:
Oj pudlo. W moim miescie gra V ligowa druzyna( czesto bywam na stadionie), a na mecze Gornika musze dojezdzac po kilkadziesiat kilosow
|
Sucks to be you. Ja będę na mecz swojej drużyny musiał przejechać/przelecieć jeszcze więcej kilometrów. Więc jeżeli patrzymy pod tym kątem - jestem lepszy niż ty, bo pomimo takich przeszkód, dam radę przetransportować się na stadion! Wygrałem! :cup:
Cytuj:
O kurcze. Jak juz wiesz wszystko o taktyce w polskiej pilce to mozesz isc na trenera!
|
Z wiedzą o TAKIEJ taktyce to może co najwyżej na fryzjera iść.
Naprawdę, polska liga nie jest aż tak zaawansowana taktycznie, żeby do rozszyfrowania jej potrzeba była nie wiadomo jaka wiedza.
Cytuj:
Typowe polskie narzekanie nastolatkow
Co z tego ze srednia frekwencja rosnie, powstaja nowe stadiony. I tak jest regres!
|
No pewnie, super, hura, nowy stadion! Tyle tylko, że ja wolałem Highbury z trofeami niż cudowne i nowoczesne Emirates z kupą gówna, a nie pucharami.
Nowy stadion, wzrost frekwencji =/= sukces.
Mogą mieć i do cholery Bernabeu v.2, ale i tak odpadną z Levadią czy jakimś innym amatorskim zespołem.