![]() |
@up
Cytuj:
Jego post wygląda nawet lepiej niż Twój... |
Cytuj:
@Andrelfus Mi chodziło o to, I dlaczego mnie miało zgiąć :P? |
Cytuj:
@up standardowo ciota ludką kkojazy sie z debilem, idiota kretynem i etc. |
witam wszystkich jestem master sorcem i chcial bym sie dowiedziec kiedy bedzie ten update
wyznaczylem sobie cel ale wiem ze po update sorcem nic sie nie zrobi poza staniem pod depo czyli chcial bym sie dowiedziec kiedy bedzie ten update bo jak bedzie za kilka dni to musze expic od rana do wieczora a jak za tydzien+/- to moge se powoli expic wiec prosze o jak najszybsza odpowiedz |
nikt tego nie wie... moze byc na dniach a moze byc za tydzien, dwa
|
HiHo :) mam takie pytanie do tutorow ;P
jaki lvl bedzie wymagany do uzywania : Dragon Lance, Knight Axe i Fire Axe po uptade |
D-lance 60lvl
K-axe 20 albo 25 F-axe 35 O ile odbrze pamietam |
wielkie dzieki :p
|
Cytuj:
|
moj post z Tibia.de
maybe someone pointed that Does anywone considered that knight - can go always diagonal ( no risk of getting waved )and they do not have to take right position to attack... - Moreover they have better skill in shielding - more HP - more cap... now they wont have to buy any runes exept Uhs ( no hmms, gfb explo) becuse they have it as an instant spells.... thats a bit sick for me - little druid with 1.5k cap <naked> Also when i saw movie of Jegolas doing 200k exp hour i though... OMG!! That was only word that came to my mind... 110 EK soling DLS with exp rate 200k ... Im 124 ED and I am dooing around 140k on bb island wasting lot of supplies... to get 200k I must hunt with blocker... isnt it a bit stupid so overpower knight like this?? yours little druid Gavreonien |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Napewno go troche ulepszli ale nie ze expi teraz 10x szybciej niz przed update... ^.^ |
Jak powinno być?
Według mnie Cipsoft trochę za bardzo namieszał tym updatem, jeżeli chodzi o DMG różnych postaci.
Przedstawię wam moje wyobrażenie jak powinny uzupełniać się profesje. Knight: Dużo: HP, CAP i Def., ale za to znacznie mniejszy atak od Sorca. Nasz rycerz powinien być typowym Tankerem - bierze na siebie moby, by pozostałe osoby mogły uderzać z dystansu. Sorcerer: DUŻO MP, DUŻY DMG, ale mało Def. Postać do atakowania z dystansu, kiedy knight bloczy. Według mnie Mag powinien posiadać TYLKO czary ofensywne, runy ofensywne. Runy takie jak fire field itd powinny należeć do Druida, a dlaczego? Druid: Podobnie jak Sorc, ALE: Nie posiada mocnych ataków ofensywnych, ale powinien mieć więcej umiejętności w dawaniu statusów stworom (poison, fire itd). W dodatku więcej spelli leczących np co leczy całe party, czy zwiększa dmg o ileś %. Paladyn: Słabszy def i atak od Knighta. W dzisiejszej Tibii prawie nie jest potrzebny, ponieważ bez trudu może zastąpić go Sorc (atak z dystansu z run). Żeby jego pozycja była równoważna powinien mieć takie spelle jak np odnawianie komuś many, albo zwiększenie prędkości chodzenia dla party na daną ilość czasu. W ten oto sposób Tibia stałaby się bardziej grą wymagającą od graczy współpracy między sobą. Każda profesja byłaby w jakimś stopniu bardziej od drugiej zależna. Jest tylko jeden problem: Cipsoft nie myśli takimi kategoriami, które przedstawiłem powyżej. Ten update zdecydowanie nie doprowadzi do ciekawszej wg mnie gry zespołowej. Bo chyba lepiej iść z kolegami w party na hunta niż samemu godzinami klepać moby w dodatku, że każda profesja miałaby jakieś ważniejsze zadanie niż w obecnej grze. Uff, mam nadzieję, iż moje wypociny nie są takie tragiczne, na jakie wyglądają. Co myślicie o mojej koncepcji? |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
3Up^
Nie zapominajmy o dzielonym expie na party i żeby wykluczyć oszustwa każdy musiałby coś robić walić moby, czy obrywać obrażenia czy leczyć lub rozdawać buffy. Aha i ja bym jeszcze dodał dla druida olbrzymią ilość buffów (bonusy szybszy atak, chodzenie itp.) a dla pallka możliwość oswojenia zwierzaka i ten zwierzak by podwyższył średni damege pallka i by się rozwijał wraz z treserem np. 3/4 lvla tresera. Ale wtedy to pallek by musiał mieć słabsze bolty nisz się szykują. |
Wiecie skąd można ściągnąć najnowszą tibicams ?
|
@Ghard~
nie rób z tibii jakiegoś silkroada, czy muonline... |
Cytuj:
http://tibicams.tibianetwork.net/en/home |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:06. |